Automaticke zapnutie svetiel- vyblokovanie

vše ohledně modelové řady Avensis
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: Automaticke zapnutie svetiel- vyblokovanie

Příspěvek od awe_cz »

Ze to jsou kreteni. Meli s tim prijit, kdyz se s dennim svicenim zacinalo.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Mar643
Člen Týmu

Příspěvek od Mar643 »

Tak DRL vypnute bez problemov, velka vdaka Demonovi. Nakoniec som nasiel zapatrosenu diagnostiku ktoru som kupoval cca 3 roky dozadu :sneaky: a tiez mi ponuka vypnutie DRL a hned som vypol aj pipanie vsetkych pasov.Denne svietenie uz som spravil tak ako je na videu https://www.youtube.com/watch?v=5JBokoRUNKI
Oreo
Navigátor

Příspěvek od Oreo »

Některé automobilky mají denní svícení i vzadu, takže to blbost není. Mám dojem, že to byl Renault?
Pochopitelně, že to PČR rozčiluje, protože neví, jestli mu můžou napařit pokutu nebo ne když jedou za autem. :-D
//Corolla 1.6 Valvematic M/T - 2013//
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
mcs_dodo
Člen Týmu

Příspěvek od mcs_dodo »

servus, chcem sa spytat - prisvecuje avensis (T271) zakruty hmlovymi svetlami?
Oreo
Navigátor

Příspěvek od Oreo »

pokud vím tak z výroby ne. Jinak něco takového se už řešilo http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =2&t=35005.
//Corolla 1.6 Valvematic M/T - 2013//
Corolla 1.6 VVT-i Hatchback M/T - 2002
Corolla 1.4 Sedan M/T - 1996
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

buckyskentucky píše:Co řikáte na toto:Policie by chtěla, aby auta v Česku ve dne svítila i vzadu, to ovšem naráží na řadu zejména technických potíží. Bude se to tedy někdy týkat všech vozidel? http://www.auto.cz/zadni-denni-sviceni- ... kdy-126169
Je to blbost:
V článku píšou, že když vjedu do lesa (do šera), že můžu auto přehlídnout a nabourat ho.
a) rozdíl rychlostí mezi autem přede mnou a mojí rychlostí bude minimální. Tudíž se k tomu autu budu přibližovat pomalu. Na rozdíl od předních DRL, která mají přínos za šera, protože zde se rychlosti aut sčítají
b) náhoda, že by auto vjelo do lesa a hned zastavilo je minimální
c) pokud to udělá, tak si zapne dobře viditelné výstražné světla
d) a co když tam bude místo auta chodec, cyklista, nebo havarované auto? Budu se spoléhat, že mají zadní světla a já je v plné rychlosti smetu ze silnice?
e) prostě musím předvídat a do lesa vjet podle toho, být rozsvícený jako Vánoční stromeček není řešení. Co budou chtít příště? Jezdit se zapnutým klaksonem???
Po úřadech je zdá se moc nudících se úředníků. Měli by je poslat do normální práce, at nevymýšlejí nesmysly.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

mcs_dodo píše:servus, chcem sa spytat - prisvecuje avensis (T271) zakruty hmlovymi svetlami?
Ne, s tímto low-cost nefunkčním nesmyslem přišel (v té době) koncern VW. T27 používá jedině kvalitní a smysluplné natáčení světlometů (xenonů).
Přínos nasvícení mlhovkou je naprosto minimální. Snad jen při vjíždění na cestu z parkoviště trochu pomůže (při velmi nízké rychlosti). Ale za normální jízdy vůbec. Narozdíl od natáčení světlometů.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
MekGajvr
Člen Týmu

Příspěvek od MekGajvr »

Nevíte, jak je to s možností zapnutí zadních obrysovek při denním svícení? Rád bych si to nechal natvrdo aktivovat, aby mi zadní svítily současně s předními. Mám Avensis T273.
Toyota Avensis 1.8 CVT 2018
Dandy_s
Člen Týmu

Příspěvek od Dandy_s »

Demon píše:
Mar643 píše:
CommonUser píše:Tam nepojdes, ale dam ti tu adresu, kde tvrdili, ze mi to spravia:
https://www.google.de/maps/place/Autoha ... !4d8.76444
No to je trocha daleko, som myslel ze ti to robil niekto v CZ
Mohlo by to jít.
Udělal jsem si to úspěšně přes diagnostiku sám. Mám T27 kombi 2.2 D-4D, 2010, xenony. Důvod, proč jsem to řešil, jsem měl tedy stejný....
Poté lze taky přes diagnostiku nastavit úroveň osvětlení, při které v poloze na Auto dojde k zapnutí potkávacích světel. Příp. k přepnutí mezi denním svícením, které si doinstaluješ, a normálním svícením.
Nevím, odkud jsi, zkus mi napsat SZ, pokud to ještě řešíš...
Ahoj, mám T27 rok 2010 z Německa a v poloze auto se světla rozsvítí jen za šera ( Němci to mají prý kvůli tunelům)... zajímalo by mě zda se nechá nastavit rozsvícení světel až po nastartování + nastavit citlivost aby se světla zapla i přes den za běžného světla. Nebo jestli nebude lehčí si koupit klasické automatické zapínání světel a připojit ho na polohu auto? Díky
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Dandy_s:
precitaj si "SZ"
Dandy_s
Člen Týmu

Příspěvek od Dandy_s »

MiBo píše:Dandy_s:
precitaj si "SZ"
Ahoj díky moc za tip, pokoušel sem se ti odepsat ale hází mi to SQL chybu a zpráva se neodešle
Odpovědět

Zpět na „Avensis“