Auris LPG

nová modelová řada - nástupce Corolly
burak84
Člen Týmu

Re: Auris LPG

Příspěvek od burak84 »

slabostka píše:
maxwell píše:je tu někdo kdo se může pochlubit, že má na LPG v Toyotě najeto víc než 100 tis bez problémů? pochlubte se někdo......

- taká Toyota predsa neexistuje.... nikde... ani v Holandsku ani v Taliansku ani v poslednej Hornej-Dolnej... kľudne môže administrátor zavrieť tému...

Ahoj,

naše firemní auris TS 1,6 od 0km předělaná na LPG jezdila necelé dva roky než měla totálku v Praze na oktuhu foto můžu poslat.
Máme v tom GPS mělo to asi 190tis. km předěláno u http://htszabreh.cz/ stálo 19 900,- bez DPH s přimazáváním. Dělaly se postvě servisy po 15tis. km a každých 60tis. kontrola vůle ventilů asi za 900Kč.
Auto nemělo jediný problém až na ten aquaplanning na okruhu. Pojištovna to dala na totálku, ale mělo to GAP od Toyoty vyplatili nám 100% pořizovací ceny u auta co mělo 190tis. za dva roky :-)

2x jsem to posílal do Toyoty protože mně žádali o oficiální referenci a kontakty na LPG a vyčíslení servisů. Někde mám i výpis cen těch servisů.

Já ty auta u nás jen nakupuju, ale kolega šéf logistiky má od všeho dokumenty, pokud by měl někdo zájem není problém. Jinak provozujeme i několik LPG yaris roky 2014 2015 a ty taky budou mít už kolem 100tis. km

Takže toyota LPG proč ne. I když oficiální Toyota zastoupení z toho nemělo radost když jsme to na vleku vezli do HTS, tak teď k nám chodí pro rady pro ostatní zákazníky.

Čau Honza
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Toyota nevím, ale v Accordu jsem měl lpg od cca 180000 do 380000. Jednou za rok to chtělo seřídit, což trvalo asi 10 minut a stálo 100 korun. Je fakt, že konec byl kvůli motoru a možná to souvislost s lpg mělo, ale kdo ví, jestli by to na benzín nezdechlo stejně - 380000km a dvacet let na auto celkem stačí. :-) Problém ke konci byl s tím, že odešlo vstřikování (nepoužívalo se), takže se muselo i startovat na plyn, což naštěstí šlo.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ja som to myslel samozrejme ironicky.... za mňa LPG do auta s nepriamym vstrekom ano, podstatné je v akom je motor stave pred zástavbou a najpodstatnejšia je dielňa kde to robia a vyladia - je jedno či BRC alebo Lovato či Stag - nech dajú to s čím majú skúsenosti a vedia nastaviť - nastaviť s počítačom na kolenách.
Za mňa ak je adekvátna spotreba, adekvátny nájazd a adekvátne roky čo budem vlastniť auto tak LPG určite a je jedno či Toyota, Dacia, Fiat....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

xvasek píše:Toyota nevím, ale v Accordu jsem měl lpg od cca 180000 do 380000. Jednou za rok to chtělo seřídit, což trvalo asi 10 minut a stálo 100 korun. Je fakt, že konec byl kvůli motoru a možná to souvislost s lpg mělo, ale kdo ví, jestli by to na benzín nezdechlo stejně - 380000km a dvacet let na auto celkem stačí. :-) Problém ke konci byl s tím, že odešlo vstřikování (nepoužívalo se), takže se muselo i startovat na plyn, což naštěstí šlo.
- po 200 000km na LPG sa auto zaplatilo celé a možno aj viac krát.... a keby bol schopný ten zvyšok tak ďalší motor kúpiš za prá grošov a môžeš urobiť ďalších 200 000km....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

Vyplatilo se to určitě, o tom žádná. Ale výměnu motoru jsme neuvažovali, i když ono asi stačilo přebrousit hlavu a nové těsnění. Hlavní důvod vyřazení bylo něco jiného. Po tolika letech jsou v tom autě všechny plasty tak vykalené, že je všechno hrozně křehké. Na co sáhneš, to se ti ulomí, pak nejdou ani např. vyměnit žárovky, musí se s celým světlem apod...
Odpovědět

Zpět na „Auris“