Hrkotanie, vybrovanie a podobné pazvuky

vše ohledně modelové řady Yaris
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Muco
A čo zdvihák?. Nebuchoce? Zadné operadlá či nie sú voľné v zámkoch. Skontroluj plast okolo okna 5. dverí či nie je volný. Daj si pozor na to, že zvuk sa v kabíne kdejako odráža a niekedy to buchoce inde než si myslíš že počuješ.
Naposledy upravil(a) Čepo dne úte 12.07.2011, 13:20, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco skus dorazy kapoty vysrobovat trochu umna to potom prestalo buchat ;) tiez som myslel ze je nieco z napravaou ale bola to len tato sprostost ;)
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Henry33 píše:muco skus dorazy kapoty vysrobovat trochu..
u nového auta?? - Přijde o záruku, navíc za rok nedoplatí, přijde exekutor...

řešení na obrázku v mucově případě myslím skoro vážně!
Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

josuk píše:
Henry33 píše:muco skus dorazy kapoty vysrobovat trochu..
u nového auta?? - Přijde o záruku, navíc za rok nedoplatí, přijde exekutor...

řešení na obrázku v mucově případě myslím skoro vážně!
Obrázek
hehehe aj to je riesenie
ale o zaruku nepride to sa da polohovat tie gumicky na kapote ;)
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco píše:...Ved toto robím každý svatý deň !!!!!!!!!! - Nekecám...Sadnem si na miesto spolujazdca a dumám a dumám...
muco píše:..Už sa hanbím ísť na parkovisko,pretože si ludia robia pomaly zo mňa srandu,prečo ležím pod novým autom...
muco se na mě určitě nebude zlobit, myslím to dobře (občas), ale podle mě to takhle nejde. Jestliže manželka říká, že nic neslyší, tak je to prostě daný a hotovo. A myslím vážně, že někdy je lepší nechat si poradit od manželky, psychoterapeuta, psychiatra, není na tom vůbec nic špatnýho.
U omegy mi ted hučí alternátor, no a co? Hučí. Asi jednou odejde, možná už brzo. No a co?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Čepo píše:2 Muco
A čo zdvihák?. Nebuchoce? Zadné operadlá či nie sú voľné v zámkoch. Skontroluj plast okolo okna 5. dverí či nie je volný. Daj si pozor na to, že zvuk sa v kabíne kdejako odráža a niekedy to buchoce inde než si myslíš že počuješ.
Zdvihák bol tiež vonku a okrem toho som ho tak zatiahol ,že som ho minule nevedel ani povoliť- ten je tiež vporiadku...Zadné operadlá boli posúvané do rôznych polôh vrátane posúvania dopredu-dozadu na kolajničkách..
Dodám ešte- :
Kluka na zdvihák - od začiatku nosím v kufri v plátenej taške zabalený do handričky,aby nebuchal náhodou o niečo.Apropoo-ked už som u tej handričky,v čiernom obale v čom je oko na ťahanie a klúč na kolesá-sú tieto náradia zabalené do handier...
Zadné operadlá boli tiež sklapané tak aj tak.. ,vybral som aj hlavové opierky-či nebuchajú a boli aj na doraz zatlačené- bez zmien...
Plast na 5 dverách tiež OK vrátane 3.brzdového svetla na skle (či náhodou to nerobí zlobu)-ale tiež bez závady...Zámok 5 dverí je tiež OK!
Mal som aj všetky pásy zapnuté,napnuté a furt nič...spodný šuplík pod spolujazdcom bol tiež vonku-tiež to nie je tým...

Dorazové gumy to tiež ne sú...nastavoval som ich po polovičných otáčkach.Potom som prešiel na klapku,ktorá sa otvára za priehradkou(klapka na prudenie vzduchu vonkajší-vnutorný obeh)..Či to náhodou toto nenadskakuje.Tak som to otvoril do polovice a nie je to tým...

8) 8) 8)
Inak-že manželka nič nepočuje-to beriem ako normál ...

Chalani-do riťkovic..--mne by ten buchot až tak velmi ani nevadil,keby nebol tak škaredý tupý a cítim to nielen v podlahe ,ale aj trochu aj vo volante...Hneď ako nabehnem na malinkú nerovnosť už predným PRAVÝM kolesom.
Je to také tupé "td-td-td"... proste niečo nadskočí a dopadne nazad v zlomku sekundy,akonahle nabehnem na nejakú nerovnosť..Neviem to inak opísať..Niekedy je ten buchot slabší,niekedy to zasa tak buchne až sa zlaknem - vtedy si myslím,že som padol do nejakej jamy - alebo diery . Avšak pri velkých rýchlostiach napr. počas jazdy na dialnici - ako su spoje na cestách (aj železné tu máme medzi Bystricou a Zvolenom) -vtedy je to vpohode.
P.S. Tie sluchadla mi nepomôžu,lebo to nieleže počuť,ale aj cítiť.Musel by som si odjebať aj ruky aj nohy!!!!
Proste to niečo buchne do auta akokeby zospodu...
a potom ho možno asi jebnem ja do niečoho :twisted:

Inak všetkým ďakujem !!!
Moooožnooo budem múdrejší štvrtok,ked to hodím do servisu..Ale priznám sa,že od toho vela nečakám . Ak mi to odstránia,tak takú reklamu im urobím,akú ešte v živote nemali ! To slubujem-akože sa volám muco !!! A ja ked niečo slúbim,tak je to " betooon !!!!! " - Aj keby som išiel cez mrtvoly (či je to v dobrom alebo v zlom) .
Mńa už zo pár firiem na slovensku velmi dobre pozná (aj v dobrom-to je vo väčšine prípadoch -a ale aj v zlom... )

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

A ešte takú pikošku pre josuka:
...budeš sa diviť ,ale trafil si klinec po hlavičke ,pretože okrem manželky mám známeho psyhoterapeuta a dokonca aj psychiatra .Všetkých som už vozil aj na tomto novom aute a ani jeden z nich mi nepovedal,že som postihnutý alebo žeby som sa mal liečiť...
Inak-ako píšeš ,že tebe hučí alternátor. OK-môžem mať aj ja niečo zlé-ved je to len stroj ale sere ma to,že neviem na to prísť čo mi to búcha! -A práve to ma ubíja...

: :twisted: :twisted: :twisted:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no muco tak to ti drzim palce lebo v servise budu zase robit ze oni nic nepocuju atd.

ale ked sa to prenasa aj na volant tak potom to je urcite nieco na naprave a to uz moze byt nebezpecne s tym by som radsej siel.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ďakujem,ďakujem Henry ! Ja samozrejme s tým rátam..Neidem prvý krát do servisu... že ano...
No zajtra budú asi 2 možnosti -
1., buď to nebude búchať ,alebo
2., nebudú nič počuť... :?
Ja však len pevne verím,že sa mýlim.
Som objednaný na 10hod. a už teraz rátam,kolko mám ešte do tej inkliminovanej hodiny "h" ... - takže mám do návšetvy servisu ešte 21hodin ... 8)
Pre "josuka" :
Máš pravdu-asi budem mať vážnu psychickú diagnozu! Nie však preto,že počujem toho príliš "vela" ale preto,že sa to asi nebude dať identifikovať a asi mi z toho všetkého s najväčšou pravdepodobnosťou potom jebne........... :? :? :?
Nechcem však robiť predčasné závery. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

muco píše: Máš pravdu-asi budem mať vážnu psychickú diagnozu! Nie však preto,že počujem toho príliš "vela" ale preto,že sa to asi nebude dať identifikovať a asi mi z toho všetkého s najväčšou pravdepodobnosťou potom jebne...........
víš, že vůbec ani nevím... momentálně jezdím po Praze na kole ... na klasickym, a drnčí zvonek, blatníky, řetěz... 8) 8)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Mno... takže podávam hlásenie:

Skôr ako začnem a zároveň aj skončím s touto "správou", ako som aj predpokladal ,-prosto nič pri skušobnej jazde nebuchalo. Ja som sice navrhoval,aby sme išli na ulicu,kde bývam,lebo tam je vela miest opravovaných na ceste.Neide o nejaké diery,do ktorých rád behám napravou,ale len a len o časti cesty ,kde su zlepené jamy "zarovnané" s cestou -proste uuuplne obyčajná cesta s nerovnosťami. Poviem asi takto: z 50 prejdených nerovností to buchne asi 40-45x... Ja nečakám a nemám nastražené uši,kedy to buchne.Ten buchot ma práveže "vyruší"...
No to je jedno...Záver je taký,že nič nenašli,všetko je OK a teda nič nebúcha.Takže sa všetkým ospravedlňujem a chyba je vo mne!!!
Apropoo-bolo mi odporučené v servise,že nemám v takýchto "triedach " aut rôzne buchoty všímať,lebo to je bežné a asi to teda nie je závadou...
Bol som teda s pánmi servisantmi spokojný,lebo boli ústretoví a vypočuli všetko,čo som im povedal.Čo si však zobrali z tých mojich rečí k srdcu to už neviem,ale už ma to nebaví.

:mad: :mad:

:? No dobre, vzdávam sa a musím sa zmieriť s tým,že to asi tak má byť . :mad:
Len sa teraz modlím,aby to zostalo aspoň v takom stave ,v akom je teraz..Proste nech sa nese...
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

muco ale vazne aj mne stale nieco puka vrzga atd.

zo zaciatku som to este riesil ale potom som sa viezol v kamaratovej Kia Soul a tam to tiez pekne hralo tak asi toto je normalny fakt a pokial si nekupis BMW 5 tak to asi je sucastou ceny ;)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Henry,ja sa na pukanie nesťažujem.To by som možno našiel aj ja alebo sa na to vysral.
Tu ide o buchot.Dnes to buchalo excelentne.Akokeby si vozil v kufri drevenú dosku a tá ti skáče po celom kufri-nadskakuje a padne nazad . Je to preeesne taký istý zvuk a to nemáš šancu nepočuť-a to som mal pustené rádio SRo dosť nahlas.
Myslíš si,že to je normálne?? Keby som nemal molitanom podlepenú dosku v kufri,tak to pripisijem tomu,že proste nadskakuje dekel (podlaha) v kufri.
8)
Ale jebem už na to a nebudem ho vôbec šetriť,pretože čím viacej "lásky " dávam autu,tým viac si zo mňa robí "dobrý deň ". :twisted: Budem jazdiť jednoducho-jamy-nejamy, jeď....S tým už nenarobím nič. Ak som videl vtáčie hovno na kapote alebo na streche, okamžite som ho zmýval, no v budúcnosti sa na to môžem vysr.. Šak ho dážď zmyje. :wink:
Vždy som bol toho názorue,že ako sa budeš starať o auto,tak ti bude slúžiť..ho-hoooooo -tak pozor-evidente som sa mýlil a mením teda svoj názor . Auto má slúžiť .-Mali chlapi pravdu,ked sme preberali leštenie,umývanie ,atd.Tie časi života mojich áut ako v perinách sa skončili!!
Základná údržba a finito !
Toyota Auris 1.8 hybtid
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

To nedokážeš jezdit s tím "jak kdybys ho ukrad" a co se týká péče, musel by sis najít jiného koníčka. A o čem bys psal do fóra než o tvých slavných opravách laku, o tom kolik máš na autě h... asi ne: Kdybys to neměl nový, řekla bych že ti bouchá výfuk. A nemoh ti ho někdo třeba vyháknout na ulici, aby tě pozlobil, nevím. Nebo nějakej servisman někde zapomněl nějaký nářadí, je to divný. Když jsme u těch hluků, nějak dlouho jsem neslyšela "štěbetání ptáků". Ale čím to bylo přesně nevím. V Lidlu měli nějaký sprej "odstraňovač rzi" maže a ošetřuje všechny spoje v domácnosti a automobilu. Tak jsem to nastříkala skoro všude kde se něco spojuje a hýbe. Doplnila jsem i mazadlo do horního uložení předních pružin a pročistila a promazala všechno možný, objevila nějaký písek, kamínky.
No doufám, že se to vyřeší dřív než ti z toho hrábne :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To sa už nevyrieši...-a asi mi z toho aj hrablo,lebo už na to se..m..
No škoda,že som to všetko "zabalil" nebudem ani chyby počúvať,(budem sa tváriť,že to tak má byť) , nebudem ani hov..čistiť-čo ak to má byť tak,že sa na to auto má srat (sorry)..??...a pod. Takže čo ja vlastne sem budem písať ??? Moja náplň práce na fore je teda asi na 95% v koncoch. 8)
Možno -že to nechám tak,že budem len odpovedať na čo sa ma budete pýtať vy a čo by vás zaujímalo,rád poradím :lol: :lol: :lol: 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 muco
myslím, že len tak ľahko na to buchotanie nerezignuješ :lol: . Keby to robilo mne, tak posadím syna za volant, vyberiem vhodnú testovaciu trasu a popočúvam z miesta spolujazdca, ale aj zo zadných sedadiel. To čo píšeš vypadá, že je niekde čosi uvolnené. Písali tu na fóre (myslím auris), že našli uvolnené platové úchyty na nárazníku, alebo boli volné "podblatníky"(po cz "nadkolí"). Skús to preveriť. Mám podobnú perfekcionistickú povahu ako ty a je mi jasné ako sa cítiš a že nebudeš mať pokoj kým na to neprídeš. Zastávam názor, že v aute nemá nič vŕzgať alebo buchotať.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Odpovědět

Zpět na „Yaris“