Doporučte prosím motor pro T25 kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět

Jaký motor pro kombík?

1,8 vvti 95kw
20
20%
2,0 vvti 108kw
27
28%
2,4 vvti 120kw
4
4%
2,0 D4-D 93kw
23
23%
2,2 D4-D 110kw
19
19%
2,2 D-CAT 130kw
5
5%

Celkem hlasů: 98

KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

co se tyce bolesti D-CATu tak to neni o nic horsi motor nez ostatni moderni naftaky, tesneni pod hlavou, vstriky, turbo, filtr pevnejch castic...

tesneni pod hlavou resit nemusis pokud se k autu dobre chovas, vstriky budou v poho pokud nebudes tankovat v nejakym dzejzetdy, turbo je problem vzdycky, casem se proste opotrebuje ale jde to dobre oddalovat dochlazovanim no a filtr se regeneruje a v pripade pruseru se to proste !ocura" u specializovany firmy

a co se tyce spotreby, devet si to vezme akorat pri smrdlani po Praze, jinak mam dlouhodobou kolem 7 a kdyz jezdim nalozenej a na hulvata tak okolo 8

(nalozenej u mne znamena pet dospelejch s plnou bagazi minimalne + vozejk)

a to nalozeny auto jede, porad stejne, kopce nekopce, zadny skatulata s fofrklackem a premejsleni co tam vrazit aby to v kopci nechciplo, abys mohl predjet atd....

ja si proste za tema 130kW stojim protoze ten kombik kdyz je prazdnej tak ma skoro 1600!!!!!!! kg a to fakt neni malo, prepocitej si to jakej to ma vykon na tunu a ani tak to neni uplne vyhra... a neni to o zavodeni, je to o tom ze kdyz ten vykon potrebujes tak ho mas

taky uz nejsem nactiletej cucak a presto preferuju silny auto nad slabym, kdysi mi stacila corolla 1.6 VVTi a zdalo se mi jak to pekne jede (asi jako se to zda majitelum 1.8 VVTi v avensisech, taky maj dobrej pocit) ale po svezeni D-CATem sem si v ty corolle pripadal jak ve slapacim auticku :twisted:

kazdopadne bude to tvoje auto, ty s nim budes jezdit, ty si vyber co to bude, ale radim ti, radeji svoje pozadavky naddimenzuj nez abys byl nestastnej (jako spousta majitelu Roomstera 1.2 HTP kterej pak byla plna inzerce pac vsichni zjistili co to koupili za linou mrchu :-D)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Už jsem to řešil s více lidma tady, pokud chcete spolehlivost a nízkonákladovou udržbutak jedině 1.8VVTi, toyota proste neumí udelat spolehlivý a nízkoudržbový nafták, což v podstate v dnešní dobe neexistuje, tytam jsou časy kdy i TDi od Vw bylo držák, dnes při honbě za výkonem je všechno hrozne poruchové a nebo zbytečne drahé na udržbu.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Idaho: hlavně ale za to může mezinárodní zákon z r. 2005 o naftových motorech, jinak by např. VW ty své držáky vyráběl dál. Kvůli tomu zákonu musí být nafťáci tak složité, náročné na palivo, a proto i poruchové.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Idaho píše:Už jsem to řešil s více lidma tady, pokud chcete spolehlivost a nízkonákladovou udržbutak jedině 1.8VVTi, toyota proste neumí udelat spolehlivý a nízkoudržbový nafták, což v podstate v dnešní dobe neexistuje, tytam jsou časy kdy i TDi od Vw bylo držák, dnes při honbě za výkonem je všechno hrozne poruchové a nebo zbytečne drahé na udržbu.
Proč se ta nízkonákladovost a spolehlivost týká jen 1,8 vvti? Co ten 2,0 vvti? Ten je nějak výrazně problémovější? Výrazně větší spotřeba?
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Hlasování:

Zajmavé, že zatím nejvíce hlasů má 2,0 D4-D 93kw. Proč? Vždyť je to nafta a má "jen" 93kw. To je ještě o 2kw méně než rozporuplnej benzín 1,8 vvti.
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Liquidcz píše:Hlasování:

Zajmavé, že zatím nejvíce hlasů má 2,0 D4-D 93kw. Proč? Vždyť je to nafta a má "jen" 93kw. To je ještě o 2kw méně než rozporuplnej benzín 1,8 vvti.
Na to nekoukej, to hlasování je totiž ne "Jakej motor pro kombík", ale "jakej motor mám já". :D

Musím sebekriticky přiznat, vč. mě. :lol:
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

Rozumím :-), tak aspoň takovej menší průzkum co mají za motory aktivní členové fóra. :-) Taky pomůže v rozhodnutí. Čím více stejných motorů na fóru, tím větší podpora při řešení problémů. :-)
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

no nekde sem tady cet ze na forum lezou jen lidi s problemama :-D
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

1.8 Valve 108kW je nepriamy vstrek . To ma svoje vyhody aj nevyhody ako kazdy motor. Je to novy motor a s 1,8 vvti nema toho vela spolocne (napr. vyssi zdvih). Tak nejak sa zabuda na sprevodovanie a priebeh vykonu ...

Do T25 je asi vhodnejsi 2.0, ale ten priamy vstrek myli aj mna. Tusim je to jediny motor, kde sa neodporuca E10 (10% biozlozka). Bola tu aj nekaka zvolavacka, tusim palivove cerpadlo ?
Je to take diskutabilne, co za ten priamy vstrek dostanem, ked v T27 uz priamy vstrek nie je a motory su lepsie.

Podla km za rok by som asi zvazoval aj naftu (bez DPF, ale s Euro4), ak nejazdis moc mesto.
Ake chces bezproblemovost v T25, tak 1,8 VVTi. Logicky zaver.
Ak jazdis vacsinou CR, tak nemas problem ani s tymi kopcami na dialnici.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

KarlosCZ píše:no nekde sem tady cet ze na forum lezou jen lidi s problemama :-D
No, takže tu jsou všichni majitelé, protože auto = problém. :-)
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

CommonUser píše:1.8 Valve 108kW je nepriamy vstrek . To ma svoje vyhody aj nevyhody ako kazdy motor. Je to novy motor a s 1,8 vvti nema toho vela spolocne (napr. vyssi zdvih). Tak nejak sa zabuda na sprevodovanie a priebeh vykonu ...

Do T25 je asi vhodnejsi 2.0, ale ten priamy vstrek myli aj mna. Tusim je to jediny motor, kde sa neodporuca E10 (10% biozlozka). Bola tu aj nekaka zvolavacka, tusim palivove cerpadlo ?
Je to take diskutabilne, co za ten priamy vstrek dostanem, ked v T27 uz priamy vstrek nie je a motory su lepsie.

Podla km za rok by som asi zvazoval aj naftu (bez DPF, ale s Euro4), ak nejazdis moc mesto.
Ake chces bezproblemovost v T25, tak 1,8 VVTi. Logicky zaver.
Ak jazdis vacsinou CR, tak nemas problem ani s tymi kopcami na dialnici.
Díky za názory.

To jako že ten 2,0 vvti má problém s biosložkou a 1,8 vvti ne? Ad to přímé vstřikování, já jsem si myslel, že 1,8 i 2,0 vvti mají přímej vstřik.

Když kvůli bezproblémovosti doporučuješ jednoznačně 1,8 vvti, tak ten 2,0 ne kvůli té biosložce a palivovému čerpadlu?

Ad nájezd km. To je právě moje dilema. Myslím, že jsem právě na hranici toho kdy se to láme jestli benzín nebo nafta.
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Výbava

Příspěvek od Liquidcz »

Mám zmatek ve výbavě.

Trochu mě mate, že když v inzerátu není uvedeno, že má auto xenony, stále ve světlech vidím čočku na světlo. A když bylo rozsvícené, vypadalo to světlo poměrně světle, do bílé barvy, jako xenon. Znamená to, že za čočkou je kalsická H7, nebo co tam patří?

Můžu se orientovat tak, že pokud to má opravdu xenony, musí to mít ostřikovač světel?

Doporučujete xenony? Pročítal jsem tu téma, že jsou s nima problémy s vadnutím svítivosti.
Jenda_11
Člen Týmu

Re: Výbava

Příspěvek od Jenda_11 »

Liquidcz píše:Mám zmatek ve výbavě.

Trochu mě mate, že když v inzerátu není uvedeno, že má auto xenony, stále ve světlech vidím čočku na světlo. A když bylo rozsvícené, vypadalo to světlo poměrně světle, do bílé barvy, jako xenon. Znamená to, že za čočkou je kalsická H7, nebo co tam patří?

Můžu se orientovat tak, že pokud to má opravdu xenony, musí to mít ostřikovač světel?

Doporučujete xenony? Pročítal jsem tu téma, že jsou s nima problémy s vadnutím svítivosti.
Mělo by to tak být! Kde jsou xenony, měl by být ostřikovač! A nenech se zmást, ty ,,čočky'' pro klasické H7 xenony připomínaj, ale světlo od nich je úplně jiné :)
Avensis T25 2.0 VVT-i kombi '08
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

1,8 vvti je nepriamy vstrek na rozdiel od 2,0 vvti.

E10 obsahuje do 10% bioetanolu (N95 do 5%, N98 do 3%, N95+ odhadujem 0%) . Vseobecne priamy vstrek je nachylnejsi na cistotu paliva (ako nafta). U benzinu sice parafin ci "sucha" nafta nehrozi, ale etanol ma vyssiu teplotu horenia a "agresivno korozivne" ucinky. Samozrejme to vplyva aj na 1,8, ale priamy vstrek v T25 asi nebude moc odolny na tu teplotu a cistotu, ked TTT ho neodporuca. Priamy vstrek tvori nespalene castice (aj benzin aj nafta), kvoli principu tvorenia zapalnej zmesi.
Mozno to niekto dokaze viac popisat, ak s tym ma priamo skusenosti.

Palivove cerpadlo bude tiez ine (vyssi tlak), ale tam mi skor islo o zvolavacku, ktoru by si mal ceknut pri jazdenom aute.

Ja som presiel z nafty spat na benzin. Ovsem na T27. Pozri moje vlakno.
Jazdim casto mesto a zapchy (aj dialnice cca 15 tkm), takze benzin so 6 kvaltom bol pre mna najvhodnejsi.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Liquidcz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liquidcz »

CommonUser píše:1,8 vvti je nepriamy vstrek na rozdiel od 2,0 vvti.

E10 obsahuje do 10% bioetanolu (N95 do 5%, N98 do 3%, N95+ odhadujem 0%) . Vseobecne priamy vstrek je nachylnejsi na cistotu paliva (ako nafta). U benzinu sice parafin ci "sucha" nafta nehrozi, ale etanol ma vyssiu teplotu horenia a "agresivno korozivne" ucinky. Samozrejme to vplyva aj na 1,8, ale priamy vstrek v T25 asi nebude moc odolny na tu teplotu a cistotu, ked TTT ho neodporuca. Priamy vstrek tvori nespalene castice (aj benzin aj nafta), kvoli principu tvorenia zapalnej zmesi.
Mozno to niekto dokaze viac popisat, ak s tym ma priamo skusenosti.

Palivove cerpadlo bude tiez ine (vyssi tlak), ale tam mi skor islo o zvolavacku, ktoru by si mal ceknut pri jazdenom aute.

Ja som presiel z nafty spat na benzin. Ovsem na T27. Pozri moje vlakno.
Jazdim casto mesto a zapchy (aj dialnice cca 15 tkm), takze benzin so 6 kvaltom bol pre mna najvhodnejsi.
Díky, to je vyčerpávající. Ještě dodatek, co je to TTT ? :-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“