Klepot motora po nastartovani
Re: Klepot motora po nastartovani
Ahoj
mě to děla Prius taky. Bylo mi řešeno od jednoho známého mechanika, že to jsou hydroštely. U motoru s Atkinsonovým cyklem (VVti) to je prý normální. Ventily se musí vymezit podle aktuálního stavu teploty a chodu motoru, oleje a mazání. Ráno když nastartuji, tak prostě počkám až se motor srovná a jedu (3-6s) v -18 stupních to bylo cca 6s. S LPG to nesouvisí, protože auto startuje na benzín. Jinak si motor přede jako kotě a nebere olej
Ostatně podobné klepání mi vydávala i stará W124 s benzínovým šestiválcovým tří litrem. Tam to byl jiný orchestr
Je dneska si nedokážu představit jezdit za 17l benzínu
....
stepynek
mě to děla Prius taky. Bylo mi řešeno od jednoho známého mechanika, že to jsou hydroštely. U motoru s Atkinsonovým cyklem (VVti) to je prý normální. Ventily se musí vymezit podle aktuálního stavu teploty a chodu motoru, oleje a mazání. Ráno když nastartuji, tak prostě počkám až se motor srovná a jedu (3-6s) v -18 stupních to bylo cca 6s. S LPG to nesouvisí, protože auto startuje na benzín. Jinak si motor přede jako kotě a nebere olej

Ostatně podobné klepání mi vydávala i stará W124 s benzínovým šestiválcovým tří litrem. Tam to byl jiný orchestr

Je dneska si nedokážu představit jezdit za 17l benzínu

stepynek
Tak jsem si dneska taky zaklepal a dost se polekal.
- no podľa mňa auto nemá klepať či má alebo nemá hydroštely. Pokiaľ ich má a chyba je v nich potom by mala nasledovať časom nejaká oprava. zdvihátka sa časom zanesú karbonom a nefungujú správne. Ja len že to nie je znak že auto má hydroštely ale že sú v zlom stave. Ak je to vôbec príčinou "klepotu". Obyčajne to majitelia opisujú ako "cvakanie" po štarte nie klepot motora.stepynek píše:Ahoj
mě to děla Prius taky. Bylo mi řešeno od jednoho známého mechanika, že to jsou hydroštely. U motoru s Atkinsonovým cyklem (VVti) to je prý normální. Ventily se musí vymezit podle aktuálního stavu teploty a chodu motoru, oleje a mazání. Ráno když nastartuji, tak prostě počkám až se motor srovná a jedu (3-6s) v -18 stupních to bylo cca 6s. S LPG to nesouvisí, protože auto startuje na benzín. Jinak si motor přede jako kotě a nebere olej![]()
Ostatně podobné klepání mi vydávala i stará W124 s benzínovým šestiválcovým tří litrem. Tam to byl jiný orchestr![]()
Je dneska si nedokážu představit jezdit za 17l benzínu....
stepynek
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Vyměnil jsem olej v motoru a výrazně se to zlepšilo. A to jsem neprejizdel.....
Objednal jsem se na olej a rovnou nechám vyčistit co se dá okolo EGR. Študent z YouTube 

-
- Člen Týmu
Zapomnel jsem poslat vysledek.
U me se jednalo o podfouknute tesneni pod hlavou. A kdyz uz budete mit foukle tesneni pod hlavou, doporucuji prekontrolovat vodni pumpu, mel jsem ji pridrenou a narazove se mi prehrival motor takze i duvod foukleho tesneni je jasny.
U me se jednalo o podfouknute tesneni pod hlavou. A kdyz uz budete mit foukle tesneni pod hlavou, doporucuji prekontrolovat vodni pumpu, mel jsem ji pridrenou a narazove se mi prehrival motor takze i duvod foukleho tesneni je jasny.
- mal si niekedy výstup teploty nad "normu"? koľko km?Morebundus píše:Zapomnel jsem poslat vysledek.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Prius+ nemá na palubovce měřič teploty oleje. Mi to teď klepe pravidelně a mizí ve velkém chladicí kapalina, takže to vypadá na úplně stejnou závadu.
olej nie je podstatný ale chladiačka.... niekedy stačí jeden výstup teploty a tesnenie je v kely alebo sa hlava skrúti....
dá sa urobiť test na prítomnosť spalín v chladiačke ktorý dokáže chybné tesnenie či nejakú prasklinu...
dá sa urobiť test na prítomnosť spalín v chladiačke ktorý dokáže chybné tesnenie či nejakú prasklinu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- PALO-Prius
- Řidič
Kolegovia, ake mate najazdy na svojich Priusoch s touto zavadou/poruchou?
Dakujem
Dakujem

Prý 216 000 km.
Tak chvalabohu sa mi to zatial nedeje mam len 104 000 km ale lepšia prevencia ako následné komplikované odstranovanie závady. Prechádzal som PriusCHat a tam to dosť úspešne vyriešilo pár ľudí , vyriešili to montážou OCC (Oil Catch Can) Zachytávač oleja a vlhkosti zo sania. Dá sa kúpiť už za cca 30€ + 2 hadičky. Uvažujem či si ho nedomontujem ako prevenciu. Sú tam aj fotky čo po nejakom čase vylejú z toho OCC a ani sa nečudujem že auto zaklepe alebo pobeží na 3 valce.
Má to niekto z vás priatelia namontované ?
Má to niekto z vás priatelia namontované ?
Jeden můj Prius už po nastartování klepe pravidelně. Neměl jsem čas to rešit. Čím to tedy je?
Švihák , najslôr to bude presne tímto :
https://priuschat.com/threads/oil-catch ... 588/page-5
Zhruba v polovici stránky je príspevok od užívateľa Tbkilb01 aj so 4 fotkami , hneď tá prvá je asi tvoj problém.
https://priuschat.com/threads/oil-catch ... 588/page-5
Zhruba v polovici stránky je príspevok od užívateľa Tbkilb01 aj so 4 fotkami , hneď tá prvá je asi tvoj problém.