Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
dbx
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od dbx »

Neviete niekto, ako sa dá auto úplne vypnúť tak, aby mohol zostať vo vypnutom stave neutrál?

Tiež bv ma zaujímalo, používanie neutrálu za jazdy. Viem, že sa vtedy nedobíja batéria, o to mi nejde. Sú isté situácie, kedy by bolo vhodnejšie plachtiť na neutráli keď dám nohu z plynu, lebo v D-čku je predsalen trochu výraznejšie spomalenie.
Na klasickom automate sa to neodporúča, ale eCVT je niečo iné a bolo by fajn vedieť, či mu to vadí, alebo nie.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
tomvv
Člen Týmu

Příspěvek od tomvv »

Aronnn píše:Já měl přímo v manuálu k těm okýnkům že se musí aktivovat v servisu. Tak možná to někde prodejce dělá jako "bonus".

Co se týče HOLDu tak to funguje tak, jak píšeš. Zastavíš a nějakou dobu držíš dostatečně sešláplou brzdu. Pak se ti rozsvítí oranžové HOLD a drží ti brzdu. Pak šlápneš na plyn a jedeš.

Dík za vysvětlení, už to funguje. Málo jsem šlapal na brzdu, je potřeba trošku víc přitlačit.
Corolla Sedan 1.6 Valvematic manual 2019
Moje spotřeba: https://www.spritmonitor.de/en/detail/1132298.html
Maxi
Člen Týmu

Příspěvek od Maxi »

dbx píše:Neviete niekto, ako sa dá auto úplne vypnúť tak, aby mohol zostať vo vypnutom stave neutrál?

Tiež bv ma zaujímalo, používanie neutrálu za jazdy. Viem, že sa vtedy nedobíja batéria, o to mi nejde. Sú isté situácie, kedy by bolo vhodnejšie plachtiť na neutráli keď dám nohu z plynu, lebo v D-čku je predsalen trochu výraznejšie spomalenie.
Na klasickom automate sa to neodporúča, ale eCVT je niečo iné a bolo by fajn vedieť, či mu to vadí, alebo nie.
S planetovou prevodovkou plachtiť nebudeš nikdy. Ak nechceš rekuperovať, tak musíš pridať plyn tak aby si nedobíjal a ani nepridával, tak to robím ja.
Corolla TS 2.0 Hybrid
Obrázek
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

děkuji, nechci :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

toto je daleko lepší, než ty vysoký krabice na 4 kolech:

https://www.lui.cz/trendy-styl/16429-co ... .sznhp.box
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Vec vkusu každého súdruha....
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

farnell píše:Vec vkusu každého súdruha....

je to tak, ale jen do tý doby, než nebude na výběr než jen krabice a elektromobily ...
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Vďaka za osvetu.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

papi :, pokud se Corolla Cross dostane do EU tak si troufnu říci, že to bude u Toyoty bestseller. Dle mne ideální auto pro současného evropského zákazníka, není to moc velké ani moc malé suv, praktické auto. Výhody : člověk sedí výše což je troufnu si říci 90 % řidičů příjemnější, lépe se nastupuje a vystupuje a je to ve většině případu i malinko bezpečnější. Já bych neváhal pokud by se tato Corolla do evropy dostala, Rav4 je pro mne již moc velké a je to hodně krabiciodní, toto je uhlazenější a nepůsobí to tak mohutně a velikost interiéru a zav. prostoru bude pro většinu dostačující. Co mne trochu vadí, že se to samé asi objeví i pod značkou Suzuki, jak současná Rav4.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

tak nepochybuji, že by to mělo úspěch, spousta lidí už to bere jako modní trend a cenově i velikostně je RAV už vysoko a vyplní tím mezeru, automobilka na to správně zareagovala ... a kupce určitě bude mít, kdo je příznivcem této značky. jen prostě nejsem zastánce těchto aut, falešný pocit bezpečí díky vyššímu sezení a co se týče výhody výhledu, už to moc neplatí, jelikož díky tomuto trendu už to kupuje každý. a těch aut už jezdí dost. Já v tom nic užitečnýho nevidím, jen vyšší náklady na všechno, daleko horší svezení ....., vidím to akorát na důchod, kdy už je problém se ohnout .., jinak neeeeee
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

co má prosím výhled z vozu společný s tím, že to má "skoro" každý, to by mne docela zajímalo :-). Jinak si nemyslím, že SUV si kupují lidé protože je to modní, kupují to protože se jim v tom lépe jezdí, auto nejsou boty, ne každý má na to si kupoval každé 2 roky jiné auto. Kdo chce auto na řezání zatáček tak asi zvolí něco jiného, ale jinak budou ještě nějaký ten pátek SUV v kurzu a poslední dobou je vidět jak se lehce vyšší stavba dostává i do malých aut, viz. nový yaris cross, atd.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

s tím výhledem sem to myslel tak, že těch aut už je dost a smazává to tu výhodu v době, když začínali vstupovat na trh SUV a viděl si na křižovatce dál než ostatní v nižších autech, dnes už ti ho zastíní někdo jinej v dalším SUV či vyšším autě ..., naopak spousta lidí s tím neumí ani parkovat ... Jak se jim v tom může lépe jezdit, když je to snad ve všem horší, krom lepšího nastupování? Nepotřebuji z toho vidět až do lesa, ale aby se mě to v zatáčce nenaklánělo a pěkně sedělo, nemluvím že to musí sedět jak sporťák, ale zákonitě vyšší auto se naklání a je nestabilní oproti nižším, sám sem jako spolujezdec zažil v RAWce projetí rychle zatáčkou a nehledě na to, že mě přišlo, že sedím na posedu a ne v autě se to auto prostě v zatáčce nakloní , prostě fyzika se nedá obejít, ano spoustě lidím tohle nevadí, tak to projedou v menší rychlosti - ok, ale víceméně si to stejně koupí, jen že se jim lépe do toho nastupuje a má pocit, že má něco víc oproti nižšímu autu ..., prostě já krom nastupování jinou výhodu žádnou nevidím, větší spotřeba, nižší stabilita, větší náklady at už v podobě větších pneu, dřív brzdy odjdou atd atd .. a zůstává mě jen to nastupování, eventuelně větší výhled ve městě .. v koloně, ale tam už se to smazává, jeliokž těch aut jezdí více než dost ..

Ale samozřejmě si každý koupí co chce sám :)
To spíš, aby tu diskuse tolik nestála :D

Příští týden jedu na první servisní prohlídku (roční), sem koukal, že za rok stejná prohlídka o tisícovku podražila, což je dost, holt Covid se podepsal i zde .
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Nie každý jazdí do zákruty rýchlo, Papi.
Ja som napríklad na corolle ešte nikdy ani šmyk nedostal a ani nezapískal pneumatikami. A to, prosím pekne, teraz dojazdievam zimné pneu. A v zákrute ani nepípnu ani v 30°C a to mám jednoduchú zadnú nápravu.
Ja by som Cross celkom bral. RAV4 mi príde trošku priveľká a CH-R má primálo miesta na zadných sedadlách. Chce to niečo medzi a Cross by to mohla dať. Aj ten 1,8Hybrid s predným náhonom by mi stačil.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne pon 13.07.2020, 13:29, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“