Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ahoj všetci, tak auto je po 2 a pol mesiaca čakania doma. Bohužiaľ jediné foto, ktoré som zatial stihol urobiť, bolo to v predajni a tak som si ho hneď dal do profilu.

Prvé dojmy.
Auto malo pri prevzatí najazdené 3 km čiže úplne surový motor. Vzal som ho natankovať a pritom som si všimol, že treba venovať veľkú pozornosť polohe tankovacej pištoli. Keď som to tam narval, tak to stále vyskakovalo a keď som ju kúsok povytiahol, tak to už bolo v poho. Musel som ju však držať celý čas v ruke v obavách, že z hrdla vyskočí. Asi to bude chcieť časom vychytať muchy.

Potom som sa vozil len po meste + obchvat. Bolo 5 hodin podvečer, tak si viete predstaviť ten provoz.
Po návrate domov a odjazdení cca 40 km kombinovaná spotreba 4,9 l/100; pričom posledných cca 10 km za 4,3 na zimných 17" Nokianoch.
Teplota v aute nastavená na 16 stupňov, jednak to stačilo a spalovací motor sa tiež tak často nezapínal.

Z francúza som zvyknutý na mäkký podvozok a teraz si budem musieť zvyknúť na tie 17" kolesiská :cry: Asi to bude chvíľu trvať.

Inak netušil som, že to má polokožené sedačky a sklápanie vonkajší zrkadiel. Taktiež zaujímavou vychytávkou je malá LEDka nad tým džojstikom, robí to také decentné osvetlenie interiéru.

Vzadu miesta na nohy na rozdávanie (nie ako v octe). Kufor bude absolútne postačovať, ale asi sa poobzerám po vaničke.

Inak zatiaľ spokojnosť.

Budem jazdiť a priebežne sa s vami deliť o zážitky. Čus.
Prius 2012
Obrázek
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Á, tak super, gratuluju k novému přírůstku a doufám, že nebudeš zklamaný. Ta modrá vypadá pěkně, na ústřižku se mi zdála hodně tmavá až černá, ale nasvícená je moc fajná. A piš určitě postřehy, rádi si počteme.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Také se připojuji ke gratulaci - další čárka na kontě HSD :D

Ještě, že sis udělal tu fotku v autosalonu, to byl poslední okamžik, kdy byl tvůj mazlík čistě naleštěný a netknutý... nic ve zlém, tak to prostě je, ale že byl krásnej, co?
Zeman není můj prezident
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Dík, máš pravdu. Dnes chčije celý deň a to auto podľa toho aj vypadá. Najviac ma štve, keď sa zasviní parkovacia kamera. Ono totiž človek cez tie zadné sklá toho moc nevidí.
Inak dnes ráno po príchode do práce cca 8 km z vesnice do centra presne 4,0 l podľa PP. Uvidíme, čo ukáže kontrola pri ďalšom tankovaní. Ale takýmto tempom to asi tak rýchlo nebude :lol:
Prius 2012
Obrázek
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

Gratulujem k novému autíčku a vítam ťa v klube :)
Toyota Prius 2010
kubik111
Člen Týmu

Příspěvek od kubik111 »

zdravim milovnikov tohto inteligentneho krásavca. Chcem sa spytat vodicov priusa aka je v nom hudba. Kvalita, cistota???... dakujem
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ahoj,
za seba môžem potvrdiť, že kvalita hudby je v pohode aj u základného audio systému. JBL bude na tom asi lepšie, každopádne mne úplne vyhovuje aj to, čo máš v balíku Toyota Touch so 6 repro.
Prius 2012
Obrázek
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Nikdy jsem nepochopil, co někoho vede k rozhodnutí pořídit si do auta nějaký příplatkový sound systém. Auto přece není a nikdy nebyla a ani nemůže být koncertní síň. Za jízdy auto produkuje tolik rušivých zvuků, že jakákoliv částka vynaložená nad rámec standardního ozvučení kabiny je neodůvodnitelná.

Jinak všem Priusákům přeji mnoho pohodových km do roku 2013. :wink:
Zeman není můj prezident
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

mida píše:Nikdy jsem nepochopil, co někoho vede k rozhodnutí pořídit si do auta nějaký příplatkový sound systém.
Naprostý souhlas. Bohatě mi stačí, zvukem i funkčně. Na autě jsou důležitější věci.
Podle mého, kdo si pořizuje Priuse, stejně nejspíš chce jezdit na uši a audio bude mít tak slabě, že žádný rozdíl nezaznamená. A tuctuc hormon si koupí jinačí káru :-)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

mida píše:Nikdy jsem nepochopil, co někoho vede k rozhodnutí pořídit si do auta nějaký příplatkový sound systém.
to zalezi od toho, aky je v aute zakladny system.
Do priusa by som si nic lepsie nepriplacal, lebo ten zaklad hra velmi pekne, ale su auta, ako napr P3007, kde zaklady system hra ako zo sluchadla telefonu. Ako to sa skutocne neda pocuvat cez to, radsej ticho v aute.
tuzezlypes
Řidič

Tak dnes jsem dotankovala do plné a spočítala průměrnou spotřebu na nádrž: 4,33 litru. Palubní počítač ukazuje nyní 4,1 - takže jakési zkreslení tam je.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Ahoj, 4,3 je paráda zvlášť v tomto počasí a so zimnými gumami. V lete by to mohlo byť v pohode aj za 4 rovné.

Tiež som dal predchádzajúce tankovanie doplna. Odvtedy mám cca 500 km a 4,2 na PP. Tak som zvedavý po ďalšom tankovaní, aká bude real spotreba.
Prius 2012
Obrázek
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Zdravím všechny v novém roce a blahopřeji novým majitelům ! Docela pěkně se to tu zase rozjelo a to je moc fajn, protože je co číst. :-) Tak můj malý příspěvek k posledním tématům.

Kvalita zvuku vestavěného audia v základu u Priusu 2010 mne mile překvapila, zvuk je velmi dobrý. Basy mám nastavené na nulu, protože cokoliv nad to už je opravdu hodně. Stupnice je od mínus pěti, takže nula už je slušná i při nižší hlasitosti.

Poslouchám především rádio, CD občas. Měkké a jemné zasouvání a vysouvání CD je luxusní, nikdy jsem nic takového v autě neměl, co mi jedině dělá starosti je, jak dlouho CD přehrávač vydrží funkční. U autorádií, co jsem v autech měl, SONY, Panasonic, vždy po několika letech přehrávání odešlo. Nedělám si iluze, že by u Priusu taková oprava vyšla levně.

Chybí mi USB, ale je tu připojení mp3 přehrávače, tak to časem nějak pořeším, nejspíš až na jaře.

Ke spotřebě. Tu mám teď v zimě okolo 4,6 až 4,7 a míň to nedostanu. V létě jsem byl stabilně pod čtyřmi litry, běžně 3,8. Topení má na spotřebu velký vliv a co já pozoruji, tak nejen při kratších jízdách, ale obecně pořád. Při trvalém topení na 20 st. jsem měl spotřebu i 5 litrů. Pak jsem se naučil vypínat ventilátor v situacích, kdy je větší využití elektromotoru a spotřeba šla rapidně dolů.

Ale největším žroutem paliva je běh motoru při zapnutí auta. Nemám garáž, takže motor běží mnohem déle, než v létě, kdy je to jen chvilinka. Každopádně dodržuji zásadu vypínat topení při dojezdu a zapínat až po ujetí pár km. Spotřeba viditelně klesne.
Miluju to ticho na křižovatce.
tuzezlypes
Řidič

Já topení nyní zapínám jen krátce a to vždy, až se motor ohřeje a nechávám topení běžet hlavně při jízdě na benzinový motor. U očekávané delší elektrojízdy to vypínám. Víc využívám vyhřívání sedáků. Nyní mám plnou nádrž, tak uvidíme, za jakou spotřebu budu jezdit teď,v zimním období.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Já pozoruji také výrazný nárůst spotřeby v zimním období. Je to téměř o litr více, než přes léto. Ale nejsem masochista, v autě mám nastavenou teplotu 20° a klepat v autě kosu nechci - sedět v podstatě nehnutě přes hodinu ráno a večer ve studeném autě nebudu. I tak mám spotřebu o více, než litr menší, než u běžného auta, tak to nebudu dál hrotit.
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“