Prosím o radu. Cukání + Vyndání katu...

vše ohledně modelové řady MR2
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

K testu zapalovacich kabelu... Vezmi kus měděného drátu vhodné délky. Ukostři ho na motor. Na druhé straně udělej očko o málo větší než je kabel. Navlékní na něj. Nastartuj motor,cca 2000-2500ot sundej kabel ze svíčky a pomalu posunuj po něm očko. Pokud je poškozena izolace přeskočí jiskra.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

M.a.R.i píše:
PavoB:
mno, já vubec nevím. Ale co jsem našel na netu tak druhovýroba dělá spodní čep ramene (který by měl být OK,podle mechanika) a čep řízení (který podle bývalýho majitele je taky nový) A mechanik říkal něco o špatným horním čepu který je u stabilizátoru bo co . No ještě se ho budu muset zeptat.
u stabilizatoru je jen gumove ulozeni (meni se ta guma ) a pak tycky stabilizatoru - ale tyhle veci bych spis kupoval v prvovyrobe , cena je vyssi ale kvalita je uplne nekde jinde , napis Idahovi , www.dicompracing.com , on ti udela nabidku

http://www.dicompracing.com/nd/JCIMG/j6 ... 5B1%5D.jpg
http://www.dicompracing.com/nd/JCIMG/j6 ... 5B1%5D.jpg
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Díky moc kluci za info a rady.

Nejdřív budu řešit tu lambdu a kat a pak až zbydou nějaký peníze,tak ten čep či gumu. Do řízení to nemlátí, rány slyšet nejsou,ale prej už je hotovej...

Před chvílí jsem domluvil s mechanikem tak k němu v pondělí sjedu, vemu kámošovo osciloskop a proměříme to. Taky jsem mu říkal,že katalyzátor už má dost za sebou, popisoval jsem mu ten smrad a řekl,že je možný,že se kat rozpadl, ucpal se, výfukový plyny špatně odchází,dusí se to, kolem lambdy je bohatší směs a proto jí to vyblikává. No uvidíme,jak to skončí... Budu průběžně informovat.

Jinak ten test svíčkovejch kabelů bych mohl ještě zvládnout :-).
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak mi mechanik radil,ať zkusím jestli auto netáhne i za studena. Tak jsem ho projel a za studena to děla stejnou neplechu,když se to zahřálo,tak mi přišlo,že chvílema to přestává,tak jsem autu dal trošku sodu, točil ho do 6000ot, přijedu domů, zastávím a zase ten známej smrad ale k smradu se přidal i kouř,jak kdyby pod autem něco hořelo,polil mě studenej pot, čekal jsem u auta a asi po 5min to přestalo,tak nejspíš je opravdu kat zacpanej a vejfukovej systém se nadměrně zahřejvá, dno zadního kufru bylo horký jak kráva. A ten smrad a kouř nejspíš udělal novej nástřik spodku co se vypaloval...
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

Cau presne ti rict nedokazu co to dela ale nezda se mi ze by to byla jen lambda , 8) to byl muj ten vejfuk co tam mas pavel ho chtel vymenit mel tam ty dymomaxi co mam ted ja o ja mel jen seriovku ale kvuli muzice sme si to vymenily :D ja to mam ted bez katalizatoru a jede to jako krava mam tam ty dva dynomaxi ( to je sou vyfuky pro nascar ) a ten zvoucek :twisted:
http://jikl.rajce.idnes.cz/-_MR2/#Kopie ... 7(005).jpg
http://jikl.rajce.idnes.cz/-_MR2/#Kopie ... 7(002).jpg
jo ty gumy vymenit na torzni tyci muzes ale tem vetsinou nic neni spis ty stabilizacni tycky to pocitej tak okolo 1000,- za jednu nevim za kolik te je da Idaho ale asi tak bych to videl
je mi fakt divny ze by se to tak sralo ale nejdriv si udelej jeste jednou diagnostiku veskery info dostanes na http://www.mr2-tech.com/
je potreba aby si odpojil baterku nebo vyndal pojistku do ECU tak na 10 15s tim anulujes chyby a pak to projel a pak si udelal diagnostiku znovu musis to zkouset pokud to uz nic neukaze tak jdi po benzinu zkus palivovej filtr - mohl si nekde nasat nejakej bordel obvzlast jestli vyjizdiz nadrz do "sucha" a nebo tam muzes mit vodu to se resi syntetickym lihel -nalejes ho do benzinu tak 1:50 atd ...
zkus to a dej vedet ale je mi divny to zahrejvani - zkus zjistit co se tak moc hreje :shock:

PS tady je ta diagnostika http://www.mr2-tech.com/bgb/mechanical/ ... system.htm kdyby si trochu tapal jinak napis mam s tim uz trochu zkusenosti kdybyb neco ale verim ze to zmaknes :D
Naposledy upravil(a) Invader dne sob 03.01.2009, 11:21, celkem upraveno 1 x.
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)

Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

co ty dynomaxi? ktere to mas? na netu je nekolik druhu, turbo atd.... Prave ho take chci davat a zajimalo by me jaky to na 3sge ma zvuk, i kdyz u tebe to asi bude jine, pac mas kratsi potrubi, ale preci jen.. Nemas to nekde natocene?
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

zvuk se da zachytit jen tezko ,aby byl presnej :lol: , co se tyce typu tak zkus napsat jakuzovi to on je kupoval a potom jsme je menily protoze chtel spis posluchat muziku a ne motor ale nevim co mu tak vadilo kdyz to do vnitr neni ani moc slyset ale za to z venku do tech 4000 ot to jde ale pak to to zacina bejt teprve pekny neni to ani piskavej ani moc dunivej myslim ze se k tomu proste hodi , tubinovy ty vejfuky asi nebudou protoze ty sou vykuchany, by si akorat s "otevrenym" vyfukem ztracel na vykonu

nechci abyste si mysleli ze to tak rve ale kdyz se sem projel po namesti tam a zpatky tak v kostele zrusily nataceni muziky kvuli kravalu :) rikal mi to kamarad co tam byl a taky tam ve vnitr nekomu prej zvonil mobil k tomu, tak mely zvukari hold smulu no
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak toyo už jezdí :o

Jsme dneska vyřízly vejfuk,zkontrolovali ho a byl OK, to samý kat, je taky funkční,tak jsme to zkusil projet bez vejfuku a jelo to o něco líp,ale furt to nebylo ono,tak jsme hledali čím by to mohlo bejt, zkontrolovaly hadičky,konektory atd. A nakonec byla voda ve svíčce,tak jsme vysušily a toyo jezdí zas jak za mlada :-). Nechával jsem před měsícem mejt motor ale je divný,že ta voda se tam dostala až po 3tejdnech
Invader
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Invader »

no vidis vlhkost je svinstvo tak alespon ze to jezdi 8)

MR2 MKII rev 1 (Crash)

mazda mx5 1.8NA 96kw
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

co se tyce tech dynomax vyfuku, tak jsem tam tenkrat dava dynomax super flow (tusim, ze se to tak jmenovalo) uz je to taky nejaky ten rok pryc. :-)

http://dynomax.com/

jde o to, ze atmosfera potrebuje zpetny tlak, tyhle dynomaxi nejsou "tuningarsky" vyfuky, stylu pruchozi dira, ale maji to nejak sikovne spocitany, ze maji protitlak a navic usmerneny odvod spalin. Bylo to poznat, ale jelikoz jsem jezdil hodne po dalnici a dlouhe trasy, tak mi to pak zaclo dost srat.. :-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Odpovědět

Zpět na „MR2“