Chci koupit Avensis.

vše ohledně modelové řady Avensis
vandal
Manager Týmu

Re: Chci koupit Avensis.

Příspěvek od vandal »

"Zázrak" pre majiteľov naft. áut, ktorí si myslia, že keď idú na benzín. aute 100km/h so zaradenou päťkou a šliapnu na plyn a nič sa dokopy nedeje (keďže sú zvyknutý to robiť na svojich naft. autách), že je benzín. auto nudné, slabé a neviem čo ešte...
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Presne. Strasne vela ludi rozprava, ako je atmosfericky benzinovy motor nepruzny. Napr. recenzenti porovnavaju pruznost motora 80-120 na najvyssom stupni a komentuju, ako je turbomotor vyrazne lepsi, namiesto toho, aby sa spravne zaradilo.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Lord
Člen Týmu

Příspěvek od Lord »

ahoj vsem, sice sem se registroval min tyden, ale procitam do okolo dlouho, nastala u me potreba jineho vozu. Mondeo kombik 2001 TDI odeslo do vecnych lovist a zacal jsem hledat nahradu. Protoze sem jeden cas mel avensise sluzebniho rocnik 2003 tak sem si na nej zase vzpomnel.
Rocni najezd cca 25tis, tak uvazuju o nafte,uz sem se byl i na par podivat a ted mam v blokaci tento kousek
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list

uz sem se dival i na historii podle vinu a vypada to dobre

mam vyjetou i cebii od pojistoven

vas nazor?

dekuji
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

No problem je spiš ten že ta atmosféra na tohle auto prostě nestačí,bohužel. Měl jsem vvti a teď mám valve a je to slabé a mužeš ji točit a podřazovat jak chceš!!!
avensis T27 1.8 valvematic
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

jj 1,8 je skutečně na tu váhu vozu velmi líná...
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

delixxl píše:jj 1,8 je skutečně na tu váhu vozu velmi líná...
To jsem rád že někdo souhlasí,nejsou to spatné motory,ale rozhodně ten výkon se tam špatně hledá. Asi na tom mají vynu taky dost dlouhé převody. Jsou jine motory které mají podobný výkon,třeba i menší a uhánějí líp.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

No tu na fóre veľa ľudí chváli tú 1,8-čku, resp. porovnáva s 2.0... Tak teraz neviem, kde je pravda :D Ja mám ešte starú generáciu 2.0 (108kW - toľko má teraz 1,8l) a dokonca s automatom a žeby ten motor bol lenivý, to nemôžem povedať (a automat vraj ešte brzdí/uberá výkon motora) - a výkon "testovaný" bežne so 4 dospelákmi a batožinou až po strechu na diaľniciach - ide neuveriteľne na to, že je to bez turba (trojka dokonca ťahá až niekam ku 175 km/h tacho).
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Já mám obě. 1.8 starší 1Zz a novou 2.0 to je 2ZR? A i ta 1.8 je bohatě dost.. Každopádně všechny ty motory jsou líné proti 3.5 V6 ve Venze co jsem měl loni v usa.... Takže co teda brát? :-))))
Back in Czech.
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

No nejsem žádnej závodník,když jen proplouvám krajinou někde na okresce tak to ještě ujde,ale jak se chci rovnat okolnim autum tak to je na dnešní dobu málo. Třeba na dálnici když předjíždí kamion musím zvolnit někam k 90km a pak to trochu svižně rozhejbat to je utrpení a to podřazuji na 3 a stejně na mě blikaj. Nemluvím o nadupanejch karach. Stačí fabia tsi někdy i htp, jen se mužu uklidnovat že ten motor vydrží
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Obcas treba valvematic poriadne pretiahnut na dialnici a podrzat otacky. Uz su tu o tom romany.
Faktom je aj to, ze nech je akokolvek 1,8 slusny motor, tak chyba 2,5 V6.
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... 18_Sol.pdf
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... fe_DPF.pdf
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... cutive.pdf

60-100 km/h
1,8V 108kW - 6,0s
2,2D 130kW - 5,2s
2,0D 91kW - 7,5s

Ja v tom teda rozdiel vesmiru nevidim. Jedine reakcia na plyn je pocitovo ina. Treba len spravne radit.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

CommonUser píše:Obcas treba valvematic poriadne pretiahnut na dialnici a podrzat otacky. Uz su tu o tom romany.
Faktom je aj to, ze nech je akokolvek 1,8 slusny motor, tak chyba 2,5 V6.
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... 18_Sol.pdf
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... fe_DPF.pdf
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... cutive.pdf

60-100 km/h
1,8V 108kW - 6,0s
2,2D 130kW - 5,2s
2,0D 91kW - 7,5s

Ja v tom teda rozdiel vesmiru nevidim. Jedine reakcia na plyn je pocitovo ina. Treba len spravne radit.
To jsou hezká čísla,ale ta pružnost u valve je určitě zkoušená na 2. a to je jeho strop. Ten nafták to má na 3. Jasně atmosféra se musí točit a podřazovat,ale jsou chvíle kdy není kam podřadit.Přeci nebudu vždy když potřebuju zrychlit někde z vesnice a jedu třeba 60km podřazovat na 2. ano když budu sprintovat na semaforech tak rozjedu na max 1 a pak 2 ale při klidné jízdě?? a o tom to je. Tam ten krouták nebo kratší prevody chybí.
CommonUser
Věčnej rejpal

tabika píše: To jsou hezká čísla,ale ta pružnost u valve je určitě zkoušená na 2. a to je jeho strop. Ten nafták to má na 3. Jasně atmosféra se musí točit a podřazovat,ale jsou chvíle kdy není kam podřadit.Přeci nebudu vždy když potřebuju zrychlit někde z vesnice a jedu třeba 60km podřazovat na 2. ano když budu sprintovat na semaforech tak rozjedu na max 1 a pak 2 ale při klidné jízdě?? a o tom to je. Tam ten krouták nebo kratší prevody chybí.
Ty kokso, to je neco.

ANO jasne, ze tie merane casy su to najlepsie dosiahnutelne, teda Valve na 2ku a nafta vacsinou na 3ku, ALE...
teraz pride to zasadne, co nechapes.
Ani ta nafta neda nic lepsie ! Teda tu naftu nikam nepodradis, lebo nedas tu 100ku !!! Kapisto ???? Cize ak na benzine neni kam podradit, tak ani na nafte :idea:
Zamienas pocity za realny stav, nafta kopne ale potom uz taha len horsie, opak benzinu.
Cize ty chces porovnavat stav, ked nafta da zo seba vsetko (na 3ke) a benzin sa ma hrabat zo 4ky, ze ...
Tych 50 km/h v meste mozes ist na 1,2,3,4 bez "koktania" - skus kolko prevodov mozes prasknut na nafte.

SKus si podobnu Euro6 naftu tahat z 1500 otacok pri 1,5t aute.

BTW Ten 2,2 DCAT im zral na dialnici viac ako 1,8 valve.
Větroň
Člen Týmu

Příspěvek od Větroň »

Nějak se nám z tématu "Chci koupit Avensis" stalo téma "Lepší akcelerace: Nafta vs. Benzín".

No, tak se zase zkusím vrátit zpět k tématu, které nás nováčky a zájemce ve světě Toyoty bude asi zajímat víc. Co vy a to kluci?!?!

Lidi, založil jsem tohle téma pro pomoc takovým jako "já" proto, aby jste nám amatérům v tomhle světě Toyoty pomohli s orientací a problematikou, ale namísto toho se tu hádáte jak "malý holky, čí poník je růžovější"!! :lol: :lol: Benzín vs. nafta je spor, který se vede již léta a všude kam se podíváte. Když chcete v hospodě vyvolat rvačku, není nic snazšího, než nahlas položit tuhle otázku a do pěti minut se tam servou všichni. Obě motorové varianty mají svá pro i proti. Měj jsem za život už několik aut a zkusil jsem si oba tipy. Každý má svá + a taky -!!

Zkusím vás tedy raději poprosit, pokuste se tady lidem více poukázat, na co si dát pozor při koupi, ale taky později do budoucna u jednotlivých aut a motorizací.

Já se mám pocit docela v autech vyznám, i když Toyota je pro mě nová, ale základy jsou asi všude stejné a i přes to jsem u koupi mého nového poklady ( Avensis 2008 ) docela hezky naběhl. Při koupi vypadalo bezvadně, nenašli jsme jedinou věc, krom zrcátka u spolujezdce, které nebylo v barvě vozu, která by nám přišla jakkoli špatně a i přes to, po víc jak měsíci nemám s autem najeto ještě ani 1000 km. Aktuálně stojí v servisu a čeká opravenou hlavu a vyměněné těsnění pod hlavou. Při koupi jsme kontrolovali olej a vodu před vyjetím i po projížďce a vše bylo ok. Až skoro u baráku se začalo auto nadměrně ohřívat a tak jsme zjistili, že vylétala voda. Vyměnil se termostat, pak víčko expanzky a pořád se tlakovala. Tak teď se mění těsnění a kontroluje hlava. Tak snad už to bude ok.

Jinak "Lord" tady vznesl docela zajímavý dotaz a bohužel mu k němu nikdo ničím ani nepřispěl. Já mám T25 a nejsem z těch, který by tady mohl aktuálně s něčím radit, obzvlášť když se on zajímá o problematiku T27.

Lord píše:ahoj vsem, sice sem se registroval min tyden, ale procitam do okolo dlouho, nastala u me potreba jineho vozu. Mondeo kombik 2001 TDI odeslo do vecnych lovist a zacal jsem hledat nahradu. Protoze sem jeden cas mel avensise sluzebniho rocnik 2003 tak sem si na nej zase vzpomnel.
Rocni najezd cca 25tis, tak uvazuju o nafte,uz sem se byl i na par podivat a ted mam v blokaci tento kousek
https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list

uz sem se dival i na historii podle vinu a vypada to dobre

mam vyjetou i cebii od pojistoven

vas nazor?

dekuji
Za Lorda předem děkuji. :wink:

No RIPe, nejsi jediný kdo si potrpí na romány.... :lol: :oops:
Avensis T25 combi 2,2 D-4D 110KW
Š Octavia combi 1,9TDi 81kw
CommonUser
Věčnej rejpal

A co tu chces radit ? Aj tak si si kupil co si chcel sam, aj ked je tu tisic prispevkov, ako sa jebe nafta. A aj si si to vyzral.
Takze u Lorda to bude podobne. Uz to uvazovanie "najezdim 25tkm, tak nafta" a vyberie 2,2D. Sam si vlastne uz vybral, len chce "posvatit" svoj vyber.
To su len take pseudo diskusie, ci ten konkretny kus nema viditelny zahul. No veru ... z fotiek toho teda zistis ...

Cize naklady len ako palivo je chobotina. Takisto argument, ze len nafta taha. A preto je tu taka diskusia ako je.
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Ono je tu docela dost těžký radit,benzin je jistota nafta loterie co do spolehlivosti.Spotřeba vítězí nafta.Pokud hledám živou toyotu musí se vzít za vděk naftou ,bohužel benzin nejede a nepojede díky dlouhým kvaltům a emisím,benzínovej nadšenec to nevokecá jel jsem 2L a žádnej zázrak se nekonal zvítězila nafta.Pokud hledá velký prostor a výbavu je v tomto toyota naprosto perfektní a bude spokojen.Jinak d cat točí k 6tis... nechápu že někdo může napsat že nafta nejde točit.
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Odpovědět

Zpět na „Avensis“