1.8 VVT-i výrobní vada motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Tak nevím co si o tom mám myslet, chtěl jsem obměnit svého T22 za T25, ale myslím, že budu muset buď se strým autem dožít a nebo změnit značku taky se mě líbí Acord v kombiku mám o něm někdo nějakou povědomost??
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

wrc50 píše:Tak nevím co si o tom mám myslet, chtěl jsem obměnit svého T22 za T25, ale myslím, že budu muset buď se strým autem dožít a nebo změnit značku taky se mě líbí Acord v kombiku mám o něm někdo nějakou povědomost??
Ale jo, vyměnit jo, ale za T25 FL!
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

wrc50 píše:Tak nevím co si o tom mám myslet, chtěl jsem obměnit svého T22 za T25, ale myslím, že budu muset buď se strým autem dožít a nebo změnit značku taky se mě líbí Acord v kombiku mám o něm někdo nějakou povědomost??
To jsme dva :-) Ale přijde mi, že Accord v kombíku je nedostatkové zboží (teda aspoň benzín).
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Ropu nechci najedu ročně cca 15-20tis. km a to se mě ropa nevyplatí, asi vědí proč to neprodávají co?
Thomas33
Člen Týmu

Olej riesenie

Příspěvek od Thomas33 »

Zdravicko,

Kedze som si aj ja kupil avensisa 1.8 motor a zrovna zistujem ze sa mi olej docela rychlo straca, napada ma ci to tu niekto v poslednej dobe uspesne riesil inak ako vymenou polobloku za 10 tisicov Kc? Nepomohlo by vymenit len kruzky? Alebo dolievat olej kazdu druhu Nedelu :shock:
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

wrc50 píše:Ropu nechci najedu ročně cca 15-20tis. km a to se mě ropa nevyplatí, asi vědí proč to neprodávají co?
Je dost sedanů. Kombíků je málo, aspoň já jsem jich moc nenašel. A ano, všichni pějí ódy na Accorda.
Filif
Navigátor

Re: Olej riesenie

Příspěvek od Filif »

Thomas33 píše:Zdravicko,
Kedze som si aj ja kupil avensisa 1.8 motor a zrovna zistujem ze sa mi olej docela rychlo straca, napada ma ci to tu niekto v poslednej dobe uspesne riesil inak ako vymenou polobloku za 10 tisicov Kc? Nepomohlo by vymenit len kruzky? Alebo dolievat olej kazdu druhu Nedelu :shock:
Jo, kdyby to stalo deset tisíc, to by byla paráda :-) Ale vzhledem k ceně ojetin se asi finančně nevyplatí dávat do toho tolik peněz, pokud to není na záruku. A navíc stejně nikdo neví, jestli se to neprojeví i v nových generacích. Je fajn, že už to prý vyřešili, ale jen prý...
Výměna kroužků pomoct může, jenže jde o to, jestli už nedošlo k ovalitě válce. Pokud ano, výměna kroužků je řešení tak na půl roku a pak je to zpátky. Dolívat olej není řešení, protože odejde časem lambda a katalyzátor. Ale třeba u 2.0, který olej nežere, je jednou z častých závad opět lambda a katalyzátor.
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

Filif píše:
Thomas33 píše:Zdravicko,
Jo, kdyby to stalo deset tisíc, to by byla paráda :-) Ale vzhledem k ceně ojetin se asi finančně nevyplatí dávat do toho tolik peněz, pokud to není na záruku. A navíc stejně nikdo neví, jestli se to neprojeví i v nových generacích. Je fajn, že už to prý vyřešili, ale jen prý...
Výměna kroužků pomoct může, jenže jde o to, jestli už nedošlo k ovalitě válce. Pokud ano, výměna kroužků je řešení tak na půl roku a pak je to zpátky. Dolívat olej není řešení, protože odejde časem lambda a katalyzátor. Ale třeba u 2.0, který olej nežere, je jednou z častých závad opět lambda a katalyzátor.

U verzí 1.8 vvti po faceliftu už ten problém nehrozí,u 2.0 vvti-i nejsou žádný problémy s lambdama a katalyzátorama,je tu dost lidí s 2.0 vvt-i a nikdo takovej problém neměl,stejně jako je tu hodně lidí s 1.8 vvti po faceliftu a problémy s olejem taky nikdo nemá :?:
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

[quote="avens"][quote="Filif"][quote="Thomas33"]Zdravicko,
Kedze som si aj ja kupil avensisa 1.8 motor a zrovna zistujem ze sa mi olej docela rychlo straca, napada ma ci to tu niekto v poslednej dobe uspesne riesil inak ako vymenou polobloku za 10 tisicov Kc? Nepomohlo by vymenit len kruzky? Alebo dolievat olej kazdu druhu Nedelu :shock:[/quote]
Výměna kroužků pomoct může, jenže jde o to, jestli už nedošlo k ovalitě válce. Pokud ano, výměna kroužků je řešení tak na půl roku a pak je to zpátky. Dolívat olej není řešení, protože odejde časem lambda a katalyzátor. Ale třeba u 2.0, který olej nežere, je jednou z častých závad opět lambda a katalyzátor.[/quote]

U verzí 1.8 vvti po faceliftu už ten problém nehrozí,u 2.0 vvti-i nejsou žádný problémy s lambdama a katalyzátorama,je tu dost lidí s 2.0 vvt-i a nikdo takovej problém neměl,stejně jako je tu hodně lidí s 1.8 vvti po faceliftu a problémy s olejem taky nikdo nemá :?:[/quote]

A od kdy je facelift??Jak to poznám ? Dle VIN?? V TP je dnes první uvedení do provozu a nikoli rok výroby, kdo mě poradí? Díky
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

wrc50 píše:

A od kdy je facelift??Jak to poznám ? Dle VIN?? V TP je dnes první uvedení do provozu a nikoli rok výroby, kdo mě poradí? Díky
Mělo by to být od konce roku 2006. Pozná se to snadno: na zpětných zrcátkách jsou blinkry.

P.S.: proto jsem si také T25 FL koupil - předem jsem se zajímal o tuto výrobní vadu. Jinak co jsem zjistil a sám pozoruji, nesetkal jsem se s případem, že by se u FL verze motoru to vyskytovalo - kdyby to tam pořád bylo, byl by na toto téma internet plný příspěvků. Prostě ve verzi FL je ten motor bez závad.
stani.1blog.cz
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

stani píše:
wrc50 píše:

Mělo by to být od konce roku 2006. Pozná se to snadno: na zpětných zrcátkách jsou blinkry.

P.S.: proto jsem si také T25 FL koupil - předem jsem se zajímal o tuto výrobní vadu. Jinak co jsem zjistil a sám pozoruji, nesetkal jsem se s případem, že by se u FL verze motoru to vyskytovalo - kdyby to tam pořád bylo, byl by na toto téma internet plný příspěvků. Prostě ve verzi FL je ten motor bez závad.
vždyť je to tady v tom vlákně přesně popsaný,je tupřiložený servisní buletin od Toyoty s přesným datem i čísly VIN od kterých už je vše OK.
Po tomto datu,myslím červenec 2005, je vše už OK.
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

avens píše: U verzí 1.8 vvti po faceliftu už ten problém nehrozí,u 2.0 vvti-i nejsou žádný problémy s lambdama a katalyzátorama,je tu dost lidí s 2.0 vvt-i a nikdo takovej problém neměl,stejně jako je tu hodně lidí s 1.8 vvti po faceliftu a problémy s olejem taky nikdo nemá :?:
A jistota? Zrovna tady v tomto vlákně někdo psal, že problém byl zaznamenán i u verzí z roku 2006.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Filif píše: A jistota? Zrovna tady v tomto vlákně někdo psal, že problém byl zaznamenán i u verzí z roku 2006.
Právě. Já zase naopak četl, že jistota nového 1.8 motoru u T25, je až od konce roku 2006 - a to T25 FL.
stani.1blog.cz
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

stani píše:
Filif píše: A jistota? Zrovna tady v tomto vlákně někdo psal, že problém byl zaznamenán i u verzí z roku 2006.
Právě. Já zase naopak četl, že jistota nového 1.8 motoru u T25, je až od konce roku 2006 - a to T25 FL.
tak tady to je ještě jednou všechno pohromadě, prostě u Avensise od 7/2005 od čísla VINu - SB1BR56L90E129522 !!!SE TENTO PROBLÉM UŽ NEVYSKYTUJE !!!!byla provedena modernizace.
Pokud se i poté někomu problém vyskytnul(já nevím o nikom a ani servisácí v Toyotě),tak to je závada způsobená např. tím,že s autem někdo dělal něco(závodění apod.) co už se nedá nazvat jako běžné ježdění, pak spotřebovává olej i jakejkoliv motor jinejch značek.

http://toyota-club.net/files/07-01-10/eg6020-toy.pdf

http://au.toyotaownersclub.com/forums/i ... nsumption/
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Ano modernizace byla provedena, ale s tímto problémem nemáš jistotu nikdy a sem tam se dál vyskytne. Tento problém s olejem se sem tam vyskytne i u jiných motorů Toy i u moturů jiných značek (stačí pročíst jiná fóra). Je otázkou čím je to způsobeno. Byl zvolem špatný olej pro daný motor? Byla výměna oleje v předepsaném intervalu servisem skutečně provedena? A byl skutečně také namontovaný nový filtr oleje? A má kupované auto opravdu najeto 100 tkm, nebo 400 tkm? Atd......
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“