Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Klinec
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Klinec »

Tak tak treba ho aj prehnat nie len na spotrebu.Priemer na nadrz mam medzi 5-5,5 a to jazdim dost dynamicky resp mu nakladam.Bezna cesta do obchodu po meste mi vychadza od 3,8-4,9 vacsinou 4,1.Cesta z trnavy domov po dialnici 140tempomat a obcasne predbiehanie s nohou na plyne 4,9.Nieco casom zrazi aj zabeh.Kazdopadne oproti 1.6 auris setrim vyrazne ale je jasne ze navratnost sa neocakava :D
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

Myslím, že si kupovat hybrid jenom z ekonomických důvodů je trochu nesmysl. Možná se z dlouhodobého hlediska trochu vyplatí, hlavně v městském provozu a řekl bych, že to není to hlavní. Důvod proč uvažuji o hybridu, je hlavně to, že v ranní špičce studený nafťáci kouřej dětem xichtu při cestě do školy, tak budu mít o trochu čistší svědomí, když pojedu na elektřinu, kterou jsem nezískal z žádné elektrárny, ale čistě přeměnou kynetické energie auta. A v případě Toyoty je to věc, kterou bych si už mohl dovolit i finančně. Ale nechci moc rozebírat teorie, co je a není ekologické, v tomhle směru nejsem žádný fanatik.
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

octavius,
nevies porovnat 2 cisla ? No asi sa neoplati, proste zmrdi urcuju cenu pre rozne trhy. Preto funguje reimport ...

Hybrid by mal priniest tu uzasnu spotrebu, takze ma zmysel sa tu o tom bavit. V Corolle prevlada hybrid a okrem 1,2T sa na zvysok vysrali.
Otazka je celkova zivotnost systemu a navratnost. Ten dvojliter je zlozitejsi ako vsetko co doteraz Toyota vobec pustila von.
A za aku cenu ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MrMarkus
Člen Týmu

Příspěvek od MrMarkus »

Dočkáme se. Žijeme sice v zemi, kde je velmi populární zesměšňovat cokoliv s čím EU přijde, ale pragmatismu je za snížováním emisí dost a hybridy jsou jasná budoucnost dalších 20 let spalovacích motorů, právě pro tu rekuperaci. Vůbec nevidím problém v elektroautech, ta se mi přímo líbí, ale protože jsem vzděláním elektrotechnik, nevidím světlo na konci tunelu z pohledu infrastruktury. Nemáme technologie pro distribuci, kdyby nám tu najednou jezdilo 6 milionů elektromobilů, třeba PRE je ráda, že udělá pár rychlonabíječek a končí, pak už by se musely dělat miliardové investice, hlavně do bateriových úložišť elekřiny, to je sakra drahá sranda a navíc ještě v plenkách. Proto si myslím, že v téhle verzi budoucnosti budou muset automobilky pro Evropu naprostou většinu vozidel prodávat jako hybridy. (Věc ekonáboženství je, zda se náhodou nevrátí nafta, mě by tedy atmosferický vznětový motor dával v hybridu větší smysl a tohle filtrovat fakt není žádný problém, u atmosféry ne.) Ale obecně, hybridy jsou zatím to nejlepší co máme a lze nasadit opravdu masivně. Toyota na to vsadila správně.
CommonUser
Věčnej rejpal

MrMarkus,
ked uz chces riesit tie emisie, tak zacneme hadam tam, kde sa produkuju najviac nie ? A auta to teda nie su, ze ...
Vznetova atmosfera (najlepsie komorkova) by sa v hybride len tazko ohrievala a kazdy start by znamenal vacsi odber ako pri benale.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no u 1.8 je teda spotřeba 6l dost, ale asi to bude profilem trasy ...., já mám dlouhodobou spotřebu 4.4l, kdy jezdím stejnou trasu do práce. Občas jedu za rodiči 42km a tam mě to ukázalo opsledně spotřebu 3.1l, cestou zpět 4.5l, jeliokž tam je to více z kopce ..... .
A chápu rozhořčení nad tím, když bych měl před tím auto, které by mělo spotřebu pod 5l, tak k čemu hybrid ..., ale před tím sem jezdil za 7 -8l, tak ted sem spokojený, jezdím za polovic.
Jinak nemyslím, že bude převaha hybridu, myslím že to je mezičlánek, než se rozšíří vodík a řerpací stanice.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

papi,
vodik ako taky v tvojom ponimani sa nikdy nerozsiri. Najdi si skladovanie, reaktivitu, energeticku bilanciu. Zabudni.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tady musím vyjímečně souhlasit :-), v současné době vodík, který je do aut potřeba, když se na něj podíváme v celkovém pohledu a zohledníme přepravu, skladování a jeho výrobu je energeticky poměrně náročná záležitost. Navíc není úplně levný a ten kdo dnes jezdí na vodík, tak rozhodně neušetří, ekonomicky to běžnému pro vodík nezapálenému motoristovi zatím nedává smysl. Navíc psychologicky to není pro každého mít pod zadkem vodíkovou bombu, byť ta pravděpodobnost výbuchu při havárii se blíží nule, ale ....
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

uvidíme za pár let, co bude .... . Teď automobilky lejou veklý peníze do elektromobilů a lidi jim na to prdí ..., honba za ekologií a výsledek bude přesně opačný ,co s těma baterkama ? Kde se vezme tilk elektřiny? Skončí to dle mě fiaskem, lidi se budou držet zuby nechty starejch aut, jelikož na elektro kravinu nebudou mít , automobilky,co na to vsadili spláčou ... .
Vodík, ano je to komplikovaný, hlavně co sem četl, benzínky na to jsou šíleně drahý, ale pořád mi to dává větší smysl než čistě elektrika ... , sám sem zvědavý, jak to nakonec dopadne ...

Ano, s bezpečností je to na štíru,ale tu máme i my hybridáci a čistě elektroauta sou na tom ještě hůře ... .

Ale zpět k tématu, co se týče aut. přepínání světel, nevím proč, ale někdy to přestane fungovat, ikdyž kontrolka svítí ...., napadá mě max nějaké čidlo, že by na něm byla špína, ale to se mě nezdá, pak se to jakoby znova nahodí a zas to funguje ok ...,
nevím mě, i kdyby bylo čidlo zanesené, tak by to nemělo být možnost zapnout a mohlo by to zahlásit nějakou chybu ..., lae takhle kontrolka svítí a člověk to bere, že to funguje a a ono nic.... .
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
CommonUser
Věčnej rejpal

Automobilky leju do elektro kvoli zakonom - pokuty za CO2 ... vynimka je tesla, ale o tom potom.
Nie som proti znizovaniu emisii, ale co robi tato banda kokotov (inak mi to nejde cez hubu), to nie je normalne.
Mne aj hybrid dava zmysel, ale skor v Avensise ako RAV4. A kludne by stacil mild hybrid a/alebo kondik ako mal prius I.
Vodik sa da spalovat aj priamo ako plyn (BMW 7 hydrogen), nemusi ist o fuell cell. Problemom molekuly H2 nie je ani vybusnost (to skor v atomovej podobe) ako skladovatelnost pri vysokom tlaku (unika) a zla energeticka bilancia. Ako ked Babis pod taktovkou EU vyraba 1 liter bio paliva za 1,2 litra nafty ...
Ja skor vidim cestu v rozklade vody ... ale ako by si to zdanil tym mafianom ?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Vo fejsliftovanej CHR Android Auto a Apple car play funguje len cez kábel. Tipnem si že to takto bude aj pri corolle.
https://www.auto.cz/omlazena-toyota-c-h ... eru-131745
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

ad: hore spomenute elektro-auta
"Rovněž rozvoj elektromobilů, za které tvé greténské hnutí tolik pléduje, má u nás zelenou. Najezdí-li elektromobil patnáct tisíc kilometrů ročně průměrnou rychlostí 70 km/hod, budeme po přechodu na elektromobily potřebovat další Temelín neustálého výkonu. Pravda, večer, kdy se všichni vrátí domů a budou nabíjet, půjde o výkon cca trojnásobný, ale naši greténi přišli s geniálním nápadem – auta s lichými čísly budou jezdit v noci a dobíjet ve dne a po týdnu si to prohodí se sudými. Stačí pak dořešit už jen maličkost: zdvojit či ztrojnásobit kapacitu národní elektrické sítě vč. transformátorů. Auto na benzín sice natankuje za pár minut, zatímco elektromobil dobije baterie tak za čtyři hodiny, ale to pro naše gretény také není problém – prostě každý začne nabíjet o čtyři hodiny dřív! A že budeme potřebovat čtyřiadvacetkrát víc dobíjecích stanic než máme dnes benzínových pump? Žádný problém, EU nám na ně dá dotace."
zdroj: http://www.novarepublika.cz/2019/10/mil ... rgova.html
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

S autorom tohto "fejtonu" musi byt strasna zabava. Ale zjavne si tento ad absurdum argument svoje publikum nasiel. Byt triggered autistickou tinedzerkou. Kazdy si prezivame krizu stredneho veku inym sposobom, ze ano. Nez mi ty, alebo CU vynadate do gretenov (wow) - drzim sa toho, co povedal Bertrand Russell: all movements go too far.
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

Mě spíše fascinuje, že něco takového zastaralého jako spalovací motor vydrželo až do dneška. Je to složitý, má to mizernou účinnost, je to hlučný, zamořuje to vzduch a ještě to žere zdroje, které jsou uloženy v politicky nejnestabilnější oblasti světa. Takže za mě, klidně postavme ještě 2 Temelíny, ale zdroj budeme mít pod svoji kontrolou. Kdo ví co bude za 10-20 let, jaké budou technologie - buď povede elektřina nebo vodík, to se ještě neví. Třeba budou úplně jiné baterky s úplně jinou rychlostí dobíjení anebo pojedeme na plyny ze zadku :). Před 30 lety třeba nikdo netušil, že počítač velikosti 1 místnosti budeme neustále nosit u ucha...

Jinak mimochodem, co říkáte na to, že nové hybridní škodovky budou mít TSI motory? Mně to přijde jako na narychlo uplácanej paskvil. Turbo+hybrid+DSG, nějak bych měl obavu, kdy se to rozsype...
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Pre vsetkych ludi obhajujucich elektroauta mam len zopar otazok (zatial len 3 narychlo):
1. Ako budete nabijat auta na sidliskach, ktore su uz teraz preplnene? Ak poviete, ze nebude sa nabijat a budu musiet chodit na dobijacie stanice cez den, prajem prijemnu zabavu hladat volne stanice pocas dna.
2. Ako budu napajane dobijacie stanice? Kedze podla bodu 1 budu potrebne stanice s velkym mnozstvom stojanov, ratajme vykony v MW. Som zvedavy, ci k tym dobijacim staniciam budu rovno stavat jadrove elektrarne.
3. Ak nahodou nebude mozne stavat elektraren rovno ku dobijacej stanici, je nutne dostat elektrinu odnekial z elektrarni. Samozrejme pri takom vykone je to mozne tahat bud za pomoci velmi vysokeho napatia a potom transformatora blizko (predpokladam, ze v zastavanej oblasti bude problem s vysokym napatim), alebo nizsie napatie a tym padom velky prud, co znamena kable s velkym priemerom. Cize natiahnut kompletne novu infrastrukturu s obrovskym mnozstvom vhodneho kovu (pravdepodobne med). Ktora moznost bude "vyuzita"?

Otazka 2 a 3 su cisto fyzikalne otazky, ktore jednoducho clovek neoklame. Su to zakony, ktore su dane. No a otazka 1 je elementarna logicka uvaha.

Elektroauta v aktualnej podobe su moznostou pre niekolko vyvolenych, ale pre hromadne nasadenie su aktualne absolutne nepouzitelne. V buducnosti, neviem si predstavit ako budu tieto 3 otazky vyriesene.

Vodik naproti tomu je sice taky aky je, ale ako to povedali v topgeare, ked testovali vodikovu Hondu FCX Clarity, funguje a dava identicke moznosti ako auta dneska.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Odpovědět

Zpět na „Corolla“