Prosím jakou Avensis s motorem

vše ohledně modelové řady Avensis
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Roman Jašek píše:Při koupi benzínu Ti starosti odpadnou.....Ještě abych se staral o auto...Starostí mám až nad hlavu :lol: Auto je od toho aby sloužilo mně a né já jemu :!:
No já nevím, souhlasím s tím, že u benzínu to je bezstarostnější, měl jsem benzín a i když jsem jednou natankoval v Plzni u tank ono (kdysi dávno)¨a měl jsem pocit, že budu muset auto odstavit a dojít pěšky, tak po dalším natankování bylo po problému, motor kuckal, ale nakonec to rozchodil bez újmy... U dieselu mi přijde, že prostě je potřeba myslet na to, co natankuju, ale pokud nebudu tankovat břečky, tak by to mělo být podobně bez problému jako u benálu.

U nafty se mi líbí, že nezná kopec a když dupnu na plyn, tak prudce zrychlím v jakékoliv rychlosti, benzín byl v tomhle jinej (aniž bych chtěl porovnávat motor 96kW a 130kW a zcela jinej točák...)
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TVL na tohle se vys...... :-) Erte.... Benzin taky pridava jako das... Nevim co furt sem nekdo taha to, ze dyzl nezna kopec.. benzin tim padem taky ne.. :-))))
Back in Czech.
Poofy
Člen Týmu

Příspěvek od Poofy »

po delsim badanim budu vybirat tak za cca mesic z:
Toyota Avensis 2,2D-4D 110kW bez DPF od 2005
Honda Accord 2,2CDTI 103kW bez DPF od 2005 (za Hondu me nekamenujte:D)

-kdyz opomenu ty udajne problemy tech motoru tak Avensis 85kW jsem vyloucil kvuli absenci 6ky a spotreba je stejne jako 110kW 2,2ka, tak radsi silnejsi. Na druhou stranu 130kW je pro me na takovy auto zbytecny, dulezitejsi je pro me spotreba.
- problem bude nejaky auto sehnat, v CR jich je malo a v Nemecku clovek musi davat bacha na DPF, kterych je tam vetsi vyskyt.

btw v tom kopci maji ty diesely fakt vyhodu v tom velkym kroutaku, benzin clovek musi tocit a tocit u dieslu je to mensi drama.
Naposledy upravil(a) Poofy dne sob 01.02.2014, 11:03, celkem upraveno 1 x.
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

No z mýho pohledu sis horší dieslový motor Toyoty nemohl vybrat a nebojím se, že by jsi ho v ČR nemohl sehnat. Osobně si myslím, že se ho lidé a firmy zbavují po najetí 150 000 km zbavují protože když se Ti na něm něco vysere, tak se to ani nevyplatí opravovat (hlavně to fouklý těsnění). Jak tady psal kolega výše, že si dává pozor, kde tankuje. I u vyhlášený benzínky múžeš natankovat špatnou naftu. Už se to tady kdysi řešilo, do ČR dojede velký množství nafty třeba železniční dopravou a čerpací společnosti odeberou a dodají si svoje nějaký aditivační složky. A to nemluvím o čím dál větším zvyšujícím se množství biosložek v pohonných hmotách.
Takže z Tvýho výběru, jestli už nic jinýho nechceš, tak bych tu Hondu doporučil. Taky jsem ji měl v "merku" (samozřejmě v benzínu 2,4 a předělanou na plyn) ale cenově je o něco výše, takže až někdy jindy.
Jo a teď jsem si všimnul příspěvku vstřikovače-cena. Měl najeto 150 000 km takže k tomu není co dodat.....Ale ať žije nafta a ať Vám to táhne vod spodu...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
flowerpower
Navigátor

Příspěvek od flowerpower »

Poofy píše:po delsim badanim budu vybirat tak za cca mesic z:
Toyota Avensis 2,2D-CAT 110kW ...
Sorry, ale máš to blbě.
110kW není D-CAT ...

S Hondou určitě chybu neuděláš, ten jejich vlastnoručně vyrobenej diesel byl jedinej motor, kterej v roce 2003 prorazil dlouhodobou nadvládu BMW v dieselových motorech roku.

Bohužel oproti Toyotě je ta Honda v prodeji zastoupena minimem kusů ...
A cena bude taky krapet vyšší :?
2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
:thumbsup: JAPAN FOREVER :thumbsup:
Poofy
Člen Týmu

Příspěvek od Poofy »

Ano, moje chyba, samozrejme jsem to mel spatne (uz jsem to opravil) ma to byt 2,2D-4D 110kW ne D-CAT. U Hondy se mi libi motor u Toyoty zase zbytek, je to dilema :)

S tou naftou mate pravdu, taky z toho mam obavy, kdyz vim, jak to s jeji kvalitou v CR vypada, ale snad kdyz clovek bude tankovat u znamych pump, tak to nebude tak horky. Pravda driv jsem mel jen atmosfericky litinovy peugeot 1,5D, ktery by snad byl schopnej jet i na namlety brikety v -20C po 350tis km :D
avensis|accord soon
4fun: STI
Yxo
Člen Týmu

Příspěvek od Yxo »

K tej nafte chcem dať svoje skúsenosti. Jednoznačne treba tankovať kvalitnejšiu naftu a (Verva, Maxmotion, Ultradiesel na Globusu,...), ale nevidím to ako problém.
Dnes už každá štandardná benzinka má prémiovú naftu, ale hlavne si treba uvedomiť, že naozaj je to kvalitnejšia nafta, ktorá naozaj znižuje spotrebu.
Mám overené na vlastnom aute, že prémiové palivo zníži spotrebu o cca 10%, pričom jeho cena je o cca 10% vyššia. Takže sa to (matematicky) navzájom vykráti. Teda za rovnaké peniaze dávaš do auta kvalitnejšie palivo.
Stačí sa vnútorne takto nastaviť a nenechať sa ovplyvniť okolím.
Toyota Avensis Sedan 2008 2,2 D-CAT 130 kW
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Ani nad hondou nejásej, známý ji měl a jak musel co pár tisíc pravidelně do servisu šla z domu a koupil to co mám já, pro tebe je důležitá spotřeba a jak koukám někteří mě v poho překonávají a k tomu echt nafta s cenou daleko za mnou tak nevím :? u ojetiny nikdy nevíš jak se k ní původní majitel choval a co na ní odejde (měj připravenou finanční vatu) a u dnešní moderny je to vždy pálka, doba starých Peugotů a ochcávek je tatam.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Vykašli se na Toyoťáckej diesel....
Já osobně bych se asi ubíral nějakou takovouhle podobnou cestou...
http://auto.bazos.cz/inzerat/30574928/H ... -kombi.php
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Zalezi kde jazdis a kolko km rocne.

Ja by som nebral piezovstreky od ziadnej znacky a jazdene uz duplom nie.
Jazdena moderna nafta vsak vie pripravit slusne zabavky.
Nebut lemra a citaj fora (aj tu) ... a mozes sa rozhodnut sam.

Od Hondy 2,2 CDTi je fakt prijemny, lepsi ako 2,2 od toyoty. Servis ti nepoviem (bude drahsi), ale to, ze Honda nema celopozink ani u Accorda je hanba dnesnej doby - aj ked aj Medur ofajcieva kde sa da. Accord je az od 01/2006 (facelift) celopozink. Ja som mal v rukach rociaka s 20 tkm a na kapote uz kvitol - odleteney kamienok po zakladku. Honda nedokazala preniest VTECy cez Euro4 v rozumnej forme.
Celkovo Accord ma lepsi interier, je vsak menej prakticky a mensi ako Avensis.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Poofy
Člen Týmu

Příspěvek od Poofy »

Uz pres 2 tejdny nedelam nic jinyho, nez ze ctu recenze a diskuze. Ale i presto je fajn slyset nove nazory. Treba ze predfacelift 7G accorda byl bez pozinku sem netusil.
avensis|accord soon
4fun: STI
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Za 170 000,-Ti střelím mého Avensise a jdu do tý HONDY...

http://auto.bazos.cz/inzerat/30574928/H ... -kombi.php :lol:
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

Roman Jašek píše:Za 170 000,-Ti střelím mého Avensise a jdu do tý HONDY...

http://auto.bazos.cz/inzerat/30574928/H ... -kombi.php :lol:

toto v kombíku je hnus,interiér a motor v pododě,ale exteriér jedině sedan nebo lift,kombi nee.hroznej pohřebák
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
Roman Jašek
Věčnej rejpal

No mně se to teda líbí....Nemá chybu...
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

no sak pohoda,tobě líbí mi nelíbí.za me t25 po fl