Kolisani otacek u noveho Aurise

nová modelová řada - nástupce Corolly
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolisani otacek u noveho Aurise

Příspěvek od Haky »

Já mám Aurise 1.6 koupenýho 2.7.2013, najeto 8500 km a žádný kolísání otáček jsem nikdy neměl. Tak spíš bych to viděl na chybu než na vlastnost.
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

No dobre Haky a ked po zohriati motora zastavis a povypinas secky blbosti okrem motora tak ake mas cca otacky?
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Fuha, ja som vypol na svojej Corolle 1,6 klimu a otáčky po zahriati nekolíšu. Pri zapnutej klíme aj za tepla kolíšu - chvíľu sú na +-600, potom stúpnu tak na 750, zasa klesnú. Najazdených 12160km.
Inak na 15000 keď pôjdem na servisnú prehliadku chcem aby mi aplikovali toyoťácke aditívum, na škodu to nebude.
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

Při zahřátým motoru cca 650 otáček bez klimy a cca 750 otáček s klimou. Otáčky jsou stálé, nekolísají. Najeto 8900 Km a otáčky nekolísaly už od začátku. Výroba 7/2013.
mirek01 píše:No dobre Haky a ked po zohriati motora zastavis a povypinas secky blbosti okrem motora tak ake mas cca otacky?
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

a pri tych otackach cca 650 nepocitujes ani trochu zvysene vybracie?
Obrázek
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

Vůbec žádný vibrace, auto je absolutně tichý. Pokud by chtěl někdo porovnat, tak v Jihlavě jsem k dispozici :bigups:
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

nuz ... skoda ze to mam trosku dalej
Obrázek
Peter Fransky
Řidič

Příspěvek od Peter Fransky »

mne to nerobi. ani studeny motor ani zahriaty. Otacky stabilne stale. Koliskanie otacok je jednoznacne chyba
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Cecilius
Člen Týmu

Příspěvek od Cecilius »

Tak dnes som to prvykrat spozoroval na svojom aute. Ked auto stalo so zahriatym motorom mu z klasickych volnobeznych cca 600-700 otacok "bezdovodne" vystrelili na 800-900 zhruba na 2-3 sekundy kym sa to zrovnalo (klima vypla). Ked som potocil termostatom nizsie tak spravilo to iste na opacnu stranu - otacky spadli na cca 400 - myzlel som ze to zdochne (zaplo klimu).
Na 99,99% je to klima. Ale neviem ci s tym pojde nieco spravit, bo logicky su to skokovite zmeny zataze motoru s ktorymi sa asi nic nevysporiada.
Peter Fransky
Řidič

kompresor iba on/off = skokovo zatazuje elektirckym odberom.

Chcelo by to climatronic z tej nenavidenej skodovky :-) :biggrin:
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Climatronic v škodofke má plynulú reguláciu?
Kolega má 1,9tdi oktáviu 5ročnú s autoamtickou klímou, nadáva v zime na kúrenie, keď vyrazí z Košíc, tak v Rožňave už môže zobliecť vetrovku, dovtedy klepe kosu. 60km dokiaľ sa zohreje kabína. Nic moc, to aj s 1,6HDi kúrilo hneď. Ešte rýchlejšie ako v benzínovej toyote.
Peter Fransky
Řidič

ee,

automaticka klima znamena, ze pri potrebe chladenia sa kompresor nezapina narazovo, ale plynule (vid invertor pri beznej domacej klime).

Bezny system on/off znamena, ze klima bud ide alebo nejde. Ak chces menej chladu, tak ku studenemu vzduchu gombikom primiesas teply. Ale kompresor brci stale.
Pri automatickej klime sa neprimiesa teply vzduch, ale znizi vykon kompresora.

Preto maju automaticke klimatizacie dlhsiu trvanlivost - opat analogia s beznou klimatizaciou.

Jo a pisal osm to preto, lebo pri beznej klime zapnutie kompresora znamena narazovo zvyseny odber prudu = zvysena namaha alternatora = zvysena namaha motora = kym riadiaca jednotka doda viac paliva, otacky zakolisu.. Pri automatickej klime sa prison paliva zvysuje postupne, riadiaca jednotka stiha zvysovat dodavku paliva postupne, preto otacky nekolisu.--

ad rychlost kurenia:
po zavedeni priameho vstrekovania do naftakov sa rapidne zvysila ucinnost motora - teda zostava malo odpadoveho tepla, teda auto kuri daleko neskor ako benzin, ktory bezne teplom odpadovym doslova plytva.

To je dovod, preco naftove motory v od cca 1996 velmi slabo kurili (a kuria) - to je pripade tej skodovky.
Nema to nic spolocne s klimatizaciou - ani mechanickou, ani automatickou.

V sucasnosti sa do naftovych motorov pridavaju dodatocne elektricke prihrevy, ktore spiralou zohrievaju vodu v uzavretom okruhu, kym sa motor nezohreje natolko, aby sa otvoril thermostat. (alebo aj naftove - ja mam napr. v corolla naftovy prihrev).

eto vsjo.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Nebudu teoretizovat, uvedu praxi:

Avensis 2,0D-4D automaticka klima na 21°C a v zime zacne topit po 5-6km jizdy
Auris 1,6 benzin automaticka klima na 21°C a v zime zacne topit po 1-1.5km jizdy

Rozdil evidentni, teoreticke sracky mne nezajimaji...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
marceltokar
Manager Týmu

Inak ja mám automatickú klímu v toyote a otáčky na neutráli kolíšu, na rozdiel od toho čo si písal. Či akože pri tojoťáckej autoamtickej klíme kolíšu lebo je blbá a pri škodováckej automatickej klíme nekolíšu, lebo je fasa?
Ja som tým len chcel povedať, že radšej budem kukať ako kolíšu otáčky pri zapnutej klíme na neutráli ako klepať kosu celú zimu v aute ako to musia robiť škodovkári s automatickou klímou a dízlákom. Ničomu tie kolísajúce otáčky neškodia, je len zvýšená námaha alternátora a motora ako píšeš. Ak sú teda spôsobené práve len nábehom kompresora klímy.
A ešte jedna vec - v zime som mal v HDi zahriatu kabínu po 10km, v toyote benzínovej mám zhruba tiež tak, kamoš v naftovej oktávii po 60km. Zlatá škodoffka...
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

Peter Fransky píše:...zapnutie kompresora znamena narazovo zvyseny odber prudu = zvysena namaha alternatora = zvysena ...
vy mate v aurisu elektrickej kompresor klimatizace?? ja bych se vsadil ze v T25 je mechanickej, pohanenej klinakem, a rozdil automaticka/manualni klima neni IMHO v tom jak spina kompresor ale v tom jak se micha vystupni vzduch: automaticky dle zadane teploty (at uz vystupniho vzduchu ci teploty interieru) nebo mechanicky - nastavenim smesovaciho ventilu....

takze i s "hloupym" (ale za to ucinnym) mechanickym, spojkou rizenym (on/off), kompresorem lze pohanet automatickou klimu
Odpovědět

Zpět na „Auris“