Mám taky originál a v pohodě.Corolla2014 píše:Mám původní origo a jsou stále super! Neuvěřitelné! Tudíž jednoznačně příště půjdu opět do origa.
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
- buckyskentucky
- Řidič
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
No já mám už druhé a nebyl jsem spokojený ani s jedněmi. Oboje ten stejný problém, tak chci teď zkusit nějaké kvalitní neoriginální. Vyměnit je zpátky za origoš se dá vždycky, ale vzhledem k ceně a zkušenostem mě nenapadá důvod, proč bych to dělal.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Co říkáte na ceny modelu Corolla 2019?
https://blog.toyota.co.uk/2019-toyota-c ... nd-pricing
https://blog.toyota.co.uk/2019-toyota-c ... nd-pricing
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:51, celkem upraveno 1 x.
- buckyskentucky
- Řidič
Diskuze blbečků,kteří o Corolle neví vůbec nic. http://www.auto.cz/nejprodavanejsim-aut ... 94/diskuse
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Mě vždycky zaručeně pobaví ty kecy o tom, jak je Corolla líná. Ona má motor silný dost, jediné, co by potřebovala, je zrušit všechno to elektronické omezování. Když ji člověk prožene do otáček a chvíli ji honí, software se přenastaví a auto je pak svižné i na nějakou tu zábavu. Pak člověku jdou na nervy akorát všichni ti škodovkáři, folksvágnisti a podobní, kteří pojedou v tom levém pruhu se svou funglovkou a litrovým turbem, noha na podlaze a Corolla za nimi musí z pěkného rozjezdu brzdit.
Hej, presne tak. Tiež "milujem" reči typu 1.6 atmosféra vôbec neťahá, sedany sú nepraktické, torzka je uskákaná... Hovadiny.
Corolle je čo vyčítať, nie že nie. Ale nie toto.
Na kamienkoch rachot odspodu, divný infotainment, neštandardný tempomat...
Asi tak.
Corolle je čo vyčítať, nie že nie. Ale nie toto.
Na kamienkoch rachot odspodu, divný infotainment, neštandardný tempomat...
Asi tak.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:51, celkem upraveno 1 x.
Pozdravujem všetkých majiteľov Toyota Corolla ku ktorým sa radím cca 2 týždne aj ja.
S autom som zatiaľ nadmieru spokojný, ale ako každý nový majiteľ nového auta občas nájde nejaké muchy. Snažil som sa prejsť celé fórum aby som sa nepýtal na niečo čo bolo zodpovedané.
Rád by som sa opýtal nasledovné:
A) Majitelia manuálnych prevodoviek nepozorujete občas problém pri podraďovaní na druhý prevodový stupeň? Napríklad podraďujem z 3 na 2 a občas tam tá dvojka ide ťažšie. Akoby sa to trelo o niečo gumené a radiaca páka nejde tak jemne ako pri iných stupňoch.
B) Mám tiež problém s vysokým pískaním od vetra pri rýchlosti cca od 110 km/h. Riešilo sa to tu, ale nenašiel som nejaké konkrétne riešenie. Dá sa to pískanie odstrániť, alebo sa s tým treba naučiť žiť?
Vopred ďakujem za odpovede.
S autom som zatiaľ nadmieru spokojný, ale ako každý nový majiteľ nového auta občas nájde nejaké muchy. Snažil som sa prejsť celé fórum aby som sa nepýtal na niečo čo bolo zodpovedané.
Rád by som sa opýtal nasledovné:
A) Majitelia manuálnych prevodoviek nepozorujete občas problém pri podraďovaní na druhý prevodový stupeň? Napríklad podraďujem z 3 na 2 a občas tam tá dvojka ide ťažšie. Akoby sa to trelo o niečo gumené a radiaca páka nejde tak jemne ako pri iných stupňoch.
B) Mám tiež problém s vysokým pískaním od vetra pri rýchlosti cca od 110 km/h. Riešilo sa to tu, ale nenašiel som nejaké konkrétne riešenie. Dá sa to pískanie odstrániť, alebo sa s tým treba naučiť žiť?
Vopred ďakujem za odpovede.
Corolla 2018 Comfort, 1.6 Valvematic, manuál, platinová-bronzová
Taky se mi to děje. Snažím se na to číhat, ale nedaří se mi vysledovat, na čem to závisí, a děje se to příliš vzácně na to, abych to mohl řešit se servisem, ale stává se to.peter865 píše:A) Majitelia manuálnych prevodoviek nepozorujete občas problém pri podraďovaní na druhý prevodový stupeň? Napríklad podraďujem z 3 na 2 a občas tam tá dvojka ide ťažšie. Akoby sa to trelo o niečo gumené a radiaca páka nejde tak jemne ako pri iných stupňoch.
Novou Corollu v manuálu mám měsíc a najetých nějakých 1200Km.Nic z popisovaných věcí jsem si zatím nevšiml,zřejmě to je kus od kusu.Jen někdy z pravé strany,někde u spolujezdce něco lehce chrastí,když přejíždím přes nerovnosti.Mám taky dotaz,neví někdo, pokud mám spárovaný mobil(Samsung S8) přes Bluetoothu,vůbec nejde hlas u navigace(Sygic car),pokud se odpojím z Bluetoothu,hlas jde?
Corolla 1,6 LED Trend+Man-1G3,Ø5,8 - 6,1
Telefon pravděpodobně posílá zvuk do auta. Buď nastav telefon tak, ať kecá i při připojení k handsfree z reproduktorku telefonu, nebo v autě přepni rádio na přehrávání z Bluetooth. Obojí má samozřejmě své nevýhody - v prvním případě to budeš muset přepínat zpátky vždy, když budeš chtít volat přes handsfree, v druhém případě si rádio budeš muset pustit na telefonu, pokud budeš chtít hlasovou navigaci a rádio zároveň.
Ja uz mam treti ojetou Corollu v rade a prevodovka byla obecne celkove tuha co se tyce razeni. Ted mam 5 let starou rollku najeto cca 59k a zas tak zle to neni. Pred lety jsem predchozi vuz resil primo v toyote a vsichni i ruzni sevisaci tvrdili, ze je to ok. Podle me je to obecna vlastnost coroll. 

//Corolla 1.6 Valvematic M/T - 2013//
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
Na Corolle 2018 sa prevody radia neskutočne ľahko, len niekedy tá dvojka ide horšie, treba prekonať istý trecí odpor po celej dráhe smerom nadol. Uvidím časom, auto je nové, je zima, možno keď bude teplejšie sa to nebude prejavovať, alebo ak tak menej.Oreo píše:Ja uz mam treti ojetou Corollu v rade a prevodovka byla obecne celkove tuha co se tyce razeni. Ted mam 5 let starou rollku najeto cca 59k a zas tak zle to neni. Pred lety jsem predchozi vuz resil primo v toyote a vsichni i ruzni sevisaci tvrdili, ze je to ok. Podle me je to obecna vlastnost coroll.
Chcel som vedieť či to robí aj na iných manuáloch, aby som vedel či má význam to v rámci záruky nejak riešiť.
Corolla 2018 Comfort, 1.6 Valvematic, manuál, platinová-bronzová
Každý telefon to může mít jinak, ale zkus si pohrát s nastavením...jircy1 píše:.....Mám taky dotaz,neví někdo, pokud mám spárovaný mobil(Samsung S8) přes Bluetoothu,vůbec nejde hlas u navigace(Sygic car),pokud se odpojím z Bluetoothu,hlas jde?
V Sygicu máš možnost přepnout na přenos zvuku přes BT do rádia nebo preference reproduktoru telefonu (podle mě lepší možnost, protože v přes BT se to zobrazuje jako příchozí hovor a zbytečně ruší hudbu

V telefonu u BT nastavení spárovaného zařízení potvrď volbu jen pro přenos telefonních hovorů a ne pro média, jinak zvuk u Sygicu nefunguje korektně.
.....takhle to aspoň funguje mě. Jiný telefon se může chovat jinak

RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07