Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tak a je to v pr..li, stádo hospodských ovcí dosáhlo svého!!!

Jdu zvracet, bude to trvat 5 let...

Bůh nás ochraňuj!!!
Zeman není můj prezident
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Tomi87 píše:Ak mozem poradit, ale mozno ste si to uz vsimli, podla aktualnej spotreby pekne vidiet, ze je lepsie napriklad v meste na obchvate, kde je max 70 km/h dostat sa co najskor na nejakych 75 km/h a potom podla moznosti doplachtit aj s pouzitim baterie na nejakych 65 km/h a takto dokola. Pretoze ked pozvolna akcelerujem na tych 70 km/h, tak to zerie aj travu kolo cesty. No proste je tam obrovsky rozdiel :wink:
Za tebou bych chtěl jet :-), třeba s kamionem.
Lidi neblbněte. Jakýkoliv sport je hezká věc, na ekorallye se takové triky určitě hodí, chápu občasné experimenty, ale aplikovat to trvale v provozu považuju za blbost. Největších úspor se stejně dosahne myšlením hlavou a ne kolenem, pak kolikrát do toho auta ani není potřeba sedat.:-) Pro mne je Prius hezká hračka a rád jezdím co nejcitlivěji, ale zároveň trvám na tom, že pojedu bezpečně a příjemně. To znamená s očima na silnici a ne na budíkách, rychlostí podobnou jako okolní auta, hlavně v každém okamžiku předvídatelnou. Jestli bych "drsně eko" dokázal uspořit ještě nějaké dvě-tři desetinky, to mi za to fakt nestojí.

Vedle toho: na momentální spotřebu dle PP bych moc nekoukal. Ještě bych trochu věřil několika opakováním úsekového průměru, ale i tak.. A věrohodný experiment se hodnými podmínkami tratě a měřeným palivem těžko dělat. Osobně bych v tomhle případě řekl, že při 70km/h je už benziňák celkem rozumně využitý nastálo a pokud by (při ustálené zátěži) usoudil, že to je pod jeho možnosti, tak se přece může vypnout sám. Občas to přece dělá. Tak proč mu do toho kecat. :-) (Tím nechci říct, že nedosahneš lepšího výsledku - ale možná i horšího, a myslet na to a podřizovat tomu styl jízdy se myslím nevyplatí)
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Nikde nepíšem, že takto jazdím stále. A btw pod obchvatom som myslel 4-prúdovu cestu, kde nikomu nezavadziam.

Prius mám v garáži 5 týždňov a tak skúšam kadečo. Práve kvôli rôznym možnostiam štýlu jazdy som si Prius kupoval. Ak by ma uspokojovalo si iba do auta sadnúť, stláčať plyn a nič neriešiť, tak idem do niečoho podstatne lacnejšieho ako práve Prius.

Nie len od predajcu som dostal info, ze tabulkovu spotrebu v zivote nedosiahnem takym stylom jazdenia, na aky som bol zvyknuty z predchadzajuceho auta.
http://www.youtube.com/watch?v=MAocwToZWVQ
http://www.youtube.com/watch?v=3XxB6ma7qu8
http://www.youtube.com/watch?v=HGFSZbpI9kw
Prius 2012
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tak to měl ten prodejce svatou pravdu.
Zeman není můj prezident
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

matus69 píše:To ze si si to nevsimol neznamena, ze to tak nie je...uz si niekedy aspon dostal bateriu do cerveneho? Skus potom akcelerovat do kopca.

Hybrid je super ale perpetuum mobile to nieje.
Neviem čo znamená dostať batériu do červeného. Za normálnej prevádzky (pokial auto niekde niekoľko mesiacov nestojí) sa batéria nikdy nedostane pod 2 dieliky. Za týchto podmienok žiadny pozorovatelný pokles v akcelerácii nepoznať. Pod 2 dieliky sa mi batéria nikdy nedostala.
Toyota Prius 2010
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Tomi87 píše:
Ak mozem poradit, ale mozno ste si to uz vsimli, podla aktualnej spotreby pekne vidiet, ze je lepsie napriklad v meste na obchvate, kde je max 70 km/h dostat sa co najskor na nejakych 75 km/h a potom podla moznosti doplachtit aj s pouzitim baterie na nejakych 65 km/h a takto dokola. Pretoze ked pozvolna akcelerujem na tych 70 km/h, tak to zerie aj travu kolo cesty. No proste je tam obrovsky rozdiel :wink:
Tento štýl jazdy naozaj nieje moc ideálny, ja to využívam skôr tak že mám nastavený tempomat , trebárs v tomto prípade na 75 , zrýchlim na 80 a zapnem tempomat. Ten mi následne spomalí na 75 a drží a tým dôjde k prepnutiu na elektro (teda pokial to podmienky dovolujú).
Toyota Prius 2010
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

hathaway píše: Neviem čo znamená dostať batériu do červeného. Za normálnej prevádzky (pokial auto niekde niekoľko mesiacov nestojí) sa batéria nikdy nedostane pod 2 dieliky. Za týchto podmienok žiadny pozorovatelný pokles v akcelerácii nepoznať. Pod 2 dieliky sa mi batéria nikdy nedostala.
tak ale potom neurazaj a netvrd, ze ked sa vybije bateria tak ma auto rovnaku akceleraciu ako s nabitou bateriou. Ved je to nezmysel, zamysli sa nad tym...

Pises ze "za normalnej prevadzky"
Ja som za normalnej prevadzky bateriu dostal na 1 blikajuci dielik a nebolo to iba v kopci, ale aj napr na rybnicnej v bratislave, kde ziaden kopec nie je.
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

No podla mňa by to bol dôvod zájsť s tým do servisu. Normálne sa to stať nemôže a mne sa to za 83000km nikdy tiež nestalo. A jazdím po celej európe, takže aj do velkých a dlhých kopcov.

Napadá ma jediná varianta kedy by sa to eventuálne stať mohlo, pokiaľ by si s autom ktoré má batériu na minime (2 dieliky) dlhší čas zostal stáť s voličom režimov prepnutom na N (teda neutrál) a mal zapnuté veľa spotrebičov (trebárs klímu) , vtedy by po čase k vybitiu trakčnej batérie prísť mohlo, nakoľko v tomto režime je v podstate celý hybridný systém vyradený, takže nedobíja batériu ani z motora a ani v prípade že by si to použil za jazdy , z rekuperácie. Tento režim sa ale normálne nepoužíva a dôrazne na to upozorňuje aj manuál. N som za celý čas osobne použil iba raz a to pri návšteve priebežnej autoumyvárky (v tej je auto ťahané na dopravníku a musíte mať zaradený neutrál). V inom prípade to vlastne ani nemá žiadnu logiku používať.
Toyota Prius 2010
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Ale matus69 má plugin, ne? Ten se asi chová trochu jinak.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Metus je madar.. :-) Ten ma spis plug--out.
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ahoj.
Dnes máme konečne plusové teploty a je to hneď poznať aj na spotrebe. Ráno cesta 8 km do centra, takmer celý čas v kolone a podla PP 4,1 s tým, že som začínal s aku na 2 čiarkach (teda moc priestoru na EV jazdu tam nebolo). Urobilo mi to radosť bo cez tie mrazi tá spotreba vystrelila aj k 5 litrom.
Už sa teším, keď to prezujem na letné gumy 8)
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Na to si jeste minimalne dva mesice pockas.. :-) O vikendu ti opet umrznou gumicky.. :-)
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Tomi87 píše:cez tie mrazi tá spotreba vystrelila aj k 5 litrom. Už sa teším, keď to prezujem na letné gumy 8)
To je toho :-), mně teď ukazuje 6.5-6.9, při stejném ježdění jako v létě za 4, začal jsem si bez rozpaků topit. A na zimákách jsem to měl celý rok.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Jo, jo, taky jsem se dostal zase konečně pod 4 litry, jak bylo v létě úplně normální, ale bohužel zima ještě neskončila. Ale mohl jsem alespoň auto umýt, už jsem měl z bílé barvy černou. Hlavně ta záď, ta se tedy špiní strašně a hlavně to spodní "okno", nebo spíš průzor :D to je pokaždé jako prase a není přes něj nic vidět. :)
Miluju to ticho na křižovatce.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Pod to se podepíšu i já :)
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“