LPG
Re: LPG
Máme ještě druhou generaci automat v benzínu a ta si řekne o 10-11 ale tam je ta stará převodovka.
Já s tou novou nechávám řadit jen automat, jezdí v menších otáčkách než s pádlama. Jedině kdy používám manuální řazení je nad 150 kdy je zbytečný aby to podřazovalo a řvalo tak tam dám ručně 7ku.
Já s tou novou nechávám řadit jen automat, jezdí v menších otáčkách než s pádlama. Jedině kdy používám manuální řazení je nad 150 kdy je zbytečný aby to podřazovalo a řvalo tak tam dám ručně 7ku.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Ja ted prave premyslim o 12/2008 automat LUX a jeste zvazuju tu spotrebu. Mam prave v hlave, ze se toci kolem 10l/100, s automatem jeste o litr vic. Tak me prave ta sporeba 8 trochu prekvapila a ted nevim co si o tom myslet.
ex Toyota Corolla 1.4 XLI sedan, r.v. 1995
Toyota Auris 1.6 Luna, r.v. 2011
Toyota Auris 1.6 Luna, r.v. 2011
Neviem, či hrá rolu rok výroby, alebo spôsob jazdy, typ pneu, v akom meste jazdíš...asi z každého niečo, v každom prípade, na Honde CRV 2002, aj na Mitsubishi Outlander 2005, obidva 2,0 benzín-LPG som sa nedostal v meste pod 10,5 litra. Táto RAVka má živší motor, lepšie reaguje na priadnie plynu, dá sa s ňou celkom slušne obiehať, a spotreba je o 2 litre pod tými staršími motormi. Čo čítam, tak tieto nové IV.gen, sú na tom ešte lepšie.
Nevím jak druhá generace ale já mam třetí, rok 2006 bere mi to taky kolem 8 ,po městě ted asi 9 a na plyn kolem 10 tedˇani to ne jezdím spíš na pohodu .Jinak souhlasím stím že záleží na více věcech ale hlavně na tom článku mezi volante a pedaly.
Aký tám máš LPG ? Tiež rozmýšľam nad LPG, ale toho oficiálneho GAStechu schváleného v SR na RAVku sa trochu bojím, a BRC už vychádza aj s papierovačkami asi na 1500 Eur, čo sa mi zdá dosť.jano.47 píše:Nevím jak druhá generace ale já mam třetí, rok 2006 bere mi to taky kolem 8 ,po městě ted asi 9 a na plyn kolem 10 tedˇani to ne jezdím spíš na pohodu .Jinak souhlasím stím že záleží na více věcech ale hlavně na tom článku mezi volante a pedaly.
Jak už jsem psal mám tam polský stag 300 a zatím úplně v pohodě,nenech si vnutit značku kterou nechceš.Správna firma ti dá na výběr,fakt to není o značce ale o seřízení a kvalitě montáže,nic víc nic mínˇ.
V dnešní době opravdu nechápu ty obavy ohledně LPG
To už fakt nejsou systémy z před desíti let. Teď je LPG napojeno na řídící jednotku auta a bere si signály z čidel a nastavuje směs podle aktuálních podmínek. Nehrozí chudé směsi atd. Takže když plynař dobře namontuje, není se vůbec čeho bát. A plně souhlasí s tím, že vše stojí a padá na kvalitě montáže.. Systém až tak nerozhoduje..možná z pohledu vlastní spolehlivosti dílů. ale jinak..
Mám plyn už hodně dlouho v subarech ( aktuálně Tribeca 6ti válec o kterém říkají, že na plyn to je nejhorší motor ze všech. A já a pár známých už s něma jezdí na LPG desítky tisíc km a bez jediného problému ). Mám projetou skoro celou evropu výhradně na LPG a NIKDY jsem nikde neměl jediný problém s LPG.
Mám LPG i v RAV4 II 2.0i a možná divné, ale..zcela bez problémů
Doba jde dopředu a zůstávat názorově v době začátků tisíciletí je asi blbost, ne?
Zdar Japoncům!
To už fakt nejsou systémy z před desíti let. Teď je LPG napojeno na řídící jednotku auta a bere si signály z čidel a nastavuje směs podle aktuálních podmínek. Nehrozí chudé směsi atd. Takže když plynař dobře namontuje, není se vůbec čeho bát. A plně souhlasí s tím, že vše stojí a padá na kvalitě montáže.. Systém až tak nerozhoduje..možná z pohledu vlastní spolehlivosti dílů. ale jinak..
Mám plyn už hodně dlouho v subarech ( aktuálně Tribeca 6ti válec o kterém říkají, že na plyn to je nejhorší motor ze všech. A já a pár známých už s něma jezdí na LPG desítky tisíc km a bez jediného problému ). Mám projetou skoro celou evropu výhradně na LPG a NIKDY jsem nikde neměl jediný problém s LPG.
Mám LPG i v RAV4 II 2.0i a možná divné, ale..zcela bez problémů
Doba jde dopředu a zůstávat názorově v době začátků tisíciletí je asi blbost, ne?
Zdar Japoncům!
Presne tak.. v dnesni dobe nechapu nic kolem LPG.... Je to jen zkurveny system, ktery nici auta, unika danim a v primerene dobe bude muset byt zdanen jako kazde dalsi palivo a tim padem LPG bude drazsi nez benzin......
Back in Czech.
No jak se na to někdo dívá jen z hlediska principu, tak se nedá nic dělat
Každý rok při mém nájezdu ušetřím jen na subaru min 40000,- a i více čistého na palivu oproti benzínu (opravdu čistého už po odečtu benzínu na starty a zahřáti motoru. Servisní prohlídky periodické mám zdarma). V kombinaci s bezporuchovosti to není nijak špatné ušetření za ty roky.Takhle už jezdím 10 let a ravka a subko jsou me 3 a 4 auto na LPG. A když zdaní LPG ( a klidně ať zdaní - tak už to chodí) a bude opravdu dražší, než benzín, tak stačí zmáčknout jedno tlačítko a jezdím na benzín. Mám investici do Lpg dááávno vrácenou.
Ale npř. tento rok jsem tankoval v Bosně LPG po 9kc/l . To vycházelo v průměru 1,3 kc/km. A to je s dvoutunovým 6ti válcem celkem v klidu .
Jediná změna pro mě je, že měním asi tak o 3-4 tis km častěji olej. Toť vše za 10 let.
Ale ať si každý jezdí na co chce. Je krásné, že si může každý zařídit své autíčko a vůbec život jak jen se mu zlíbí, no ne?
O zdanění LPG se mluví asi 20 let a za tu dobu jsem už stačil díky němu ušetřit statisíce . Ve všech autech jsem LPG měl, teď se ho chystám nechat dát do Rav4. Žádný přimazávání, žádný aditiva a podobný nesmysli a zbytečnosti na peněženky lidí...poslední auto ma LPG najezdilo 300 tkm a motor při prodeji bral 0,1 l oleje na 1000km. Takže asi tak .