Světla

vše ohledně modelové řady Corolla
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

cahir: presne tak,ale na to potrebujes stroj...
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Zaujaly mně ty stěrače - potřeboval bych 500 a 450 mm - na těch stránkách v součtu zhruba 1000 Kč. Česká firma http://www.rsm.cz/produkty1.htm - v součtu 1914 Kč.
Jó to je obchod.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

temposervis ma silikonovy sterace, byly mi doporuceny...
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

banjo: neviem ci aj ceske autokelly,ale slovenske zacalo nedavno ponukat novu radu stieracov Valeo.u vas by to mohlo byt hlboko pod 1000Kč.este upresnim,podla katalogu by si mal mat 510 a 450mm stierace :o)
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Myslíš ty Valea podobné novým typům od Bosche (jsou třeba na Mazdě 3 a nové Octavii) co už není vidět ramínková pružná kostrukce, ale vypadají jako z jednoho kusu? Nevím jak teď, ale v červnu kdy jsem kupoval stěrače, tak vycházely kolem 1200 Kč. A to jsem si řekl, že pro zloděje dobrá věc. Jak často měníte stěrače?
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

menim listy, ne sterace...
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

komanche: len gumene listy,ci aj ich "drziaky"? :o)))
CelicaNR
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CelicaNR »

No ja som vymenil prave tento tyzden cele stierace, lebo sa niekdo ulakomil na silikonove. BOLI bohovske. Kupoval som ich v tescu, stali cca 200sk/kus, mali strieborny nater, ale bez tych blaznivych tuning napisov. Vtedy bola z nudze cnost, lebo prsalo a moje stare cierne vrzgali o 106, a tieto boli ako balzam. Drzali nadherne asi 3 mesiace, pokial mi ich minuly weekend neslohli. Kto uz kradne stierace za 400Sk ? Dolamal by som mu prst za prstom... :evil:

Kupil som podobne, ale cisto cierne, len sa mi zda ze gumicky nie su silikonove, stali cca 200Sk a tentokrat z Carefourru. Stieraju ticho, bez hnusneho skripotu, no nie uuplne 100%, nechavaju trosku smuhy, ktore ale rychlo vyschnu.

Pred tym som menil tiez iba gumicky a v periode asi 1x za pol roka. Odporucaju to dokonca aj v manuali toyoty, 1x in 6months ;-)
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no chystam se koupit jenom gumicky a drzaky natrit... :) na cerno, balakrylem, prijde mi to nejjednodussi :)
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

Stierace jedine Bosch. Na tom sa neoplati setrit.
CelicaNR píše:No ja som vymenil prave tento tyzden cele stierace, lebo sa niekdo ulakomil na silikonove. BOLI bohovske. Kupoval som ich v tescu, stali cca 200sk/kus, mali strieborny nater, ale bez tych blaznivych tuning napisov. Vtedy bola z nudze cnost, lebo prsalo a moje stare cierne vrzgali o 106, a tieto boli ako balzam. Drzali nadherne asi 3 mesiace, pokial mi ich minuly weekend neslohli. Kto uz kradne stierace za 400Sk ? Dolamal by som mu prst za prstom... :evil:

Kupil som podobne, ale cisto cierne, len sa mi zda ze gumicky nie su silikonove, stali cca 200Sk a tentokrat z Carefourru. Stieraju ticho, bez hnusneho skripotu, no nie uuplne 100%, nechavaju trosku smuhy, ktore ale rychlo vyschnu.

Pred tym som menil tiez iba gumicky a v periode asi 1x za pol roka. Odporucaju to dokonca aj v manuali toyoty, 1x in 6months ;-)
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Mison: a proc ???

Protoze jsou v nezavislem testu 10 znacek nejdrazsi a pritom nejsou ani v prvni trojce v hodnoceni ? :lol:

viz http://www.autoexpress.co.uk/?http://ww ... p?id=43861

Safra lidi, vzdyt nejsme ve stredoveku a mame furu informaci na dosah ruky a zaklinat se Boschem je jako ono notoricke: "Japonec az nakonec".
ex - Corolla 1.6, 16V 4A-FE, 81kW, '98 alias mouchomedvěd, vděčně vzpomínám ;)
Corolla 1.3, 12V, 2E, '89 53kW compact alias placaťák
Starlet 1.3, 16V 4E-FE, r.v 98, 55kW, 5dv alias drobeček
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

jo, ten odkaz vas nejspis hodi na registracni stranku serveru, ale odtamtud staci jen dat "click here to login by username" a vlozit libovolny username - tim se prihlasite (bez hesla) - no a pak staci znovu odkliknout ten odkaz.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

jo jinak, s celymi listami je u mne problem... Ja musel koupit ty jedine co mely, pac na unaseci mam takovy jakysi trn, ktery neni kompatibilni s vetsinou znacek... Co o tom vite? ;)
OndraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraS »

Komanchi, v cem neni kompatibilni?
Ja jsem musel z puvodniho zadniho sterace taky vyloupnout takovou tu plastovou kolebku, protoze mela jiny vnitrni rozmer pro uchyceni na trn, nez je na novem steraci, ale to nebyl zase takovy problem (sroubovak a 5 min maninapulace) :)
Zmuro
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Stierace Valeo Silencio a X TRM

Příspěvek od Zmuro »

Mozem vrelo odporucit stierace od Valea, typ Silencio (klasicka konstrukcia a najvyssia rada od Valea), mna vysiel v KE par stieracov na 1000 Sk (800CZK), z toho je jeden so spojlerikom, bez spojlera je to este lacnejsie, tak o tych 150 Sk, ale spojler sa da neskor premontovat na novy Valeo stierac, takze ho staci kupit iba raz. Mam ich uz vyse roka a drzia aj stieraju stale perfektne a ticho...je na nich aj taky kruzok, cosi ako indikator opotrebenia (asi reaguje na svit slnka a vonkajsie podmienky predpokladam) ktory mi uz davno zozltol, co znamena ze by som ich mal vymenit, ale vobec to nie je nutne, podla mna vydrzia este minimalne dalsiu zimu. Bol som spokojny aj s originalnymi gumkami od Toyoty, ktore takisto v pohode vydrzali cca 2 roky, ale boli strasne predrazene a ramienka z prvovyroby sa casom vyhegali tak som za cenu dvoch gumiek v Toyo servise kupil kompletne stierace od Valea, ktore sadli ako uliate. Kto si vsak potrpi na image, a neboji sa ze mu to ukradnu, tomu s kludom poradim stierace VALEO X TRM (extreme), novej jednoliatej aerodynamickej konstrukcie, bez klasickych ramienok, presne tie ake sa montuju od vyroby do novych Audin, Golfikov, Passatov, Octavii II.generacie...stoja sice este o cosi viac, ako Silencio, ale nie nejak vyrazne, cca o 150 Sk pri pare, ale su fakt vyborne, mame ich na sluzobnej Octavii, maju vyborny pritlak a tichu gumku, a nie je potrebne prerabat alebo vymienat ramena stieracov, nakolko maju specialny adapter, aby sadli prave na klasicke typy ramien stieracov. Hmm..a ten dizajn..to sa len tak neprehliadne!
Toyota Corolla Liftback E11 1.4 63kW r.v.'98
Silver colour, Linea Terra, spoiler edition.
Don't tell me, that cars don't have a soul...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“