Vadná vysokonapěťová baterie - řešil to někdo?
Re: Vadná vysokonapěťová baterie - řešil to někdo?
Dostaneš novou baterku a máš na deset let vystaráno..pokud si chceš každou chvilku měnit nějakej článek, prosím..jen mějte na paměti, že se jedná o dost vysoké a ještě ke všemu stejnosměrné napětí, při jakémkoliv kontaktu jde dotyčný do kytek, bez jakéhokoliv smajlíku.
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Na novou baterii ale není 10let záruka. Jen 2 roky, ne-li půl roku.. Jako jen tak abychom si nelhali. Navíc chyba může byt i na battery balanceru nebo BME....
Back in Czech.
A právě proto je třeba zjistit který článek nebo články to dělá protože to je nejlepší řešení. Levné funkční a jde po původu problému.
Back in Czech.
Ale tady nikdo o desetileté záruce nikdo nic nepíše. Precti si to ještě jednou a pomalu. Navíc jsem už psal, ze výměna vadných článků ti problém nevyřeší. Pokud je baterii osm let, budou následovat další vadné články. Tohle rozhodně není nejlepší řešení.
Tak píšeš, že když dá novou, má na 10let vystarano, ale to není pravda pokud ballancing nebude dobry nebo bude špatně pracovat BME. Takže jak pomaleji si to mohu přečíst?
Back in Czech.
A výměna muze mit za následek zlepšeni a to trvalé. Nemusí následovat žádný další článek. Rozhodně né rychle... Klidně po jednom dvou za rok dva... To je stále třicetkrát levnejsi než celá baterka.
Back in Czech.
Pánové.dostal jsem odpověď od Toyoty ,týkající se našeho tématu...mně se bude týkat odstavec "b"...platit budu test i opravu...?
==================
Takže zaplatím 1000,- za test a pak za případnou opravu taky...takže na co mi ta prodloužená záruka bude...
==================
Takže zaplatím 1000,- za test a pak za případnou opravu taky...takže na co mi ta prodloužená záruka bude...
Naposledy upravil(a) ježek2 dne čtv 27.11.2014, 08:28, celkem upraveno 1 x.
http://mail.centrum.cz/download.php?msg ... 2595987172
======================
tak snad by to mohlo být celé - odborníci,analyzujte....

======================
tak snad by to mohlo být celé - odborníci,analyzujte....

Díky za obsáhlou informaci a snahu přinést informace od zdroje. Čekám na informace z několika zdrojů, tak budu potom referovat.ježek2 píše:http://mail.centrum.cz/download.php?msg ... 2595987172
======================
tak snad by to mohlo být celé - odborníci,analyzujte....![]()
Prius 1.5, 2006
To nebude, zrovna tak, když mu vodejde generátor, nebo celej motor... píšeš zase co se ti hodí do krámu, bavili jsme se o výměně vadných článků, pokud si dobře pamatuju... končím tuto nesmyslnou debatu s tebou....aczasa píše:Tak píšeš, že když dá novou, má na 10let vystarano, ale to není pravda pokud ballancing nebude dobry nebo bude špatně pracovat BME. Takže jak pomaleji si to mohu přečíst?
Ne. Bavili jsme se o tom, že uživatel má problém a první diagnostika ukázala na baterii. Takže jsem hodil do placu levné řešení a zároveň i další náhled na to, co by stálo za to zkontrolovat než bude nějaká akce. Maxweli, nechovej se tak krutoprisne.
)))

Back in Czech.
...Byl už někdo "pozáruční" na kontrole baterie..?
Tak to je určitě pro každého Priusáka špatná zpráva vidět žlutý vykřičník:-( Jsem zvědavý jak dopadneš s opravou,protože ať chceme nebo ne,čeká nás to bohužel všechny:-(
Pokud odmítnou výměnu v Toyotě tak opravdu nezbude nic jiného než koupit nový článek a nechat vyměnit.I když podle videa to určitě není nic jednoduchého.Díval jsem se ještě že se dá sehnat i celá baterie,třeba z bouraného auta a výměna by tak byla o hodně rychlejší.Tam ale člověk nikdy neví,v jakém stavu baterie je,pokud prodávající nepřiloží test baterie..
Ono právě malý nájezd kilometrů u staršího auta nemusí být u Priusu výhodou..Pokud auto někde dlouho stálo je to pro baterii horší než o hodně větší nájezd kilometrů...
Každopádně držím palce ať vše dobře dopadne a určitě dej vědět...
Michal
Pokud odmítnou výměnu v Toyotě tak opravdu nezbude nic jiného než koupit nový článek a nechat vyměnit.I když podle videa to určitě není nic jednoduchého.Díval jsem se ještě že se dá sehnat i celá baterie,třeba z bouraného auta a výměna by tak byla o hodně rychlejší.Tam ale člověk nikdy neví,v jakém stavu baterie je,pokud prodávající nepřiloží test baterie..
Ono právě malý nájezd kilometrů u staršího auta nemusí být u Priusu výhodou..Pokud auto někde dlouho stálo je to pro baterii horší než o hodně větší nájezd kilometrů...
Michal
-
- Navigátor
Proč myslíš, že nás to čeká všechny? Nechci to zakřiknout, ale poruchy baterie jsou spíš vyjímečné. Rozbít se se může cokoli, to je jasný, ale pochybuju, že kdokoli z nás najezdí s tím autem půl milionu km.majklef píše:Tak to je určitě pro každého Priusáka špatná zpráva vidět žlutý vykřičník:-( Jsem zvědavý jak dopadneš s opravou,protože ať chceme nebo ne,čeká nás to bohužel všechny:-(
Michal
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Tak samozřejmě si to nepřeju ale jak je vidět u kolegy,je to u každýho auta rozdílný,jak dlouho mu baterka vydrží...Já mám auto s hodně kilometrama,takže mám už taky trošku strach...:-)V Americe je to pohodička,je tam spousta firem,který se specializujou jen na opravy a nebo výměny baterií pro Prius.Nevím,jestli je v ČR někdo,kdo se tím zabývá?