Výměna/oprava čelního skla

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vim, ze 3M a foliatec maji i pro WW nejakou radu ze Securlux. Jenze. :-)))) Musi byt aplikovana primo autorizakem. V CR s ni jezdi myslim G4S a je to i tak poznat, protoze to jejich celni sklo ma takovy divny odlesky... Rozhodne je nutne pocitat s tim, ze co dela kameni na skle, dela i na folii a indexy lomu jsou kua poznat v doliku. Do toho jeste efekt totalniho odrazu uvnitr folie nebo na rozhrani folie-IPA-sklo...
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Vysypat se můžou uvolněný kousky, fólie celkovou integritu dále zlepšuje, nad rámec tý výchozí. Ale hlavně jde o šok ze zbytečnýho prasknutí skla a zneprůhlednění narušený části.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Reálně bych to chtěl provozovat tak, že by to odpovídalo předpisům na místech, kde to chci provozovat... Cizina mě absolutně neláká, takže v mém případě se jedná výhradně o ČR.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha, tak to ja a verim, ze i vetsina uzivatelu tohoto fora, jezdim hodnekrat do roka mimo cr...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak treba ja jsem mimo CR minimalne jednou za dva mesice... :-) Takze je to hodne nebo malo? :-))))
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

aczasa píše:Vim, ze 3M a foliatec maji i pro WW nejakou radu ze Securlux. Jenze. :-)))) Musi byt aplikovana primo autorizakem. V CR s ni jezdi myslim G4S a je to i tak poznat, protoze to jejich celni sklo ma takovy divny odlesky... Rozhodne je nutne pocitat s tim, ze co dela kameni na skle, dela i na folii a indexy lomu jsou kua poznat v doliku. Do toho jeste efekt totalniho odrazu uvnitr folie nebo na rozhrani folie-IPA-sklo...
Ten druh fólií, o kterej mi jde, je při pohledu skrz okno z obou stran naprosto nepostřehnutelnej - žádný psycho lomy, odrazy atd. Ani lokální poškození fólie, který jsou MNOHEM menší než poškození skla od stejnýho kamínku (jen takový symbolický ďubky), neházej žádný šílený efekty, který by použití komplikovaly. Zkusim zjistit, co je tady povolený a současně rozumně použitelný. Pokud tam bude životnost od 5 let vejš, tak do toho půjdu.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Luke_Luke píše:Aha, tak to ja a verim, ze i vetsina uzivatelu tohoto fora, jezdim hodnekrat do roka mimo cr...
Jo, vždyť říkám - člověk si to musí zařídit podle toho, kde to používá. Jestli někde univerzálně něco podobnýho zakazujou a člověk tam jezdí, tak si to prostě nepořídí...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Kubo kubiku...... Ty jsi proste.... jinde...
http://madico.cz/aktuality/clearplex-no ... clearplex/
Naposledy upravil(a) aczasa dne pát 30.08.2013, 10:28, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Psst... zadny to dobytce.... Jde o to, ze produkt neni schvalen pro provoz v CR, co teda aspon zatim je mi znamo.. :-)))) Navic garance 15 - 20 k km vychazi z nejakeho predpokladaneho najezdu a podminek, takze to muze byt 1/2 az 10 let v provozu. :-)
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

No, dyť říkám, že si zjistím, co tady povolený je. Nemusí to bejt nutně zrovna tenhle výrobek od týhle firmy, ale tohoto stylu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No a k tomu ti rikam, ze to ma i 3M a Foliatec, ale je u toho jasny problem (videny v praxi) po relativne kratke dobe pouzivani... Je pravda, ze jsem asi prilis narocny na ciste predni sklo, protoze prave aplikace treba jen gradientoveho pruhu na horni desetine celniho skla byla pro me duvodem "neprijemneho pocitu" a "zhorseni vyhledu". Takze je to individualni. Navic efekt totalniho odrazu je prave ten, ktery ti dela i na skle to, ze ti "sviti" dubky od kaminku ty mudrlante...
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

To vim taky, s tím totálním odrazem, jenže ta fólie toto nijak nezhoršuje, naopak - následek je na ní menší, než kdyby tam nebyla a člověk měl štípnutý sklo. A nejde srovnávat zbarvení nahoře s naprosto čirou fólií, kterou člověk prostě nevidí. Jestli má 3M a Foliatec produkty, který vidět jsou nebo mají nějaký negativní vizuální vlastnosti, tak mě samozřejmě nezajímaj a budu se muset podívat, jestli je povolený ještě něco jinýho, co splní moje požadavky.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To mas pak jednoduchy.... Vzdej hledani hned.. A porid si vnitrni cirou folii... :-)) Ta aspon vydrzi.... Ale KAZDA folie na celnim skle "je videt". A to ani nemluvim o tom, ze v pripade vnejsi jsou ve rhe jeste sterace, barevne castice ve vzduchu, afinita k prachu a jine vlivy, ktere mohou (nerikam, ze musi) znacne diskvalifikovat "plastove folie" z kategorie naprosto cirych a tedy pouzitelnych. .:-)))))
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Vnitřní mi ale kamínky nijak neošetří, přestože má další výhody.
Odpovědět

Zpět na „Auris“