Nedavno jsem se na to ptal a prodlouzena zaruka se nevztahuje uplne na vse - na to pozor... Ja mel teda jeden problem,vymena chladice,po zaruce stalo by to stejne jako platba za prodlouzeni zaruky, ale nakonec mi stejne udelali kulanci(70%), takze tak....brtko píše:Pekný deň,
využijem toto vlákno a spýtam sa otázku, ktorá súvisí s danou témou.
V decembri mi končí 2 ročná záruka na Auris TS 1,6 Valvematic Activ Trend+ (bi led svetlá). Dokúpili by ste si ďalšiu 3 ročnú záruku, ktorú ponúkajú v Toy za 499€? Ide o to, že aj naďalej by som musel chodiť do autorizovaného servisu (čo sa mi veľmi nechce z dôvodu, ako bolo písané aj na začiatku tohto vlákna - výmenu olej a filtrov si viem zabezpečiť po svojej ose rovnako kvalitne, len podstatne lacnejšie). Je niečo, čo by sa mohlo pokašľať na danom modely? Nejaká výrobná vada, alebo draho riešiteľný problém, ktorý sa časom vyskytuje? Na aute som najazdil zatiaľ 45ooo km a je všetko v poriadku.
Ďakujem za odpovede
B.
Neautorizovaný servis
Re: Neautorizovaný servis
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
- Rolling Dog
- Řidič
Typical defects: increased oil consumption, carbon deposits in the combustion chambers, knock in VVT during starting, water pump leakage, oil leakage from chain cover, alternator pulley break. For Valvematic versions - vacuum pump knocking noise, controller failures, detaching controller from the VM control shaft with subsequent engine stall.brtko píše:Pekný deň,
....Je niečo, čo by sa mohlo pokašľať na danom modely? Nejaká výrobná vada, alebo draho riešiteľný problém, ktorý sa časom vyskytuje?
Ďakujem za odpovede
B.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Alebo ti daju predlzenu zaruku na prasknuty blok motora ako to robia vo Forde.... Takze je lepsie sa dopodrobna spytat na podmienky a rozsah rozsirenej zaruky a zvazit ci to ma vôbec vyznam.bobanakis píše:
Nedavno jsem se na to ptal a prodlouzena zaruka se nevztahuje uplne na vse - na to pozor... Ja mel teda jeden problem,vymena chladice,po zaruce stalo by to stejne jako platba za prodlouzeni zaruky, ale nakonec mi stejne udelali kulanci(70%), takze tak....
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Výrobná vada pri 1.6 neexistuje v zmysle že sa tu opakujú problémy ako napr. spotreba oleja pri 1.33.
Čo ale nie je dnes nemusí nebyť zajtra. Ak berieme že sú to súkromní vlastníci s nájazdom cca 15 000km ročne tak to chce pár rokov aby auto dozrelo ku kilometrom keď sa niečo môže ukázať.
Aj kulanciu uznajú len ak sú prehliadky.
Je to na zváženie čo si kto riskne. Ako som písal vyššie dnešné autá sú zložité, dodávatelia môžu mať výkyvy kvality a aj pri nových autách sa môže nejaká chybička ukázať - pískajú brzdy, vyfučí klíma, zle radí manuál, uteká olej z nejakého tesnenia, vrzga sedadlo a podobne. Nie je to tak že kto chodí na servisky je idiot a naopak - skôr to vidím na takú malú súkromnú loteriu.
Čo ale nie je dnes nemusí nebyť zajtra. Ak berieme že sú to súkromní vlastníci s nájazdom cca 15 000km ročne tak to chce pár rokov aby auto dozrelo ku kilometrom keď sa niečo môže ukázať.
Je to na zváženie čo si kto riskne. Ako som písal vyššie dnešné autá sú zložité, dodávatelia môžu mať výkyvy kvality a aj pri nových autách sa môže nejaká chybička ukázať - pískajú brzdy, vyfučí klíma, zle radí manuál, uteká olej z nejakého tesnenia, vrzga sedadlo a podobne. Nie je to tak že kto chodí na servisky je idiot a naopak - skôr to vidím na takú malú súkromnú loteriu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
slabostka píše:Výrobná vada pri 1.6 neexistuje v zmysle že sa tu opakujú problémy ako napr. spotreba oleja pri 1.33.
Kulanci mi uznali za podminek - vsechny servisy v toyote, max do 100tkm a max do 5 let stari vozu..
Co se tyce dodavatelu dilu apod. - delam v automotiv, v podstate je kazde auto original, dily jsou z celeho sveta... uz pri vyrobe se hodne dilu opetovne kontroluje nebo opravuje, Napr dneska mame dekly na prevodovky ktere se musi rucne obrousit aby je robot mihl uchytit, ca 5tis.kusu, vyrabi se v Strakonicich. Ale je to nemecke auto.....

Takze jak pises opravdu je to loterie, bud mas stesti nebo peska...
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017