Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od CommonUser »

papi,
uz na to kasli. Uz by si len preprobil.

MartinHSD,
" Prostě jim tu 1,6 v manuálu již moc lidí nekupuje, mne by naopak těšilo, to že jsi si vybral motor, po kterém je poptávka a ne motor a výbavu co musí prodávat v akcích."

Skor je za tym Euro norma. Potrebuju predat hotovu produkciu, ja som takto kupil Avensis. Ludia sa hovno zaujimaju co je lepsie, ide o to, co ma viac pasikov a teda je viac Abibas.
Reklamu na 1,6 nenajdes, len samy hybrid ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

Nazdar chlapi,
mozno sa to tu uz preberalo,ale nepamatam si....minuly tyzden som jazdil po horách a v kopcoch resp. dolu z dlhsieho kopca som pouzival "B" na automate. Zaradil som teda Bčko a z kopca som len dobrzdoval brzdou. Ale zacalo to vydavat taký stašný zvuk, že som ostal v šoku...nie stale. Bolo to spôsobene tým, že otáčky sa držali okolo 4 tisic a hucalo to desne. Pokial som dal nohu trocha na plyn(co nema zmysel podla mna v tomto pripade),tak otacky klesli a samozrejme aj zvuk bol v pohode....asi je to tak nastavené,aby to takto drzalo otacky,ale nerozumiem moc tomu...
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano tento projev je normální, já když jsem měl B u 1,8 v aurisu tak mne to také hučelo, tam nebyl otáčkoměr, ale než bych to poslouchal tak jsem raději dal D a více dobrzdil brzdama :-).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

:-)
Ja som sa zľakol,lebo mi to nerobilo od zaciatku jak som dal B, zacalo to az po nejakom case robit(nie som si isty ci pred tym ako mi to zacalo som pridaval aj plyn trocha a teda sa to neprejavilo). Na druhy den som to tiez vyskusal a hned pri prvom kopci...tak ako ty pises,potom uz len D....
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano to souhlasí, do vysokých otáček se motor to dostal až po nějaké době. Systém si to řídí sám a je možné, že vyhodnocuje zatížení brzd, míru rekuperace atd. Na druhou stranu zcela zbytečně tam určitě to B není, při dlouhých klesáních jsem si, byť mne občas ten zvuk štval, tím B pomáhal, jelikož jsem nechtěl přehřát kotouče. Nyní mám režim B zcela automatický, ale zatím jsem nejel žádné dlouhé a prudší klesání tak nevyzkoušeno.
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

Ja som isiel z Čertovice ked to poznáte náhodou....dlhé stúpanie a potom dlhý pozvolný zostup dolu.....a pokial si dobre pamätam, tak az v poslednom pomaly rovinatom useku mi tie otacky a teda j ten pazvuk vybehol....Ok ukludnil si ma,ale je to des :lol:
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Neviem ci poznate km77.com tu je corolla 2019 v testoch https://www.youtube.com/watch?v=pM6-gpYFwbo celkom fajn vysledok. Vsimnite si ine automobily aj drahsie :lol: ale taka tesla, ktora ma nizko tazisko to takmer v 80km/h zvladla.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Veľmi pekný test 2.0l hlavne aj noc a led svetlá.
https://youtu.be/4twemYNsTuQ
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

ja osobne vidim jedinu vyhodu 2.0 v moznosti objednat VIP packet a teda vlastnit lepsi system osvetlenia (AHS,...). je to nenazrana obchodna politika Toyoty. ono je mozne dodatocne dokupit AHS/svetla aj pre 1.8, ale ceny takychto originalnych nahr.dielov sa vysplhaju cez 150.000kc :-), co sa vdaka cenovej politike stava nerealny ukon :-).
Naposledy upravil(a) androids dne sob 29.02.2020, 14:04, celkem upraveno 2 x.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Mňa čisto v tom teste zaujali len tie svetla, ešte som nenašiel test kde by to niekto testoval, tým nechcem povedať, že taký nie je len som ho nenašiel. Nuž ta cenová politika je zla škoda ze nejdu veci jednoducho vysunut aj do 1.8l motora trebárs aj tie svetla.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

CommonUser píše:papi,
uz na to kasli. Uz by si len preprobil.

MartinHSD,
" Prostě jim tu 1,6 v manuálu již moc lidí nekupuje, mne by naopak těšilo, to že jsi si vybral motor, po kterém je poptávka a ne motor a výbavu co musí prodávat v akcích."

Skor je za tym Euro norma. Potrebuju predat hotovu produkciu, ja som takto kupil Avensis. Ludia sa hovno zaujimaju co je lepsie, ide o to, co ma viac pasikov a teda je viac Abibas.
Reklamu na 1,6 nenajdes, len samy hybrid ...
Souhlas, nemá cenu se v tom drápat již :D
A takové bláznovství, ted rychle prodávat a koupit tuto akci, atkový to divočiny ani náhodou, už bych jen splakal nad výdělkem a ve finále bych byl zase nespokojený, jelikož bych vzpomínal na automat a porovnával s neporovnatelným ... .
To stejný je to s tou reklamou ..., v EU nám TOYOTA cpe, že hybrid je to nej ..., v Japonskuje to naopak, tam hybrid doporučuje konzervativním řidičům a dá se tam prý snad koupit i seden s turbem ....., tady nám jen cpou hybridy skrz eurokokotiny ..... .
Ať dají motor z GR Yaris do sedanu za normální cenu a lidi jim utrhají ruce :D
Do toho bych šel ...., klobouk dali dolů všechny lidi ,co to testovali ..., to se jim opravdu povedlo to auto .... .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

papi píše: To stejný je to s tou reklamou ..., v EU nám TOYOTA cpe, že hybrid je to nej ..., v Japonskuje to naopak, tam hybrid doporučuje konzervativním řidičům a dá se tam prý snad koupit i seden s turbem ....., tady nám jen cpou hybridy skrz eurokokotiny ..... .
Ať dají motor z GR Yaris do sedanu za normální cenu a lidi jim utrhají ruce :D
Do toho bych šel ...., klobouk dali dolů všechny lidi ,co to testovali ..., to se jim opravdu povedlo to auto .... .
Presne tak, ale tu na fore (asi aj inde to tak bude, ved kde sa nosi sebereflexia?), je majitel borec s hustokarou. Cest vynimkam, s ktorymi sa da diskutovat (ako ty :wink: ).
EU to kurvi, len sa tak prasi. Banda chujov, co je asi z vonka platena (zeby Cina, aby dofajcili firmy - Volvo, PSA, Daimler, ...).
Ja nemam problem len s motorom u Corolly, takze ani ta 1,6T by asi u mna nezabrala a cenou by to urcite zabili na uroven Stingera ... :mrgreen:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Slayer
Člen Týmu

Příspěvek od Slayer »

Pokud by se někomu z vás náhodou chtělo jet s novou Corollou na geometrii někam mimo Toyotu, tak si ušetřete čas. Dle vyjádření servisu (Chára) je součástí geometrie i kalibrace jednotky, která řeší line-assist a na to prý nikdo mimo Toyotu nemá vybavení. Proto mi to po zapnutí line-assistu dělá šněrovačku a neudrží se to v pruhu rovně... Takže se nevyhnu 2500,-. Je to opravdu tak, nebo se mě chtěli zbavit?

Příští týden jedu na první garančku, tak to holt nechám udělat je.
Toyota Corolla HSD 1.8 Executive VIP 2019
Obrázek
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

a není to spíš na reklamaci?
Ale někdo asi psal, že to by musel uplatnit nějak do 14 dní po převzetí vozu ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

pokud máš na mysli jen geometrii, tak na tu se "záruka" nevztahuje, tedy pokud nevyjedeš z autosalonu a ihned zjistíš, že geometrie je špatná. Občas se stane, že je trochu křivě nasazený volant, to Tě samozřejmě uznají a opraví, ale geometrii po 15 tis těžko, stačí vzít pořádný výmol a problém je na světě, byť já jsem neměl za poslední roky žádný problém a geometrii jsem dělal naposledy na staré Corolle někdy před 10 lety.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“