Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Polemika okolo gúm.
To ,že sú zimné nemalo by sa na ne vzťahovať to , že pri 3mm sa už považujú za zjazdene? Aj napriek tomu ,že ich dakto použije ako letné
A teda by sa už nemali používať? Čiže by nemala na ne platiť povolená hĺbka 1,6 mm?
Navyše zimné sa odporúča už pod 4mm vyhodiť a nečakať na zákonom stanovené 3mm.
Nikde som sa o tom nedocital no na školení vodičov toto je vždy témou a vraj nemáme počítať s tým,že sa i napriek povolenej hĺbke 3mm nemusíme vyhnúť sankcii.
To ,že sú zimné nemalo by sa na ne vzťahovať to , že pri 3mm sa už považujú za zjazdene? Aj napriek tomu ,že ich dakto použije ako letné
A teda by sa už nemali používať? Čiže by nemala na ne platiť povolená hĺbka 1,6 mm?
Nikde som sa o tom nedocital no na školení vodičov toto je vždy témou a vraj nemáme počítať s tým,že sa i napriek povolenej hĺbke 3mm nemusíme vyhnúť sankcii.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Vyhřívání je vždy ve skle. Vyhřívané stěrače snad ani neexistují. Vyhřívání trysek ostřikovačů, nebo sklo, to ano, ale jak chceš ohřívat stěrače? Foukat na ně horký vzduch?farnell píše:Práveže som si nie celkom istý či ma Corolla vyhrievanie priamo v skle.
A na takúto otázku by mohol priamo odpovedať predajca.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
A kde som ja písal o vyhrievaných stieracoch?Xfield píše:Vyhřívání je vždy ve skle. Vyhřívané stěrače snad ani neexistují. Vyhřívání trysek ostřikovačů, nebo sklo, to ano, ale jak chceš ohřívat stěrače? Foukat na ně horký vzduch?farnell píše:Práveže som si nie celkom istý či ma Corolla vyhrievanie priamo v skle.
A na takúto otázku by mohol priamo odpovedať predajca.
Máš odo mna100€ ak to tam nájdeš.
Sú autá čo majú vyhrievanie po celej ploche čelného skla.
A na toto som narážal.
Toyota to však poňala celkom inak a je to tak ako píše Moucha, že vyhrievany je iba spodný okraj aby primrznutu stieraciu gumu pri náhodne spustenom stieraci neodtrhlo prípadne nedošlo k inej škode.
Akurát som si nebol istý či to tak je a či som si to dobre zapamätal keď mi to vravel predajca.
Je to v kontextu předchozích příspěvků a ty potom píšeš, že si nejsi jistý " či ma Corolla vyhrievanie priamo v skle" ....kde jinde by ho měla mít? Jestli jen ve spodní části skla (měl jsem to tak u Avensisu), nebo po celé ploše (má to tak třeba hybridní RAV), to už nemá na stěrače (a o těch byla předchozí diskuse) vliv - je to vždy ve skle.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Čítaš príliš medzi riadkami....
- tomaskrizcz
- Člen Týmu
2 Moucha: Ty stěrače stojí za prd.
Je to podle mě, co jsem tak četl na klubu na FB, dost častý problém, kdy levý přední stěrač matle sklo a kloudně nestírá. Někde jsem i četl, že to někdo řešil na záruku a dostal vyměněno.

Toyota RAV4 2.5 Hybrid, Executive (12/2022 - )
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid, GR SPORT + paket Dynamic (05/2020 - 12/2022)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Active Trend+ (05/2019 - 05/2020)
VW Passat Variant 2.0 TDI, 103 kW, Highline, 2009 (2014 - 2019)
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid, GR SPORT + paket Dynamic (05/2020 - 12/2022)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Active Trend+ (05/2019 - 05/2020)
VW Passat Variant 2.0 TDI, 103 kW, Highline, 2009 (2014 - 2019)
Presne toto iste napadlo aj mna Kocur. Som tak premyslal, ze skusit celorocne na auris. Doba a technologia pokrocila a tak uz by to nemusela byt zla volba. Tie michelin nevypadaju zle...Kocúr píše:Na tej staršej corolle mám pôvodné stierače a sú OK. Sedem rokov. Na tej novšej som menil originálne po roku - pretože sa potrhali gumičky.
Možno iný dodávateľ dielu.
Pneu som mal od výroby tiež iné. Na jednom Michelin a na druhom Continental.
Inak teraz zjazdievam zimné, mám na nich len 3mm dezén a rozmýšľam nad celoročnými Michelin CrossClimate+ alebo Continental AllSeasonContact 205/55/ R16 91H. Niekto so skúsenosťou s niektorou z nich?
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Kolega je hodně spokojeny s https://pneumagazin.cz/nexen-nblue-4-se ... 75-65-r14/
Kocúr: Na jaře jsem koupil Michelin CrossClimate+ na avensise a zatím velká spokojenost. Samozřejmě nevím jak zima,ale co jsem četl tak do města asi pohoda. Jsou parádně tiché. Nakazil jsem ještě dva kámoše,tak doufám že mě pak nebudou mlátit 

avensis T27 1.8 valvematic
...že se mísím do "kolegomodelu" : nebylo by lepší nasadit ty celoročky až na zimní sezonu?...přece jen by potom ten předpokládaný dojezd pod určenou hranici 4 mm byl na léto...Taky o nich uvažuju...ikdyž zatím střídám dvě sady s TPMS
Letní hučely, staré 10 let,tak jsem měnil hned.Najedu 10000km za rok.ježek2 píše:...že se mísím do "kolegomodelu" : nebylo by lepší nasadit ty celoročky až na zimní sezonu?...přece jen by potom ten předpokládaný dojezd pod určenou hranici 4 mm byl na léto...Taky o nich uvažuju...ikdyž zatím střídám dvě sady s TPMS
avensis T27 1.8 valvematic
Ponechám stranou zákonnú stránku veci, pretože o nej nemám vedomosť. Ak teoretici povedali, že na letný dezén postačuje min. 1,6mm tak si myslím, že zimná pneu používaná v lete s hĺbkou dezénu 3mm je relatívne postačujúca keďže od tej hĺbky dezénu závisí odvod vody či je obutie letné alebo zimné - v lete. Každopádne nejako nechcem čakať s výmenou pneu až pokiaľ budem mať na tých zimných 1,6mm. Až nájdem vyhovujúce nové pneu vymením ich kľudne hneď. Mimochodom, na tých zimných mám hĺbku dezénu na zadných 3mm a na predných 4,5mm.farnell píše:Polemika okolo gúm.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
čo sa týka zákona tak limit pre zimnú je 3mm a je jedno či jazdiš na nej v lete alebo v zime. Všeobecne letná odvádza vodu lepšie ako zimná, letná býva dokonca vo všetkých parametroch v zime lepšia pokiaľ je cesta suchá.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Slabostka mylis sa ohladom zimnej pneumatiky a pouzitia v lete. Limit pre zimnu 3mm je ked sa pouziva v zimnom obdobi. Akonahle klesne pod 3mm, tak sa povazuje ako keby bola letna. V lete na nej samozrejme mozes zakonne jazdit do 1.6mm
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:15, celkem upraveno 1 x.