Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Toto by si mal asi smerovat na dodavatela ci predajcu. Verzie co boli vyrobene a pokial ja viem neboli finalne. Aj v Nitre bol kus ktory este nebol finalnym kusom.
A tak je dost mozne ,ze uvaha o tom bola no nakoniec sa to do finálnej verzie ani nedostalo.
A tak je dost mozne ,ze uvaha o tom bola no nakoniec sa to do finálnej verzie ani nedostalo.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Dle meho je to porovnani (co se tyce vyberu motoru) korektni. Toy sama rika, ze diesel ne, misto toho je tady hybrid. Nebo chces na dalnici radsi 1,2T? Co jineho od Toy na dalnici? Avensis neni, SUV nebude na dalnici vyhra, takze?Kocúr píše:Ten čo to porovnával si neuvedomil alebo nebral do úvahy jednu vec. A to že dízlové autá sú primárne určené na diaľnice prípadne okresky - na dlhé trasy - kdežto hybridné ústrojenstvo vynikne užívaním v meste. Možno napriek tej istej triede auta sú tieto vozy určené na použitie za iných podmienok. I keď samozrejme nikto nikomu nebráni voziť sa dízlovým pežotom po meste či hybridnou corollou po D1ke. V prvom prípade ale hrozia potenciálne poruchy v druhom spotreba blížiaca sa konvenčnému benzínovemu motoru.
ex Toyota Avensis T27 1.8
Reklama:
https://www.youtube.com/watch?v=XEiu7OevgEI
A nový 1.8 hybrid je skutečně na velmi klidnou jízdu:
https://www.youtube.com/watch?v=yoSXoR7FJfo
https://www.youtube.com/watch?v=XEiu7OevgEI
A nový 1.8 hybrid je skutečně na velmi klidnou jízdu:
https://www.youtube.com/watch?v=yoSXoR7FJfo
O tom zrychleni tu uz zmienka bola.
To bol môj názor. Aj o pár príspevkov vyššie píšem že na prevažne dialničné trasy by som bral dízla a keďže toyoťácke dízle majú podľa mňa zlú povesť tak by som šiel do inej značky. Kor keď v corolle dízel vôbec nebude. Tiež píšem že vzhľadom na cenový rozdiel toyota vsádza na hybridné motory, nie 1.2T. Proste ten čo si kúpi hybrid tak si jeho návratnosť čo sa týka vyššej ceny auta poriadne natiahne. Corolla nebude mať direcht na dialnicu alternatívu pre dízel iných značiek. Ale corolla nikdy nebola doménou obchoďákov.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne pon 04.02.2019, 21:33, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Právě. Malá zmínka o dynamice motoru, ale tuny plané diskuze.farnell píše:O tom zrychleni tu uz zmienka bola.
A o com sa chces bavit ,ked v tom este nik okrem par novinarov nesedel?
Pre nase penazenky je v tuto chvilu podstatna cena, potom ako to jazdi a az nakoniec to ci s tym dakto bude jazdit kludne alebo trhat asfalt.
Cesty mame na hovno, ale kazdy by chcel byt Fitipaldy a na okreskach jazdit F1.
Pre nase penazenky je v tuto chvilu podstatna cena, potom ako to jazdi a az nakoniec to ci s tym dakto bude jazdit kludne alebo trhat asfalt.
Cesty mame na hovno, ale kazdy by chcel byt Fitipaldy a na okreskach jazdit F1.
O Corolle, ale je fakt, že jsem tu v menšině. 

LEN TAK:
CENIKY NOVEL COROLLY su na webe /ale-tech.parameter - Hmotnosti auta sa vyparili?
CENIKY NOVEL COROLLY su na webe /ale-tech.parameter - Hmotnosti auta sa vyparili?
Dnes jsem řešil novu Corollu s naším prodejcem, hybridní 1,8 je již IV generace stejná jaká je aktuálně v Priusu. Motor 1,8 má upravený výkon a celkově došlo k jinému nastavení hlavně co se převodovky týče, snaha eliminovat to hlučné vytáčení motoru při akceleraci do kopce apod. Tato motorizace bude hlavně na spotřebu, která má být zase o něco lepší než je nyní v aurisu. Nový motor 2,0 nebude ani v hybridu extra o spotřebě, ale o výkonu a "potěšení" z jízdy. Papírové údaje podle testů tohoto motoru prý zase tak moc neodpovídají. Velikostně uvnitř. se blíží Avensisu, tedy hlavní konkurent má být auto velikostí Octavie apod. Z toho prý pramení i ta změna cen. Jinak, když jsem u té ceny, tak nabídka co jsem jako fleetový zákazník dostal, nebyla zase tak strašná a moc se od současné ceny Aurise neliší, realita je tak o 10 % vyšší. K otestování bude v březnu, dodání květen.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Ešte ma napadla jedna vec. Toyota sa chválila, že do corolly bude dávať nový automat CVT. Tak by ma zaujímalo, že keď ceny hybridov s e-CVT budú iba o 1000eur vyššie ako ceny verzií coroll s konvenčným benzínovým motorom a CVT - tak mám pocit že sa tých coroll s čisto benziňákom spriahnutých s CVT predá fakt minimum. Bude sa predávať málo benzínových motorov s manuálom, ešte menej motorov s CVT... Načo tú prevodovku vôbec vyvíjali?
Možno budú ale predaje čiste benzínových coroll mimo EU oveľa vyššie. A náklady na vývoj sa vrátia odtiaľ.

Možno budú ale predaje čiste benzínových coroll mimo EU oveľa vyššie. A náklady na vývoj sa vrátia odtiaľ.

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Skoda ze vyssie vybavy su len s hybridom to je takw tlacenie cloveka do hybridu a v danej cene uz viem u inej znacky pozerat podstatne inu triedu auta dlasie auto asi proceeed
Ale podívejme se, to jsou informace! Já najivně věřím a věřit ještě chvilku budu, že ten 2,0 bude mít při extra lehké noze spotřebu do těch 4,0 L/100km. Se stávajícím 1,8 HSD dovedl při trošce krocení jezdit za 3,8 - 3,9, takže možná bych i těch 4,5 l/100km zkousl. Než koupím 2,0, tak jasně - sám si to musím vyzkoušet, nedám na novináře. Ale když to řekne prodavač, který by měl prosazovat dražší motor, na tom teoreticky něco bude. No pokud se s tím nebude dát jezdit pod pět litrů, kašlu na zážitek z jízdy a zůstanu klidným řidičem (s 80 tis rozdílu v kapse). Na druhou stranu, ten výkonový rozdíl se občas může holt hodit.MartinHSD píše:Dnes jsem řešil novu Corollu s naším prodejcem, hybridní 1,8 je již IV generace stejná jaká je aktuálně v Priusu. Motor 1,8 má upravený výkon a celkově došlo k jinému nastavení hlavně co se převodovky týče, snaha eliminovat to hlučné vytáčení motoru při akceleraci do kopce apod. Tato motorizace bude hlavně na spotřebu, která má být zase o něco lepší než je nyní v aurisu. Nový motor 2,0 nebude ani v hybridu extra o spotřebě, ale o výkonu a "potěšení" z jízdy. Papírové údaje podle testů tohoto motoru prý zase tak moc neodpovídají. .....
První kousky na prodejně k nahlédnutí (jak jsem zjistil taky u prodavače), by měly být ve druhé polovině února. Ono to asi fakt vyjde na testovací jízdy v březnu.

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Ty ceny podle mě jsou trochu mimo. Za tu cenu bych čekal aspoň 2.0 Hybrid. (730tis) Za 700 s dph sem kupoval Passat 2.0 TDI DSG Highline s R line paketem. S full LED, ACC, Alcantara, 18 kola.. nový do výroby. No teda držím palce Corolle... 

Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html