Nová COROLLA 2019
- Swordfish76
- Člen Týmu
Re: Nová COROLLA 2019
@Kocúr - To mě napadlo taky, ale nechtěl jsem to sem psát, abych nenaváděl k pojistnému podvodu 

Toyota Corolla TS 1.8 HSD GR Sport - čekatel
Škoda Karoq 1.5 TSi/110kW (2018), Mazda 2 1.3/63kW (2009)
Ex: Hyundai i30 kombi 1.6 GDI/99kW (2014), Honda Stream 2.0 i-VTEC 115kW (2003), Honda Accord Coupé 2.0i 98kW (1993), Honda Prelude 2.0i 108kW (1987)
Škoda Karoq 1.5 TSi/110kW (2018), Mazda 2 1.3/63kW (2009)
Ex: Hyundai i30 kombi 1.6 GDI/99kW (2014), Honda Stream 2.0 i-VTEC 115kW (2003), Honda Accord Coupé 2.0i 98kW (1993), Honda Prelude 2.0i 108kW (1987)
Tak naštěstí se jen potvrdilo to, co jsem si myslel od začátku. Překousaný zapalovací kabel od kuny. Koukal jsem se pod haupnu, ale nebylo to vidět. V servisu si toho všimli až po sundání víka motoru. 3000,- a jede se dál, dnes si jdu pro auto. Budu to asi muset začít dávat do garáže, bydlím u lesa.
Jinak se u Freye divili, co že mi to u Domanského tvrdili ohledně výrobní vady řidičovi sedačky? Prý je to známá závada a řeší se to rozebráním a úpravou té stávající. Jsou ochotni mi to udělat v rámci další garančky. Teď už jen přesvědčit leasingovku, aby s nimi uzavřeli smlouvu...
Jinak se u Freye divili, co že mi to u Domanského tvrdili ohledně výrobní vady řidičovi sedačky? Prý je to známá závada a řeší se to rozebráním a úpravou té stávající. Jsou ochotni mi to udělat v rámci další garančky. Teď už jen přesvědčit leasingovku, aby s nimi uzavřeli smlouvu...
Aká výrobná vada sedačky? V aurisoch boli vŕzgajúce sedačky. Tento problém má aj nová corolle?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Ano, píšu o tom na předchozích stránkách. Možná se to v Corolle týká jen tureckého sedanu, nepřekvapilo by mě to.Kocúr píše:Aká výrobná vada sedačky? V aurisoch boli vŕzgajúce sedačky. Tento problém má aj nová corolle?
Tak naštěstí jen překousaný zapalovací kabel a cívka, od kuny. Oprava za 4000,-...papi píše:tak to sem zvědav, jak to dopadne ...... a docela mě to vyděsilo, snad to bude problém ks a ne globální ....
Jinak k těm světlům @Swordfish76 , ktěm cenám led..., to mě taky děsí, že až to klekne po záruce, budem všichni vzpomínat na halogeny .....
Ještě že mám aspoň jedno do forotyTeoreticky, kdyby kleklo zrovna to druhý, tak si myslím, že by šel použít díl světla i na druhou stranu ....
Ale rozhodně je to strašák i pro kupujícího ojetého auta ..
tak to je dobrá zpráva, že je to způsobeno chybou zvenčí a ne autem , a na kuny mohu zapůjčit brokovnici .
Sou sice nějaké plašiče či další zařízení, ale garáž je garáž - pokud je možnost ..., sám mám auto na dvoře a předevčírem sem umejval 8hoven a včera 21 hoven, ptáci utočí na podzim víc než obvykle
Párkrát mě vlezla kuna do Mondea (prarkováno u práce u parku přes noc) ,ale vždy se spokojila jen s tapacírungem .... , ale obdobný tehdá měl problém jeden známý, který si koupil auto a kuna řádila a oprava vyšla dodesetitisíců, bylo to nějaké drahé SUV ... .
Sou sice nějaké plašiče či další zařízení, ale garáž je garáž - pokud je možnost ..., sám mám auto na dvoře a předevčírem sem umejval 8hoven a včera 21 hoven, ptáci utočí na podzim víc než obvykle

Párkrát mě vlezla kuna do Mondea (prarkováno u práce u parku přes noc) ,ale vždy se spokojila jen s tapacírungem .... , ale obdobný tehdá měl problém jeden známý, který si koupil auto a kuna řádila a oprava vyšla dodesetitisíců, bylo to nějaké drahé SUV ... .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
jinak já teda u sedanu žádný problém s vrzáním sedaček nepozoruji ... (asi sem dostatečně těžký, že to nemůže vrzat
)

Mne sedačka občas tak akoby klepne, keď sa pohne auto. Akoby na dorazy. Vrzanie žiadne.
V poslednej dobe počuť na voľnobehu pod 800 ot jemnú rezonanciu z motorového priestoru. Zrejme tam je niečo trošku uvoľnené. Ale som lenivý po tom pátrať. Snáď to bude len nejaká skrutka krytu motora alebo niečo takého.
V poslednej dobe počuť na voľnobehu pod 800 ot jemnú rezonanciu z motorového priestoru. Zrejme tam je niečo trošku uvoľnené. Ale som lenivý po tom pátrať. Snáď to bude len nejaká skrutka krytu motora alebo niečo takého.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
ted sem si všimnul, že do sedanu dávají místo 1.6 nějaký 1.5 Dynamic Force, nevíte, co je to za motor? Dle všeho to nemá ani turbo, když to má horší zrychlení než hybrid ...
je to motor z yarise, podívej se třeba na nového yarise a najdeš veškeré údaje. Mělo by se jednat o tříválec s přímým vstřikem paliva.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
tak to asi nebude žádná sláva ..., vyarisu asi ok, ale v corolle asi to bude obdobný s 1.6 ....MartinHSD píše:je to motor z yarise, podívej se třeba na nového yarise a najdeš veškeré údaje. Mělo by se jednat o tříválec s přímým vstřikem paliva.
a jen sem koukal na ty ceny....
za mě byl základ hybridu 569 999Kč, ted je 622 999Kč --UF, jak to může někdo koupit, už za mě to připadlo přemrštěný ....., jen mě těší, že ojetinu pak zavíc prodám .. teoreticky .....
za mě byl základ hybridu 569 999Kč, ted je 622 999Kč --UF, jak to může někdo koupit, už za mě to připadlo přemrštěný ....., jen mě těší, že ojetinu pak zavíc prodám .. teoreticky .....
tak výkonově 125k, by to mělo i na corollu stačit, já měl v první corolle motor 1,4 vvti ( 72 kw ) a stačilo to. Toyota si od tohoto nového motoru naopak hodně slibuje, jedná o motor s účinností 40 % a na tříválec nabízí kultivovaný projev. Osobně bych se toho motoru vůbec nebál.
K cenám :, tak jedná o ceníkové ceny, za které nikdo nekupuje, toto je již druhé zdražení, do září byly ty ceníky o cca 25 tis levnější a Toyota i přes zdražení prodává velice dobře. Např. v srpnu 3 nejprodávanější značka, předběhla i VW a za 1-8/2020 je na 5 místě. Hybridy pak začínají převládat, tedy podle prodejů mají cenovou politiku asi dobrou
K cenám :, tak jedná o ceníkové ceny, za které nikdo nekupuje, toto je již druhé zdražení, do září byly ty ceníky o cca 25 tis levnější a Toyota i přes zdražení prodává velice dobře. Např. v srpnu 3 nejprodávanější značka, předběhla i VW a za 1-8/2020 je na 5 místě. Hybridy pak začínají převládat, tedy podle prodejů mají cenovou politiku asi dobrou

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
tříhrnek docela toyota používá mimo EU často, asi bych se toho taky nebál,co se týče kvality, koukal sem do Yarisu a tam už uvádí zrychlení 9s, což je pěkný, ale je vidět, když to strčí již do těžšího auta, tak papírově už je na tom o 2.5s hůře ..což je podle mě blbý, když si koupíš auto vyšší třídy a předjede tě auto nižší třídy
a není volba, jak si dát silnější motor ... . teda u sedanu, u TS tam máte 2.0, což ta 1.5 už jen sekundu zaostává ..., vemte si, co máte 2.0, že by vás předjel yaris 

jen pozor:Slayer píše:Tak naštěstí jen překousaný zapalovací kabel a cívka, od kuny. Oprava za 4000,-...papi píše:tak to sem zvědav, jak to dopadne ...... a docela mě to vyděsilo, snad to bude problém ks a ne globální ....
Jinak k těm světlům @Swordfish76 , ktěm cenám led..., to mě taky děsí, že až to klekne po záruce, budem všichni vzpomínat na halogeny .....
Ještě že mám aspoň jedno do forotyTeoreticky, kdyby kleklo zrovna to druhý, tak si myslím, že by šel použít díl světla i na druhou stranu ....
Ale rozhodně je to strašák i pro kupujícího ojetého auta ..
Kuny se velmi rády vrací na místo činu. Pokud nachytáte kunu ve svém autě, s největší pravděpodobností to nebude poprvé ani naposledy. Nejhorší je, že pach kuny naláká další kuny, které takové místo automaticky považují za bezpečné. Zbavit se jejich nežádoucí přítomnosti není přitom vůbec snadné.
Kuny jsou chráněné. Je zakázané je lovit, chytat do pastí, trávit ani jinak zabíjet. Zabití kuny je hodnoceno jako trestný čin. Jediným řešením, jak se jich zbavit, je jim pobyt v autě hodně znepříjemnit a znechutit. Ani parkování v garáži kuny nemusí odradit. Kuny si cestu do auta najdou vždy, stačí jim i malá díra o průměru 6 centimetrů!