Jestli je to na mně já to netvrdím zarputile ale nemůžu něco akceptovat co napíše borec(Johny007) co má 150k km a mění olej po 20k km.aczasa píše:Hi hi hi... Ja mam jednu 1.3 yarise a ma cca 120k km. A je cajk. Kdyz si ale kupujete auta na 20k km, tak je vážně jedno jaky ma motor nebo co to je za auto...))) navic evidentně existují i případy opačné než vaše, které tak zarputile netvrdí že 1.33 je super a bezporuchovy...
)))
-vášne vzniknú lebo "internet znesie všetko" a je tu ľahké písať bludy.... to si musíš ujasniť ty čo vlastne chceš a potrebuješ. Ak nie si limitovaný finančne vyberaj podľa ďalších kritérií... elektro - leaf nieje zlý, nepoznám relevantné info k výdrži batérii a poklese kapacity v priebehu rokov... ak máš rodinný dom alebo firmu kde môžeš nabíjať v meste prečo nie.... najhoršie je keď potenciálny kupec nevie čo chce - malé auto?, nižšia stredná?, benzín?, elektro? potom prečo nie hybrid? tak prajem aby si sa našiel...Tomi71 píše:Chlapi neblbněte, chvilku tu nejsem a taková diskuse, čumím jaké vášně díky mému dotazu. Ale nějaké poznatky jsem díky tomu získal. Nakonec to budu muset řešit konkrétně, uvidí se jaká bude v té době nabídka a uvidím, jestli to budu řešit zase z Německa, ale asi ano a s tím dovozcem, tak mi snad vhodné motorizace doporučí a navrhne. Kdyby to nebylo tak předražené, tak jdu do elektromobilu. Tak a teď tím rozpoutám ještě větší vášně
Budou i dotace, ale rozhodně ne na ojeté auta, na mobile.de jsou nějaké ojeté Nisany leaf, ale ta cena je pořád vysoko. Zatím jsou dotace pro obce a kraje, ale neznám podmínky, tam budou zas nějaké zvláštní podmínky. Faktem ale je, že se to posouvá pomalu ale jistě výš a rozšiřuje se to.....
- Jazz je top čo sa týka priestoru a variability i kvality spracovania... medzi malými autami v tom nemá konkurenciu. Škoda že v EU nedávajú 1.5 ale možno v Nemecku by sa niečo beztak našlo... a čo sa týka "návratnosti" hybridu tak tú vidím ani nie v spotrebe ako v spoľahlivosti a nízkych servisných nákladoch... je to paradox .... nízku spotebu v meste beriem ako bonus....kľudne by som ti doporučil to čo máme - Aurisa I len ten kufor je blbý, predpokladám že nepočítalo prvotne že tam hsd dajú...Tomi71 píše:Právě, že limitovaný cenou jsem, teprve šetřím a na nové není, elektro je ještě drahé i hybrid návratnost není výhodná, je to sem možná blbé napsat, ale možná to nakonec vyhraje honda jazz, líbí se mi čím dál víc díky tomu vnitřnímu prostoru, spotřebě a variabilitě i tím úložným prostorem při rozložení, abych tam šoupl kolo, ale je jich méně a menší výběr, zas to svědčí o kvalitě, ale taky se drží v ceně, ale nákup zatím není na pořadu dne, zjištuju info, kdo ví co bude za rok.... každopádně díky
Kde jsi se to dočetl?Diakon píše:taky jsem se zrovna koukal na netu po ojetem aurisu 1,33prijdu sem ze si poctu jak je to super moturek, a ted jsem celej vydesenej... do ted jsem mel ford KA a to prave zralo olej a znova do stejne louze se mi nechce... taky jsem se ale docetl ze po 2013/3 by mely byt ty motory lepsi.... ale to uz je mimo muj rozpocet. Skoda ze prius si tak drzi cenu hned bych ho bral, ale za stejnou cenu prius 2006 a auris 2011... to neee
Zaregistruj se na Honďácké forum,tam se toho dozvíš více,tady je forum Toyoty.Tomi71 píše:Tak jsem byl dnes v bazaru mrknout na tohle:
http://www.autobarreto.cz/ojete-vozy/ho ... automat-10
jen nevím, jak je to u těchto motorů s automatem v druhé generaci jazzu. Ale stejně to byla jen orientační návštěva omrknutí, naživo jsem jazze neviděl a překvapily mně ty rozměry, opravdu malé-velké auto. Jen dovnitř jsem se nedostal, vybral jsme si blbý den, auto zasněžené, venku fujavice a pospíchal jsem. Ale dojem pozitivní, nedoradilo mně to, spíš naopak.
- z tej fotky je jasné že ten automat je robotizovaná prevodovka ktorej sa treba vyhnúť. Jej životnosť je ešte nižšia než CVT a komfort rovnako nižší....Tomi71 píše:Tak jsem byl dnes v bazaru mrknout na tohle:
http://www.autobarreto.cz/ojete-vozy/ho ... automat-10
jen nevím, jak je to u těchto motorů s automatem v druhé generaci jazzu. Ale stejně to byla jen orientační návštěva omrknutí, naživo jsem jazze neviděl a překvapily mně ty rozměry, opravdu malé-velké auto. Jen dovnitř jsem se nedostal, vybral jsme si blbý den, auto zasněžené, venku fujavice a pospíchal jsem. Ale dojem pozitivní, nedoradilo mně to, spíš naopak.