Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
-
- Věčnej rejpal
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 14:59, celkem upraveno 1 x.
Tady je ten článek ze Světa motorů:
http://www.auto.cz/zajizdeni-noveho-vozu-poradime-80385
http://www.auto.cz/zajizdeni-noveho-vozu-poradime-80385
Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
(ex) Honda Accord 2.2 i-CTDi - Sport, Satin silver, 2005
Ano..... Corolla isla do sveta - mala najazdenych 20,000 Km za 1,5 roka. Honda CR-V bola uz dlhsie vo vyhlade - prisli nejake peniaze - prisla akcia - dopredaj modelu---atmosfera 2,0 benzin (uz sa bude robit iba 1,5 turbo) tak padla volba pustit Corollu do sveta.tisnov píše:ultra
Prodal jsi Corollku a utekl k Hondě ?
Ale v rodine mame este 2 Yarisky - takze na fore sa budem obsmietat.
K tomu oleju. Najazdim do roka cca 12,000 KM. 4 L oleja ma stoji cca 15-20 € (700 eskych sustakov - svagor pracuje v rafinerke) a filter 8 € co je 260....takze do 30 € (1000 ceskych) mam naklady na vymenu oleja....... to necham v obchode pri jednom mensom nakupe (inflacia je svina). Nic lepsie motoru dat nemozem - iba ze mu vymenim olej. Mam k dospozicii "jamu" mam original kluc na filter......mam kvalitnu gola sadu - .podlozka pod vypustaciu skrutku stoji 60 centov......... casovo je to cca 30 minut aj s vypitim kavicky.....tak preco by som to autu kazdych pol roka (cca 6,000 KM) nedoprial. Ze je auto v zaruke ? Akým spôsobom servis zisti ze som si menil olej sam ? Kedze pouzivam original kluc na filter a kvalitnu golasadu (neposkodim vypustaciu skrutku) - pokial to nepotvrdim sam - tak nijako. Jazdim 90 percent mesto. 5-6 Km trasy - viackrat denne. Mozno si poviete - to je pako (blazon) - menit olej kazdych 6,000.- KM. Ale ja mam svoje auto rad a mne to za pokoj na dusi (a mozno aj placebo) 30 € stoji za to. Taky americania menia olej hadam pri kazdom tankovani paliva (samozrejme hovorim nadnesene). Ked som este servisoval Nissan Primeru 2,0 benzin u bývalého automobilového pretekára - ten mi vravel - jazdis hlavne mesto ?? - skrat inerval vymeny oleja na polovicu a motor ti len podakuje.
Kazdy mame svoj rozum a riadme sa podla toho co kazdemu vyhovuje. Tvoje auto - tvoje rozhodnutia.
Este k oleju. Aj moja Honda CR-v ma prepisany olej 0W20 (A3, A5) tak som pre zaujimavost e-mailom oslovil vsetky servisy Honda v SR - je ich 10.
Vysledok:
1 x mi neodpovedal vobec
5 x olej HONDA 0W-20 (ACEA nezistitelné, mal by to byt API: SN, ILSAC GF-5)
1 x olej HONDA 5W-30 (ACEA nezistitelné, API: SN, ILSAC GF-5)
2 x SHELL Helix Ultra 5W-40 (ACEA A3, API: SM)
1 x Castrol 0W-30 ACEA-A3 (vyrobcu s ACEA A3 sa mi nepodarilo najst, v predaji je C3 (API:SN) alebo A5 (SPI:SL)
no tak si vyberte

Naposledy upravil(a) ultra dne čtv 04.10.2018, 21:59, celkem upraveno 3 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Gratulují teda k novému autíčku a kdybych kupoval CRV také bych vybral 2,0 benzin. Dobrý výběr, ať slouží.
Měj se. 

Kdysi jsem rok makal v americe a je fakt že se tam olej měnil po 3000 mil. ajezdil jsem nisanem sentrou který měl 280000 mil a i v mínus 25 stupních motor naskočil na první dobrou.
corolla 2016 trend+manuál
ultra vše co jsi napsal podepisují a jen doplním že 0w20 namůže byt v Acea A3 jelikož A3 je nesnížená HTHS viskozita.
0w20 je A1/B1, A5/B5. Na tvém místě bych také nebral s Acea C3 protože je pro DPF.
Poslal jsem ti SZ ohledně 5w30 v A3.
0w20 je A1/B1, A5/B5. Na tvém místě bych také nebral s Acea C3 protože je pro DPF.

Poslal jsem ti SZ ohledně 5w30 v A3.

A proč by nemohl předpokládat, že motor vydrží 150-200tkm bez ohledu na to, jestli vyměnil olej v 5tkm? Nikde neříká, že by ho neměnil nikdy.martini49 píše:evzen píše:Tak jasné môže len pomôcť. škoda, neodoberám SM, takže sa k tomu nemám ako dostať, rád by som si to prečítal, celkom by ma to zaujímalo. Každopádne verím, že 150 000 - 200 000km motor bez problémov prežije bez ohľadu na to, či som olej vymenil alebo nie.
Takovou hloupost jsem teda dlouho nepřečetl.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
Ultra: nechceš napsat něco o novém autíčku? Co motor, komfort atd 

avensis T27 1.8 valvematic
Ak je zaujem - no problem.tabika píše:Ultra: nechceš napsat něco o novém autíčku? Co motor, komfort atd
v prvom rade som si az teraz zacal vazit toto forum (doteraz som si to neuvedomoval) pretoze sa tu keca o kazdej malickosti a clovek sa tu dozvie doslova vsetko - neskutocne ma "serie" ze neexistuje podobne forum pre Hondu...ako je toto pre Toyotu. Forum sidce existuje ale je neprehladne - a z toho dovodu je tam menej prispevkov - nerozdelenych podla modelov a malo detailnych.
Druhe je - ze som si zvykol na "prozakaznicky" pristup Toyoty - napriklad ze kazdy servis ma na internete rozpisane servisne prace aj s cenou (stiahnutie si prirucky v elektronickej podobe, zaregistrovanie vozidla a upozornenia na servis, STK a podobne) to Honda nema a podla vyjadrenia servisu to nemozu mat - pretoze to centrala Hondy nepovolila (pre mna nepochopitelne)
O vozidle:
Honda CR-V 2,0, 114kW, benzin -atmosfera , AWD (4x4), vo vybave Elegance Plus - farba red pearl (cervena perlet) - je to skor bordova perlet -na slnku az do oranžova) - kupoval som ju ako poslednu v tejto farbe (chcel som iba tuto) a stymto motorom v Liptovskom Mikulasi.
Je to samozrejme ina kategoria ako je Corolla - nazval by som to cestne SUV. Mam najazdene od augusta cca 2500 Km takze uz mozem provnavat - aj ked asi neporovnatelne kategorie
Corolla - samozrejme ze ma nizsi posed - musis sa do nej nasukat (doteraz som to viacmenej nevnimal)
- do Hondy CR_V sa nastupuje velmi pohodlne - proste len si posunies zadok - ako na barovej stolicke...rovnako aj vystupovanie (alebo je to vekom ?

- Výhlad z vozidla je samozrejme iny - Corolla je o dost nizsie - uhol celneho skla je sikmejsi -
- Výhlad z CR-V je prehladnejší. Jednak je to širšie vozido - a tým padom aj širšie čelné sklo a posed je vyssie takze je tam vacsi nadhlad a CR-v ma fakt obrovske spetne zrkadla.
- Jazda - v Corolle som pocitovo jazdil rychlejsie - viac ma lakalo slapnut na plyn.
- Miesto - Aj ked je Corolla priestorovo velmi stedra - CR-V je predsa len vecsie-sirsie vozidlo (prekvapivo na dlzku nie) a priestor v Honde umocnuje tvarovanie karoserie ktore je od ramien vyssie kolmejsie (krabicovejsie) ako elegantna Corolla takze pocitovo je priestoru na ramena viac a aj stredova opierka medzi spolujazdcom je riadne siroka (sluzi aj pre spolujazdca) - Kedze je karoseria CR-V natiahnuta az po koniec vozidla - priestor posobi ovela vzdusnejsie a volnejsie. Miesto vzadu na nohy hodnotim minimalne rovnako ako v Corolle (mozno aj viac) - aj ked som tam sedel iba pri skusani vzidla - vzadu nieje stredovy tunel ale rovna podlaha - takže nič nezavadza rovnako ako v Corolle
Kufor - to je fakt velky - ma cca 589 L - nakladacia hrana je nizko a pod dnom je dojazdova pneumatika. Super je ze zozadu 1-packu sklopite sedacky a mate 1669 L https://www.youtube.com/watch?v=3s2miJ24RNk Nova Honda CR_V ktora sa zacne predavat od tohoto mesiaca ma byt dokonca este vecsia moznost 7 miestnej verzie....ale pre mna osobne je aj toto viac ako dost.
Infotaiment: Tak tu som asi 1 -tyzden lustil - co sa kde nachadza. Ma to 3 x display - 1 v strede budikov (spotreba, KM, servis, nastavenia) 1 v strede pod oknom (hodiny-info o spotrebe-radio) a hlavny display - radio, kamera, navigacia) ma to system android 4 ale Honda vsetko zablokovala takze sa tam neda dat ziadna aplikacia akurat sa da pripojit na internet ked s vozidlom stojite na mieste.
Za toto by som Hondu podobne ako Toyotu nakopal.
Ku mojej poteche - Honda CR-V nema TPMS snimace v pneumatikach ale pokles tlaku registruje cez snimace ABS - takze kolesa nepotrebuju samostatne senzory.
Spotreba je vzhladom na Vahu a objem motora vyssia. Po okreskach jazdim za cca 6,8 L. Ciste mesto cca 9,5 L. (Al ako som pisal - neslapem Honde na krk)
Motor je velmi kultivovany a tichy. Radenie je presne - velmi podobne ako v Corolle -akurat spiatocka je klasicky vpravo dole (tyzden mi trvalo kym som si zvykol)
Vozidlo je pohodlne a tichucke (kamienky v podlatnikoch uz nerobia az taky problem) - len je o dost drahsie

Ja osobne som velmi zvedavy na novu Corollu - hlavne na motorizaciu.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Ultra: Děkuji, hezky popsané. Jo jo, to nastupování musí bejt fajn 

avensis T27 1.8 valvematic
Já jsem byl zase naopak zvyklý na fórum Hondy http://www.honda-club.cz/forum/ a tady s tímto jsem se těžce sžíval, ale nakonec sžilultra píše: v prvom rade som si az teraz zacal vazit toto forum (doteraz som si to neuvedomoval) pretoze sa tu keca o kazdej malickosti a clovek sa tu dozvie doslova vsetko - neskutocne ma "serie" ze neexistuje podobne forum pre Hondu...ako je toto pre Toyotu.

Na druhou stranu mám zase pocit, že technicky zdatnější (nerad bych se zde kohokoli dotkl) byli uživatelé v Honda-clubu, kteří byli schopni jít do větších technických detailů vozu.
...ale u starších vozů, kde si to lidé sami opravují doma nebo mimo autorizovaný servis to prostě asi musí řešit více do hloubky. Třeba tady v tomto vláknu to také dospěje do této fáze, třeba za 3 roky

Toyota Corolla 1.6 VALVEMATIC Multidrive S - Active, LED, Trend+, 1G3, 2018
skusali ste niekto zohnat ten kryt pod motor pre verziu s automatom? Stale mi nejak vadi ze tam nie je otazka ked tam dam ci ozaj to bude dobre ak tam fakt nie je koli chladeniu prevodovky
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Tak z kontextu je hádam jasné, že sa bavíme o výmene oleja po 1000km. Po 15 000km olej normálne mením...tisnov píše:evzen tobě rodiče neřekli že mlčet je zlato. Prosím tě, když problematiku ohledně olejů očividně neovládáš , hlavně nepiš úplné nesmysly. Díky.
No ak sa jednalo o článok, na ktorý dal odkaz kolega (díky), tak v ňom sa síce píše, že to odporúčajú, a že sa v oleji nečistoty nachádzajú, ale vôbec tam nie sú uvádzané dôsledky v prípade nevýmeny, prípadne uvedené nejaké "štúdie", čo sa stalo. Je tam len písané, presne to, že to robia pre svoje dobré svedomie, že motoru tým môžu len pomôcť. Tak dúfam, že ty pracuješ pre nejakú automobilku ako motorár, alebo si aspoň vedúcim servisu, keď sa k tomu ako jediný môžeš vyjadrovať.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996
https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Otec má na picasse 1,6i za 11 rokov 188888km, práve dnes som si odfotil ten stav tachometra. Nabetón nemenil olej v inakších intervaloch ako je predpísaných 15000km a auto šlape úplne bez zaváhania. Olej v prevodovke nemenil vôbec.
V aute okrem predpísaných servisných úkonov mal menenú baterku, alternátor a štartér. Pred posledným letom potrubie klimy pretože bola netesnosť a nejako ju nevedeli nájsť. Inak auto šlape bez zaváhania.
Takže v jeho prípade neurobil chybu, že olej na 3-5000km nevymenil a výrobca asi správne predpísal jeho výmenný interval. Možno šťastie na kus, neviem posúdiť. Nikdy sme nemali iné auto s podobným nájazdom. Alebo s menším a na ňom bola nejaká porucha ohľadom niečoho v súvislosti s olejom.

No, možno áno. Mne po 4 rokoch na 105tisíc km kľaklo dízlové picasso priamo na STK keď ho vytáčali na obmedzovač. Na tom aute som menil prvý krát olej až na tuším 20 či 30 tisíc, už nepamätám. Ale bol to interval predpísaný výrobcom. Bolo zasrané sanie karbonom, ktorý na otáčkach na obmedzovači strhlo do valcov a zaklepalo do sediel ventilov.
V aute okrem predpísaných servisných úkonov mal menenú baterku, alternátor a štartér. Pred posledným letom potrubie klimy pretože bola netesnosť a nejako ju nevedeli nájsť. Inak auto šlape bez zaváhania.

Takže v jeho prípade neurobil chybu, že olej na 3-5000km nevymenil a výrobca asi správne predpísal jeho výmenný interval. Možno šťastie na kus, neviem posúdiť. Nikdy sme nemali iné auto s podobným nájazdom. Alebo s menším a na ňom bola nejaká porucha ohľadom niečoho v súvislosti s olejom.

No, možno áno. Mne po 4 rokoch na 105tisíc km kľaklo dízlové picasso priamo na STK keď ho vytáčali na obmedzovač. Na tom aute som menil prvý krát olej až na tuším 20 či 30 tisíc, už nepamätám. Ale bol to interval predpísaný výrobcom. Bolo zasrané sanie karbonom, ktorý na otáčkach na obmedzovači strhlo do valcov a zaklepalo do sediel ventilov.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
to evzen
Přečetl jsem to tehdy narychlo a pochopil jsem že nechceš měnit vůbec, těch 150-200k , až potom mi samozřejmě došlo
, že se to tyče výměny na 5000 km. A jinak nejsem šéfem servisu, neboj.
Takže sorry. 
Přečetl jsem to tehdy narychlo a pochopil jsem že nechceš měnit vůbec, těch 150-200k , až potom mi samozřejmě došlo