Zimní pneu na corollu!?
Re: Zimní pneu na corollu!?
Dnes som objednal novu rollku - na vyber zimne plechove disky + pneu nokian 15’ v cene 590€ a to iste v ALu za 790€. Obe s tymi senzormi. Na plechace este treba dokupit matice za cca 20-30€.. nema niekto foto ako vyzeraju obe varianty resp. Do ktorej varianty ist. Bez tych senzorov vraj pri nehode moze byt problem a poistovne to nechcu preplacat..
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
Mohol by si dat aspon jeden odkaz - kto v SR nieco podobne riesil a mal s tym problem ???LeBron20 píše:Bez tych senzorov vraj pri nehode moze byt problem a poistovne to nechcu preplacat..
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Povedal mi to predajca v toyote. Tazko povedat ci je to pravda, ale vraj to tak je,..
Kedze ma tato problematika zaujima aj profesne.....oslovil som stanicu STK.
Na STK sa zatial nevykonava kontrola snimacov tlaku pneumatik. Ak vozidlo ktore ho ma podla EU predpisane nebude mat snimace aj tak prejde cez STK ako vyhovujuce. Do buducna sa vsak ohladom snimacov tlaku chysta nejaky predpis pre stanice STK avsak nikto netusi aky a kedy. Tuto informaciu mam priamo od veduceho STK ( kamarat)
Zaroven som vcera zaslal dotaz o vyjadrenie sa k uvedenmu problemu aj do poistovne (Allianz) kde mam poistenych viacero vozidiel. Hned ako pride odpoved od nich - dam vediet.
(samozrejme uvedene info plati pre SR -v CR to moze byt ine)
Na STK sa zatial nevykonava kontrola snimacov tlaku pneumatik. Ak vozidlo ktore ho ma podla EU predpisane nebude mat snimace aj tak prejde cez STK ako vyhovujuce. Do buducna sa vsak ohladom snimacov tlaku chysta nejaky predpis pre stanice STK avsak nikto netusi aky a kedy. Tuto informaciu mam priamo od veduceho STK ( kamarat)
Zaroven som vcera zaslal dotaz o vyjadrenie sa k uvedenmu problemu aj do poistovne (Allianz) kde mam poistenych viacero vozidiel. Hned ako pride odpoved od nich - dam vediet.
(samozrejme uvedene info plati pre SR -v CR to moze byt ine)
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Daj vediet ako si dopadol
- buckyskentucky
- Řidič
Dnes v garáži přehozené zimní.Dofouknout o 0.2 ,což je slušné od jara.Přelepení žluté TMPS a můžem vyrazit. 

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Odpoved z poistovne: (trvalo im to dhlsie) a text je obsiahly: skratene uvadzam:
Znižujú poistne plnenie - ak spôsobil škodu motorovým vozidlom, o ktorom vedel, že jeho technická spôsobilosť nezodpovedá podmienkam na používanie v premávke na pozemných komunikáciách podľa osobitného predpisu a tento stav bol v príčinnej súvislosti so spôsobenou škodou.
spoločnosť za účelom objektívneho vyšetrenia poistnej udalosti vychádza vždy z konkrétnej situácie a podmienok, za ktorých nastala
Znižujú poistne plnenie - ak spôsobil škodu motorovým vozidlom, o ktorom vedel, že jeho technická spôsobilosť nezodpovedá podmienkam na používanie v premávke na pozemných komunikáciách podľa osobitného predpisu a tento stav bol v príčinnej súvislosti so spôsobenou škodou.
spoločnosť za účelom objektívneho vyšetrenia poistnej udalosti vychádza vždy z konkrétnej situácie a podmienok, za ktorých nastala