Problem ze startovanim

vše ohledně modelové řady Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

za to muzou mimozemstani :wink: Marťasovi taky nestartuje , cerpadlo slysi svicky hazi jiskru ale nestartuje
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

jak otestovat funkční startér? stačí odpojit okruh který vede od startéru ke spínací skřínce a propojit plus baterie s odpojenym kontaktem na startéru, když naskočí krásně tak startér je v pořádku, díky liborovi12 kterému velice děkuji se problém vyřešil - pod kaslíkem jsou dvě relé, jedno je hranatá krabička s nápisem "relay" a druhé relé je kulatého tvaru s 22A , obě se rozebralo a vyčistilo, kontakty byly zcela černé takže se ošmirglovalo, prostříklo a dalo zpět a škrtá i v mrazu na první pokus
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

test

Příspěvek od micron »

neni potřeba... něco v něm bude na tuty špatně... rozebere se, a uvidí se- prej rozebírá startery jako koníček, no sem zvědavej co tam na něj vybafne za skrytou zradu... parchant jeden mimozemskej, sem už měl pocit že mě snad sleduje někdo skrytou kamerou a vypíná mi starter dálkáčem :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

revize

Příspěvek od micron »

Tak starter vypadal zevnitř jako novej. Po 19 letech spíná jak hodinky, přesto se krapet vošmirgloval, uhlíky jsou jako fungl- prej je to Japonskej zázrak- specialitka- japonci maj prostě startery jako nikdo :wink:
Ukostření je výborný, takže další výpadek počítám by měl následovat cca 25-26.01.2009 :lol: ale tentokrát mam ready muj tajnej startovací drátek...a na tvrdo to prej na tuty nastartuje
... tak a pak se uvidí jestli je chyba ve startovací skříňce, nebo ve vedení.
Tentokrát sem připravenej, a už se těšim až toho skřítka vypátráme... past je nalíčená, jenom si počkat- hajzlík jeden :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
safar17
Člen Týmu

Re: Problem ze startovanim

Příspěvek od safar17 »

maxino píše:Mam takovej mensi dotazek cim to muze byt ze ted kdyz je teplo tak mi to naskoci krasne hned na otoceni a kdyz je chladneji nebo zima tak to vetsinou naskoci az na druhe otoceni ? co je potreba vymenit nebo opravit ? existuje nejaka moznost jak si to opravit sam ?

TAK ZAPNI KLICEK A POCKEJ AZ CEPADLO NACEPUJE A PAK STARTUJ DELALO MY TO TAKY A RAZ MY CELDA STALA ASI MESIC A UDELAL SEM TO TAK A EJHLE NASKOCILA JAKO BY BYLA TEPLA BYLO ASI 15 STUPNU
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

safar17 píše:
maxino píše:Mam takovej mensi dotazek cim to muze byt ze ted kdyz je teplo tak mi to naskoci krasne hned na otoceni a kdyz je chladneji nebo zima tak to vetsinou naskoci az na druhe otoceni ? co je potreba vymenit nebo opravit ? existuje nejaka moznost jak si to opravit sam ?

TAK ZAPNI KLICEK A POCKEJ AZ CEPADLO NACEPUJE A PAK STARTUJ DELALO MY TO TAKY A RAZ MY CELDA STALA ASI MESIC A UDELAL SEM TO TAK A EJHLE NASKOCILA JAKO BY BYLA TEPLA BYLO ASI 15 STUPNU
nechci dělat chytrýho ,ale čerpadlo se zapíná až se startérem tak to by jsi taky mohl čekat i měsíc a stejně nic,aspoň u 5g to tak je
a to jak to tu startuje jinakv zimě nebo v létě to je tím že vetšinou chvilku trvá než ten benál se dotlačí k tryskám u vetšiny aut čerpadlo zapína už v poloze 1 i když v zimě startuješ z teplejším motorem tak to chytne taky na drc
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Panove... ikdyz je to z jineho soudku, ale napisi to sem, jelikoz v tom maji prsty mimozemstany a o tech tu uz rec byla :roll:
Asi pred mesicem: Kdyz prisli prvni mrazy celda stala, nadlabnul jsem ji v pohode, nechal jsem ji cca 7 minut zahrivat na volnobeh, najednou slysim, jak prudce padaji otacky, rikam si co se deje? slapnu na plyn dusilo se to, az to chciplo a uz sem ji nenahodil. Jeden znamej mi rekl, ze to muze byt redenym benzinem(uz za ten tyden delal 4 auta, je to nasi benzinkou) !!! byla to pravda (pruhledna tekutina) vypustila se a je to ok.. jezdim kazdej den, a moji slecinku momentalne rozmlsavam na stave od OMW CARRERA 100... Mno a predevcirem se mi stalo neco velmi podobneho, opet bezela za studenan nekolik minut a pak mi zacala umirat... po nekolikatym startu mi to chytlo, ale bylo nekolik startu, kdy to chvilku bezelo a pak zase zhaslo... rikam ze to asi tentokrat benzinem nebude, ten spatnej je pryc a tohle by mela byt kvalita. Po uspesnem startu normalne jedu od te doby porad jezdim, volnobeh na teplej motor je v pohode a ten muze jit jak dlouho chce... (krome stare baterky) je vse v poradku a jezdi jak ma... Nestalo se neco takoveho nekomu? Nikdy sem s ni jinak nemel problem (pokud to nebylo moji blbosti) a takhle si dela akorad ostudu :cry: Nevite? :idea:
Celica 1,6STi
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

a já

Příspěvek od micron »

si pořád řikám... drát mam připravenej a ono nic... ten skřítek se totiž lek, a já už vim ke komu se přestěhoval hihihihi :lol: :lol: tady je stejně takovej mráz, že by chcípnul kdyby se nepřestěhoval k tobě, musíš ho nějak vystrašit :lol: :lol:
ObrázekObrázekObrázek
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Rozkaz microne! :alian: zitra s tim skritkem pojedu 200km/h na snehu... Uvidime kdo z koho :alian:
Jinak napada nekoho neco?
Celica 1,6STi
Obrázek
safar17
Člen Týmu

Příspěvek od safar17 »

Petr píše:
safar17 píše:

nechci dělat chytrýho ,ale čerpadlo se zapíná až se startérem tak to by jsi taky mohl čekat i měsíc a stejně nic,aspoň u 5g to tak je
a to jak to tu startuje jinakv zimě nebo v létě to je tím že vetšinou chvilku trvá než ten benál se dotlačí k tryskám u vetšiny aut čerpadlo zapína už v poloze 1 i když v zimě startuješ z teplejším motorem tak to chytne taky na drc

NO NECHCI SE HADAT ALE U VETSINY AUT SE SEPNE CERPADLO JAK MILE SE ROZSVITI KONTROLKY JE TO I SLISET KDYZ MAS V AUTE TICHO POKUD TO NENI NEJAKY DIESEL ZATIM V CEM SEM JEL TAK TO VSEM FARALO JESTLI NAHODOU NEMAS NEJAKY PROBLEM V ELEKTRICE FUNGUJE TO I U T23 ALE JE TO UPLNE TICHUCKE ALE MIRNE BZUCENI JE SLISITELNE

JA STARTUJI TAK ZE ZAPNU KLICEK POCKAM VYPNU ZAPNU A STARTUJI A VZDY BEZ PROBLEMU POKUD MY NEJAKA KUR.. NEVYKRADE NADRZ
Nobi
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Help me, nesnaskoci :-(

Příspěvek od Nobi »

Chlapci a devcata, prosim Vas o pomoc.. Cca 2 tydny jsem nechal celdu (5.G 1.6) stat a nechce mi naskocit. Vypada to asi takhle.. Otocim klickem, starter bezi jako Bolt ale vypada to jako by nesel benzin, potom prestanu tocit, a najednou to zacne chytat, blafat, ale nenaskoci.. (driv, kdyz jsem perstal tocit, naskocila - poprve se to stalo jednou, kdyz jsem vzal plnou nadrz - cerpadlo?)

Uz driv me to trapilo, obcas mi to chciplo kdyz jsem prijel na krizovatku a vyradil, kuckalo to a neudrzelo otacky a nakonec to chciplo uplne, kdyz jsem potom chtel nastartovat, baterka byla za par vterin vybita (jednou nepomohly ani startovaci kabely - od te doby batekra vymenena)!

Obcas (posledni dobou cim dal tim casteji) mi to "vynechavalo" (mirne skublo) i kdyz jsem mel nohu na plynu, vzdycky kolem 3 tis. otacek, ale napr. na 5tku uz jedu a problemy nikde..

Nekdy to prislo a ja zustal na krizovatce, potom jsem to ale nejakym zpusobem nahodil a ujel dalsich cca 1000km..

Moje tipy: Nekde je spatnej kontakt (zoxidovanej, nebo buhvico)
Nekde je skrat
Spatne utesnena palivova soustava (do ktere se casem dostane vzduch, pres kterej cerpadlo neprotlaci benzin - nikdy ze me nic nekapalo. Minuly rok jsem vymenil filtr, je mozne ze jsem ho utesnil spatne, ale nikdy jsem necitil benzin ani nevidel nic kapat)
Cerpadlo KO (no nevim, kdyz to naskoci tak jezdim vetsinou no problem)
Imobilizer? (Tady jsem v koncich :-)
Rozdelovac (odpoledne se jdu podivat jestli je jiskra)
Spatnej benzin (myslim ze ne, uz me to vykoupalo i na benzinu z Benziny ktery celkem verim, jinak tankuju ONO)

Uz jsem se s par lidma na tohle tema bavil, nazory se ruzni (alternator - podle me nesmysl, co ma co delat se startovanim. Startovaci rele - proc by mi to chciplo "za chodu". Atd.....)

Prosim Vas, poradte!
Toyota Celica Coupe 1.6STi
Today, Tomorrow, Forever..

nobi98@gmail.com
safar17
Člen Týmu

Re: Help me, nesnaskoci :-(

Příspěvek od safar17 »

Nobi píše:Chlapci a devcata, prosim Vas o pomoc.. Cca 2 tydny jsem nechal celdu (5.G 1.6) stat a nechce mi naskocit. Vypada to asi takhle.. Otocim klickem, starter bezi jako Bolt ale vypada to jako by nesel benzin, potom prestanu tocit, a najednou to zacne chytat, blafat, ale nenaskoci.. (driv, kdyz jsem perstal tocit, naskocila - poprve se to stalo jednou, kdyz jsem vzal plnou nadrz - cerpadlo?)

Uz driv me to trapilo, obcas mi to chciplo kdyz jsem prijel na krizovatku a vyradil, kuckalo to a neudrzelo otacky a nakonec to chciplo uplne, kdyz jsem potom chtel nastartovat, baterka byla za par vterin vybita (jednou nepomohly ani startovaci kabely - od te doby batekra vymenena)!

Obcas (posledni dobou cim dal tim casteji) mi to "vynechavalo" (mirne skublo) i kdyz jsem mel nohu na plynu, vzdycky kolem 3 tis. otacek, ale napr. na 5tku uz jedu a problemy nikde..

Nekdy to prislo a ja zustal na krizovatce, potom jsem to ale nejakym zpusobem nahodil a ujel dalsich cca 1000km..

Moje tipy: Nekde je spatnej kontakt (zoxidovanej, nebo buhvico)
Nekde je skrat
Spatne utesnena palivova soustava (do ktere se casem dostane vzduch, pres kterej cerpadlo neprotlaci benzin - nikdy ze me nic nekapalo. Minuly rok jsem vymenil filtr, je mozne ze jsem ho utesnil spatne, ale nikdy jsem necitil benzin ani nevidel nic kapat)
Cerpadlo KO (no nevim, kdyz to naskoci tak jezdim vetsinou no problem)
Imobilizer? (Tady jsem v koncich :-)
Rozdelovac (odpoledne se jdu podivat jestli je jiskra)
Spatnej benzin (myslim ze ne, uz me to vykoupalo i na benzinu z Benziny ktery celkem verim, jinak tankuju ONO)

Uz jsem se s par lidma na tohle tema bavil, nazory se ruzni (alternator - podle me nesmysl, co ma co delat se startovanim. Startovaci rele - proc by mi to chciplo "za chodu". Atd.....)

Prosim Vas, poradte!

ja mnel podobny problem jenze k tem tvim priso jeste to ze motor tak tak jel mnel par otacel nato abi vubec mohl bezet na otackomneru pred omezovacem a kdyz sem chtel pridat plin tak se to dusilo a jak sem problem vyresil jednoducho bila spatna kostra na baterce a nechtelo my to vubec chitnout a od te dobi jezdi bez problemu uz sem ji stihl prodat i spatky koupit v lepsim stavu nez sem prodal a koupil sem jeste lepe a kontakt furt jak sem to delal ja a pri vse faralo normalne a taky fara!
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

si tipnu to čerpadlo... když se ti to stává-lo i za jízdy. :?:
ObrázekObrázekObrázek
Nobi
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nobi »

No kdyz jsem vcera odpoledne prisel k autu abych zkusil jestli dava vubec jiskru, tak jsem ho natocil na prvni pokus..

Neni to dobry, nenecha me to spat..

Porad prosim o rady :-)

to safar17: podivam se jak je baterka ukostrena diky !

to Micron: to cerpadlo by to byt mohlo, ale jak zjistim ze je vazne spatny kdyz nekdy jede a nekdy ne
Toyota Celica Coupe 1.6STi
Today, Tomorrow, Forever..

nobi98@gmail.com
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

joooo to by mě taky zajímalo... ale když to chcípe-chcíplo i na křižovatce... tak tak. navíc jak si psal že si byl na benzince... tak mi tu zavání to čerpadlo... no a nebo checknout ty hadičky- podtlaky třeba se jedna uvolnila... na 3SGE jich je spouuusty.
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“