Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Prečo neodpoviem - nevykrucujem sa ale najprv si z mojich postrehov s jazdou automatom robíš srandu, potom zo mňa robíš vola, potom sa pýtaš na základné veci jazdy s automatom z ktorých je jasné že o tom nevieš nič. Vážne čakáš že ti dám súdnu odpoveď? Aby som sa dočkal zasa nejakých tvojich srandovných invektív? Nemám záujem ti dávať rozumy a ty evidentne o nich nemáš solídny záujem, to je celé. Tak ako sa tebe nechce vyhľadávať moje staršie príspevky, tak mne sa nechce to isté tu zasa vypisovať.
Decko vozím vzadu jedno a vychoval som si ho tak aby som ho usmerňovať nemusel.
Ako som písal, skús pojazdiť čo to s automatom a potom sa pochváľ, ako riešiš tieto veci ty sám. Ja sa učím s cvt jazdiť tretí mesiac, najazdených mám zatiaľ 5000km, mám vyskúšané všelijaké modelové situácie. Ty nemáš s cvt najeto nič, máš skúsenosti x ročné s jazdou s manuálom. To je predsa len niečo iné - na manuáloch mám aj ja za 22 rokov šoférovania čo to najazdené, viem o čo ide. To čo mi radíš ty som už vyskúšal a nieje to ono, myslíš že je lepšie na každej červenej vyradzovať do N a skúšať či sa auto pohne alebo nie vplyvom gravitácie a ak sa pohne tak stlačiť brzdu a svietiť brzdovkami? V čom som prilepšil tomu vodičovi za mnou? A sebe? Myslíš že je to bezpečnejšie?
Zvyk je železná košeľa - presne tak ako vravíš, na červenú som si už zvykol stáť na brzde, aj keby som mal synka vzadu zramovať, brzdu inštinktívne stlačenú nechám.
Schválne nech sa ozvú iní čo majú skúsenosti s automatom ako to riešia. Tvoje predchádzajúce príspevky sú mne osobne proti srsti. V zmysle prínosu. Vydýchať sa nepotrebujem, zas žeby si mi dvihol tlak to nie. Vrámci svojej profesie sa stretávam aj s debilmi, aj s IT fachmanmi, aj s politikmi, som v tomto smere vcelku zocelený.
Ale tiež aby som vyslovene nevravel že všetko z tvojej strany sú poznámky od veci - zo začiatku sa mi dvakrát stalo, že som nechal D a keď auto zastalo v križovatke tak som sa zabudol a brzdu som pustil. Chyba, auto sa krokom pohlo dopredu. Chcelo to zvyknúť si na automat, predsa len, tých 22 rokov jazdy s manuálom stopy zanechá. Je tiež pravda, že niektoré autá majú veľmi výrazné brzdovky - tie nové mercedesy napríklad, tie viem vcelku pochopiť že niekomu vadia. Ale na corolle? Áno, tá žiarovečka? Ale no.
Decko vozím vzadu jedno a vychoval som si ho tak aby som ho usmerňovať nemusel.
Ako som písal, skús pojazdiť čo to s automatom a potom sa pochváľ, ako riešiš tieto veci ty sám. Ja sa učím s cvt jazdiť tretí mesiac, najazdených mám zatiaľ 5000km, mám vyskúšané všelijaké modelové situácie. Ty nemáš s cvt najeto nič, máš skúsenosti x ročné s jazdou s manuálom. To je predsa len niečo iné - na manuáloch mám aj ja za 22 rokov šoférovania čo to najazdené, viem o čo ide. To čo mi radíš ty som už vyskúšal a nieje to ono, myslíš že je lepšie na každej červenej vyradzovať do N a skúšať či sa auto pohne alebo nie vplyvom gravitácie a ak sa pohne tak stlačiť brzdu a svietiť brzdovkami? V čom som prilepšil tomu vodičovi za mnou? A sebe? Myslíš že je to bezpečnejšie?
Zvyk je železná košeľa - presne tak ako vravíš, na červenú som si už zvykol stáť na brzde, aj keby som mal synka vzadu zramovať, brzdu inštinktívne stlačenú nechám.
Schválne nech sa ozvú iní čo majú skúsenosti s automatom ako to riešia. Tvoje predchádzajúce príspevky sú mne osobne proti srsti. V zmysle prínosu. Vydýchať sa nepotrebujem, zas žeby si mi dvihol tlak to nie. Vrámci svojej profesie sa stretávam aj s debilmi, aj s IT fachmanmi, aj s politikmi, som v tomto smere vcelku zocelený.
Ale tiež aby som vyslovene nevravel že všetko z tvojej strany sú poznámky od veci - zo začiatku sa mi dvakrát stalo, že som nechal D a keď auto zastalo v križovatke tak som sa zabudol a brzdu som pustil. Chyba, auto sa krokom pohlo dopredu. Chcelo to zvyknúť si na automat, predsa len, tých 22 rokov jazdy s manuálom stopy zanechá. Je tiež pravda, že niektoré autá majú veľmi výrazné brzdovky - tie nové mercedesy napríklad, tie viem vcelku pochopiť že niekomu vadia. Ale na corolle? Áno, tá žiarovečka? Ale no.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Podelim se o zkusenost s prislusniky Pomoci a ochrany...... "Delal jste nejake zasahy do osvetleni? No, nevypada to, takze vase auto je ve stavu jak bylo homologovano pro provoz. Takze si laskave razsvitte zadni mlhvku a starosti o to, jestli to oslnuje nebo ne pri mlze nechte na auto za vami. Dnes za 100CZK a prijemnby den...." Takze plyne pouceni, brzdovky a mlhovky neoslnuji nebo je to chyba ridice za vami...
Back in Czech.
Tak ono zas 100CZK nieje až tak veľa, u nás je najnižšia sadzba 10eur.
Ale povedzme už sa mi podarilo že mi na 30ke namerali 138 a stálo ma to len 60eur. Len ma hneď nekameňujte, boli to vtedy dosť zvláštne okolnosti a policajti uznali sami že tá 30ka tam bola vyslovený chyták. Posledné roky mám s príslušníkmi celkom dobré skúsenosti, dá sa s nimi slušne porozprávať aj posrandovať. Nieje to ako kedysi, že sa človek pred nimi triasol ako jezuita pred satanášom.
Ale povedzme už sa mi podarilo že mi na 30ke namerali 138 a stálo ma to len 60eur. Len ma hneď nekameňujte, boli to vtedy dosť zvláštne okolnosti a policajti uznali sami že tá 30ka tam bola vyslovený chyták. Posledné roky mám s príslušníkmi celkom dobré skúsenosti, dá sa s nimi slušne porozprávať aj posrandovať. Nieje to ako kedysi, že sa človek pred nimi triasol ako jezuita pred satanášom.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:41, celkem upraveno 1 x.
Podarilo sa mi odrať bok auta, to poteší. Mea culpa, neskutočne mi trebalo šťať a stretol som sa s jednou pani v oprotiidúcom bmw v úzkej uličke. Ona to vyriešila trochu alibisticky - proste zastavila a nechala ma čo s tým urobím. Pomaly som minul jej prednú časť so sklopenými späťákmi, potom som pridal a nevšimol som si v tme že stojí trochu zadkom do strany, tak som jej zachytil zadný vypuklý blatník. Má ho jemne odratý, len farbu. Ja mám chytené oboje dvere aj blatník, zadné dvere s blatníkom majú aj preliačinu.
Poznámka na okraj - gate som si zachránil, vychcal som sa do kriakov. Hrdosť nie - pani za mnou celý čas stála asi aby som jej náhodou nezdrhol.
Ponaučenie - predtým ako sadnem do auta idem na záchod.

Poznámka na okraj - gate som si zachránil, vychcal som sa do kriakov. Hrdosť nie - pani za mnou celý čas stála asi aby som jej náhodou nezdrhol.
Ponaučenie - predtým ako sadnem do auta idem na záchod.

- Přílohy
-
- Toyota oškretá.jpg
- (112.3 KiB) Staženo 954 x
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:41, celkem upraveno 1 x.
Blbosť, žiadna smola.
Zatmavené zadné sklá nemám, mám tam nasadené clony na neodýmových magnetoch. Disky mám len jednu sadu a prezúvam pneu. Nejako som sa zatiaľ nestotožnil s kúpou ďalšej sady TPMS ventilkov, tá cena mi príde strašlivo premrštená. A žeby som mal disky bez nich, tak to nie, pozerať na tú svietiacu kontrolku by som nezvládol.
Zatmavené zadné sklá nemám, mám tam nasadené clony na neodýmových magnetoch. Disky mám len jednu sadu a prezúvam pneu. Nejako som sa zatiaľ nestotožnil s kúpou ďalšej sady TPMS ventilkov, tá cena mi príde strašlivo premrštená. A žeby som mal disky bez nich, tak to nie, pozerať na tú svietiacu kontrolku by som nezvládol.
-
- Věčnej rejpal
cc
-
- Věčnej rejpal
cc
Tak ono zas to je fajn, keď tých coroll je práve u nás tak málo. Medzi tými škodovkami na parkovisku pôsobia tak osviežujúco, no nie?
-
- Věčnej rejpal
cc
Tak-tak. Ešte aj aurisov stretávam podstatne viac ako coroll. Ono u nás sa moc sedany nenosia, väčšinou kombi prípadne hečbeky. Sedany už skôr z kategórie passatov, bmw, audi a podobne, vyššia trieda.
-
- Věčnej rejpal
cc
Malý čtvereček černé izolační pásky nalepený na plexi před svítící kontrolku a problém vyřešen.Kocúr píše:Blbosť, žiadna smola.
Esteticky sice nic moc, ale lepší než svítící kontrolka, která by neustále poutala pozornost. Izolačku nevnímám.
TMPS jsem řešil hned po nákupu nového vozidla. Chvilku mi tam ta kontrolka svítila a strašně mi to vadilo. Další věcí je, že se sejde rok s rokem a bude se muset jít na technickou, kde svítící kontrolku jistě vyhodnotí jako závadu v technické způsobilosti a stejně se ty TMPS čidla budou muset namontovat.
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0