štartovanie v zime - problém
Tak auto je doma, repas štartéra (voľnobežka) a vymenené SCV ventil za zánovné. Nie nové. Tak počkáme do mrazov a uvidíme. Ale subjektívne sa štarty zlepšili. Ale mráz je mráz.
No a aby to nebolo málo skúsil som po roku zapnúť prídavné kúrenie a ...
tak som založil nové vlákno.
Môj miláčik ma hnevá, skúsim sa previesť okolo bazáru aby som mu pohrozil že ho vymením. Snáď sa umúdri.
A všetkým príjemné Vianoce
No a aby to nebolo málo skúsil som po roku zapnúť prídavné kúrenie a ...
tak som založil nové vlákno.
Môj miláčik ma hnevá, skúsim sa previesť okolo bazáru aby som mu pohrozil že ho vymením. Snáď sa umúdri.
A všetkým príjemné Vianoce
-
- Řidič
tak a uz mam aj ja problem so startom. doteraz v pohode uz aj pri -8st a minuly tyzden som rano pri -3 nenastartoval ani na 20-ty pokus, starter otocil a uz uz isiel naskocit a potom nic stale tocil... pri kazdom dalsom pokuse zase prebafol a potom nic..nenaskocil motor.
diagnostika neukazala ziadne chyby, po odtiahnuti do teplej garaze naskocilo bez problemov. na druhy den ale znova nastartovalo asi az na 10-ty pokus a pritom teplota len okolo 0.
Tankujem Maxxmotion + vif, tak naftou to hadam nebude, baterka sa mi zda o.k., skusal som ju aj nabijat.
dnes som natankoval Dieseltech, tak zajtra zistim, ci to nebolo naftou.
tie vadne SCV sa daju zistit cez diagnostiku, hlasil by ich PC?
diagnostika neukazala ziadne chyby, po odtiahnuti do teplej garaze naskocilo bez problemov. na druhy den ale znova nastartovalo asi az na 10-ty pokus a pritom teplota len okolo 0.
Tankujem Maxxmotion + vif, tak naftou to hadam nebude, baterka sa mi zda o.k., skusal som ju aj nabijat.
TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
-
- Řidič
- extremehany
- Věčnej rejpal
-
- Řidič
- extremehany
- Věčnej rejpal
tož v toyotě nevím jak mám starou baterku, ale v transitu mi odešla po roce a to jezdí trasy +- 100km, vyjímečně něco kratšího a přes mrazy nejezdí takže byla v teple ve sklepě dobitá, v benzinovym mondeu sem měl origo baterku 12 LET !! Bez jakékoliv údržby a dobíjení...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
tak dnes rano start pri -2 na prvy krat, chvilu vsak tocil a nechcel naskocit ale pomohlo sliapnut na plyn.VladoK píše:tak a uz mam aj ja problem so startom. doteraz v pohode uz aj pri -8st a minuly tyzden som rano pri -3 nenastartoval ani na 20-ty pokus, starter otocil a uz uz isiel naskocit a potom nic stale tocil... pri kazdom dalsom pokuse zase prebafol a potom nic..nenaskocil motor.
moze to byt baterkou alebo zhavicmi?
TOYOTA AVENSIS Kombi T27 2.0 D-4D (91kW / 124HP) 2012 - 1AD-FTV
-
- Věčnej rejpal
Baterka, žhaviče, špatná nafta.....Těch faktorů je u nafty strašně moc...VladoK píše:tak dnes rano start pri -2 na prvy krat, chvilu vsak tocil a nechcel naskocit ale pomohlo sliapnut na plyn.VladoK píše:tak a uz mam aj ja problem so startom. doteraz v pohode uz aj pri -8st a minuly tyzden som rano pri -3 nenastartoval ani na 20-ty pokus, starter otocil a uz uz isiel naskocit a potom nic stale tocil... pri kazdom dalsom pokuse zase prebafol a potom nic..nenaskocil motor.
moze to byt baterkou alebo zhavicmi?
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
No nevím nevím, těch problémů s naftovými motory je tady ke čtení hafo a ty samý jsem měl i já....Bohudík, že se mně vyhly vstřiky...extremehany píše:otázka je jaké konstrukce, pokud opět porovnáváš moderní common rail s traktorem typu octavia, passat, tak věř že porovnáváš neporovnatelné...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006