Převodovka

vše ohledně modelové řady Celica
stefancelicaT20
Manager Týmu

Příspěvek od stefancelicaT20 »

Doky píše:Stefane koukni zdali mas EGR a mas to vyreseno.Pokusím se ti narychlo pomoci.

Tohle je 129 KW verze nemá EGR a jednoduše do jde rozpoznat chybí tam taková ,,mozazná" trobka v oblasti hlavy motoru u oblasti jak je klapka na vzduch a čidla na tlak oleje.V té oblasti máš když máš 125 kW verzi tu trubku.A budeš vědět na čem jsi. Podle mně máš klasickou 125 kW verz.

Tohle je foto 129KW Motoru

Obrázek
No tak ja mam to auto uz dlhsie takze viem aky je rozdiel medzi 1.8 2.0 125kw a 2.0 129kw. A mam uz trochu lepsi pojem o Celice

A mam presne tento motor co je na obrazku do detailu PRESNE!!!(akurat bez toho sportoveho filtra) A nemam volant na pravej strane ani ladene zvody.A nemam tam ziadny ERG ventil kvoli emisiam

Stovku dam za 8.0s 400m za 15.45s keby som mal slabsi motor neviem ci by to malo taky tach(a viem ze celica nieje na sprinty) Pneu 205x55x16

Neviem ako je to mozne no podla mna mam 95r.v bez SS s 129kw motorom jedno piestikovymi brzdami a mozno to aj niekto poskladal z X kusov? poslem foto a uvidite sami...

SS ma take iste uchytenie napravy ako MCPearson???
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

stefancelicaT20 píše:

SS ma take iste uchytenie napravy ako MCPearson???
ano. Doky měl také person a 1pist brzdíče a teď má ss,2pist a turbo. :D a ke 129kw patří lsd převodovka. Podívej se pod auto. Na převodovce pokud je s lsd diff budou dva vývody a pokud není chladič budou spojené trubkou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Štehane ja ťa nepoznám a chcel som Ti pomocť nič viac.O Tvojom povedomí o aute nič neviem len si videl že nie je jasné a prišlo mi že ani ty sám teraz nevieš čo a ako v tom aute máš čo sa týka motoru. Poznám pár ľudí ktorí majú Celicu a nie sú to odborníci a riadia sa podľa toho čo majú v technickom preukaze alebo im niekdo povedal. Si inak všímavý - ,,riadenie". :lol: Fotka bola narýchlo len tak z,,prvej" stiahnutá z netu.A aby si bol v obraze ja som bol vlatníkom verzie r.v. 1996 125 kW, bez LSD,a s 1 piestikmi na predku a z iných dovodou som bol nútený si dosť detailne naštudovať určité špoecifikácie 3S-GE motorov a k tomu príslušných modelov a špecifikácií Celic.A aby si bol v obraze čím viac som sa snažil dostať sa a myslel som si že to mám vyriešené tak pri elektroinštalácii na 2 motoroch ktoré majú podľa všetkého rovnakú klapku sania tak majú nielen iné farebné prevedenie kabeláže ale i iný počet,,drátkov" a to nie je všetko.Asi sa dá postupovať len podľa VIN a spoľahnúť sa na to že auto nebolo vyskladané z 2-3 iných áut.ČO sa týka prevodovky to máš ľahké pozri sa na ,,moju" prestavbu tam máš detailně odfotenú prevodvku s LSD a na nej je vidieť i tie výstupy na chladič atd.Možno ti to pomože.Uchytenie SS nápravy je rovnaké ale riadenie je riešené inak na McPearson.Pekný večer.

P.S. Na tej fotke nie je moja príšera :lol: a na tej fotke nie sú ladené svody ale klasika svody 129 kW.Na mojej sú už iné ,,blbosti".
Nějaké ty auta doma jsou.
stefancelicaT20
Manager Týmu

Doky píše:Štehane ja ťa nepoznám a chcel som Ti pomocť nič viac.O Tvojom povedomí o aute nič neviem len si videl že nie je jasné a prišlo mi že ani ty sám teraz nevieš čo a ako v tom aute máš čo sa týka motoru. Poznám pár ľudí ktorí majú Celicu a nie sú to odborníci a riadia sa podľa toho čo majú v technickom preukaze alebo im niekdo povedal. Si inak všímavý - ,,riadenie". :lol: Fotka bola narýchlo len tak z,,prvej" stiahnutá z netu.A aby si bol v obraze ja som bol vlatníkom verzie r.v. 1996 125 kW, bez LSD,a s 1 piestikmi na predku a z iných dovodou som bol nútený si dosť detailne naštudovať určité špoecifikácie 3S-GE motorov a k tomu príslušných modelov a špecifikácií Celic.A aby si bol v obraze čím viac som sa snažil dostať sa a myslel som si že to mám vyriešené tak pri elektroinštalácii na 2 motoroch ktoré majú podľa všetkého rovnakú klapku sania tak majú nielen iné farebné prevedenie kabeláže ale i iný počet,,drátkov" a to nie je všetko.Asi sa dá postupovať len podľa VIN a spoľahnúť sa na to že auto nebolo vyskladané z 2-3 iných áut.ČO sa týka prevodovky to máš ľahké pozri sa na ,,moju" prestavbu tam máš detailně odfotenú prevodvku s LSD a na nej je vidieť i tie výstupy na chladič atd.Možno ti to pomože.Uchytenie SS nápravy je rovnaké ale riadenie je riešené inak na McPearson.Pekný večer.

P.S. Na tej fotke nie je moja príšera :lol: a na tej fotke nie sú ladené svody ale klasika svody 129 kW.Na mojej sú už iné ,,blbosti".
Tak predtym ako som sem napisal prvy prispevok pozrel som si takmer vsetky temy kde je spomenuta 6gen. A ako prvy tvoju prestavbu kedze som siel asi zo zaciatku no skor od konca... A to co si spravil klobuk dole vazne. Tiez sa rad sprtam v autach je mi jedno diesel benzin proste ma to strasne bavi. Kedze niesom vyuceny mechanik co lutujem no nemal som velmi na vyber tak som stolar co babre do aut PARADNA KOMBINACIA NO :) Celica ma zaujima a nebranim sa tomu ze je tam iny motor vykon len som bol na tom ze mam co mam v TECH.P. a asi nemam tak som dezorientovany totalne Myslel som ze len FRANCUZI maju taky bordel v motoroch ale ze aj Japonci???

Niesom zatati no verim tomu co vidim a ked som pozeral po internete vsade boli 129kw s takym motorom ako mam ja kazda jedna jedina!!! Urcite niesom ziadny borec do Celice no tu jednoznacne plati CIM VIAC SI CLOVEK MYSLI ZE VIE, ZISTUJE ZE NIC NEVIE Tak ja nic neviem :(

Na prevodovke nemam ziaden vyvod na trubky na chladic prepojene trubkou ako ty. Mozno tam mam prevodovku z 1.8i neviem.

No ja mam ine zvody ako na tom obrazku.

Dam sem fotky a pocihame ci mam vobec CELICU :D
Asi som dost off topic od temy PREPACTE
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Nie je to of topic je to téma ohledně prevodovky a myslím že pre vetšinu z nás prínosné.Prevodovka zo 129 je jiná a je jiná spojka na ní máme to nyní při výměně ověřeno když jsem chtěl použít ,,původní" Exed. kterou jsem měl možná tak rok na autě nahodit a ups seděl rozměr ale neseděli uchycení a taky,,tisicihran" je jinej na 129 je masivnější!!!A má více zubů někde to tady psala v některém topicu se mi zdá i ,,Leňulka" že nesedí spojky na dané verze atd.Poprosím pošli mi pak taky fotky, zajímá mě tá anabáze. Rád bych věděl jak to máš skombinované poněvadž jsi v tom orientovaný a máš 129 kW verzi tak ta kombinace z klasickou převodovkou mě bude zajímat i z jiných důvodů.Celicu máš rozpoznal si že je inak volant :lol: :lol: :lol: Tebou to nebude.

Jo a dík za pochvalu, potešila mně.Místo toho abych se vyvaloval jako tuleň na pláži jsem si udělal hračku.

No na 129 se dávali i tyhleto svody měl je napři. Arnie GT a zas na 125 byla taky jiné ty ti odfotím respektive dám odfotit u Idaha

Obrázek

Stolár je fajn ja som zas vyrástol v garáži a pri zváračkách a frézach, kováčskej vyhni, sústruhoch, brúskach atď díky tatovi.
stefancelicaT20
Manager Týmu

stefancelicaT20
Manager Týmu

Market
Europe Year
07/1995 Make
TOYOTA Model
CELICA Frame
ST202

Vehicle characteristics
DRIVER'S POSITIONLHD: LEFT-HAND DRIVE
RHD: RIGHT-HAND DRIVE

Additional codes
GRADE: GT: GT TYPE
DESTINATION: EUR: EUROPE
BODY: LB: LIFTBACK
ENGINE: 3SGE: 2000CC 16-VALVE DOHC EFI
TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION

Search Results
VIN* Model code From To Frame Characteristics
JT164STL2.. ST202L-BLMGFW 11/1993 - 07/1999 ST202 GT EUR LB LHD 3SGE MTM
JT164STL2.. ST202R-BLMGFW 11/1993 - 07/1999 ST202 GT EUR LB RHD 3SGE MTM

Po zadani VIN cisla mi vyhodilo toto...

Pozeral niekto fotky motora a prevodovky?
Co tam mam za motor?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Díval jsem se a podle vin by jsi měl mít 129kw,ss nápravu a s54 převodovku s chladičem oleje.
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

No takze vysledek je, ze to nesedi :P

Ja treba mam z r.97' 125kw (EGR tam je), SS neni, LSD neni a na predku jednopistky...

Spooky ma (jesi se nepletu r.94') 129kw, byla bez SS a LSD a na prani predchoziho majitele to bylo osazeno... takze teoreticky pokud ma puvodni brzdice, mely by byt jednopistky (zitra overim :wink: )

No podle me z cele teto diskuze plyne, ze nejde jednoznacne rict ze je to tak ci onak, protoze pomalu kazdy to ma jinak :P
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Spookey
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spookey »

No jj Kysi ma skoro pravdu ;-) mam r.v. 94, 129 kW, SS naprava by mela byt jiz z vyroby a k LSD diffu mi bylo skutecne receno predchozim (puvodnim majitelem, ktery ji kupoval) ze byl dodan na jeho prani, ovsem co to znamena ve skutecnosti muzu hadat :-D Jinak brzdice mam dvoupistkove ;-) typ převodovky nevim ale chladic tam mam :-)
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
stefancelicaT20
Manager Týmu

libor12 píše:Díval jsem se a podle vin by jsi měl mít 129kw,ss nápravu a s54 převodovku s chladičem oleje.
Takze niekto na mojej Celice pravdepodobne vymenil: Prevodovku, komplet napravu, brzdy, ABS, a este neviem co este...

A nemoze to byt tym ze je moja Celica na prelome r.v.95-96? Kedy sa to menilo?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No zrovna dnes jsem viděl další složenou. :) ono ani v německu nebo jinde není repase nápravy ss legrace. Za cenu půlky ramen ss máš celý person včetně tlumiču. Převodovka s54 s lsd diff je přes 2100euro. Mohla odejít převodovka a jelikož jsou rozdílné poloosy i tehlice tak se to mohlo udělat takto. Navíc obě verze gt 129 i 125 jsou z abs. Příplatková výbava byla pouze klima.
stefancelicaT20
Manager Týmu

A ani dvojpiestikove strmene nepasuju na MCpearson? Gt4 a 129kw verzia s SS ma ine ABS ako klasicky MC pearson nie?

Moja Celica je original z IT. potom putovala do DE.priblizne 03-04 a tak z bazaru v Rosenheime ku mne 08, takze ti Turci to mohli vseliako poskladat...

Napravnica je u oboch rovnaka?
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Nápravnice je uchycením stejná rozdíl je jen v uchycení řízení tam se to liší o nějakej ten mm a ten jsem já musel rešit ze 125 na 129 nápravnici a SS nápravu jak si četl jinak je to uchycení stejné u Tebe je tohleto podle mně vyrešený máš nápravnici ze 125 kw verze jak jsem lě já.Vždyť jen mně kolik stála kompletní repase na SS nápravu bylo téměř neúnosný. a to jsem měl věci repasované-,,kosti" ne kupované nové a vyšlo to na nehorázný peníz.Ty tlumiče na SS jsou ,,palba" Na ty 2 pístky se ti optám ale měli by sednout i na těhlici z 125 kW.
stefancelicaT20
Manager Týmu

http://www.toyodiy.com/parts/g_E_199507 ... GFW_2.html

Podla tejto schemy co mi vyhodilo po zadani VIN cisla je tam normalna naprava MCPearson. OBRAzok č.19

Ako je to mozne???
Odpovědět

Zpět na „Celica“