Celica 7AFTE rady, tipy
Proč sarkazmus? Nejzkušenější lidi na fóru ti napíšou že to motor bez nákladnější přestavby nezvládne a ty si furt je des svojí písničku tak proto. Být tebou tak mě spíš zajímá odstranění toho lokálního přehřevu. Ke příspěvku o 7AGE ze je to bastleni se radši nevyjadřují jinak bych byl zase obviněn z arogance 

Myslet si ze dam na auto turbo, tedy ze zvednu vykon a nic jineho neni treba je blbost ze. Se silou primoumerne rostou naroky na vsehcny dalsi komponenty .... 
Jednoduchy priklad:
Auto+dat auto do kupy+dily co budou potreba k tomu aby to nebyl letici srot ale brzdilo to a drzelo na ceste + uprava motoru vcetne go + nadstavba turba a veci okolo+ hromady picovinek + prace a projebany cas = nesmysl
Dosadit si cisla a vyplivnout na konci sumu neni takovej problem, si to spocitej.
A ono slavne " A kdo to ma? " zavani spis trapnosti ...
Pritom je tady popsane jak se to ma udelat at je to sakra zabavny stroj a ve vysldku to vyjde lepe .... staci hledat ...

Jednoduchy priklad:
Auto+dat auto do kupy+dily co budou potreba k tomu aby to nebyl letici srot ale brzdilo to a drzelo na ceste + uprava motoru vcetne go + nadstavba turba a veci okolo+ hromady picovinek + prace a projebany cas = nesmysl
Dosadit si cisla a vyplivnout na konci sumu neni takovej problem, si to spocitej.
A ono slavne " A kdo to ma? " zavani spis trapnosti ...
Pritom je tady popsane jak se to ma udelat at je to sakra zabavny stroj a ve vysldku to vyjde lepe .... staci hledat ...
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
proč se do něj všichni tak navážíte ?
Celik: kluci se ti snaží říct že se to finančně nevyplatí a je snazší si koupit bud 2,0 nebo rovnou GT4, s tim že trvanlivost motoru bude taky jinde, pokud do toho pořád chceš jít, tak na Malpasa bude určitě i někde na foru kontak, případně věřim že někdo ti ho dá a pokud to myslíš vážně tak mu budeš chtít zavolat ne si s nim psát
zapálení pro věc je svinstvo, znám to taky, jak se myšlenka dostane do hlavy, tak se blbě dostává ven, ale je dobrý si to občas hodně promyslet logikou a ne jen srdcem, aby jsi pak nezaplkal nad výdělkem

Celik: kluci se ti snaží říct že se to finančně nevyplatí a je snazší si koupit bud 2,0 nebo rovnou GT4, s tim že trvanlivost motoru bude taky jinde, pokud do toho pořád chceš jít, tak na Malpasa bude určitě i někde na foru kontak, případně věřim že někdo ti ho dá a pokud to myslíš vážně tak mu budeš chtít zavolat ne si s nim psát

zapálení pro věc je svinstvo, znám to taky, jak se myšlenka dostane do hlavy, tak se blbě dostává ven, ale je dobrý si to občas hodně promyslet logikou a ne jen srdcem, aby jsi pak nezaplkal nad výdělkem

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No já se taky v 18 pro vše hned nadchnul a myslel jsem že koupím za 20k turbokit našroubuju za týden a auto bude lítat jako šílený. Ale přesně jak se tu píše je to o počítání. A halda práce a peněz na nové gt4, za 10 000km v něčem unikátním podle mne moc nestojí.
Spíš si myslím ,že později bude rád za to "navážení" protože neutratí hromadu peněz za nákup dílů. A 5000 za budíky je tak procento z celé skládačky.

Spíš si myslím ,že později bude rád za to "navážení" protože neutratí hromadu peněz za nákup dílů. A 5000 za budíky je tak procento z celé skládačky.
S tím bastlením jsem fakt plácl krávovinu , teda  7AGE bych opravdu rád udělal , ale nevím co k němu všechno potřebuji a nevím , jestli by ta cena předělání na GE byla výhodná , než dát turbo a až by se zadřela klika nebo podobně , tak koupit nový blok a na něm tlačit menší tlak..
 7AGE bych opravdu rád udělal , ale nevím co k němu všechno potřebuji a nevím , jestli by ta cena předělání na GE byla výhodná , než dát turbo a až by se zadřela klika nebo podobně , tak koupit nový blok a na něm tlačit menší tlak..
Neberu to jako navážení
Uruem , a když jsem u toho věku.. Mně je teď ještě o něco méně , než 18 let

7AGE bych opravdu rád udělal , ale nevím co k němu všechno potřebuji a nevím , jestli by ta cena předělání na GE byla výhodná , než dát turbo a až by se zadřela klika nebo podobně , tak koupit nový blok a na něm tlačit menší tlak..
 7AGE bych opravdu rád udělal , ale nevím co k němu všechno potřebuji a nevím , jestli by ta cena předělání na GE byla výhodná , než dát turbo a až by se zadřela klika nebo podobně , tak koupit nový blok a na něm tlačit menší tlak..Neberu to jako navážení

Uruem , a když jsem u toho věku.. Mně je teď ještě o něco méně , než 18 let

Toyota Celica AT200 1995
BMW E36 318ti 1997 - Winter warrior
NA netu je jeden projekt o 7AGE 16v ktery je asi jediny podle ktereho muzes jit v klidu stavet ... pokud to myslis vazne tak na nej narazis a netreba nic radit ...bodys píše:Na internetu je toho dost ale i hodně dezinformaci.
to same plati i o turbu tech funkcnich setupu je nekolik ...
Celic> jakou mas predstavu ze to bude stat? urcite jste si to doma hodili na papir a mate predstavu na kolik vyjde vyfuk na miru, odpovidajici brzdy, samotny podvozek na 1,8 v serii je nevyhovujici, jasne ze motor, chlazeni atd ...
No a az das dohromady tu cenu tak by me zajimalo za jak dlouho to chces dat dohromady. Vzhledem ktomu ze se to bude delat postupne podle penez ...
Priklad> moje predstava je ze za cely setup vcetne uprav zbytku auta dam maximalne 184 tisic a jsem schopny to 100% dat dohromady do 2 let takze to vidim +- s odlazenim na vyjezd jaro 2016 ....

To sem si tak nejak vycetl uz predtim ..... navic je videt, ze v tom moc jasno nemas. 
Me ale opakuji zajima kolik to bude stat a v jakem casovem useku jsi schopny tu cenu dat dohromady tak aby to nebyl projekt na cely zivot a melo to nejaky smysl.
Cena? cas?

Me ale opakuji zajima kolik to bude stat a v jakem casovem useku jsi schopny tu cenu dat dohromady tak aby to nebyl projekt na cely zivot a melo to nejaky smysl.
Cena? cas?

Moje představa je nízkonákladová. Chtěl bych hlavně spolehlivost. Zatím co jsem vyzjistil.
Spodek
block 7a
klika 7a
písty 4age
ojnice 7a (nebo mám kované CA18DET velký 48 i malý průměr 20 je stejný a CA ojnice je o 0,5mm větší)
šály ACL
Vršek
hlava 4afe redtop
stock ŘJ
nastavitelné vačkové kola
kevltarový rozvoďák z 924 (944??) porsche
rozvodové kolo na klikové hřídeli 4age??
Postup jako u klasické go. Kdyby měl někdo motor 4age a blok s klikou ze 7a s málo najetými kilometry koupím .
.

Spodek
block 7a
klika 7a
písty 4age
ojnice 7a (nebo mám kované CA18DET velký 48 i malý průměr 20 je stejný a CA ojnice je o 0,5mm větší)
šály ACL
Vršek
hlava 4afe redtop
stock ŘJ
nastavitelné vačkové kola
kevltarový rozvoďák z 924 (944??) porsche
rozvodové kolo na klikové hřídeli 4age??
Postup jako u klasické go. Kdyby měl někdo motor 4age a blok s klikou ze 7a s málo najetými kilometry koupím
 .
.- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolní otázka   co takhle dát 7a kliku do 4a bloku?
 co takhle dát 7a kliku do 4a bloku?  Na netu nic nehledejte,nic tam není. Prostě jen vemte kalkulačku,kus papíru kreslete a počítejte.
 Na netu nic nehledejte,nic tam není. Prostě jen vemte kalkulačku,kus papíru kreslete a počítejte. Ten kdo na to přijde první dostane poukázku na 25% slevy u BDP. A aby to bylo jednodušší zde malá citace
 Ten kdo na to přijde první dostane poukázku na 25% slevy u BDP. A aby to bylo jednodušší zde malá citace 

co takhle dát 7a kliku do 4a bloku?
 co takhle dát 7a kliku do 4a bloku?  Na netu nic nehledejte,nic tam není. Prostě jen vemte kalkulačku,kus papíru kreslete a počítejte.
 Na netu nic nehledejte,nic tam není. Prostě jen vemte kalkulačku,kus papíru kreslete a počítejte. Ten kdo na to přijde první dostane poukázku na 25% slevy u BDP. A aby to bylo jednodušší zde malá citace
 Ten kdo na to přijde první dostane poukázku na 25% slevy u BDP. A aby to bylo jednodušší zde malá citace [/quote]Komprese neni definovana delkou ojnic. Ja tady nemluvim o pouziti tech samych pistu, ktere byly puvodne namontovany na kratkych ojnicich, s delsimi ojnicemi bez zmeny umisteni cepu pistu v tech pistech samotnych. To by samozrejme dost dobre nebylo ve vetsine pripadu mozne bez toho, aby ty pisty v horni uvrati nevycnivaly nad uroven bloku a nenarazely do hlavy anebo ventilu. O cem je tady rec je zmena delky ojnic a soucasna zmena ulozeni cepu v pistech tak, ze fyzicka poloha pistu v horni a dolni uvrati se vuci samotnemu bloku a klikove hrideli nemeni. Proste, pokud pouzijes treba o 5mm delsi ojnice, tak posunes polohu cepu pistu o 5mm nahoru - v tom samotnem pistu, ne ten samotny pist v bloku o 5mm vyse smerem k hlave (coz by se samozrejme stalo, kdyby nekdo umisteni toho cepu v tom samotnem pistu nezmenil). Objem a komprese motoru zustavaji i nadale stejne, protoze puvodni poloha pistu v horni a dolni uvrati v bloku nebyla zmenena. To samozrejme za predpokladu, ze se pouzije pist stejneho kompresniho pomeru (= stejneho tvaru a prohloubeni, jen s dirou pro cep vyvrtanou o 5mm vyse). Prumer valcu zustal stejny, zdvih kliky zustal stejny a "nad pistem" (= objem spalovacich komor, tloustka tesneni hlavy, etc.) se nic nezmenilo. Co se ale zmenilo s delkou ojnic je rychlost pistu pri ruznych uhlech otoceni klikove hridele, jejich "dwell time" (delka jejich setrvani v horni a dolni uvrati) a uhel ojnic vzhledem ke klikove hrideli (pri ruznych uhlech otoceni klikove hridele). To vse ma pozitivni (a soucasne i negativni) ucinky pri ruznych dobach (strokes) motoru a uhlech otoceni klikove hridele. Kazdy motor je pote definovan jako "short rod" (s pomerem ojnic mezi 1.6 a 1.8 ) anebo "long rod" (s pomerem ojnic mezi 1.8 a 2.0). O vyhodach/nevyhodach short a long rod motoru a jejich pouziti byly napsany cele knihy a my tuto problematiku casto probirame az do poslednich detailu na ruznych forech (o trochu vice technicky vyspelejsich, nez tohle). Velice zkracene, pomer ojnic je jednim z nejdulezitejsich aspektu, ktere urcuji budouci charakteristiky motoru a vse ostatni (charakteristiky hlavy, ventilu, vacek, sani, vyfuku + samotne lazeni predstihu zapalovani a dodavky paliva) je mu podrizeno k dosazeni optimalnimu prubehu krouticiho momentu, ktery je naopak podrizen nemenym charakteristikam vozu (prevodove stupne, vaha, trakce, etc.).
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Vzdálenost mezi středem kliky a bigend středem ojnice bude delší o 4,25mm. Zvětším tedy zdvih (na 77+4,25) Ale budu muset snízit ojnici abych neměl pist nad blokem.
Zajímavé čtení: http://www.hondatuningmagazine.com/tech ... iston.html

Zajímavé čtení: http://www.hondatuningmagazine.com/tech ... iston.html