Ave píše:Zdar lidi. Asi mesis jsem stastny majitel technickeho zazraku jmenem Corolla TS 2.0H a asi tyden procitam tohle nekonecne diskusni vlakno a jeste nejsem na konci

Tak se nechci ptat na veci, ktere se mozna doctu v druhe pulce.
Ale na jednu vec se optam, protoze se rozhoduji o aplikaci Toyota ProTect. A tady jsem zahledl par zminek o keramickem povlaku karoserie, takze nekteri z vas maji osobni zkusenosti. U kvalitnejsich keramik je 5 let asi v pohode ... ale co dlouhodoba zivotnost toho povlaku. Toytoa je kvalitni auto a doufam, ze 10-15 let nebudu resit nakup jineho auta. Co dlouhodoba zivotnost tech keramickych povlaku? Nebude to u 10-leteho auto spis problem nez ochrana laku a zlepseni vzhledu karoserie?
Dik za ev. zkusenosti.
S keramickou ochranou laku mám již nějaké zkušenosti, Toyotu Protect měl na Aurisu kolega s po 2 letech stále OK a 100 % funkční. Aktuálně máme na 2 autech Toyota Protect a na jednom Gyeon. Na kolegovo ( Corolla TS 2,0 ) byla aplikace provedena v Toyotě a na autech ( TS 2,0 a C-HR ) co mám doma před domem jsem to dělal sám, tedy stejná příprava laku. Jednoznačně zde po všech stránkách vyhrává Toyota Protec, vynikající odperlovací efekt, velice hladký lak na úrovni toho jak byl po aplikaci. Nicméně základ úspěchu je špičková příprava laku, rozleštění do vysokého lesku a hladkého laku. Tu bohužel v Toyotě neudělají, na druhou stranu pokud Ti nejde o maximální lesk tak si to klidně za ty peníze nech udělat od nich. Jinak pokud chceš profi výsledek, hlavně optický, tak musíš do detaillingového studia, cena bude za profi materiál a profi práci cca 15 tis. Výše zmíněný Pikatec je velice hobby materiál, proti Pikatecu je keramika od Toyoty zcela jiný level. Upřímně více jak 5 let nevydrží fungovat nic. Běžná hobby keramika typu Pikatec je po cca 1 roce na 50 % své účinnosti, ty nejlepší pak začínají ztrácet po cca 2-3 letech. Hodně záleží také na četnosti a způsobu mytí. Jinak nechápu tu otázku a obavu s tím jak dlouho budu mít auto, keramika je neviditelná ochrana laku, která časem mizí, není to žádná "skleněná" vrstva jak si mnozí myslí, ta vrstva je pár mikronů, na celé auto se spotřebuje lahvička cca 50 ml

.