RAV4 Hybrid 2019 - hlučnosť

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
martinw
Řidič

Re: RAV4 Hybrid 2019 - hlučnosť

Příspěvek od martinw »

CommonUser píše:RAV4 H - realne pri 130 cucka 10, pri 50 litrovej nadrzi teda nic moc na 1000 km trase. Ja beham pri ustalenej 130 GPS tesne pod 7. Merane v noci na tempomate na 40 km useku :inlove: Tempomat 200 ukazuje 15-16.
Auris je hlucnejsi (stredna nizsia), horsie sedenie, pre mna nevyhovujuca palubka. Este som ale nejazdil. Realne testy nie su z toho odvarene ... Ceed vychadza lepsie.
Jako nejaka dovolena v chrovatsku nikoho nezabije jednou/dvakrat rocne, ale hybrid by mel prevazne jezdit v meste a okolo aby se vyuzil jeho potencial... jinak se muzem zacit bavit o dieselu kterej bude vzdycky lepsi na dalnici (dokud nejak dal neposunou ucinnost benzinovyho motoru).
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

CommonUser píše:RAV4 H - realne pri 130 cucka 10, pri 50 litrovej nadrzi teda nic moc na 1000 km trase. Ja beham pri ustalenej 130 GPS tesne pod 7. Merane v noci na tempomate na 40 km useku :inlove: Tempomat 200 ukazuje 15-16.
Auris je hlucnejsi (stredna nizsia), horsie sedenie, pre mna nevyhovujuca palubka. Este som ale nejazdil. Realne testy nie su z toho odvarene ... Ceed vychadza lepsie.
Nova RAV4 urcite neberie pri 130 v priemere 10 litrov. Sem-tam niekto uvedie dialnicnu spotrebu odcitanim okamzitej hodnoty - ale to nie je, zvlast pri hybride, relevantny udaj. Treba zistit priemenu spotrebu, ktora je presna iba ak sa meria na nejakom useku tam a hned aj naspat. Vychadzajuc z roznych testov je dialnicna (130) spotreba 8 - 8,6 litrov.
Ak chceme porovnavat s inymi autami, tak by to mali byt porovnatelne (SUV, cca 200 koni, automat).
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ehm ... 1000 km niekolko krat do roka ... narvaty po strechu.

Este raz tak ako Lexus NX300 tak aj minula RAV4H papa pri 130 ku 10 priemernych.
Tato nova bude na tom podobne. Proste je to skatula a ziadna malokapacitna baterka tomu nepomoze.
https://youtu.be/G4VKlqqBEBw?t=224
Dalsie info sa da najst na nete.

Uznavam, ze nemozem celkom porovnavat s Avensisom, ale tak to vidi Toyota manager, aj ked posledne roky pada popularita SUV v USA aj v Cine a v 2018 tam nebolo ziadne v TOP10.
Uz som to pisal inde, proste deformovane myslenie u Toyoty. Tak ako dofajcili Supru ... tak sa domrvili Avensis.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

CommonUser píše:Ehm ... 1000 km niekolko krat do roka ... narvaty po strechu.

Este raz tak ako Lexus NX300 tak aj minula RAV4H papa pri 130 ku 10 priemernych.
Tato nova bude na tom podobne. Proste je to skatula a ziadna malokapacitna baterka tomu nepomoze.
https://youtu.be/G4VKlqqBEBw?t=224
Dalsie info sa da najst na nete.

Uznavam, ze nemozem celkom porovnavat s Avensisom, ale tak to vidi Toyota manager, aj ked posledne roky pada popularita SUV v USA aj v Cine a v 2018 tam nebolo ziadne v TOP10.
Uz som to pisal inde, proste deformovane myslenie u Toyoty. Tak ako dofajcili Supru ... tak sa domrvili Avensis.
Hm... ja som si pozrel fakt dosť testov (CZ/SK, ENG, DE, HU), ale nikde pri 130 ta nova hybridna Ravka nezrala 10. V jednom prípade im vyšlo cca 10 litrov, neuviedli konkrétnu rýchlosť, ale označili to "športová spotreba", čo u nich znamenalo niečo vyše 50 km úsek rýchlou jazdou na dialnici z toho nejakých 20km na plný plyn.

Toho Avensisa mi je ale ľúto. Avensis kombi hybrid - to by bol ideál pre mňa (nová Corolla kombi ho vnútorným priestorom nenahrádza).
žlababa
Člen Týmu

Příspěvek od žlababa »

dbx píše:
Nova RAV4 urcite neberie pri 130 v priemere 10 litrov. Sem-tam niekto uvedie dialnicnu spotrebu odcitanim okamzitej hodnoty - ale to nie je, zvlast pri hybride, relevantny udaj. Treba zistit priemenu spotrebu, ktora je presna iba ak sa meria na nejakom useku tam a hned aj naspat. Vychadzajuc z roznych testov je dialnicna (130) spotreba 8 - 8,6 litrov.
Ak chceme porovnavat s inymi autami, tak by to mali byt porovnatelne (SUV, cca 200 koni, automat).
Já jsem při zkušební jízdě dal cestu po D11 Černý Most - exit 42 (sjezd na Jičín), tam otočka a zpět do Prahy (takže 84 km). Celá cesta na adaptivní tempomat nastavený na 135. Průměrná spotřeba byla 7,2 l/100km. A to jsem si jednou při otočce kickdown 0-130 vyzkoušel. Na zimákách. Na D1 přes Vysočinu to asi bude o trochu víc, ale k 10 to bude mít pořád hodně daleko.

Ty údaje o 8-10l píšou ti, co po většinu cesty po dálnici zkouší maximální akceleraci, maximálku apod. Reálně hybrid nežere o nic víc, než diesel.
Naposledy upravil(a) žlababa dne stř 24.04.2019, 16:42, celkem upraveno 1 x.
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

žlababa píše:
dbx píše:
Já jsem při zkušební jízdě dal cestu po D11 Černý Most - exit 42 (sjezd na Jičín), tam otočka a zpět do Prahy (takže 84 km). Celá cesta na adaptivní tempomat nastavený na 135. Průměrná spotřeba byla 7,2 l/100km. A to jsem si jednou při otočce kickdown 0-130 vyzkoušel. Na zimákách.

Ty údaje o 8-10l píšou ti, co po většinu cesty po dálnici zkouší maximální akceleraci, maximálku apod. Reálně hybrid nežere o nic víc, než diesel.
Na mojej skúšobnej jazde - cca 20-25 min., bolo v tom mesto a asi 5-6 km dialnice cca 140 tacho. Výsledný priemer mi palubný systém ukazoval 7,9 litrov. Bola to ale svižná jazda, niekoľko krát som skúšal prudkú akceleráciu. Normálne by som takto nejazdil. Podobne som skúšal Hondu CR-V hybrid, síce to bolo AWD ale iba v meste (na dialnicu sa nedalo...) a priemer celej jazdy bol 8.9 litrov.

Obdobný diesel môže mať o trochu nižšiu spotrebu vo vysokých rýchlostiach - ale tento malý rozdiel mne osobne stojí za hybrid, lebo je to kultivovanejšie auto s bezproblémovým automatom, celkovo neporovnateľne vyššou spoľahlivosťou a nižšou stratou hodnoty.
žlababa
Člen Týmu

Příspěvek od žlababa »

dbx píše:
žlababa píše:
dbx píše:
Já jsem při zkušební jízdě dal cestu po D11 Černý Most - exit 42 (sjezd na Jičín), tam otočka a zpět do Prahy (takže 84 km). Celá cesta na adaptivní tempomat nastavený na 135. Průměrná spotřeba byla 7,2 l/100km. A to jsem si jednou při otočce kickdown 0-130 vyzkoušel. Na zimákách.

Na mojej skúšobnej jazde - cca 20-25 min., bolo v tom mesto a asi 5-6 km dialnice cca 140 tacho. Výsledný priemer mi palubný systém ukazoval 7,9 litrov. Bola to ale svižná jazda, niekoľko krát som skúšal prudkú akceleráciu. Normálne by som takto nejazdil. Podobne som skúšal Hondu CR-V hybrid, síce to bolo AWD ale iba v meste (na dialnicu sa nedalo...) a priemer celej jazdy bol 8.9 litrov.
Samozřejmě při sportovnější jízdě to vezme víc - ale to každé auto. Obzvlášť pokud má 220hp
Ale při ustálené 130, o které se bavíme, nevezme RAVka o nic víc, než stejně velké, těžké a výkonné dieselové SUV. Samozřejmě nemůžeme srovnávat spotřebu RAVky s oktávkou 1,6tdi, to je auto úplně jiné kategorie.
CommonUser
Věčnej rejpal

žlababa píše: Ak chceme porovnavat s inymi autami, tak by to mali byt porovnatelne (SUV, cca 200 koni, automat).
Já jsem při zkušební jízdě dal cestu po D11 Černý Most - exit 42 (sjezd na Jičín), tam otočka a zpět do Prahy (takže 84 km). Celá cesta na adaptivní tempomat nastavený na 135. Průměrná spotřeba byla 7,2 l/100km. A to jsem si jednou při otočce kickdown 0-130 vyzkoušel. Na zimákách. Na D1 přes Vysočinu to asi bude o trochu víc, ale k 10 to bude mít pořád hodně daleko.

Adaptivny tempomat znamena, ze aj brzdi, takze kolko si mal priemernu rychlost ? Cele neobjektivne.
Ja som resetoval spotrebu ked som zapol NEADAPTIVNY tempomat, takze tych 6,9 som mal pri 131 km/h realnej - tacho cez 140, na useku dlhom 40 km od severneho Welsu smer Vieden a na palube boli 4 cestujuci + plny kufor = cca 250kg.
Maximalnu spotrebu som mal 9,5 na useku 400km pri celkovej priemerke 156 km/h ... :P

Hybrid zerie pri ustalenych rychlostiach viac, pretoze fyzika spalovacieho motora ... proste energeticka kapacita paliva + ucinnost. Ale ja diesel nezastavam, naopak! V meste vyhra hybrid. Ale tak si to zasa nelakuj vsetko na ruzovo. Trochu objektivnosti pri vlastnej garazi neskodi.
Lexus N200T zral pri realnej 130 9,2 a NX300H 9,6.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Abyste se nehadali.
D11, vynulovano na zacatku dalnice, vyfoceno na konci. Ta nizsi spotreba 130 tacho do Hradce, vyssi 140 tacho do Prahy.
Obrázek
Obrázek
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jeste Praha - Mikulcice po D1, 135 tempomat.
Obrázek

A protoze jsem Avensis mel, tak muzu porovnat spotrebu na stejnych trasach a ravka zere v zime stejne (7,5), v lete o litr min.
RAV4 HSD FWD
Mirek_62
Navigátor

Příspěvek od Mirek_62 »

kadel píše:Jeste Praha - Mikulcice po D1, 135 tempomat.
Obrázek

A protoze jsem Avensis mel, tak muzu porovnat spotrebu na stejnych trasach a ravka zere v zime stejne (7,5), v lete o litr min.
Tak uvidíme, co na to nová RAV4 (5.gen). Má totiž novou generaci hybridu (4.gen), tak by měla být spotřeba ještě o něco nižší. A pokud jsem dobře rozumněl recenzím, tak je předělaný i motor.
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Španielsky test: Tucson diesel mild hybrid a nová Toyota RAV4 Hybrid, úplne rovnaká trasa 300 km.

https://www.youtube.com/watch?v=nDHlvdvCMPM

Spotreba Tucson 7,35.
Spotreba RAV4 7,05.
Ten nový 2,5 Atkinson v Toyote má mimoriadnu tepelnú účinnosť a tiež zapájanie elektromotora aj pri vyšších rýchlostiach urobia svoje.
CommonUser
Věčnej rejpal

Kadel
vravis, ze Avis jazdil za rovnake cisla ... a jazdis rovnako ako s Avisom alebo pomalsie pretoze tazisko. V meste mas velku vyhodu u hybridu (min 2 litre), takze inde zasa menej zral Avis. Tak preto sa pytam na cistu dialnicu.
Rozdiel je teda 2 litre pri 130 GPS, co som aj cakal. Pri 160+ to bude 4+ a pri mensej nadrzi mam dojazd skrateny o ... no nie je to dialnicny kriznik. A kedze Auris taky ne, tak ...

dbx
ten spanielsky test je pre mna nezaujimavy, max 120 (tacho!) a kedze si necital moje prispevky u Avisu, tak len tolko, ze realne sa lame spotreba od 100+, pretoze celkovy odpor. Pri rychlostiach 130+ zabudni u RAVky na atkinsona. Nastuduj co je Atkinson.
Aj 1,8 Valve ma "near" atkinson. Co som vypozoroval na 150 000 km, tak pri ustalenej zatazi a do 3000 ot/min si to dokaze regulovat, ved ... valvematic. GREY s Avisom dokaze jazdit aj pod 5 litrov. Ja v DE nie. Moja top low bola asi 5,4 na SK ale mimo dialnice.

RAVka ma pre niekoho zmysel, ale keby ti choboti urobili Avisa s tymto hybridom, tak by to davalo logiku. Dali ten slabsi 1,8 do lacnejsieho Aurisu ... no co k tomu.
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

CommonUser píše: RAVka ma pre niekoho zmysel, ale keby ti choboti urobili Avisa s tymto hybridom, tak by to davalo logiku. Dali ten slabsi 1,8 do lacnejsieho Aurisu ... no co k tomu.
V segmentu kde byl avensis byla a je brutalni konkurence, kdyz se neprodaval poradne se spalovakama proc by meli jeste navic delat hybrida k tomu a ladit ho na dalnice kde by stejne prohral s naftovymi motory. Na dalnicich at si dal jezdi passaty,superby a spol.

Mensi kombik dava smysl - maji tak naskok na to co uvede VW a spol. do nekolika let na trh.
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

CommonUser píše:Kadel
vravis, ze Avis jazdil za rovnake cisla ... a jazdis rovnako ako s Avisom alebo pomalsie pretoze tazisko. V meste mas velku vyhodu u hybridu (min 2 litre), takze inde zasa menej zral Avis. Tak preto sa pytam na cistu dialnicu.
Rozdiel je teda 2 litre pri 130 GPS, co som aj cakal. Pri 160+ to bude 4+ a pri mensej nadrzi mam dojazd skrateny o ... no nie je to dialnicny kriznik. A kedze Auris taky ne, tak ...

dbx
ten spanielsky test je pre mna nezaujimavy, max 120 (tacho!) a kedze si necital moje prispevky u Avisu, tak len tolko, ze realne sa lame spotreba od 100+, pretoze celkovy odpor. Pri rychlostiach 130+ zabudni u RAVky na atkinsona. Nastuduj co je Atkinson.
Aj 1,8 Valve ma "near" atkinson. Co som vypozoroval na 150 000 km, tak pri ustalenej zatazi a do 3000 ot/min si to dokaze regulovat, ved ... valvematic. GREY s Avisom dokaze jazdit aj pod 5 litrov. Ja v DE nie. Moja top low bola asi 5,4 na SK ale mimo dialnice.

RAVka ma pre niekoho zmysel, ale keby ti choboti urobili Avisa s tymto hybridom, tak by to davalo logiku. Dali ten slabsi 1,8 do lacnejsieho Aurisu ... no co k tomu.
Ja som len dal odkaz na jedno priame provnanie s dieselom v praxi (dokonca s mild hybridom). To, ze by diesel bral o nieco menej pri rychlosti 150 km/h, tak to je zase pre mna nepodstatne (aole kazdy ma svoje priority).
Uz som pisal vyssie, ze Avensis hybrid 2.5 by z mojho pohladu bol ideal.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“