Zajímavé inzeráty - ironicky i vážně, díl II.
Re: Zajímavé inzeráty - ironicky i vážně, díl II.
http://www.carpages.co.uk/lexus/lexus_i ... _11_02.asp
"Luggage capacity"
"Luggage capacity"
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Prekvapilo mne hned nekolik veci:
0-62mph za 9,5? Rikam si, kolik to vazi proboha... 1,430-1,485kg neni zase tak moc, ocekaval bych okolo 9s
Pak mne prekvapil vetsi prumer zadnich brzd a ten kufr 340L? To je nejake divne ne? I Auris ma vice a podle fotky ten kufr vypada tak na 500-550L :-/
0-62mph za 9,5? Rikam si, kolik to vazi proboha... 1,430-1,485kg neni zase tak moc, ocekaval bych okolo 9s

Pak mne prekvapil vetsi prumer zadnich brzd a ten kufr 340L? To je nejake divne ne? I Auris ma vice a podle fotky ten kufr vypada tak na 500-550L :-/
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Jde na ten Lexcombi dodělat tempomat? (za rozumný peníze?)
Toyota Corolla 1.6 HB, 2003; Sygic 17.6 + Waze 4.48; Xiaomi Mi 8 Lite; NTB Lenovo T410 - Win 7 + Firefox 65.0.2
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tempomat je ten nejmensi problem, asi koncem tydne se nanej zajedu podivat uvidime jak dopadne rolla prave je pod kudlou. Kdyz se proda jiz mi nic nebrani koupit lex.
Oproti FWD je tam kardan, zadní diferenciál, kvůli tomu je pak jinak tvarovaná a umístěná nádrž a 70l nádrž taky něco zabere...a tipuju, ze u lexusu dopřáli i cestujícím vzadu dost místa na nohy.Luke_Luke píše:... a ten kufr 340L? To je nejake divne ne? I Auris ma vice a podle fotky ten kufr vypada tak na 500-550L :-/
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ktery ti prijde vetsi?

- Přílohy
-
- kufr.jpg
- (105.13 KiB) Staženo 1433 x

Jo tak takhle to fakt vypadá větší. Jestli u toho Lexuse je dno kufru v rovině s nakladaci hranou (jak to na fotce vypada), tak bude placatější a to budou ty ztracené litry.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jedine tahle moznost mne taky napadla pri pohledu na tu fotku, takze kufr rozmerny pro prevoz velkych veci, ale do vysky tam moc nevleze...coz je ale lepsi nez u toho Aurise teda. Ja tam teda 95% jizd vozim stejne jen vzduch, ale nekdy se to hodi 
Mimochodem, ted jsem si vzpomnel, je pravda, ze u IS sedanu se nedaji sklopit zadni sedacky? Do budoucna jsem po nem posilhaval, ale tohle by teda bylo zasadni minus
)

Mimochodem, ted jsem si vzpomnel, je pravda, ze u IS sedanu se nedaji sklopit zadni sedacky? Do budoucna jsem po nem posilhaval, ale tohle by teda bylo zasadni minus

- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
NEJDOU SKLOPIT... Jsou napevno přišroubovaný. Je tam průvlak skrze odklopné madlo.Luke_Luke píše:Mimochodem, ted jsem si vzpomnel, je pravda, ze u IS sedanu se nedaji sklopit zadni sedacky? Do budoucna jsem po nem posilhaval, ale tohle by teda bylo zasadni minus)

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tyyy jo a to se tyka vsech generaci IS?

- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
se přiznám, že nevím. Zkusím pohledat.Luke_Luke píše:Tyyy jo a to se tyka vsech generaci IS?
edit: ISka (sedan) by neměly mít skládací zadní sedadla. Je to z důvodu pevnosti karoserie, nižšní váhy, nižší hlučnosti,... A v neposlední řadě slouží údajně zadní sedadla jako "firewall".
Rear seats are not folding down. It's primarily for chassis rigidity. Better rigidity means better suspension movement, better comfort, better handling, less noise. Adding a foldable rear seat would have meant extra weight including more body stiffeners.
Naposledy upravil(a) zmaxxx dne ned 01.06.2014, 11:28, celkem upraveno 1 x.
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavní, že u kombajnu to jde 
Majitel mi napsal tuto
Dobrý den, večer pošlu ještě nějaké fotky, ale moc jich už nemám.
A co se týče nedostatků, tak jsou to jen asi prkotiny,, na středovém panelu nesvítí 2 žárovky, mám je vyndané, ale zatím sem je nekoupil,. Když je auto studené tak při prvním startu odfoukne trochu bílého dýmu,, za studena při rozjetí trochu zacuká samosvor, je to způsobeno vyskozitou oleje - rozděluje se na provoz pod 15 stupňů celsia nebo nad 15, já tam mám ten nad 15, takže když je ráno chladno tak při prvním rozjetí trochu zacuká, hend jak se lechce ohřeje je vše ok. Na přední nápravě zlehoulinka, ale opravdu jen nepatrně něco na boulích cvaká, nepodařilo se mi to zatím dohledat, dělá to už od té doby co jsem auto koupil, ten kdo není vyloženě autař tak si toho ani nevšimne. CD changer hůř zvládá vypalovaná cd, při zapnutí občas napíše orror cd, rádio se jen vypne a zapne a na podruhé ho načte,, u originálních cd to nedělá.
V zimě se mi párkrát stalo , že starter nechal déle vysunutej pastorek, takže to trochu zadrnčelo, ale už od března to nedělá. Možná bych před zimou doporučil starter vyndat, vyčistit a promazat. Vozidlo má nějaké kosmetické vady, hlavně na nárazníkách,. ten přední je teď nově prasklý a po svaření bude potřeba nalakovat (nebo se stím dá jezdit i tak jak teď je), na zadním jsou nějaké odřeniny, ale nic vážného.
No a nic jiného mě už asi nenapadá, motoricky je ok, veškerá výbava funkční.,, jo vzpoměl sem si, řidičův kobereček je protrhlý
Na autě jsem opravoval následující - výměna tyček a uložení předního stabilizátoru. Výměna vodní pumpy a při tom kontrola rozvodů (jsou jako nové, tak jsem je neměnil, předepsaná výměna je ve 150tisích km, takže to odpovídalo). Výměna klínových řemenů, výměna chladící kapaliny + proplach chladící soustavy, výměna běžného diferenciálu za samosvorný + výměna olej,. Měnil jsem olej v motoru, ale již brzy bude chtít zas vyměnit. Všechny nové filtry jsem dával (vzduchový, olejový, pylový, palivový), olejový filtr se musí pak vyměnit s výměnou oleje v motoru. Nová náplň v systému klimatizace. Nové svíčky Bosch platinum, vyčištěná škrtící klapka. no a to je asi tak vše co na tom proběhlo. Kdybych se na něco rozpoměl, tak to napíši. Auto mám lehce přes rok, najel sem sním cca 15 000km a koupil jsem ho s novýma brzdama (kotouče i destičky) přední i zadní.

Majitel mi napsal tuto
Dobrý den, večer pošlu ještě nějaké fotky, ale moc jich už nemám.
A co se týče nedostatků, tak jsou to jen asi prkotiny,, na středovém panelu nesvítí 2 žárovky, mám je vyndané, ale zatím sem je nekoupil,. Když je auto studené tak při prvním startu odfoukne trochu bílého dýmu,, za studena při rozjetí trochu zacuká samosvor, je to způsobeno vyskozitou oleje - rozděluje se na provoz pod 15 stupňů celsia nebo nad 15, já tam mám ten nad 15, takže když je ráno chladno tak při prvním rozjetí trochu zacuká, hend jak se lechce ohřeje je vše ok. Na přední nápravě zlehoulinka, ale opravdu jen nepatrně něco na boulích cvaká, nepodařilo se mi to zatím dohledat, dělá to už od té doby co jsem auto koupil, ten kdo není vyloženě autař tak si toho ani nevšimne. CD changer hůř zvládá vypalovaná cd, při zapnutí občas napíše orror cd, rádio se jen vypne a zapne a na podruhé ho načte,, u originálních cd to nedělá.
V zimě se mi párkrát stalo , že starter nechal déle vysunutej pastorek, takže to trochu zadrnčelo, ale už od března to nedělá. Možná bych před zimou doporučil starter vyndat, vyčistit a promazat. Vozidlo má nějaké kosmetické vady, hlavně na nárazníkách,. ten přední je teď nově prasklý a po svaření bude potřeba nalakovat (nebo se stím dá jezdit i tak jak teď je), na zadním jsou nějaké odřeniny, ale nic vážného.
No a nic jiného mě už asi nenapadá, motoricky je ok, veškerá výbava funkční.,, jo vzpoměl sem si, řidičův kobereček je protrhlý

Na autě jsem opravoval následující - výměna tyček a uložení předního stabilizátoru. Výměna vodní pumpy a při tom kontrola rozvodů (jsou jako nové, tak jsem je neměnil, předepsaná výměna je ve 150tisích km, takže to odpovídalo). Výměna klínových řemenů, výměna chladící kapaliny + proplach chladící soustavy, výměna běžného diferenciálu za samosvorný + výměna olej,. Měnil jsem olej v motoru, ale již brzy bude chtít zas vyměnit. Všechny nové filtry jsem dával (vzduchový, olejový, pylový, palivový), olejový filtr se musí pak vyměnit s výměnou oleje v motoru. Nová náplň v systému klimatizace. Nové svíčky Bosch platinum, vyčištěná škrtící klapka. no a to je asi tak vše co na tom proběhlo. Kdybych se na něco rozpoměl, tak to napíši. Auto mám lehce přes rok, najel sem sním cca 15 000km a koupil jsem ho s novýma brzdama (kotouče i destičky) přední i zadní.
Viem ti povedat, ze druhej sa to urcite tyka a nesklopis. Na tretej sa to uz da urcite (staci najst slovicko fold):Luke_Luke píše:Tyyy jo a to se tyka vsech generaci IS?
http://www.lexus.co.uk/car-models/is/is-250/index.tmex
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
jj presne tak jsem to googlil...staci zadat lexus is fold down seat a vyjede miliarda diskuzi 
A zrovna na II. bych mel zalusk

A zrovna na II. bych mel zalusk

Ja som si svoj mensi sen uz splnil (IS250) a sklapacie zadne sedadla mi teda naozaj nechybaju. Zisli by sa mi uz tusim 1/2x ale kaslem na to a to auto je na nieco uplne ine. A k sportovosti toho auta sa len postupne dostavam, ale coraz viac si ho uzivam.
Mam pocit, ze chodis do Bratislavy kvoli motokaram, tak ked najblizsie prides, mozem ta nechat si to pozriet a vyskusat, ak si v tom este nesedel.
Mam pocit, ze chodis do Bratislavy kvoli motokaram, tak ked najblizsie prides, mozem ta nechat si to pozriet a vyskusat, ak si v tom este nesedel.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty