Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od kadel »

ultra píše:Trosku na odlahcenie temy: Extrem :
Vyberám z článku:
S olejom je to ako s ponožkami – čím častejšie si ich meníte, tým menšia je šanca, že vám budú páchnuť nohy. Sú však aj extrémisti, ktorí si ponožky menia až vtedy, keby sa mali zlomiť. Čiže prenesene olej menia iba vtedy, ak zistia, že je niečo s motorom

Motor po tom co olej nebol meneny 130,000 KM

https://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000611 ... -v-motore-
To potvrzuje moji teorii, ze se z oleju dela zbytecna alchymie. Ja razim ten nazor, ze je jedno, co v motoru je za olej (samzrejme motorovej), hlavne, ze tam nejakej je a nemuze se motoru pri normalnim pouzivani nic zasadniho stat. :)
RAV4 HSD FWD
vaseks
Člen Týmu

Příspěvek od vaseks »

ultra píše:
vaseks píše:Dnes je zbytečný měnit v novým autě olej dřív jak po 15 tkm, v automobilce totiž nechávají protékat olej nastartovaným motorem a drtivá většina "bordelu" vzniklá při sesedání nových součástek vyteče.
Takže sa do auta montuje už zabehnuty motor ??

Myslis ze maju na to cas ? Mozes toto tvrdenie podporit nejakym clankom .- videom alebo podobne pretoze ja o tom dost silne pochybujem.

Clanok z roku 2014 - ale myslim ze je aktualny stale http://www.auto.cz/zajizdeni-noveho-vozu-poradime-80385
Zní to sice nepřesvědčivě, ale vím to od dobrého kamaráda inženýra, který pracuje ve vývoji motorů, letmé zmínění je i v níže uvedeném článku. Výměna oleje v novém autě dříve než po 15 tkm je jen o pocitu (strachu) majitele, nic víc.... Mnohem důležitější je, jak kdo s motorem zachází.

http://www.rozhlas.cz/zelenavlna/motopo ... va/1008276
Toyota Auris 1.6 LPG TS Executive 2018 - minulost
Toyota Corolla 1.8 hybrid GR 2022
Carcin
Člen Týmu

Příspěvek od Carcin »

Ahoj, moje dlouhodobější poznatky k Corolle a CVT převodovce.
Je to mega návykové, hlavně parkování je s tím o dost jednodušší než s DSG. Občas je dost nezvyk mít konstantní zrychlování, člověku to přijde že to nejede, ale ono opravdu jede :-) Musí se to vytáčet a záleží jak člověk jede, může jen tak plout, ale i docela valit, když to točí nad 4t. Jízda je super tichá. Co mě třeba stve je to, že to vůbec neumí brzdit motorem. Jen zvyklý z kopce podřadit a kde jiní brzdí,já brzdil motorem. Nicméně tohle by měl dělat sám při nastaveném tempomatu, ale nedělá, jelikož tam má prodlevu cca 10km/h zrychlení než začne něco dělat. Ale to už jsem se mezitím přiblížil k autu predemnou takže musím na brzdu. Řešíte to někdo taky ? To je asi zatím to jediné co mě fakt štve. Ale jako jinak na auto za 400t to je lahoda, připadám si jak v autě za dvakrát tolik
Toyota Corolla 2018 Active Trend+ 1.6 Automat - 1G2
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:57, celkem upraveno 1 x.
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:58, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Carcin píše:Ahoj, moje dlouhodobější poznatky k Corolle a CVT převodovce.
Je to mega návykové, hlavně parkování je s tím o dost jednodušší než s DSG. Občas je dost nezvyk mít konstantní zrychlování, člověku to přijde že to nejede, ale ono opravdu jede :-) Musí se to vytáčet a záleží jak člověk jede, může jen tak plout, ale i docela valit, když to točí nad 4t. Jízda je super tichá. Co mě třeba stve je to, že to vůbec neumí brzdit motorem. Jen zvyklý z kopce podřadit a kde jiní brzdí,já brzdil motorem. Nicméně tohle by měl dělat sám při nastaveném tempomatu, ale nedělá, jelikož tam má prodlevu cca 10km/h zrychlení než začne něco dělat. Ale to už jsem se mezitím přiblížil k autu predemnou takže musím na brzdu. Řešíte to někdo taky ? To je asi zatím to jediné co mě fakt štve. Ale jako jinak na auto za 400t to je lahoda, připadám si jak v autě za dvakrát tolik
Mne vie brzdiť motorom CVT aj bez zapnutého tempomatu, treba jej ale napovedať prácou s brzdovým pedálom. Keď ho nevyšliapnem tak nepodradí. Keď vyšliapnem jemne tiež nepodradí ani veľmi nemá snahu brzdiť motorom. Keď vyšliapnem prudšie tak podradí. Potom ale keď chcem z toho brzdenia motorom ubrať musím manuálne zaradiť vyšší kvalt a znovu navoliť D(typicky pri jazde z kopca pri ktorom sa spočiatku prudší sklon vozovky zmierni) - to preto lebo samotnej prevodovke nedopáli, že ide do podľa mňa zbytočne vysokých otáčok a nepomôže ani jemné stlačenie plynového pedála. Celé sa to trochu inakšie chová s aktivovaným tempomatom a aby to bolo zaujímavejšie tak opäť rozdielne chovanie vnímam aj pri režime Sport.
Dúfam že som to popísal ako-tak zrozumiteľne. Na prvý pohľad to znie divne komplikovane ale tieto situácie sa vyskytujú pomerne zriedkavo tam kde jazdím ja. V meste to nejako nevnímam, skôr sa mi to stáva na takých miestach ako je medzimesto okreska medzi Košicami a Michalovcami zjazd z kopca Dargov. A keďže mám tú trasu prejdenú miliónkrát tak viem čo a kedy mám robiť už dopredu. Napriek tomu je to tak zriedkavá situácia, že sa mi stáva že musím normálne rozmýšľať čo do prkýnka mám urobiť s kvaltpákou aby som zaradil M a vyšší kvalt. Znie to aj vám zmetočne, ako mne, keď to po sebe čítam? :blush:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
C M Burns
Navigátor

Příspěvek od C M Burns »

U manuálního řazení taky občas musím popřemýšlet co tam vlastně chci vsadit :biggrin: Ale když chci brzdit motorem, tak to dělám buď v manuálním režimu, pomocí tempomatu nebo omezovače rychlosti.
Když jsem jel z Barrandovského kopce (pro ty, kdo neví, tak je to dost příkrý kopec v Praze) tak jsem měl omezovač na 50 a motor si s tím moc nevěděl rady a otáčky docela kolísaly, protože brzdil buď moc nebo málo a nějak nemohl najít to optimum :P

Poslední dobou mně štve (ale fakt dost, jinak tomu autíčku dokážu odpustit kde co), že mám špatný příjem rádia. Předpokládám, že po Praze je dobrý signál, ale když jedu, tak rádio hraje, ale každou chvilku zaškrčí a když jedu v kopcovitém terénu kolem Berouna, tak to je vyloženě tragédie pro všechny stanice. Měl jsem úplně stejný typ integrované antény v Accordu a tam jsem ten problém měl výjimečně... a u Corolly toto :mad: Máte to tak taky?
Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
(ex) Honda Accord 2.2 i-CTDi - Sport, Satin silver, 2005
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

JA nie. Nevravím, že signál si nevrzne vôbec ale je to tak zriedkavo, že to netreba riešiť. Vrámci Košíc povedzme neregistrujem vôbec žiadne výpadky. Možno niekde v nejakej doline medzi príkrymi kopcami hej, práve pri predtým spomínanom priesmyku Dargov - inak nič.
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Nemáš náhodou nejakú kameru v aute? Zdroje sú často príčinou rušenia signálu.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

C M Burns píše:U manuálního řazení taky občas musím popřemýšlet co tam vlastně chci vsadit :biggrin: Ale když chci brzdit motorem, tak to dělám buď v manuálním režimu, pomocí tempomatu nebo omezovače rychlosti.
Když jsem jel z Barrandovského kopce (pro ty, kdo neví, tak je to dost příkrý kopec v Praze) tak jsem měl omezovač na 50 a motor si s tím moc nevěděl rady a otáčky docela kolísaly, protože brzdil buď moc nebo málo a nějak nemohl najít to optimum :P

Poslední dobou mně štve (ale fakt dost, jinak tomu autíčku dokážu odpustit kde co), že mám špatný příjem rádia. Předpokládám, že po Praze je dobrý signál, ale když jedu, tak rádio hraje, ale každou chvilku zaškrčí a když jedu v kopcovitém terénu kolem Berouna, tak to je vyloženě tragédie pro všechny stanice. Měl jsem úplně stejný typ integrované antény v Accordu a tam jsem ten problém měl výjimečně... a u Corolly toto :mad: Máte to tak taky?

Mě nepřijde u Corolly vyloženě horší příjem než u ostatních aut, co jsem měl. Poslouchám stále stejnou stanici a signál se mi ztrácí ve stejných místech, jako na předchozích autech s anténou na střeše. Možná ten pokles je jen o malilinko větší, ale rozhodně to není tragédie. V Brně u mě za 100, mimo Brno podle vzdálenosti a terénu.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Mám sice Avensis sedan,ale signál je dost špatný :( někdy nemůžu nic kloudně naladit. Zlatá anténa na střeše,tuhle v okně si můžou strčit někam!! Na tuhle dobu to je opravdu tragédie,fuj.
avensis T27 1.8 valvematic
Corolla2014
Věčnej rejpal

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:56, celkem upraveno 1 x.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Rádiový signál môže byť teoreticky rušený aj nejakou nabíjačkou narvanou do zásuvky. Kľudne nabíjačka k smartfónu, kamere či prenosnej navi.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Tabika ono je to dražší řešení než anténa. Bývalý šéfdesigner Škoda auto Josef Kabaň nadával že mu anténa ruší design auta ale že mu to nepovolili kvůli penězům, ale už se nepamatují u kterého modelů to bylo. :)
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Corolla2014 píše:Tak jsem trochu vymetl pavučinky z výfuku :D Asi 600 km po dálnici v SRN jsem ji proháněl rychlostí 170 - 230 km. Otáčky byly na sedmi tisících. Na displeji čučelo nejvíc 8,4, takže pohoda. Na některých místech mi předjížděli "medvědi" a nějaký bavorák. Jinak ok. Super dálnice!
To je zaujímavé, tej rýchlosti cez 200 sa mi nechcelo veriť (avšak youtube potvrdil), pretože keď som bol v DE ja, tiež som to skúšal. Ručička sa mi zastavila presne na 200km/h. Otáčky boli cez 5000 - už si nepamätám presne. Keď som dal podlahu auto síce zvýšilo otáčky na 6400 ale ručička sa za 200km/h nepohla, takže to vyzerá, že môj model má obmedzovač :(.

Spotreba 8,4 pri takých rýchlostiach určite nie je reálna. Jazdím stále diaľnice a pri 140 tacho to bere okolo 7l/100 reálne. Keď som dal za auto 2 bicykle a šiel 140 tacho do HR tak to žralo 9l/100km, teda pri dlhodobej priemerke okolo 190km/h sa podľa mňa nepozrieš pod 10l.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Odpovědět

Zpět na „Corolla“