Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

No tak ak je najmensia jednotka (dielik) 100 metrov, tak meranie bude s odchýlkou +-50 metrov.
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No a jsme u toho zase.... A kolik je sto metru ze sta kilometru? :-) Ja nevim, ze si vzdy vyberete tak blby argument.. Kdyz ti to na 100km nebude sedet o padesat metru, tak je to presne jak vino.. :-)))))))
Uf, tak jsem to spocital, je to pul promile odchylka...
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Už som počul aj názor, že automobilky naschvál nastavujú autá tak, aby ukazovali väčší nájazd kvôli tomu, aby si musel častejšie chodiť na garančky.
Ale mne je osobne sum a fuk, ci to ukazuje spravne alebo je tam odchýlka. Pre mňa je dôležité, že dnes mám najazdených cca 1500 km a doteraz som na ceste ešte nestretol žiaden iný Prius po facelifte.
Ten pocit je u mňa na nezaplatenie... :D
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty jsi mi mudrlant... ze jsi neco pocul...... ja jsem slysel takovych picovin, ze kdyby jedna z milionu byla pravda, tak je dodnes zeme placata a varime na ohni. :-D
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

klídek...to som písal len ako príklad, že svet a predovštkým toto fórum je plné truhlíkov, čo sa do všetkého rozumejú, všade boli a všetko vedia.
Ale vôbec ma to netrápi, len sa na nich smejem :lol:
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Dobrá dobrá Predsedo. ;-)
Back in Czech.
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Tomi87 píše:Už som počul aj názor, že automobilky naschvál nastavujú autá tak, aby ukazovali väčší nájazd kvôli tomu, aby si musel častejšie chodiť na garančky.
Ale mne je osobne sum a fuk, ci to ukazuje spravne alebo je tam odchýlka. Pre mňa je dôležité, že dnes mám najazdených cca 1500 km a doteraz som na ceste ešte nestretol žiaden iný Prius po facelifte.
Ten pocit je u mňa na nezaplatenie... :D
:D Ten pocit poznám a nemusím mať ani faceliftovaného Priusa. V našich končinách je to ešte stále rarita.
Toyota Prius 2010
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Sory že trochu "mimo mísu" ale práve som zažil jazdu smrti na Škode Octavia. Taxikárovi vôbec neprišlo "neštandardné" že jazdí na aute ktoré mu kontrolkami oznamuje že zlyhala riadiaca jednotka motoru a nefungujú airbagy. Nehovoriac o tom že mu tam nedávno svietilo zlyhanie brzdového systému. Zaujímavé že vždy vedia zahuhlať niečo o nejakom bezvýznamnom čidle , a podobne. Asi by som si kúpil také auto :).
Stať sa to mne, zastavím pri krajnici a zavolám odťahovku, ale u niektorých "koncernových" značiek si asi len treba zvyknúť . :)
Toyota Prius 2010
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A bohuzel ma pravdu.. na skode staci bezvyznamne cidlo treba hladiny ostrikovaci kapaliny a muze to rozsvitit i ECU... Takze mi to u skody neprijde tak nadstandardni... Navic je to nejprodavanejsi auto, tak co..
Back in Czech.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Na 1.9 tdi som istý čas taxikárčil. Stále tam svietila nejaká porucha. To auto bolo viac v servise ako v službe a o výmene turba ani nehovorím. Auto bolo dva roky staré.
A škody sa predávajú tak ako sa predávajú hlavne preto, že sa na ne dajú zohnať lacné náhradné diely. Stačí prstom ukázať na zaparkované auto, z ktorého chceš napríklad motor a na druhý deň je tvoj...
Prius 2012
Obrázek
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

:D :thumbsup: , jako jezdit na autoburzu do Polska. Něco tam moc fajně koupíš, o něco tam přijdeš a zase to tam koupíš příště.
trud
Řidič

tachometer

Příspěvek od trud »

Ku tej odchylke tachometra, ta odchylka je hlavne pri merani rychlosti, prejazdenu trasu meraju auta "presne" Teda odchylka prejazdenej vzdialenosti je po 1%? Mne ukazoval Matiz pri 60km +7km/h, yaris 1.0 +5km/h a terajsii yaris hsd pri 60 + 4km/h.Ale do chorvatska k moru to bolo na 800km vzdy +/- 3-5km.Takze vzdialenost je viac menej presna.
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Som tu niekde čítal "skúsenosti" typu že keď sa na Priuse vybije batéria, nemá takú akceleráciu, alebo že nevládze do kopca a podobne. Neviem, mám najazdené cca 83000 km na Priuse a nič takého som si nevšimol. Pokiaľ idem do kopcov s batériou na 3 dieliky , na kopci je takmer plná (závisí od dĺžky) , takže neviem kde na to dotyčný odborníci chodia. Pri akcelerácii som tiež nikdy nemal pocit že by na to nabitie batérie malo nejaký zásadný vplyv. Nemeral som to ale pocitovo to nepoznať. Jediné na čo stav nabitia vplýva je to, do akej rýchlosti vás na elektrinu pustí. Pri plnom nabití nieje problém ísť okolo 100, pokiaľ je tak na 50% (podľa ukazatela) tak maximálne 80. Samozrejme to veľa závisí aj od ďalších podmienok (zohriatie motora, vonkajšia teplota, sklon terénu ...).
Máte niekto nejaké iné skúsenosti s týmto ?
Toyota Prius 2010
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

To ze si si to nevsimol neznamena, ze to tak nie je...uz si niekedy aspon dostal bateriu do cerveneho? Skus potom akcelerovat do kopca.

Hybrid je super ale perpetuum mobile to nieje.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Z mojich skusenosti: Ak mam bateriu nad 50 %, nie je problem na rovinke s udrzatim(nie akceleraciou) trebars aj 70 km/h. Ak to ale necham padnut na 2 -3 ciarky, tak je niekedy problem udrzat aj tych 50 km/h. To iste plati pre akceleraciu. Ta je s plnsou bateriou lepsia ako s takmer prazdnou - mam na mysli akceleraciu bez zapojenia spalovacieho motora.

Ale paci sa mi, ako sa clovek perfektne nauci ovladat plynovy pedal ked na tom pravidelne jazdi. Ja mam nabehanych este len nejakych 1500 km ale uz presne viem, ako max silno musim tlacit na pedal aby to este islo cisto na bateriu.

Ak mozem poradit, ale mozno ste si to uz vsimli, podla aktualnej spotreby pekne vidiet, ze je lepsie napriklad v meste na obchvate, kde je max 70 km/h dostat sa co najskor na nejakych 75 km/h a potom podla moznosti doplachtit aj s pouzitim baterie na nejakych 65 km/h a takto dokola. Pretoze ked pozvolna akcelerujem na tych 70 km/h, tak to zerie aj travu kolo cesty. No proste je tam obrovsky rozdiel :wink:
Prius 2012
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“