Kocúr píše:Ešte je otázka čo je to plne naložená corolla. Päť kazašských vzpieračov a vzadu sud piva? Po dialnici jazdím len raz ročne Chorvátsko. Dvaja dospelí, decko vzadu a batožina. Nikdy som si hore popisované chovanie v 140ke nevšimol.

Kocúr píše:Ešte je otázka čo je to plne naložená corolla. Päť kazašských vzpieračov a vzadu sud piva? Po dialnici jazdím len raz ročne Chorvátsko. Dvaja dospelí, decko vzadu a batožina. Nikdy som si hore popisované chovanie v 140ke nevšimol.
Já si myslím že corolla hardwarově vybavená na adaptivní tempomat není. Podle mě nějaky laser za oknem na toto nestačí a nutností je právě radar (někde v přední masce) a to corolla nemá.Intri píše:Já si myslím, že je to mnohem prozaičtější - podle mě mají ta auta stejný software se všemi možnostmi, ale z levnějších aut se cíleně něco vypustí, ať lidi mají důvod kupovat ta dražší. Dobře je to podle mě vidět třeba na absenci adaptivního tempomatu u Corolly, a to i v nejvyšší výbavě po faceliftu v roce 2016. Tou dobou přicházelo na trh CH-R, které má adaptivní tempomat už v základu. Navíc je podle mě Corolla plně hardwarově vybavená, aby adaptivní tempomat mohla mít, stačí přidat software.
Je pravda, že adaptivní tempomat se jakožto aktivní prvek musí asi docela draze homologovat, což se taky projevuje na ceně auta, ale v nejvyšší výbavě Corolly to už být mohlo.
Takové věci se mi ještě nestaly, jinak bych to na místě vypnul, i kdyby kladivem... A to mám PCS nastavené na největší vzdálenost. Ani do kopce nepozoruju žádný rozdíl v citlivosti. Ale jako asi všichni se taky děsím okamžiku, kdy auto zastaví samo. Napadá mě nejedna situace, kdy to může auto v dobré víře takovým zásahem solidně podělat.rogerer píše:Takže klasická situace, blížím se ke křižovatce, na kterou vjíždí zprava autobus - já vidím, že když dám nohu z plynu, tak než se dostanu k autobusu, tak ten mezitím projede, PCS to nevidí, ten vidí pouze překážku, takže zastaví na místě (rychlost cca 30-40kmh).
O tom, že pípá pravidelně při jízdě do kopce, když jsou auta mnohem dále ani nemluvě (tam mě také jednou zastavil).