aerodynamický hluk
-
- Člen Týmu
Re: aerodynamický hluk
Čus ten aerodynamický hluk, pozoruju i já, je přesně takový jak píše cream07. Mám puštěné rádio
, jinak nevím jak to vyřešit. V nízkých rychlostech do max. 90km/h se to dá a auto je fakt dost tiché, pak je to katastrofa!!!. Nevím co v Toyotě dělali, jak vůbec mohli auto pustit do výroby!!!. Při převáděčce jsem si toho nevšiml, ani by mě to nenapadlo, že by mohlo auto v dnešní době tak moc svištět, je to fakt jak pootevřené okno. Známá má Yarise II rok výroby 2011, poslední model před trojkou a ten je daleko tišší v těch vyšších rychlostech. Podle mých zkučeností co sem jel ve Fabii, v Getzu, Polu, Hyundai i20. Tak Yaris III, je nejhlučnější auto, opravdu neskutečný větrník na dálnici. Sem tam neco zadrnčí, mám panoramatickou střechu a roletky pokud nejsou zatažené drční pořád, když je zatahnu, tak zas drnčí, celá střecha. To jsou věci, ktere mě celkem dost na autě štvou. Takže asi jediné řešení, smířit se s tím, nebo jíné auto, ale ten facelift 2014, je fakt povedený, jel jsem v něm , uplně jiné auto. Možná proto toyota udělala, tak velké změny, nebo fakt Yaris III se vzhledem ke konkurenci moc nepovedl.

to riccardo2222 : děkuji,že nejsem sám-již do téma aerodynamický hluk,nechci s ohledem na ostatní psát,také jsem byl
postaven před rozhodnutí,co dál?Nakonec zvítězila změna,protože bych si asi nezvykl.S tou II.generací Yarise máš pravdu-
měl jsem ho 8let a OK.
postaven před rozhodnutí,co dál?Nakonec zvítězila změna,protože bych si asi nezvykl.S tou II.generací Yarise máš pravdu-
měl jsem ho 8let a OK.
-
- Člen Týmu
cream07: Prosím tě a ty si to nějak řešil v rámci reklamace, psal jsi do Toyoty? Protože to fakt sviští hodně. Včera jsem jel ve fabii první generace a to byl klid!
Auto o 10 let mladší. Hlava mě to fakt nebere, jak tohle mohli tak posrat. Dokonce je i daleko tvrdší, jak Yaris II. Tochu hrbolatá cesta a drnčí plasty. Fakticky taky lituju, že jsem ho koupil. Jediné plus na tom aute je , že se dobře řídí, je dobrý výhled a prostor. Jak teď udělali ten facelift, tak auto mělo být postavené už v roce 2011, kdy Yaris III uvedli na trh. Prosím napiš mi, jak na to reagovali v toyotě, jestli má cenu tohle všechno reklamovat, myslím, drčení , střechy plástů, ten šílený hluk jak ve staré škodě 120
. Hned bych ho vyměnil, ale finance mi to nedovolí.
Auto o 10 let mladší. Hlava mě to fakt nebere, jak tohle mohli tak posrat. Dokonce je i daleko tvrdší, jak Yaris II. Tochu hrbolatá cesta a drnčí plasty. Fakticky taky lituju, že jsem ho koupil. Jediné plus na tom aute je , že se dobře řídí, je dobrý výhled a prostor. Jak teď udělali ten facelift, tak auto mělo být postavené už v roce 2011, kdy Yaris III uvedli na trh. Prosím napiš mi, jak na to reagovali v toyotě, jestli má cenu tohle všechno reklamovat, myslím, drčení , střechy plástů, ten šílený hluk jak ve staré škodě 120

to richardo2222:již jsem to psal,když jsem toto téma v červenci zakládal,tak zde je v kostce celá má anabáze s yarisem 3.g.
Začátkem července odjela manželka s dcerou a vnučkou na Krétu,tak jsem je chtěl překvapit,v Toyotě
Louwman byl k mání krásný bílý Yaris Active Super Desigen-špičková výbava,chyba byla podobná jako v
Tvém případě-projížďka pouze po městě-zdál se mi lepší než Yaris,kterého jsem měl 8rok-ten ode mne také
odkoupili protiúčtem.Den předání byl pro mne očekávaným dnem-již při první cestě domů jsem však vychladl-
přesně jak píšeš- byl to pro mne přímo šok.Přitom skoro všechny naše recenze až na pár vyjímek samé klady
pak jsem začal číst servery z VB,Kanady aj.a bylo hned jasno-nepovedlo se to.Mezitím jsem to chtěl uvést
v Toyotě jako závadu-pochopitelně při projížďce mi bylo řečeno elegantně,že se jedná o cituji "obtékání
vzduchu".Na 2 dny mi prodejce ochotně vyšel vstříc a půjčil identický Yaris-ten samý větrník.Začátkem
srpna vyšel facelift a 10.srpna přišel do UL-tam mi umožnili projížďku dokonce v řadě Prémium a
bylo rozhodnuto-14.srpna jsem si odvážel facelift-také bílý-sice neměl tempomat,ale jinak ta samá výbava.
Yaris 3.gen.,který jsem včervenci koupil byl opět jako protiúčet-i když mne tato sranda stála skoro 40tisíc
jako prodělek tak toho nelituji.Mohu říci,že mi ochotně vyšel vstříc gen.řed.Toyoty Louwman p.Rzounek i
prodejce na pobočce v Ústí nad L.-p.Gábor.Nechci nic vychvalovat,protože mi bylo Josukem v tomto fóru v
že dělám skrytou reklamu,ale ničeho nelituji,jen jsem měl cca 5týdnů s koupí nové Toyoty počkat.
Sama Toyota uvedla,že provedla tak nákladný facelift na základě negativních ohlasů zákazníků a jestli jsi
měl možnost projížďkytak víš o čem píši.Měj se a děkuji Ti-jsi jediný,který mi jasně odpověděl na můj dotaz
ohledně aerodynamic.hluku.Ještě malá douška-ten finanční prodělek byl částečně kompenzován,když pominu
klady,které nový vůz má také tím,že je konečně ve výbavě denní svícení,skládací klíč zapalování aj.aj.
Byla také možnost přejít k jiné značce-bylo by to ovšem finančně ještě náročnější-tím myslím VW polo aj.
Tak jsem rád,jak to vše nakonec dopadlo-a to je asi vše.
Začátkem července odjela manželka s dcerou a vnučkou na Krétu,tak jsem je chtěl překvapit,v Toyotě
Louwman byl k mání krásný bílý Yaris Active Super Desigen-špičková výbava,chyba byla podobná jako v
Tvém případě-projížďka pouze po městě-zdál se mi lepší než Yaris,kterého jsem měl 8rok-ten ode mne také
odkoupili protiúčtem.Den předání byl pro mne očekávaným dnem-již při první cestě domů jsem však vychladl-
přesně jak píšeš- byl to pro mne přímo šok.Přitom skoro všechny naše recenze až na pár vyjímek samé klady
pak jsem začal číst servery z VB,Kanady aj.a bylo hned jasno-nepovedlo se to.Mezitím jsem to chtěl uvést
v Toyotě jako závadu-pochopitelně při projížďce mi bylo řečeno elegantně,že se jedná o cituji "obtékání
vzduchu".Na 2 dny mi prodejce ochotně vyšel vstříc a půjčil identický Yaris-ten samý větrník.Začátkem
srpna vyšel facelift a 10.srpna přišel do UL-tam mi umožnili projížďku dokonce v řadě Prémium a
bylo rozhodnuto-14.srpna jsem si odvážel facelift-také bílý-sice neměl tempomat,ale jinak ta samá výbava.
Yaris 3.gen.,který jsem včervenci koupil byl opět jako protiúčet-i když mne tato sranda stála skoro 40tisíc
jako prodělek tak toho nelituji.Mohu říci,že mi ochotně vyšel vstříc gen.řed.Toyoty Louwman p.Rzounek i
prodejce na pobočce v Ústí nad L.-p.Gábor.Nechci nic vychvalovat,protože mi bylo Josukem v tomto fóru v
že dělám skrytou reklamu,ale ničeho nelituji,jen jsem měl cca 5týdnů s koupí nové Toyoty počkat.
Sama Toyota uvedla,že provedla tak nákladný facelift na základě negativních ohlasů zákazníků a jestli jsi
měl možnost projížďkytak víš o čem píši.Měj se a děkuji Ti-jsi jediný,který mi jasně odpověděl na můj dotaz
ohledně aerodynamic.hluku.Ještě malá douška-ten finanční prodělek byl částečně kompenzován,když pominu
klady,které nový vůz má také tím,že je konečně ve výbavě denní svícení,skládací klíč zapalování aj.aj.
Byla také možnost přejít k jiné značce-bylo by to ovšem finančně ještě náročnější-tím myslím VW polo aj.
Tak jsem rád,jak to vše nakonec dopadlo-a to je asi vše.
-
- Člen Týmu
cream07: Děkuji za vysvětlení. Já jsem taky předváděčku jel jenom po městě a tam se mi auto zdálo dobrý, asi za tři dny jsem jel po dálnici, a tam taky přišel šok! Četl jsem české a polské testy na internetu a samá chvála o tom hluku se nezmiňoval skoro nikdo, tak jsem si říkal, že to je asi jenom v mé hlavě a že jsem na to auto přísný
Ale to všechno co jsi psal, jsem si znovu přečetl a mám naprosto stejný názor. Ti co auto navrhovali asi měli představu, jízdy jenom po městě. A taky proč tak velké úpravy na autě a tak brzo. Toyota moc dobře ví co udělala za "šmejd". A já se nechal nachytat bohužel. Asi s tím nic neudělám, jedině to pořád reklamovat, aby to lépe odhlučnili, nebo fakt nevím. Je zvláštní, že ten problém, tu zmiňujem jenom my dva, přece majitelu yariseIII v česku musí už být nějaký tisic, že byli hluší
Snad se nikdo z nich neurazí. Zkusím to reklamovat a uvidím. Snad už si nikdo nekoupí skladovku předfaceliftem!!!

-
- Člen Týmu
cream07 Jo a ještě k těm zahraničním testům. Četl jsem ten anglický, tam borec popisoval, že v hlučnějším autě nejel a že jízda v Yarisu III, je možná jenom se špuntama.
Pak jsem četl nějaký německý, tam hluk zmiňovali taky a dokonce, že je to velmi nepohodlné tvrdé uskákané auto. Bože, moje první nové auto a taková hrůza. Myslím že to taky nevydržím jezdit v takovém "šmejdu" pokud si nezvyknu, tak to prodám a koupím ojetinu.
Pak jsem četl nějaký německý, tam hluk zmiňovali taky a dokonce, že je to velmi nepohodlné tvrdé uskákané auto. Bože, moje první nové auto a taková hrůza. Myslím že to taky nevydržím jezdit v takovém "šmejdu" pokud si nezvyknu, tak to prodám a koupím ojetinu.
to richardo2222 : plně tě chápu,je to krajně nepříjemné-veškerá jízdní pohoda nula.Také jsem si říkal,že s tím jezdí tisíce
řidičů,jako protipól jeden australan se již 3roky s Toyotou neúspěšně soudí.Mne byla cca po 14dnech,co
jsem auto vlastnil možnost posouzení prac.importéra TMCZ-již dopředu jsem věděl,jak by to dopadlo,tak
jsem se o to ani nepokoušel.Když vidím stále naplněné sklady předešlými typy a vedle nich nové v té
samé cenové hladině tak asi chápeš,co si myslím.Ještě jednou tě zdravím a přeji případné štěstí při
výběru auta.
řidičů,jako protipól jeden australan se již 3roky s Toyotou neúspěšně soudí.Mne byla cca po 14dnech,co
jsem auto vlastnil možnost posouzení prac.importéra TMCZ-již dopředu jsem věděl,jak by to dopadlo,tak
jsem se o to ani nepokoušel.Když vidím stále naplněné sklady předešlými typy a vedle nich nové v té
samé cenové hladině tak asi chápeš,co si myslím.Ještě jednou tě zdravím a přeji případné štěstí při
výběru auta.
-
- Člen Týmu
cream07 : Ahoj ještě jeden dotaz. Jak jsi psal, když jsi ten hluk reklamoval, tak ti v podstatě řekli, že je to normální v Toyote? Konstrukce , toho nového Yarisu je stejná ne? Jenom tam dali jednou tolik tlumicích materiálů. Já jak pojedu na ganarančky, tak jim to řeknu, ale nevím jak dopadnu. Řeknou, že auto je tak vyrobené a že se stím nedá nic dělat. A ten australan se soudí s Toyotou k vůli Yarisu III a k vůli tomu aerodynamickému hluku? Včera sem jel do Ostravy po dálníci a byl to mazec!! Roletky na střeše drčely celou cestu a jel jsem max. 110km/h a i při této rychlosti to byl šílený kravál , normálně jako pootevřené okno. V zahraničí jsou na to taky stížnostu na ten hluk, divím se, že tu na toyota clubu, se k nám nikdo nepřidá, že to nikomu nevadí
. Zkusím jim navrhnout ať moje auto pošlou zpět do Francie , pořádně odhluční.

-
- Člen Týmu
Pročetl jsem si ještě i české testy , skoro všechny , co jsem našel a na Autowebu o tom hluku psali taky, že překvapil velký aerodynamický hluk. Tak kdybych BLBEC pořádě četl ach jo 

to richardo2222 : v tom ti asi nikdo bohužel nepomůže,protože v případě odhlučnění yarisů 3.g.by Toyota asi skončila,když
jsem se o tuto problematiku zajímal,tak Yaris sice v aerodynamic.hlučnosti vyniká,ale může tě trochu
zklidnit,že tímto nešvarem trpí více vozů.Jistě si při sbírání informací o faceliftu zjistil,že podvozek má
nové tlumení,vyztužení karoserie více svary,čelní sklo má nový způsob lepení,nemluvě o tlumících mat.-
ve dveřích,prostor mezi motorem a přístroj.deskou aj.aj.Na první pohled je patrný nový profil plastu před
před.sklem-vzduch tak nenaráží přimo do skla a maxistěrače,ale zvedá ho a tím již Yaris netrpí těmi
větrnými poryvy.Také venk.zrcátka mají jakousi drážku pro usměrňování vzduchu a více tl.mat.,zkrátka je
toho dost (uchycení motoru,výfuku atd.).Můj prvotní nápad na zlepšení byl,že koupím ten plast.profil za
před.kapotou-ovšem cena činí cca 10tisíc+cca 2hod montáže a výsledek by byl v rozsahu všech úprav,
kterými Yaris prošel asi zanedbatelný,tak jsem raději oželel těch 40tisíc a koupil facelift.Josuku toto není
reklama!
jsem se o tuto problematiku zajímal,tak Yaris sice v aerodynamic.hlučnosti vyniká,ale může tě trochu
zklidnit,že tímto nešvarem trpí více vozů.Jistě si při sbírání informací o faceliftu zjistil,že podvozek má
nové tlumení,vyztužení karoserie více svary,čelní sklo má nový způsob lepení,nemluvě o tlumících mat.-
ve dveřích,prostor mezi motorem a přístroj.deskou aj.aj.Na první pohled je patrný nový profil plastu před
před.sklem-vzduch tak nenaráží přimo do skla a maxistěrače,ale zvedá ho a tím již Yaris netrpí těmi
větrnými poryvy.Také venk.zrcátka mají jakousi drážku pro usměrňování vzduchu a více tl.mat.,zkrátka je
toho dost (uchycení motoru,výfuku atd.).Můj prvotní nápad na zlepšení byl,že koupím ten plast.profil za
před.kapotou-ovšem cena činí cca 10tisíc+cca 2hod montáže a výsledek by byl v rozsahu všech úprav,
kterými Yaris prošel asi zanedbatelný,tak jsem raději oželel těch 40tisíc a koupil facelift.Josuku toto není
reklama!
pak ovšem nechápu význam!cream07 píše:..toto není reklama!

to josuk : tak tedy pro nechápavé ještě jednou.Zareagoval jsi přesně jako kapr na háček s návnadou-snažil jsem se
richardovi v kostce vyjmenovat změny,které se netýkají pouze tlum.mat.Tvá reakce byla i na richardovo
"emotivní"vyjádření k potencionálním kupcům Yarisů 3.g.úsměvná a jasně vyjadřuje tvou neznalost o faceliftu,
kterým Yaris prošel a tvořili ho Evropané pro Evropu a zdaleka nebyly kosmetické,jak zmiňuješ.Z tohoto důvodu nemá
smysl pokračovat a to i s ohledem na spokojené majitele předešlých typů,mezi něž pochopitelně patříš i ty.
richardovi v kostce vyjmenovat změny,které se netýkají pouze tlum.mat.Tvá reakce byla i na richardovo
"emotivní"vyjádření k potencionálním kupcům Yarisů 3.g.úsměvná a jasně vyjadřuje tvou neznalost o faceliftu,
kterým Yaris prošel a tvořili ho Evropané pro Evropu a zdaleka nebyly kosmetické,jak zmiňuješ.Z tohoto důvodu nemá
smysl pokračovat a to i s ohledem na spokojené majitele předešlých typů,mezi něž pochopitelně patříš i ty.
-
- Člen Týmu
cream07: zase s tebou musím souhlasit, josuk asi fakt o tom novém autě neví nic. Jen chci říct, že budoucí kupci, za stejné peníze dostanou daleko lepší auto a ty to můžeš potrvdit že?
Nechcem otvárať túto tému,lebo už niekolkokrát ste to tu spomínali, že je to zbytočné toto riešiť...Rešpektujem to, ale
musím to sem hodiť ...
Vážení páni, stal som sa obeťou tak vela diskutovaného aerohluku.
Dnes som bol prezuť pneumatiky na zimné (nemám ich na diskoch
). Tak som sa objednal do servisu (nie pneuservis).
Po prehodení pneumatík, som okamžite začul ten vami spomínaný "piskot... šušťanie..." proste akokeby som išiel proti vetru v daždi .
Kedže som mal auto relatívne tiché bež šušťania a iných pazvukov (pokial si odmyslím ten motor), po prezutí sa tento nesvar objavil aj u mna. Niečo sa muselo udiať pri prezutí pneu- teda tým, ako zdvihli auto,niečo sa niekde možno pohlo (neviem, čo sa môže dojebať pri zhodení kolesa a nahodení nazad... už aj ja viem, čím ste trpeli
Asi aj mna jebne... na nové auto nemám a toto "svišťanie" moje uši tiež nemajú radi . Budem veeeelmi dlho trpieť, kedže je to v podstate nereklamovatelné.

Jo a pánové- to som jazdil dnes len po meste, teda do 60km/hod. Som zvedavý , ked pojdem po dialnici do roboty. Asi ma šlak trafí
musím to sem hodiť ...
Vážení páni, stal som sa obeťou tak vela diskutovaného aerohluku.
Dnes som bol prezuť pneumatiky na zimné (nemám ich na diskoch

Po prehodení pneumatík, som okamžite začul ten vami spomínaný "piskot... šušťanie..." proste akokeby som išiel proti vetru v daždi .
Kedže som mal auto relatívne tiché bež šušťania a iných pazvukov (pokial si odmyslím ten motor), po prezutí sa tento nesvar objavil aj u mna. Niečo sa muselo udiať pri prezutí pneu- teda tým, ako zdvihli auto,niečo sa niekde možno pohlo (neviem, čo sa môže dojebať pri zhodení kolesa a nahodení nazad... už aj ja viem, čím ste trpeli

Asi aj mna jebne... na nové auto nemám a toto "svišťanie" moje uši tiež nemajú radi . Budem veeeelmi dlho trpieť, kedže je to v podstate nereklamovatelné.

Jo a pánové- to som jazdil dnes len po meste, teda do 60km/hod. Som zvedavý , ked pojdem po dialnici do roboty. Asi ma šlak trafí

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
No comment,pouze by mne zajímal typ zim.pneu-výrobce,stáří