Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
farnell
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od farnell »

Nechápem čo tu píšeš.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Bernhard píše:Být současná Corolla místo sedan raději praktičtější liftback, tak neváhám, potřebuji větší přístup do kufru. Větší rodina, chata atd. Tudíž u nastupující generace uvažuji jen o kombi. A nemám s tím problém, líbí se mi z těch tří variant nejvíce.

K té Hondě Civic bych jen odkázal na Honda fórum, kde se řeší pronikání benzínu do oleje. A vypadá to na plošný problém. Můj pocit je, že Japoncům jdou naprosto skvěle benzínové atmosféry, ale mají problém s turbo benzíny. A nejen oni. Myslím, že jsem zachytil nějaké stížnosti na pronikání benzínu do oleje u 1,6 Tgdi od Hyundae, o 1.4 Tgdi zatím nic nevím. Frantíci se svou 1,6 t si taky prošli karbonovým obdobím, neblahé problémy s rozvody u 1,2 Tsi a 1,4 Tsi jsou dostatečně medializované. (Je třeba říct, že tohle je už vyřešeno). Opel a jeho 1,4 t je story sama o sobě, na Opel fóru je to na román. Atd. Atd.
Takže všeobecně, napříč značkami není turbobenzín žádná velká výhra. Benzín podle mě nejlépe funguje jako "holá" atmosféra s nepřímým vstřikem, v obsahu od 2,0 výše. Nezapomenu na časy s 3,0 V6, ale to už prostě jezdíte celkově za 10l/100 km.

Takže i když pláču nad mrtvolností hybridu 1,8 v Corolle, je tu nejlepší předpoklad na dlouhou životnost a minimální servisní náklady. Po dlouhém rozvažování, se s dynamikou tohoto pohonu budu muset smířit. Tohle auto by se mělo dát provozovat 15 let v módu vyklidněného řidiče. A vyhnout se tím pádem co nejdéle, předpokládané zelené šikaně a daním, protože nám budou násilím cpát elektroauta. A ta prostě nejsou provozně a hlavně cenově vhodné pro běžného řidiče. Za oněch 15 let už snad baterky pokročí natolik, aby případné další auto mohl být elektromobil. (pokud ovšem jsou pravdivé varování, že plánují obyčejným lidem znemožnit vlastnit auto, jen občasné sdílení, ale to je na debatu jinam)

Takže můj závěr? Toyota má stále dobrý zvuk, nová Corolla se povedla, 1,2 turbo nechci, 2,0 hybrid mi přijde předražený, ekonomicky i politicky mi to vychází s trochou pokory na 1,8 hybrid. Naučím se jezdit jako důchodce a měl bych mít na 15 let vystaráno.
Pokud se budu chtít "svézt", tak se pořád dá koupit nějaká motorka. :wink:
Jako majitel současného aurisu 1,8 hsd TS souhlasím s Tvým názorem. Jen s tou "leností" to není tak horké jak mnozí při první testovací jízdě vnímají. Ono je potřeba se naučit s hybridem jedzdit a také je možné používat tlačítko Power, kdy to auto akceleruje velice dobře, dokonce bych řekl, že při rozjezdech a při nižší rychlostech je tak akcelerace více než dostačující. Používám je jen když je to potřeba. Ano na dálnici v kopci a při plném naložení, to není žádná sláva, ale také ne zcela propadák. Pro ty co žijí nebo pracují a např. denně dojíždí do Prahy autem je pak hybrid asi jasná záležitost. Možnost parkovat v zonách po celé Praze za 100 Kč ročně je více než lákavé. Já díky hybridům ušetřil ve své firmě desítky tis ročně jen na poplatích za celoroční parkování v zonách.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

farnell:
Nechápem čo tu píšeš.
....
Nič menej v práci máme nový Golf 1.6 TDI a Oktaviu 1.9 TDI 77kW.
Síce sa to pri zosliapnuti pedálu preberie a má to primerane zrýchlenie, ale....

Moja odpoved:
Pokial chces zazit co je krutiaci moment/zrychlenie objedaj si jazdu na aute TESLA.

POCHOPIL alebo...
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Nie.
Pretože som reagoval na iný príspevok a nie tvoj. Ak by som reagoval na tvoj príspevok tak použijem citáciu.
Reagoval som na hanes73
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

MartinHSD píše:....... Pro ty co žijí nebo pracují a např. denně dojíždí do Prahy autem je pak hybrid asi jasná záležitost. Možnost parkovat v zonách po celé Praze za 100 Kč ročně je více než lákavé. Já díky hybridům ušetřil ve své firmě desítky tis ročně jen na poplatích za celoroční parkování v zonách.
Bohužel, tohle výhodné parkování zřejmě za pár měsíců skončí / výrazně se změní podmínky :(
(viz. diskuse v sekci RAV 4)
pagoc
Člen Týmu

Příspěvek od pagoc »

Ceník na novou corollu venku! https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_corolla_ts.pdf
Takovou řachu za executive jsem nečekal.
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
chemer
Člen Týmu

Příspěvek od chemer »

Dvulitr vysavač video z jízdy:
https://www.youtube.com/watch?v=r24sStMcTxQ
magic65
Člen Týmu

Příspěvek od magic65 »

Toyota Corolla 1,6 M Active Trend+ Led Střibrna 19.2.2018
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Ty ceny jsou tak o 100 víš, než bych čekal. Pokud nepřijde nějaká akce, tak si číslama prodejů moc jistý nejsem.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Než na nové Corolle vychytají mouchy, bude to trvat min. 2 roky (viz. např. Auris pískající brzdy, hlučný výfuk, světlomety). Motor 1,8 HSD by neměl mít problémy, 1,2T se již používá a zatím nejsou poznatky o nějakých závadách, 2.0 HSD zbrusu nový spalovák, uvidíme co ukáže čas a konkurence. Ceny jsou sebevědomé, uvidíme do kdy vydrží hybridy, když se všude mluví o elektromobilech, přičemž infrastruktura zatím není vybudována. Možná to skončí u vodíkových článků. Čas ukáže.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

pagoc píše:Ceník na novou corollu venku! https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_corolla_ts.pdf
Takovou řachu za executive jsem nečekal.
Nejlepší je "Kapsa na zadní straně sedadla řidiče" až od řady Selection... :mrgreen: :roll:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Bernhard
Člen Týmu

Příspěvek od Bernhard »

Tak to začíná vypadat na Mazdu 6.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Aby si na to prisiel tak to ti potom bolo zbytocne sa tu na fore aj registrovat.
Nic v zlom samozrejme.
Ja som stale rozhodnuty zostat pri Toyota aj napriek tej cene.
Naposledy upravil(a) farnell dne ned 03.02.2019, 20:40, celkem upraveno 1 x.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

deweler: plné auto a narvanej kufr opravdu tahle 1.6 nezvládne,kór když chceš akcelerovat do kopce :) to musíš hledat jinde!
avensis T27 1.8 valvematic
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

hanes73 píše:@farnell
Nezlob se ne mě, ale to nemůžeš myslet vážně. Já dnes dálka z Prahy na Moravu, to zase bylo utrpení, trochu akce, sešlápnutý plyn až na podlahu, otáčky na max., řev motoru a akce? To zase trvalo, než se to sebralo. Prostě ta vrtule chybí. Mám jako služební 1.8 TSI a to nemusím ani popisovat, jak mě vrtule vždy podrží a nemusím v podstatě podřazovat. Toy 1.6 je poctivá, ale bohužel uškrcená atmosféra.
Konečně to taky někdo napsal :)
avensis T27 1.8 valvematic
Odpovědět

Zpět na „Corolla“