Jste HRDÍ na celicu ?

vše ohledně modelové řady Celica

Jak berete svoji celicu ?

Jen jako dopravni prostredek
2
4%
Jako pekne auto
7
16%
Jako svoji lasku, kterou chape jen jeji majitel :o)
36
80%

Celkem hlasů: 45

fannda
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fannda »

co si budem rikat,supra je supra.na nedelni vylet by ji chcel kazdy.ale na 700km tydne by me sezrala.proto sem hrdy na mou celdu ze jezdim za 8l a krasne me v parnych dnech ochladi.ale jestli si batuzek koupi celicu,prejdu na mr2.
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

tos asi nemel je to nizsi trida..neco jako 3000GT a eclipse GS...NSX a integra a podobne..

me treba celica docela vyhovuje ale je fakt ze sem v supre jeste nejel :(
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

Nestraš z baťužkem, ale on by si asi stejně koupil 5. generaci takže já jsem v suchu
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

fannda píše:co si budem rikat,supra je supra.na nedelni vylet by ji chcel kazdy.ale na 700km tydne by me sezrala.proto sem hrdy na mou celdu ze jezdim za 8l a krasne me v parnych dnech ochladi.ale jestli si batuzek koupi celicu,prejdu na mr2.
pravě že NA supra mi za 8-8,5litru pojede taky a to pojedu mezi 100 a 130km/h. Když máš nandanou tragu tak se na tech 8l dostaneš v pohodě :( to je práve to co mne u celky tak šokovalo.. ta spotřeba :(
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Idaho píše:nerozunmíš mi, porovnávám S182 celicu ( klasika 2,gti předohrab 93 ) a NA mk3 supru z let 86-92...

neříkám coje lepší nebo horší, jen to že nechápu lidi co říkaj že na supru nemaj a vesele si jezdí celicou :D
ale jo, rozumim my bylo jasný že slovnáváš gti s N/A, ale furt nechápu čim tě zklamala? :) zrychlení, síla motoru, zábava za volantem nebo snad nedejbože praktyčnost? - no nebudu dál zpovídat:)
greddy píše:tos asi nemel je to nizsi trida..neco jako 3000GT a eclipse GS...NSX a integra a podobne..
ehmm.. to nemyslíš vážně?:) jestli udobře chápu tak srovnáváš Celicu s 3000GT, Integrou a dokonce s NSX
3000GT - 3,0l R6 Twinturbo(nebo i N/A) 4x4, řiditelná zadní náprava, 300k, krouťák radši ani nechci vědět - je to přímej konkurent k Supře a 300ZX
Itegra - 1,8l R4 max 9tis. ot. 190k - Titul nejlepší předokolka světa, dost možná jedno z nej aut vůbec
NSX - 3,2l V6 až 280k (víc kvůli japonský legislativě mít nemohla) auto který ve svý(i dnes) době drtilo Ferrari, Porsche a téměř všechno co si řikalo "supersport" ?

jediná přímá konkurence je vážně to Eclipse...
Nechci rozpoutávat Flamewar, ale tohle mi nedalo..
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

garfielld píše:
Idaho píše:nerozunmíš mi, porovnávám S182 celicu ( klasika 2,gti předohrab 93 ) a NA mk3 supru z let 86-92...

neříkám coje lepší nebo horší, jen to že nechápu lidi co říkaj že na supru nemaj a vesele si jezdí celicou :D
ale jo, rozumim my bylo jasný že slovnáváš gti s N/A, ale furt nechápu čim tě zklamala? :) zrychlení, síla motoru, zábava za volantem nebo snad nedejbože praktyčnost? - no nebudu dál zpovídat:)
greddy píše:tos asi nemel je to nizsi trida..neco jako 3000GT a eclipse GS...NSX a integra a podobne..
ehmm.. to nemyslíš vážně?:) jestli udobře chápu tak srovnáváš Celicu s 3000GT, Integrou a dokonce s NSX
3000GT - 3,0l R6 Twinturbo(nebo i N/A) 4x4, řiditelná zadní náprava, 300k, krouťák radši ani nechci vědět - je to přímej konkurent k Supře a 300ZX
Itegra - 1,8l R4 max 9tis. ot. 190k - Titul nejlepší předokolka světa, dost možná jedno z nej aut vůbec
NSX - 3,2l V6 až 280k (víc kvůli japonský legislativě mít nemohla) auto který ve svý(i dnes) době drtilo Ferrari, Porsche a téměř všechno co si řikalo "supersport" ?

jediná přímá konkurence je vážně to Eclipse...
Nechci rozpoutávat Flamewar, ale tohle mi nedalo..
ty jsi ale nechapavej :D rikam ze idaho rika ze ho celica zklamala oproti supre.
ja rikam ze to je jasny protoze je to nizsi strida v automobilce..ze to je stejny jako eclipse (celica) a 3000gt(supra) chapes? priste to chce vic cist :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:

no jak říkám očekával jsem od celicy že je to "supra pro socky" ( nadnesene řečeno ) že je to proste menší supra, která má nižší provozní náklady umerne k obsahu / výkonu.
nečekla jsem že žere takžka stejne jako celica ( při "drsnější" jízde dokonce více než ta supra )

I když tot otázka, u celicy je "drsnejší jízda už rychlost nad 160 zatímcop u supry nad 200 :) což nepoužiju na státovce, takže ve chvíli kdy srovnávám "sportovní" jízdu v celde na státovce ( řazení, rychlost max 150-170km/h ) předjíždení, atd tak supra jede podstatne lépe za podstatne menší spotřebu. tímhle stylem jízdy se s celdou proste pod 12-15l nedostanu ( točím k 6-7tis ) zatímco supra mi s touhle jizdou pojede n ahranici 9-11l ( vyzkoušeno jezdil jsem nekolik mesícu střídave s NA a GT do práce 65km tam a 65 zpet přes Brdy - vrchovina ).

Co se týče záberu zadní náhon má mnohem plynulejší a stabilnější záber, podvozek srovnávat nemohu ten muj na celde je v prdeli ( i když to byl i ten na NA supřwe v době kdy jsem ji mel na denní ježdení ).

Co se týče pohodlí sedačk yzhruba na stejno je to ozvyku, celica má exctrémne málao místa ve předu, paradoxne pro menší postavu je tam méně místa než pro většího človeka ( problém s deklama pod volantem pro nohy.. )

Do zatáček no asi sem už zaujatej, al ev zaáčkách při dravější jízde tomu předku neco chybí :)

proste shrnu to, celica je hezké / a vzhledove i interiérem / mnohem mladší než supra , supr aby jí inteirér mohla závidet, ale argument "nemám na supru ta k jezdím aspon celicou" je absolutní nesmysl a je hodne zcestný...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše: ja rikam ze to je jasny protoze je to nizsi strida v automobilce..ze to je stejny jako eclipse (celica) a 3000gt(supra) chapes? priste to chce vic cist :D
bohužel od nižší třídy sem čekal u nižší nároky :(
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

mel si jit do MR2 myslim ze ta by ti sedla lip i kdyz ten motor je stejnej a mas pravdu ..3S-GE neni naladenej na prijemnou spotrebu a vazne zere jako das ...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:mel si jit do MR2 myslim ze ta by ti sedla lip i kdyz ten motor je stejnej a mas pravdu ..3S-GE neni naladenej na prijemnou spotrebu a vazne zere jako das ...
každe auto má sve plusy i mínusy, já jsme tímhle tematen nehctel hanet celicu, jn sjme chtel upozornit ty , kteří říkají že na supru nemají že co s etýče provozních nákadu tak krome povinného / což je zanedbatelná opložka/ vyjde supra zhruba na stejno..
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ve vsem souhlasim s Idahem, vzdycky jsem chtel supru (mkIII), dlouho jsem si myslel ze bude vic zrat ze budou drazsi dily atd.. a zjistil jsem ze jediny co je drazsi je pojistka (ale to se da zkousnout)
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

greddy píše: ty jsi ale nechapavej :D rikam ze idaho rika ze ho celica zklamala oproti supre.
ja rikam ze to je jasny protoze je to nizsi strida v automobilce..ze to je stejny jako eclipse (celica) a 3000gt(supra) chapes? priste to chce vic cist :D
už to chápu :lol: :lol: :lol: sorry, no:) proto sem se radši ptal jestli to vůbec chápu dobře:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

garfielld píše:
greddy píše: ty jsi ale nechapavej :D rikam ze idaho rika ze ho celica zklamala oproti supre.
už to chápu :lol: :lol: :lol: sorry, no:) proto sem se radši ptal jestli to vůbec chápu dobře:)
srovnat takovyhle auta muze vazne jen blbec (sem rad ze sis to o me myslel ze sem toho schopnej) :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pavo.B. píše:...a zjistil jsem ze jediny co je drazsi je pojistka (ale to se da zkousnout)
Ja platim 6 tisic rocne a nejaky drobny, druhou nabidku jsem mel na zhruba 7.5k rocne, bral jsem tu nejlevnejsi :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:
Pavo.B. píše:...a zjistil jsem ze jediny co je drazsi je pojistka (ale to se da zkousnout)
Ja platim 6 tisic rocne a nejaky drobny, druhou nabidku jsem mel na zhruba 7.5k rocne, bral jsem tu nejlevnejsi :D
no mě vyjde poviné nas supru v rozmezí 1800-3500 ročne, podle toho jak často jezdím, ale k tomu se "normální" člověk jen tak nedostane..
Odpovědět

Zpět na „Celica“