Avensis-centrál

vše ohledně modelové řady Avensis
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Mne sa asi 2x stalo ze auto neslo odomknut. Ale vtedy som to neriesil a uz to nerobi.
Boli to ciste ojedinele udalosti aj ked na 1 specifickom mieste,
tak som to pripisal tomu ze mi to mozno nieco rusi...

Rasto
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Možná by nebylo od věci se zaměřit i na samotný dálkový ovladač. Taky mi někdy připadá, že musím na tlačítka hodně zatlačit, zvláště při zamykání. Mám v plánu ho rozebrat a prověřit , někdy se to dá vylepšit vyleštěním dotykových plošek, pokud tam nejsou nerozebiratelné microswitche.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Dragon
Navigátor

Příspěvek od Dragon »

Přesně tak. Jsou tam nerozebíratelné mikrospínače, respektive dají se rozebrat, ale jen jednou
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

tak u mě je záhada hlavolamu vyřešena... cca po 3 hodinach mi bylo oznámeno že mam špatný cely mechanismus zamykaní (vložka je dobra) ve dveřích řidiče. Ve zprávě je napsano: "Kontrola elektro instalace, úprava DO centrálního zamykání"... bylo mi vysvětleno že to udělali tak, aby DO fungoval, ale museli vyřadit zamek ve dveřich, takže kličem odemknu/zamknu jen dveře řidiče... kdybych chtěl vyměnit cely mechanismus vyšlo by mě to na cca 5600,-, takhle mě ta sranda vyšla na nějakych 578,- peněz... tak snad už bude na chvilu klid :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

Gongush píše:tak u mě je záhada hlavolamu vyřešena... cca po 3 hodinach mi bylo oznámeno že mam špatný cely mechanismus zamykaní (vložka je dobra) ve dveřích řidiče. Ve zprávě je napsano: "Kontrola elektro instalace, úprava DO centrálního zamykání"... bylo mi vysvětleno že to udělali tak, aby DO fungoval, ale museli vyřadit zamek ve dveřich, takže kličem odemknu/zamknu jen dveře řidiče... kdybych chtěl vyměnit cely mechanismus vyšlo by mě to na cca 5600,-, takhle mě ta sranda vyšla na nějakych 578,- peněz... tak snad už bude na chvilu klid :lol:
Vypada to tak, jak jsem jiz uvedl o nekolik prispevku vyse. Vzhledem k tomu, ze servo u ridice a jednotka DO posilaji jednotce centralu pokyny po spolecnych dvou dratech a servo pravdepodobne je kaput a komunikaci blokovalo, tak ho proste jen odstrihli. Reseni je to elegantni, vzhledem k tomu, ze pokud mam DO, tak stejne klic nepouzivam, no a pokud klekne akumulator, tak se do autaku dostanu klicem. Cena je solidni.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

jarmil píše:Vypada to tak, jak jsem jiz uvedl o nekolik prispevku vyse. Vzhledem k tomu, ze servo u ridice a jednotka DO posilaji jednotce centralu pokyny po spolecnych dvou dratech a servo pravdepodobne je kaput a komunikaci blokovalo, tak ho proste jen odstrihli. Reseni je to elegantni, vzhledem k tomu, ze pokud mam DO, tak stejne klic nepouzivam, no a pokud klekne akumulator, tak se do autaku dostanu klicem. Cena je solidni.
ale i tak by mě zajimalo co s tym přesně provedli, jelikož to funguje tak do teho nebudu žgarat ať zas něco nepoondim... :lol:
lubomik
Člen Týmu

Příspěvek od lubomik »

Neviete mi niekto poradit mam toyotu avensis 2001 1.6 vvti a ked zatvaram auto cez dialkovi ovladač tak v pohode uzavrie všetky dvere okrem zadneho kufra,ale kufor ide klučom zatvorit aj otvorit v pohode,alebo mi poskytnut
el. schemu origoš centr. zamykania. Vopred dakujem
Naposledy upravil(a) lubomik dne ned 03.02.2008, 17:20, celkem upraveno 1 x.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

lubomik píše:Neviete my niekto poradit mam toyotu avensis 2001 1.6 vvti a ked zatvaram auto cez dialkovi ovladač tak v pohode uzavrie všetky dvere okrem zadneho kufra,ale kufor ide klučom zatvorit aj otvorit v pohode,alebo my poskytnut
el. schemu origoš centr. zamykania. Vopred dakujem
a cvaka v zadnich dveřich když zamkneš? chtělo by zjistit jestli jde proud... jestli taky nemaš vysypany servo
lubomik
Člen Týmu

Příspěvek od lubomik »

servo je v poriadku bolo skušane same na proud takže mi nejde do kufru proud ale neviem odkial preto by bola dobra el. schema
Naposledy upravil(a) lubomik dne ned 03.02.2008, 17:20, celkem upraveno 1 x.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

nechce se mi běžet na parkoviště, ale na mazdě jsem měl vypínaž(originál) aby nešel otevřít kufr dálkačem.
lubomik
Člen Týmu

Příspěvek od lubomik »

A kde by sa mal ten vypinač nachadzat .
Dragon
Navigátor

Příspěvek od Dragon »

Se na to vyseru. Minulý týden mi v Toy spravili dálkový centrál a včera jsem u Kaufu dálkově zamkl a už neodemkl. Jde to dálkově zamykat, ale odemykat jenom klíčem, kurva fix.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Dragon píše:Se na to vyseru. Minulý týden mi v Toy spravili dálkový centrál a včera jsem u Kaufu dálkově zamkl a už neodemkl. Jde to dálkově zamykat, ale odemykat jenom klíčem, kurva fix.
tak to jsi na tom stejně jako ja sem byl...
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

lubomik píše:A kde by sa mal ten vypinač nachadzat .
to ti nepovím, na mazdě to bylo u zámku víka kufru zevnitř
sarin
Člen Týmu

central

Příspěvek od sarin »

Ja jsem minuly tyden resil neco podobneho, vysednu chci zamknout a co to nic, mackam ovladas jak silenec a nic. Divam se a hle sviti vnitrni osvetleni a kontrolka na palubce ze jsou otevrene dvere, obejdu auto, vsechy zavrene, no neva pro jistotu sem je vsechny otevrel-zavrel a ejhle uz to slo. No nic rikam si nebudu to resit asi naka fligna. Jenze pak jedu z prace se synem a co to - rozne se kontrolka ze jsou otevrene dvere a zaroven osvetleni. Kua hned sem nadal malemu, vysednu ale vsechny dvere zavrene. Takze doma doslo na zkoumani problemu a vysledek je ten ze v kufru zaoxidoval spinac dveri, ale je zabudovany v zanytovanem zamku, takze vrtacka, bruska, rozdelat, vycistit, promazat, pak misto nytu sesrubovat a zatim se to tvari Ok. Treba to nekomu pomuze.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“