Tak jak je to s tou spolehlivostí RAV4 D-Cat 130Kw
Re: Tak jak je to s tou spolehlivostí RAV4 D-Cat 130Kw
Zdravím.Je pravdou že vstřiky jsem nakonec vzal..jednání a dodání super tak zase po dvou a půl měsíci jezdím..už jsem nechtěl čekat..Ještě zkus firmu hulicius ..tam jsem to v té době poptával ale tenkrát nebyli...třeba se už situace zlepšila..ale nevím...za zeptání nic nedáš...přeju mnoho štěstí...
Zdravím také jsem měl problémy se vstřiky na RAV 4 D-CAD 130 kW najeto 200 000 km. V toyotě mi tvrdili že jsou všechny vstřiky KO dokonce je poslali do autorizovaného servisu Denso předložili mi protokol ze zkušebny všechny vstřiky mimo parametry netěsné a pod. Nechal jsem si je tam dát zpět auto jsem odvezl domů. Vyrobil jsem si na přepadové trubičky nástavce na hadičky, které jsem svedl do 4 lahviček a nastartoval. Okamžitě jsem viděl že problém je v jednom vstřiku, který při volnoběhu do přepadu přepustil cca 250ML nafty za min. nechal jsem vyměnit jenom jeden vstřik originál denso za 12500 kč + práce cca 14 000 kč v Toyota servisu. Neměli ze mne radost ale lepší nějakej kšeft než žádnej. Od té doby tankuji pouze na Benzině a dávám aditiva. Najeto cca 18 000 km a zatím ok. Dnes jsem koukal na rozbory paliv Benzina má 6,6% bio složky která těmto autům moc nevyhovuje protože bio složky mají tendenci se napékat a to je pro piezoelektrické vstřiky pozvolná smrt. Asi přejdu na ONO,SCHEL nebo Euro OIL ti mají 0,2% bio.
Proboha kdo ti nakukal že shell a ono nemají biosložky??? Tys viděl atest o dodávce???
(Někdy se v rafinérii nenamíchají ale to je že jim došlo a tak je to vyjímečně a pak musí dát víc aby dohnali stanovený průměr jinak je celníci sežerou zaživa)
Nebo ti to řekl Franta Vohnoutka z Ouval u piva? Já dělal a teď tak trochu taky v palivech 20 let...
Tankuj na Eurooilu naftu ta je bez biosložek a přidávej kvůli mazání Vif a máš pokoj.
Eurooil jsou čerpačky Čepra a jelikož oni smíchají (vyrobí) hodně bionafty tak už dávno splnili obsah meřa na vyrobený litr a tak ho do své nafty na čerpačky nedávají.
Nafta bez biosložky je třeba někde ale je prémiová a stojí dardu a rozhodně není na Shellu!!!!
(Někdy se v rafinérii nenamíchají ale to je že jim došlo a tak je to vyjímečně a pak musí dát víc aby dohnali stanovený průměr jinak je celníci sežerou zaživa)
Nebo ti to řekl Franta Vohnoutka z Ouval u piva? Já dělal a teď tak trochu taky v palivech 20 let...
Tankuj na Eurooilu naftu ta je bez biosložek a přidávej kvůli mazání Vif a máš pokoj.
Eurooil jsou čerpačky Čepra a jelikož oni smíchají (vyrobí) hodně bionafty tak už dávno splnili obsah meřa na vyrobený litr a tak ho do své nafty na čerpačky nedávají.
Nafta bez biosložky je třeba někde ale je prémiová a stojí dardu a rozhodně není na Shellu!!!!
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Ne atest o dodávce ne ale na www.autorevue.cz obsah-biosložky-v-nafte........... tam byly nezávislé testy.
To že je tam jednou nenajdou a jednou jich je tam víc na hranici normy to je normální a nemůžeš se na to spolehnout. Ve Světě Motorů jsou na to objektivní testy které je stály nemalé bankoffky, nějaké autorevue je sranda test. Atest o poslední dodávce by měl být k nahlédnutí, ale ani to ti nepomůže bo nevíš kolik přivezli a kolik bylo v tanku před závozem, takž nevíš jakým poměrem to bylo smícháno s předchozím závozem atd...Jak jsem psal, nejlevnější a nejkvalitnější nafta je na Eurooilu, ale meřo maže to je jeho jediná dobrá vlastnost a když tam není tak aditivuj Vifem a máš klid. A nebo jestli chceš vyhodit bankoffky a mít placebo efekt tak tankuj Benzina Verva Diesel nebo na ÖMW max motion a máš to to samý i naaditivovaný ale za ranec bankovek
A nebo to udělej jako já, po 20ti letech a 10 nafťácích to zabal a jdi do benzínu a ušetříš. Tankuju uplně obyč benzín na Onu, way24, Makro, Tesco atd. Já nemít uši tak se směju dokola Dlouhodobá spotřeba rafky benzín v automatu 8,8.....
A nebo to udělej jako já, po 20ti letech a 10 nafťácích to zabal a jdi do benzínu a ušetříš. Tankuju uplně obyč benzín na Onu, way24, Makro, Tesco atd. Já nemít uši tak se směju dokola Dlouhodobá spotřeba rafky benzín v automatu 8,8.....
RAV4 HSD AWD 2018
Rafťáku jaký je tvůj názor na používání nafty s bio u motoru s piezoelektrickými vstřiky. Ano nebo ne?
Tak samozřejmě že to dobrotu nedělá, ale když to začalo tak nikdo nedokázal říct co to udělá ty 2% a než se to zjistilo tak jsme průměrně na min 6%.
Třeba firmy co mají sezónní stroje, kombajny atd tak mají vyjímku a zaváží se čistou naftou, to by jim přes zimu ty John deery neodpustili a na jaře by je mohli vyhodit.
Dále se vozí čistá třeba do Škody v M.B. ty si to zdůvodnili tím že nové auto neví kde a jak bude dlouho stát a došlo by k poškození motoru tak ty dávají těch pár litrů také čistou.
Bosh v Jihlavě má na opravu a výrobu vstřikovačů a čerpadeltaké čistou
Arktická nafta nemá biosložku vůbec tam je to jasný. Ale zase má v sobě hodně petroleje a ten je suchej a to se musí taky aditivovat.
Já mě před rafkou naftovýho Tiguana a tankoval jsem jen na Eurooilu a aditivoval a ten motor to byl šepot květin, ale co to bylo platný že jsem zachránil vstřikovače když v 60tis sem měl v prdeli dvouhmotu, kardan a turbo.
Třeba firmy co mají sezónní stroje, kombajny atd tak mají vyjímku a zaváží se čistou naftou, to by jim přes zimu ty John deery neodpustili a na jaře by je mohli vyhodit.
Dále se vozí čistá třeba do Škody v M.B. ty si to zdůvodnili tím že nové auto neví kde a jak bude dlouho stát a došlo by k poškození motoru tak ty dávají těch pár litrů také čistou.
Bosh v Jihlavě má na opravu a výrobu vstřikovačů a čerpadeltaké čistou
Arktická nafta nemá biosložku vůbec tam je to jasný. Ale zase má v sobě hodně petroleje a ten je suchej a to se musí taky aditivovat.
Já mě před rafkou naftovýho Tiguana a tankoval jsem jen na Eurooilu a aditivoval a ten motor to byl šepot květin, ale co to bylo platný že jsem zachránil vstřikovače když v 60tis sem měl v prdeli dvouhmotu, kardan a turbo.
RAV4 HSD AWD 2018