Celica 7AFTE rady, tipy

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

Proč sarkazmus? Nejzkušenější lidi na fóru ti napíšou že to motor bez nákladnější přestavby nezvládne a ty si furt je des svojí písničku tak proto. Být tebou tak mě spíš zajímá odstranění toho lokálního přehřevu. Ke příspěvku o 7AGE ze je to bastleni se radši nevyjadřují jinak bych byl zase obviněn z arogance :D
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Myslet si ze dam na auto turbo, tedy ze zvednu vykon a nic jineho neni treba je blbost ze. Se silou primoumerne rostou naroky na vsehcny dalsi komponenty ....

Jednoduchy priklad:

Auto+dat auto do kupy+dily co budou potreba k tomu aby to nebyl letici srot ale brzdilo to a drzelo na ceste + uprava motoru vcetne go + nadstavba turba a veci okolo+ hromady picovinek + prace a projebany cas = nesmysl

Dosadit si cisla a vyplivnout na konci sumu neni takovej problem, si to spocitej.

A ono slavne " A kdo to ma? " zavani spis trapnosti ...

Pritom je tady popsane jak se to ma udelat at je to sakra zabavny stroj a ve vysldku to vyjde lepe .... staci hledat ...
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

proč se do něj všichni tak navážíte ?

Celik: kluci se ti snaží říct že se to finančně nevyplatí a je snazší si koupit bud 2,0 nebo rovnou GT4, s tim že trvanlivost motoru bude taky jinde, pokud do toho pořád chceš jít, tak na Malpasa bude určitě i někde na foru kontak, případně věřim že někdo ti ho dá a pokud to myslíš vážně tak mu budeš chtít zavolat ne si s nim psát ;)

zapálení pro věc je svinstvo, znám to taky, jak se myšlenka dostane do hlavy, tak se blbě dostává ven, ale je dobrý si to občas hodně promyslet logikou a ne jen srdcem, aby jsi pak nezaplkal nad výdělkem
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

No já se taky v 18 pro vše hned nadchnul a myslel jsem že koupím za 20k turbokit našroubuju za týden a auto bude lítat jako šílený. Ale přesně jak se tu píše je to o počítání. A halda práce a peněz na nové gt4, za 10 000km v něčem unikátním podle mne moc nestojí.

Spíš si myslím ,že později bude rád za to "navážení" protože neutratí hromadu peněz za nákup dílů. A 5000 za budíky je tak procento z celé skládačky.
bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

Zapálení pro věc je fajn, ale jde na to úplně z druhé strany. Doufám že mu vydrží a vloží ho do nějakého vice reálného projektu. (Třeba 7AGE ať v tom nejsem sám :) )
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

7AGE 16v nebo 20v ?

Celik
Řidič

Příspěvek od Celik »

S tím bastlením jsem fakt plácl krávovinu , teda :D 7AGE bych opravdu rád udělal , ale nevím co k němu všechno potřebuji a nevím , jestli by ta cena předělání na GE byla výhodná , než dát turbo a až by se zadřela klika nebo podobně , tak koupit nový blok a na něm tlačit menší tlak..
Neberu to jako navážení ;)
Uruem , a když jsem u toho věku.. Mně je teď ještě o něco méně , než 18 let :D
Obrázek
Toyota Celica AT200 1995
BMW E36 318ti 1997 - Winter warrior
bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

16v redtop. Pokud by měl někdo materiály pro odstranění neduhů 7AFE byl bych velice vděčný :D Na internetu je toho dost ale i hodně dezinformaci.
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

bodys píše:Na internetu je toho dost ale i hodně dezinformaci.
NA netu je jeden projekt o 7AGE 16v ktery je asi jediny podle ktereho muzes jit v klidu stavet ... pokud to myslis vazne tak na nej narazis a netreba nic radit ...

to same plati i o turbu tech funkcnich setupu je nekolik ...

Celic> jakou mas predstavu ze to bude stat? urcite jste si to doma hodili na papir a mate predstavu na kolik vyjde vyfuk na miru, odpovidajici brzdy, samotny podvozek na 1,8 v serii je nevyhovujici, jasne ze motor, chlazeni atd ...

No a az das dohromady tu cenu tak by me zajimalo za jak dlouho to chces dat dohromady. Vzhledem ktomu ze se to bude delat postupne podle penez ...

Priklad> moje predstava je ze za cely setup vcetne uprav zbytku auta dam maximalne 184 tisic a jsem schopny to 100% dat dohromady do 2 let takze to vidim +- s odlazenim na vyjezd jaro 2016 ....

Celik
Řidič

Příspěvek od Celik »

Se stavbou nijak nespěchám, věci s budou kupovat postupně. Brzdy budou z Celdy GTi ST202 275mm , podvozek zatím nejspíš série (okruhy nebudou).
Silně o tom 7AGE přemýšlím, ale pořád to spíše vidím na to turbo. Ale tak třeba se mi rozsvítí :)
Obrázek
Toyota Celica AT200 1995
BMW E36 318ti 1997 - Winter warrior
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

To sem si tak nejak vycetl uz predtim ..... navic je videt, ze v tom moc jasno nemas.

Me ale opakuji zajima kolik to bude stat a v jakem casovem useku jsi schopny tu cenu dat dohromady tak aby to nebyl projekt na cely zivot a melo to nejaky smysl.

Cena? cas?

bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

Moje představa je nízkonákladová. Chtěl bych hlavně spolehlivost. Zatím co jsem vyzjistil.

Spodek
block 7a
klika 7a
písty 4age
ojnice 7a (nebo mám kované CA18DET velký 48 i malý průměr 20 je stejný a CA ojnice je o 0,5mm větší)
šály ACL

Vršek
hlava 4afe redtop
stock ŘJ
nastavitelné vačkové kola
kevltarový rozvoďák z 924 (944??) porsche
rozvodové kolo na klikové hřídeli 4age??

Postup jako u klasické go. Kdyby měl někdo motor 4age a blok s klikou ze 7a s málo najetými kilometry koupím :).
bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

Nevím tedy proč podle vám 1,8 nejede? Koní tam moc na rovinku není to je pravda, ale z kopce nebo v serpentýnách mě kamarádi s 3s-ge Celi a MR2 nepředjedou.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kontrolní otázka :D co takhle dát 7a kliku do 4a bloku? :wink: Na netu nic nehledejte,nic tam není. Prostě jen vemte kalkulačku,kus papíru kreslete a počítejte.:wink: Ten kdo na to přijde první dostane poukázku na 25% slevy u BDP. A aby to bylo jednodušší zde malá citace
Komprese neni definovana delkou ojnic. Ja tady nemluvim o pouziti tech samych pistu, ktere byly puvodne namontovany na kratkych ojnicich, s delsimi ojnicemi bez zmeny umisteni cepu pistu v tech pistech samotnych. To by samozrejme dost dobre nebylo ve vetsine pripadu mozne bez toho, aby ty pisty v horni uvrati nevycnivaly nad uroven bloku a nenarazely do hlavy anebo ventilu. O cem je tady rec je zmena delky ojnic a soucasna zmena ulozeni cepu v pistech tak, ze fyzicka poloha pistu v horni a dolni uvrati se vuci samotnemu bloku a klikove hrideli nemeni. Proste, pokud pouzijes treba o 5mm delsi ojnice, tak posunes polohu cepu pistu o 5mm nahoru - v tom samotnem pistu, ne ten samotny pist v bloku o 5mm vyse smerem k hlave (coz by se samozrejme stalo, kdyby nekdo umisteni toho cepu v tom samotnem pistu nezmenil). Objem a komprese motoru zustavaji i nadale stejne, protoze puvodni poloha pistu v horni a dolni uvrati v bloku nebyla zmenena. To samozrejme za predpokladu, ze se pouzije pist stejneho kompresniho pomeru (= stejneho tvaru a prohloubeni, jen s dirou pro cep vyvrtanou o 5mm vyse). Prumer valcu zustal stejny, zdvih kliky zustal stejny a "nad pistem" (= objem spalovacich komor, tloustka tesneni hlavy, etc.) se nic nezmenilo. Co se ale zmenilo s delkou ojnic je rychlost pistu pri ruznych uhlech otoceni klikove hridele, jejich "dwell time" (delka jejich setrvani v horni a dolni uvrati) a uhel ojnic vzhledem ke klikove hrideli (pri ruznych uhlech otoceni klikove hridele). To vse ma pozitivni (a soucasne i negativni) ucinky pri ruznych dobach (strokes) motoru a uhlech otoceni klikove hridele. Kazdy motor je pote definovan jako "short rod" (s pomerem ojnic mezi 1.6 a 1.8 ) anebo "long rod" (s pomerem ojnic mezi 1.8 a 2.0). O vyhodach/nevyhodach short a long rod motoru a jejich pouziti byly napsany cele knihy a my tuto problematiku casto probirame az do poslednich detailu na ruznych forech (o trochu vice technicky vyspelejsich, nez tohle). Velice zkracene, pomer ojnic je jednim z nejdulezitejsich aspektu, ktere urcuji budouci charakteristiky motoru a vse ostatni (charakteristiky hlavy, ventilu, vacek, sani, vyfuku + samotne lazeni predstihu zapalovani a dodavky paliva) je mu podrizeno k dosazeni optimalnimu prubehu krouticiho momentu, ktery je naopak podrizen nemenym charakteristikam vozu (prevodove stupne, vaha, trakce, etc.).
:wink:
[/quote]
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
bodys
Navigátor

Příspěvek od bodys »

Vzdálenost mezi středem kliky a bigend středem ojnice bude delší o 4,25mm. Zvětším tedy zdvih (na 77+4,25) Ale budu muset snízit ojnici abych neměl pist nad blokem.

Zajímavé čtení: http://www.hondatuningmagazine.com/tech ... iston.html
Odpovědět

Zpět na „Celica“