No ja mám ventilátor na wc, v bytovom jadre. A počuť ho takmer nepočujem, je to na prahu počuteľnosti, porovnal by som to so zvukom vydávajúcim môj stolový HP. Ono vo všeobecnosti na wc sú nepríjemnejšie zvuky, ako by som to slušne povedal, vyplývajúce zo samotnej podstaty využitia miestnosti. Otázka je, ako dlho potrvá, kým sa vylágruje ložisko a nepríjemne hlučným začne byť. No ale veď ho vymeníme za nový. Dávali sme ho tam pri celkovej rekonštrukcii pred siedmymi rokmi. Ono ale v paneláku sa z okolitých bytov a exteriéru - premávky - furt prenášajú nejaké zvuky, kde sa ten akustický prejav ventilátora možno stráca, to súhlasím. Na dedine v domčeku v nedeľu ráno to iste bude počuť viac, hlavne ak sa nainštaluje ten najlacnejší ventilátor, ako to zvyknú montéri robiť.
A ešte úplne na okraj, zariadenia (všetky) v nemocničných izbách nesmú byť hlučnejšie ako tuším 25 dB. A to už chce mať hodne dobré uši aby si tých 25dB vôbec zachytil. Nieže by to ale nešlo, že. Takí ladiči klavírov by vedeli rozprávať.