1,6 nebo hybrid???

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Re: 1,6 nebo hybrid???

Příspěvek od aczasa »

Ale ja ti nic nevymlouvam.. .To me nechapej nikterak spatne (pozde no). Ja ti jen rikam, ze veci, ktere ti nedavaji smysl mohou davat smysl nekomu jinemu... Ja treba naprosto chapu co a jak myslis ty a dava mi to taky smysl, protoze si tu situaci umim dobre predstavit (i realizovat). Taky jsem parkart jel za 28 hodin casu z litomysle do Izmiru v turecku. :-) Spanek na trajektu z ancony do recka. Takze jo, jde kdeco. Nebo treba otocit z hradce do CDG pariz a zpet do litomysle za 21 hodin.. Opet, je to o tom, co zrovna potrebujes a co jen treba chces a jak si to mezi sebou srovnas..

A pro Lukeho, treba kdyz vezmu, ze budu delat za 200Kc na hodinu a maximalne 8 hodin denne. Tak pro me hodina transportu navic nema upne smysl, protoze se nikdy nezaplati. Opet, neberte to jako ze ja vam rikam, ze to mate delat.. Ja vam jen chci trochu usnadnit pochopeni nepochopitelneho... Tak jsem dnes altruisticky.. :-)
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Idem na gúgl hľadať výraz altruistický.
:blush:
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ale jasne, kazdy to ma jinak...ja kdyz mam naladu, tak jednu z Prahy pres Hradec, protoze nemam srdce Aurise mucit na D1 a stavim se v Myte na karach a to mi pak cesta z Praglu domu trva i 6-7 hodin...zalezi, kdy mne omrzi kary :biggrin:

Aczasa: hotovy lidumil :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

čau. Mám 1.6 automat dálnici těd jezdím cca 6.7L je pravda že dluhé trasy jako Pula, Villach atd kde je kolem Grazu 100km/hod normálně 140 tempomat. Jinak město kolem 8L. Za rok najedu cca 25tis. Jinak byvj měl návratnost Hybridu cca 70tis km. Možná přístí auto bude hybrid a ted sem to měl půjčené a super.. Je pravda že cely týden jezdím jen po městě tak využiji i ten pohyb na elektriku... Zatím sem s 1.6 spokojený a najeto 20tis a při 140km točí CVT jen 2600ot
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jenze to se ti Davide ten hybrid prave nevyplati... a nezaplati.. :-)
Back in Czech.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Tak po městě bych mohl jezdit kolem 5L a ted za 8L takže uspora tam určitě je a pokud si chci auto nechat dýl tak proč ne. Rozdíl v ceně u Aurisu je 70tis kč.. a nebo příště prostě Hyrbid chci :-)
Auris Touring Sportc CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bingo.. A delas dobre. :-)
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Presne tak, nie vždy to je o peniazoch a spotrebe. Ak ju chceš nieje čo riešiť. Mňa sa tiež pýtali ludia prečo práve corolla 1,6, prečo nie oktávka, rapid, ceed, i30, golf, leon, captur, 2008 atď. Stačilo mi ju vidieť najprv v teste v tv, potom naživo a furt som sa nejako v nej videl proste mi sadla jak riť na šerbeľ. Chvíľu som váhal, lebo cena, lebo všetci majú škodu lebo... A potom som si povedal A dosť, kúpim si čo ja chcem. Motor som vedel že chcem každopádne atmosférický benzín, šlo vybrať len medzi 1,33 a 1,6. Potom automat alebo manuál - tam rozhodla konštrukcia automatu v jeho neprospech, vzal som manuál. Ďalšia výbava sú už len navyše prkotiny.
Ináč ale keby do corolly dávali aj hybrid a stál by o povedzme 2500 eur viac - no neviem neviem či by som neskočil s týmto.
Auris v oboch karosárskych verziách mi nejako nesadol miestom vzadu, tam to je fakt pre nás málo miesta.
woita.oi
Člen Týmu

Příspěvek od woita.oi »

Za auris v dieslu bych platil okolo 340€ za 3 mesice silnicni dan, to stejne v benzinu okolo 140€... Hybridy byl zvihodnen do konce roku 2013 , osvobozen od dane uplne... Ja ted jezdim dieslem i30 hnujdaj...uvazoval jsem o tom benzinu at nemusim platit tem parchantum tu dan...sam nevim...:-/
Hyundai i30 1,6 crdi 85 kw 2011
woita.oi
Člen Týmu

Příspěvek od woita.oi »

Tak jsem si to nejak tak pocital a asi vemu ten hybrid, lip vybaveny hybrid vyjde i tak levneji nez diesel, pac tu 1,4 bych nechtel to je moc slabe... Ted mam 1,6 115kobyl a slabsiho bych nic nechtel v dieslu... A hybridek ma i automat... Kdyby mi pri normalni jizde bez zadneho zavodeni hybrid zezral okolo 6 litru, tak by to bylo pekne...tak asi tak...
woita.oi
Člen Týmu

Příspěvek od woita.oi »

A co si myslite o koupeni predvadecky? Netusim totiz jak se k tem autum chovaji...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mám podobné. Po majiteli Toyoty. Takže vzhledem ke konstrukci hybridu bych dal skoro ruku do ohně, že bude OK. Je poměrně málo šanci, že bude pokazeny a je na něj hodně dlouhá záruka..
Back in Czech.
woita.oi
Člen Týmu

Příspěvek od woita.oi »

Par predvadecek jsme meli v rodine par od hjunde a subaru a nikdy problem nebyl a cena vzdy atraktivni ;)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jj. Já tedy mohu mluvit jen za Toyotu a vidim to podobně. Mimochodem co si pamatuji, tak Toyota první přišla s tím, že dohledatelnymi prodeji i dál nepada záruka.. To je trocha historie...
Back in Czech.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Moje auto mělo najeto 270km ale i když sem teď jezdil v Hybridu tak s prodejcem a jejich trasu. Prý auta nepujcuji jako konkurence. .
Auris Touring Sportc CVT
Odpovědět

Zpět na „Auris“