Auris Touring Sports spotřeba
Re: Auris Touring Sports spotřeba
je tam asi tři deci rozdíl...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
maxwell píše:je tam asi tři deci rozdíl...
?
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
taky mam vetsi spotrebu asi o 3 deci vic nez je PP. ale vsiml jsem ji ze kdyz jsem jednou zpechal a jezdil trosku rychleji min na elektrinu, tak pak spotreba real vs PP byla jen o 1 deci.
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
Ano, palubní počítač ukazuje příznivější spotřebu, rozdíl je u mne zhruba 0,5l na 100km. Jinak pro info - dal jsem teď během 2 týdnů s Aurisem HSD TS 2x Praha - Itálie a zpět, celkem asi 3300 km, s průměrnou spotřebou 5,7l, což mi přijde super.
Před časem jsem se zde dotazoval Vás všech majitelů Auris TS hybrid na průměrnou spotřebu z důvodu,že jsem chtěl toto auto vyměnit s Priusem III a s doplatkem.Jak zde píše dOst,že byl nyní 2x Praha-Itálie za průměr 5,7 tak nyní vážně chci změnit názor a PIII s tímto autem nevyměňovat. Důvod byl větší kufr.Byl jsem též v Itálii celkem tam a zpátky cca 1900 km a průměrnou spotřebu jsem měl včetně klimatizace 4,4 l/100 km. To je úplně někde jinde.Raději oželím větší kufr než tak rozdílnou průměrnou spotřebu. Přitom jsou obě auta téměř stejně težká. Zřejmě na to má vliv rozdílná aerodynamika,která je u PIII na špičkové úrovni.Na počítači jsem již rok nemazal kilometry na TRIP A/což je celkové kilometrové vzdálenosti/ na na něm mám 4,6 l/100 km.
takhle to ale přeci nelze porovnávat...každej jezdí s úplně jinou cihlou na plynu, jinou rychlostí....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
No hodnotit auto podle toho co napíše pár lidí a vzlášť jeden co byl také v Itálii mne přijde docela zvláštníp1947 píše:Před časem jsem se zde dotazoval Vás všech majitelů Auris TS hybrid na průměrnou spotřebu z důvodu,že jsem chtěl toto auto vyměnit s Priusem III a s doplatkem.Jak zde píše dOst,že byl nyní 2x Praha-Itálie za průměr 5,7 tak nyní vážně chci změnit názor a PIII s tímto autem nevyměňovat. Důvod byl větší kufr.Byl jsem též v Itálii celkem tam a zpátky cca 1900 km a průměrnou spotřebu jsem měl včetně klimatizace 4,4 l/100 km. To je úplně někde jinde.Raději oželím větší kufr než tak rozdílnou průměrnou spotřebu. Přitom jsou obě auta téměř stejně težká. Zřejmě na to má vliv rozdílná aerodynamika,která je u PIII na špičkové úrovni.Na počítači jsem již rok nemazal kilometry na TRIP A/což je celkové kilometrové vzdálenosti/ na na něm mám 4,6 l/100 km.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
- Liquidcz
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tybláho, jak to děláte, že jezdíte za tak málo?
Já mám prostě dlouhodobej průměr 8. Asi mám moc těžkou nohu. Jenou jsem zkoušel hrát tu zelenou gamesku co mám nainstalovanou v palubním počítači a dostal jsem se o litr méně, takže 7. Jsem zvyklej mít neustále zapnutou klimu, aby mi pak nesmrděla, takže to můžu taky odečíst zhruba litr, takže jsem na 6. No ale při jíždě na zelenou gamesku mě to řízení teda moc nebavilo.
A má to cenu takhle dusit ten motor když se dostává do pořádného záběru až ve vyšších otáčkách, nebojíte se zakarbonovaného motoru?

Já na spotřebu rozhodně nejezdím a jsem cca na 7 litrech, klimu mám zapnutou jen když je fakt horko. Otáčky držím mezi cca 1500 až 3000, jak to zrovna vyjde. Snažím se to držet spíše mezi 2000 a 3000, ale holt ve městě to někdy prostě nevyjde a nechce se mi při přibrždění podřazovat ze 3 na 2, 1500 otáček musí trojka utáhnout. Myslím si, že ty automaty to drží ještě v nižších otáčkách... Do otáček vyšších než 3000 to ženu jenom občas, když potřebuju předjíždět nebo když na to šlapu úmyslně, aby motor věděl, že takové otáčky taky umí.
Šipky nesleduju, ty zobrazujou úplné nesmysly. To bych permanentně držel 1200 otáček. Navíc to někdy ukazovalo šipku nahoru a po přeřazení hned skočila šipka dolů, jak debilů.
Btw., nečetl jsem specifikaci motoru, takže možná plácnu kravinu, ale nekombinuje Valvematic přímé a nepřímé vstřikování? Tudíž by se ten karbon měl aspoň trochu čistit.
Šipky nesleduju, ty zobrazujou úplné nesmysly. To bych permanentně držel 1200 otáček. Navíc to někdy ukazovalo šipku nahoru a po přeřazení hned skočila šipka dolů, jak debilů.
Btw., nečetl jsem specifikaci motoru, takže možná plácnu kravinu, ale nekombinuje Valvematic přímé a nepřímé vstřikování? Tudíž by se ten karbon měl aspoň trochu čistit.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Nie, nekombinuje. Má iba nepriame vstrekovanie.sajty píše:Já na spotřebu rozhodně nejezdím a jsem cca na 7 litrech, klimu mám zapnutou jen když je fakt horko. Otáčky držím mezi cca 1500 až 3000, jak to zrovna vyjde. Snažím se to držet spíše mezi 2000 a 3000, ale holt ve městě to někdy prostě nevyjde a nechce se mi při přibrždění podřazovat ze 3 na 2, 1500 otáček musí trojka utáhnout. Myslím si, že ty automaty to drží ještě v nižších otáčkách... Do otáček vyšších než 3000 to ženu jenom občas, když potřebuju předjíždět nebo když na to šlapu úmyslně, aby motor věděl, že takové otáčky taky umí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Tak o to více by se měl motor od karbonu čistit, ne?
Prd sa v tom vyznám, len viem že má nepriamy vstrek.
V HDi som mal brutálne zakarbonované sanie, valce nie. Na to sanie asi nemalo vplyv to že koncepčne má priame vstrekovanie ale EGR ventil.
V HDi som mal brutálne zakarbonované sanie, valce nie. Na to sanie asi nemalo vplyv to že koncepčne má priame vstrekovanie ale EGR ventil.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Třeba tady o tom píšou:
http://www.auto.cz/karbon-mor-modernich ... vit-100802
Nejhorší kombinace je přímé vstřikování s poloolejem. Motory s nepřímým vstřikováním s olejem, který opravdu maže, by měly být OK.
http://www.auto.cz/karbon-mor-modernich ... vit-100802
Nejhorší kombinace je přímé vstřikování s poloolejem. Motory s nepřímým vstřikováním s olejem, který opravdu maže, by měly být OK.
Valvematic nemá EGR.