prosím o radu - kam s navigací:
Re: prosím o radu - kam s navigací:
Řeším aktuálně to samé, třebaže zatím pouze teoreticky (auto bude až za měsíc). Už mám ale koupenou navigaci (TomTom GO 5200), která je včetně aktivního držáku (klasický s přísavkou na čelní sklo). Takže teď vymýšlím, jak to pak vlastně udělám. Řešil někdo někdy tuto variantu, tj. ne držák na telefon, ale aktivní držák od navigace? Varianta s připevněním na klimatizaci se mi moc nelíbí. Zatím předpokládám buď uchycení přímo na čelní sklo (ideálně nalevo od volantu, protože jsem tak zvyklý), nebo přes takovou tu placičku někam na přístrojovou desku.
Co mě ale nejvíc vrtá hlavou je to, jakým způsobem tam vést kabel, aby tak nějak neplandal všude možně. Samozřejmě řešení je mnoho, ale nějaké doporučení?
Co mě ale nejvíc vrtá hlavou je to, jakým způsobem tam vést kabel, aby tak nějak neplandal všude možně. Samozřejmě řešení je mnoho, ale nějaké doporučení?
Odporucam Brodit. Ja mam sice cinsku navigaciu, kde bol drziak tiez rieseny prisavkou na sklo. Vyuzil som teda cast, kde sa uchycuje navigacia a tu pripevnil na Brodit.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 06#p358463
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 06#p358463
Toyota Corolla 1.8 TS Executive
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
Toyota Auris 1.8 HSD TS Executive FL 2015 ex
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D (2010) ex
Skoda Octavia II 2.0 TDI (2008) ex
Mám Brodit a naprostá spokojenost.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
Děkuji za tipy, už jsem na něj koukal i v předchozích postech nebo v jiných částech fóra. Jak je pak řešeno napájení? Normálně kabelem vzadu do navigace a nějak protáhnout skrz držák?
Představoval bych si totiž variantu, že bude držák napevno instalovaný a já při vstupu do auta jen vezmu navigaci, snadno ji nacvaknu a můžu jet. S aktivním držákem je to otázka vteřiny, ale trošku se obávám nějaké manipulace s kabelem. Jak jsem koukal ale na net existuje evidentně i aktivní brodit držák, takže to "nacvaknutí" půjde i s ním. Nemá někdo náhodou konkrétní zkušenost s aktivním brodit držákem, zda to funguje jak má?
Každopádně ještě jednou díky za tipy.
Edit: Nakonec jsem objednal Brodit se schovaným napájemním s držákem na levý sloupek, tak jsem zvědavý. Je to docela drahé, tak pak dám reference jak to funguje.
Představoval bych si totiž variantu, že bude držák napevno instalovaný a já při vstupu do auta jen vezmu navigaci, snadno ji nacvaknu a můžu jet. S aktivním držákem je to otázka vteřiny, ale trošku se obávám nějaké manipulace s kabelem. Jak jsem koukal ale na net existuje evidentně i aktivní brodit držák, takže to "nacvaknutí" půjde i s ním. Nemá někdo náhodou konkrétní zkušenost s aktivním brodit držákem, zda to funguje jak má?
Každopádně ještě jednou díky za tipy.
Edit: Nakonec jsem objednal Brodit se schovaným napájemním s držákem na levý sloupek, tak jsem zvědavý. Je to docela drahé, tak pak dám reference jak to funguje.
Jen pro info případně pro ostatní. Počídil jsem do Aurisu držák na navigaci TomTom GO 5200, který se připojuje na levý sloupek. Napájení řešeno připojením kabelu na dráty za palubní deskou, takže nemusím nic napojovat. V Brodit konfigurátoru držáků jsou tyto dva kusy snadno k nalezení. Jsem s tím velmi spokojený, funguje to jak má, drží to, prostě parádní řešení oproti druhé možnosti, kterou pro mě byla drahá navigace od Toyoty (Touch 2 s Go) bez nějakých jednoznačnách referencí. Pro info přikládám fotky.
- Přílohy
-
- IMG_20180722_181915.jpg
- (499.79 KiB) Staženo 1501 x
-
- IMG_20180722_181852.jpg
- (413.82 KiB) Staženo 1501 x
-
- IMG_20180722_181843.jpg
- (428.34 KiB) Staženo 1501 x
No, podle obrázků to není v žádné zóně, kde by to jakýkoliv airbag nějak omezilo. Asi je lepší nemít nikde nic, ale pokud někde něco mít, tady je to asi vcelku OK.Grey píše:Co na to airbag??
Zdravím,
dovolím si zde přidat i své foto. Auto mám 14 dní a také jsem potřeboval umístit někam mobil s navigací. Naštěstí vlastním 3D tiskárnu a nějak jsem to zkusil nakreslit, vytisknout, sešroubovat a ono to drží

dovolím si zde přidat i své foto. Auto mám 14 dní a také jsem potřeboval umístit někam mobil s navigací. Naštěstí vlastním 3D tiskárnu a nějak jsem to zkusil nakreslit, vytisknout, sešroubovat a ono to drží

Toyota Auris TS 2019, 1.6l 97kw
Mitsubishi Lancer kombi 2003, 1,6l 73kw
Mitsubishi Carisma 2001, 1,6l 76kw
Seat Toledo 1996, 2.0l 85kw
Mitsubishi Lancer kombi 2003, 1,6l 73kw
Mitsubishi Carisma 2001, 1,6l 76kw
Seat Toledo 1996, 2.0l 85kw
Do novýho auta tohle? NÉÉÉÉÉÉÉÉ

Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Měl jsem telefon umístěný na stejném místě. V mřížce klimatizace malý nenápadný magnet za dvacku z Číny a telefon se krásně opřel o tu římsu nad rádiem. V létě byl chlazený klimatizací, hezky po ruce a ten magnet nebyl skoro vidět.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Velice originálníbartmann píše:Zdravím,

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )