Tak dnes som to testol a vyšlo mi, že pri rovnakej vonkajšej teplote je rozdiel na mojej trase 1 l/100km v prospech vypnutého kúrenia (inak mávam na 16°C, čo je minimálna nastaviteľná hodnota).
Mesačne mi to teoreticky robí cca 13€ / 325 Kč...
Normalne u toyot co mam to je od cca 11 az po cca 3 km/h v rychlostech okolo 90 - 110 km/h. Ovsem mereni je jen na tech SiFR star III a podobnych. Zadne extra super presne GPS (slovensky cti: Gde Pica Su?).
Já mám rozdíl 5 - 6 km/h u radarů v obcích, dle mého TomTomu je rozdíl cca 6 - 8 km/h méně, než ukazuje tacho v autě.
Dle prováděcího pokynu policie se má za překročení rychlosti považovat více než:
místní předepsaná rychlost + 3 km/h chyba auta + 3 km/h chyba radaru
To znamená minimálně o 6 více, než je v místě předepsáno. Z toho vychází, že pokud v obci mám jet 50, tak bez postihu mohu v mém voze jet minimálně 61 km/h dle tacho.
chalani toto vieme, ale zaujimalo ma ci premeriava aj tachometer, t.j. prejdem 100km ale tacho nameria 110?
Alebo tacho meria presne? Preverujem to na margo spotreby.
Lebo ono ked tacho prida 10% v kilometroch a PP odoberie 10% spotreby, tak to by som toyote celkom zazlieval.
Tak timto jsem si lamal hlavu taky, ale .. Ecu dava trochu jiny udaj nez je ve finale na tachometru co se rychlosti tyce. Takze z ECU mam rychlost mnohem blize realne (z GPS) - rekneme tolerance 1 - 2 km/h pri 90 - 100 km/h. Takze co se tyce ujetych km jsou s touto chybou pocitany i tyto. Pokud nezmenis obuti od predepsanych, mas odchylku mac 1.5 % real vs pocitac a to smerem dolu, tedy mene km nez ve skutecnosti.
A na udaj na PP se uz konecne vsichni vy***** je to nic nerikajici udaj, ktery se pocita bud z prutoku (naproste nesmysly) nebo z prutoku a ubytku hladiny (mensi, ale stale nesmysly). Opravdu jediny zpusob je vzit plna - plna a rozdil km na Total.
tuzezlypes píše:udo: asi jsi to trefil s těmi 10%, při nižších rychlostech mne to tak nebilo do očí, rozdíl nebyl tak velký.
Aj aj.. Tuzezlypes neumi matematiku... kdyz rikas 10% tak ty jsou stale stejne i pri 0 km/h tak i pri 220 km/h.. Maximalne muzes tvrdit, ze absolutni rozdil v km/h je ciselne vetsi nebo mensi..
aczasa píše:A na udaj na PP se uz konecne vsichni vy***** je to nic nerikajici udaj, ktery se pocita bud z prutoku (naproste nesmysly) nebo z prutoku a ubytku hladiny (mensi, ale stale nesmysly). Opravdu jediny zpusob je vzit plna - plna a rozdil km na Total.
Několikrát jsem PP spotřebu ověřoval tankováním plná-plná (vždycky do třetího cvaknutí, pravda nemusí být stojany seřízené stejně, ale v opakováních se to ztratí) versus vzdálenost podle tachometru (ODO) a vždycky mi to vyšlo o 10% víc, než ukazoval PP. Kilometry jsem proti GPS nikdy neporovnával... někdo ano?