Vstřiky nevím, musel bych se podívat, jestli nebyly měněné před koupí, vím ale, že byl vyměněný DPF, ten bude mít podle mě největší vliv, jak je zadělanej, přijde mi logické, že spotřeba půjde výš. S novým zatím najeto cca 50t km a nepozoruju nic, žádný kouř nebo jiné známky vypalování, možná jednou dvakrát se mi zdála vyšší okamžitá spotřeba než normálně, ale jinak nic.dacapo píše:Máš parádní spotřebu. Nemáš náhodou nové vstřiky nebo něco?. Kolega na Ravce nové vstřiky a čerpadlo a říkal že jezdí za 6.7. Já se tak tak přiblížím k sedmi a to z kopce, teď mám 9. Je to divné takové rozdíly. Stylem jízdy to nebude.
Spotřeba Avensis 2,2
Re: Spotřeba Avensis 2,2
Už jsem druhý měsíc bez DPF stálo mě to 12tis ještě jsem to stabilně neměřil protože se mi nedaří projezdit celou nádrž jen do práce, ale určitě spotřeba klesla o litr možná i víc a motor lépe táhne. V servisu mi řekli, že pokud pravidelně nehulím tak je DPF ucpaný. TPři vyjmutí DPF jsem měl 160tis, naposledy mi to hulilo někde při 100tis, když jsem viděl v servisu rozřízlej muj starej DPF nechápu jak to mohlo jezdit byl brutálně ucpanej.
PS: ve 140tis jsem dělal proplach DPF chemijí original Toyota servis za 2tis,auto už bylo neustále v chybě => v nouzáku. Na chvíli to pomohlo, ale regenerace neprobíhala (auto nehulilo)
PS: ve 140tis jsem dělal proplach DPF chemijí original Toyota servis za 2tis,auto už bylo neustále v chybě => v nouzáku. Na chvíli to pomohlo, ale regenerace neprobíhala (auto nehulilo)
Toyota Avensis 2.2 D-CAT 130kW Kombi 07/2005
Toyota Avensis 1.8 7AFE 81kW Sedan 1998
Tak to mi hulí každý týden. Hele kdo ti to vykuchal? Taky o tom uvažuju, sice mi funguje, ale počítám, že brzo nebude, chci ho taky ven.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak este raz po lopate, ze jazdis za 6,5 ti verim, ja to mam na SK. Ale viaceri asi nedokazu akceptovat fakt, ze za inych podmienok to zerie aj 2x tolko. Prd spravis s jazdnym stylom v zapche vo velkomeste. Mozes sa len ticho divat na rastuce cislo.Honza K. píše:Fakt no commentCommonUser píše: To mam podobne hodnoty na benzine ..... na Slovaci alebo v noci.
No podme k DCATu, problem je v tvojej hlave, ze neveris, lebo nevidis. Viera hory prenasa ! Zober si DCAT a jazdi ciste mesto ako Mnichov, Frankfurt a pod. a staci sa drzat premavky (resp. zapchy) a uvidime co vyhodi tvoj generator nahodnych cisiel
![]()
Este raz, ja som na 1,9 TDI 81kw maval obcas cez 9 v zime (na nadrz !) a to som si isty, ze vseobecne to zralo menej ako tvoj DCAT. Celkovo mi vychadzalo tak 6,2.
Tak hor sa do kupelne pod studenu sprchu a prebrat sa (http://www.spritmonitor.de/de/detailans ... ml?page=10)Krom snad toho, že můj generátor náhodných čísel je stabilně dost přesný, odchylka 0.1 - 0.2 l/100km, na věčné časy a nikdy jinak, důkaz připojen v podpisu, měření na základě účtenky z čerpačky, tankuju vždy do prvního výstřelu pistole
vandal:
Rotacka 1,9 TDI ti kludne pojde za 9 (verzia PD aj cez 10). Staci jazdit v zime KRATKE trasy cez VELKE mesto alebo byvat pod kopcom. Co nemam doma, to neexistuje ?

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser - aha asi jsem tě blbě pochopil, jo jasně, jak se jede někde v zácpě, město atd. je to na prd. Ale to je v podstatě s jakýmkoliv autem. Věřím tomu že i hybrid se brzo vyšťaví a pak jede stejnak na motor a spotřeba opět v pytli. Pro takový režim je jasný vítěz benzín to je jasný, taky bych si ho do města koupil. Na druhou stranu se mi líbí, že se současným dieselem nemusím vůbec šlapat na plyn a popojížďku si řídím jenom spojkou, u benálu jsem dřív i tak musel trošku polechtat, aby mi to při rozjezdu nechcíplo. Pro mě je ale město většinou tak 20 - 30 % jízd, jinak dálnice a meziměsto a tam nedám na svého chrochtáka dopustit, proti benzínu mnohem lepší. Až se mi ucpe filtr a budu jezdit i tak za 9 - 10 tak se na něj nas.. a vyměním 

DPF neměnit je to moc drahá výměna a problém se stejně odstraní jen dočasně, lepší tenhle špunt v prdeli nadobro vytáhnout. Můžu doporučit ProfiChip trvalo to 8:30 - 12:30 cena 12tis vč DPH a je po problému + záruka + garance, že emise budou ok.
Spotřeba u mě šla dolů 0,8-1 litr a chrochtálek chrochtá veseleji je to znát.
Nyní při mé prasácké jízdě v "zimě" mám problém se dostat přes 8 litrů na dálnici 160-180km/h. Předtím když jsem jezdil jak dobytek nebyl problém se dostat na průměr 9,5.
Hodně záleží jak daleko jedu tedy poměr studený/teplý motor, ale když jedu dál více jak 25km a po zahřátí mu šlapu na koule co to dá tak fakt se mi nedaří dostat se nad 8litru což mi příjde jako úplný zázrak po předchozích zkušenostech.
Teď se už jen zbavit EGR ventilu a už bude tohle auto dokonalý
Profichip Praha
Běchorská 22
193 00 Praha 9 - Horní Počernice
profesionální chiptuning
Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Jihlava, Liberec, České Budějovice a další
Tel: 774 70 63 70 (informace, objednávky, technická podpora)
Email: praha@profichiptuning.cz
Web: www.profichip.cz
Spotřeba u mě šla dolů 0,8-1 litr a chrochtálek chrochtá veseleji je to znát.
Nyní při mé prasácké jízdě v "zimě" mám problém se dostat přes 8 litrů na dálnici 160-180km/h. Předtím když jsem jezdil jak dobytek nebyl problém se dostat na průměr 9,5.
Hodně záleží jak daleko jedu tedy poměr studený/teplý motor, ale když jedu dál více jak 25km a po zahřátí mu šlapu na koule co to dá tak fakt se mi nedaří dostat se nad 8litru což mi příjde jako úplný zázrak po předchozích zkušenostech.
Teď se už jen zbavit EGR ventilu a už bude tohle auto dokonalý

Profichip Praha
Běchorská 22
193 00 Praha 9 - Horní Počernice
profesionální chiptuning
Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Jihlava, Liberec, České Budějovice a další
Tel: 774 70 63 70 (informace, objednávky, technická podpora)
Email: praha@profichiptuning.cz
Web: www.profichip.cz
Takže ti ho vykuchali a dali místo nej co? Trubku? A co čidla a vstřik, to obelstili nějakou krabkou v motoru, nebo ti to celé přehrávali? Asi mě to čeká páč regeneruju skoro každý den.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
Mám to tam taky, dává se tam HW emulátor (krabička jako větší mobil)..
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
Doufám, že pokud někomu z vás vykuchali filtr tak že vám odečetli cenu kterou za něj dostanou ve výkupu? U naftových filtrů z prvovýroby to dělá totiž i několik tisíc
Rozříznou ho, vyndají, provrtají a piliny dají do stroje, který jim vyhodnotí složení a podle toho dostaneš bankoffky a ne málo!!! Tak se nenechte furt vodrbávat hoši

Rozříznou ho, vyndají, provrtají a piliny dají do stroje, který jim vyhodnotí složení a podle toho dostaneš bankoffky a ne málo!!! Tak se nenechte furt vodrbávat hoši

RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
-
- Člen Týmu
Přeji všem v roce 2015 hodně dalších kilometrů bez nehod a závad. Načal jsem 4. stovku km.
Tom
2,2 combi 2007, 110 kw
Tom
2,2 combi 2007, 110 kw
- Přílohy
-
- DSC_0162 – kopie.jpg
- (57.31 KiB) Staženo 1019 x
Už jsi měnil vstřiky ? nebo jedeš vše na original ?Mudshark Tom píše:Přeji všem v roce 2015 hodně dalších kilometrů bez nehod a závad. Načal jsem 4. stovku km.
Tom
2,2 combi 2007, 110 kw
-
- Člen Týmu
Vstřiky jsem měnil origo v 270 tk, auto si chci ještě nějakou dobu nechat, jinak je vše bezvadné. TomBubuzap píše:Už jsi měnil vstřiky ? nebo jedeš vše na original ?Mudshark Tom píše:Přeji všem v roce 2015 hodně dalších kilometrů bez nehod a závad. Načal jsem 4. stovku km.
Tom
2,2 combi 2007, 110 kw
Asi už jsem trochu off-topic ale jak dlouhou očekáváš životnost tohohle auta? Já jsem na 258tk, kromě brzd a aku je vše v původním stavu a vůbec se mi to auto nechce prodávat. Vše funguje k mojí naprosté spokojenosti a stejně bych si jiné auto nekoupil (jen bych už teď hůře sháněl bez DPF). Na druhou stranu jednou to přijít musí a z toho auta se stane past na peníze, tak by mě zajímalo, kdy to mám čekat...Mudshark Tom píše: Vstřiky jsem měnil origo v 270 tk, auto si chci ještě nějakou dobu nechat, jinak je vše bezvadné. Tom
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
-
- Člen Týmu
Chtěl bych ještě aspoň 100 km najet, uvidíme. Kdybych ho s těma kilometrama prodal tak do 100 Kč, tak bych musel nejméně 200 Kč přidat abych koupil starší 27 s nájezdem 150 km a víc, to mně ta investice do vstřiků připadala u auta který znám smysluplnější. Jinak bych taky jinou značku nechtěl. Tommelsoft píše:Asi už jsem trochu off-topic ale jak dlouhou očekáváš životnost tohohle auta? Já jsem na 258tk, kromě brzd a aku je vše v původním stavu a vůbec se mi to auto nechce prodávat. Vše funguje k mojí naprosté spokojenosti a stejně bych si jiné auto nekoupil (jen bych už teď hůře sháněl bez DPF). Na druhou stranu jednou to přijít musí a z toho auta se stane past na peníze, tak by mě zajímalo, kdy to mám čekat...Mudshark Tom píše: Vstřiky jsem měnil origo v 270 tk, auto si chci ještě nějakou dobu nechat, jinak je vše bezvadné. Tom