sviti kontrolka poruchy motoru, VSC a TRC OFF

vše ohledně modelové řady Avensis
dacapo
Řidič

Re: sviti kontrolka poruchy motoru, VSC a TRC OFF

Příspěvek od dacapo »

ještě uvidím, protože po konzultaci s toyotou, proč mi auto pořád regeneruje filtr mi řekli, že už bude asi v dupě, takže ho asi v pátek zajedu odstranit. ale jestli pojedu na diagnostiku, tak písnu co jde či nejde poměřit a vyčíst.
Avensis kombi T25, 2,2D-CAT 130kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

dacapo píše:takže ho asi v pátek zajedu odstranit.
To bych si dobře rozmyslel. Protože auto bylo s dpf vyrobeno tak odstranit jej,znamená ztrátu technické způsobilosti k provozu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Hele, já vím, že to není výhra, ale furt mi to regeneruje, hulí to, žere to páč to tam furt sere naftu. Čištění je na hovno, přehrání sw je jen na startovací dávku, výměna je cenově nedostupná a borci od toyoty pořád neví co s tím. Problém všech d-catu a oni pořád čumí jako by si po nich chtěl nevím co. Nejhorší auto co jsem měl. Diesel od toyoty NIKDY.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

dacapo píše:Hele, já vím, že to není výhra, ale furt mi to regeneruje, hulí to, žere to páč to tam furt sere naftu. Čištění je na hovno, přehrání sw je jen na startovací dávku, výměna je cenově nedostupná a borci od toyoty pořád neví co s tím. Problém všech d-catu a oni pořád čumí jako by si po nich chtěl nevím co. Nejhorší auto co jsem měl. Diesel od toyoty NIKDY.
Clovece co ty s tim autem provadis? Ja mel jednou chybu P2002, tak jsem do toho nasprejoval dve plechovky cistice od Wuerthu a od ty doby klid. A podle hodnot z diagnostiky je filtr jak novej. Jo a jezdim denne 2x11km po meste;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

Neprovádím nic. Jednou mi to taky vyskočilo a to jsem profouk hadičky, jedna byla ucpaná a je klid. Auto jede, jenomže to co druhý den kouří jak avia a žere to přes osum litrů a to je špatně. Taky jsem do filtru nalil srajdu za tisícovku. Mi nic nevadí, auto velké, pohodlné, jede parádně. Jsem zapřísáhlý nafťák, takže benzín u mě nemá šanci a to bez urážky benzínů, ale to kouření mě štve a ta spotřeba je velká v důsledku toho filtru. Kdo ho má v pořádku je na sedmi litrech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

než ho necháš vyndat http://www.chiptuning.cz/clanek/seznam- ... o-vas-ceka můžeš mi prozradit který autorizovaný servis toyoty si neví rady?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ucinnost DPF znizuju jednak sadze a tzv. popol. Sadze sa pri regeneracii dokazu efektivne vypalit, no zvysny popol nie je mozne vypalit a postune sa hromadi vo filtry. Popol tvoria predovsetkym castice pochadzajuce z opotrebenia motora, korozie a aditiv pre oleje a naftu.
Pre spravnu cinnost regeneracie (urcenie frekvencie a dlzky trvania) je potrebne mimo ine poznat aj presne mnozstvo nahromadeneho odpadu - sadzi a popola.

Na meranie naromadeneho odpadu sa pouzivaju zlozite vypocty (v skutocnosti ide len o odhad), ktore laicky mozu posobit skor ako jadrova fyzika s pouzitim generatora nahodnych cisel a spetkou ciernej magie.
Vypocty(odhady) sa stale zdokonaluju a da sa predpokladat, ze nase "praveke" ECU - napr. DCAT(modelovy rok 2005), nemozu disponovat algoritmami, ktore su k dispozicii dnes.
Navyse mam obavy, pokial sa v prevadzke motora nieco vychyli z normy (opotrebenie motora, porucha, spalovanie oleja..) oproti tabulkovym hodnotam stvoritela, ECU zacne stracat realny prehlad o stave filtra.

Z mojho pohladu a vlastnych skusenosti to vyzera tak, ze uz pri najazde okolo 90 000km, bud ECU nedokaze spravne odhadnut mnozstvo nahromadelenho popola alebo je filter uz skutocne z velkej casti zaplneny popolom, ktory nejde vypalit. Toto ma za nasledok caste spustanie vypalovania sadzi (regeneracii), pripadne neumernu dlzku trvania vypaloacieho procesu. ECU vsak tento stav stale nevyhodnocuje ako zavadu.
Konecny spotrebitel zaznamena tento stav ako zvysenu spotrebu, dymenie, znizeny vykon..
Autorizovany servis zase ako "to je vlastnost, nie zavada", "ekologia nieco stoji", "Toyota diesle predsa nemozete porovnavat s inymi"...

Presiel by som este k ekologickej stranke, pretoze to akosi suvisi.
DPF zachytava velmi velke mnozstvo obavanych pevnych castic urcitej vekosti (pozri graf). No pri regeneracii produkuje obrovske mnozstvo mensich pevnych castic, ktore by inak nevznikli.
Niesom si isty, ci pri vypoctovch a navrhu DPF ratali aj s tym, co budu produkovat diesle, ktore maju uz nieco odjazdene. Pravdepodobne nie, kdeze sa aj sucastne skusky relizuju len v syntetickych podmienkach..

Modra ciara - Za DPF
Cervena ciara - Pred DPF
Kedze ku grafu chyba 3. dimenzia, tazko povedat, za akych podmienok motor produkuje ake castice, no je zname, ze produkcia najmesich castic vznika pocas regeneracie filtra (nabeh modrej ciary).
Davam do pozornosti aj exponencialne ciachovanie grafu

Obrázek
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
dacapo
Řidič

Příspěvek od dacapo »

libor12 píše:než ho necháš vyndat http://www.chiptuning.cz/clanek/seznam- ... o-vas-ceka můžeš mi prozradit který autorizovaný servis toyoty si neví rady?

To je mazec- aneb konec nafťáků v čechách
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

Matgo> on ten dpf je dobre zrejme v tom, ze tie ciastocky (PM) nevypusta v meste, ale mimo mesta. A treba objektivne povedat, ze aj to je pre zivot v meste vhodne a dolezite.
Teda tak by to malo byt, ak regeneracia ma moznost prebehnut vonku z mesta.

Co sa tyka specializovanych firiem na cistenie DPF (po vybrati z vozidla), tak tu je otazka, ci sa to berie ako nebezpecny odpad a tak sa s nim aj naklada, alebo sa to vylieva do zachoda...
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Co studujem, az okolo roku 2007 boli publikovane studie o tom ake ma nasledky hromadenie popola v DPF. Pre zaujimavost, zistilo sa, ze uz pri najazde 50 000km zaplna nevypalitelny poppol v DPF 50% samotnej kapacity filtra
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
P.T.
Člen Týmu

Příspěvek od P.T. »

Co se čištění těhle filtrů a firem okolo nich, specializované firmy na čištění, filrt vymontují a vnitřní vložku vypálí v pecích, pokud si pamatuji, při 900°C. Po čištění zbyde jen hromadka popela. Filtr se namontuje zpět a je zase funkční. Takovéto čištění ale vyjde na 10 000. Samozřejmě nějaké prolívání filtru čistidly nebo dokonce wapkou, je docela prasarna a pro filtr konečná, když ne ihned, určitě časem.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

dacapo píše:
libor12 píše:než ho necháš vyndat http://www.chiptuning.cz/clanek/seznam- ... o-vas-ceka můžeš mi prozradit který autorizovaný servis toyoty si neví rady?

To je mazec- aneb konec nafťáků v čechách
Není. Který autorizovaný servis tvrdí že to neumí opravit ani diagnostkovat. Budte lidi prosím vás konkretní - jména atd. Jen tak s tím lze něco udělat.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

P.T. - su firmy co to prelievaju roztokmi (nie wapkou) a potom vysusia a este vypalia, a potom su firmy, ktore iba vypaluju. Neviem co je lepsie.
P.T.
Člen Týmu

Příspěvek od P.T. »

Dost rozsahli článek o tom byl ve světě motorů diesel special březen 2014. Tam to hodně detailně popisovali. Celou tu problematiku kolem těch filtrů
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

MatGO píše:Co studujem, az okolo roku 2007 boli publikovane studie o tom ake ma nasledky hromadenie popola v DPF. Pre zaujimavost, zistilo sa, ze uz pri najazde 50 000km zaplna nevypalitelny poppol v DPF 50% samotnej kapacity filtra
No já taky říkám,že je vždy třeba řešit příčinu a ne důsledek. At se to někomu líbí nebo ne,měla toy plánovánu životnost 100000km. DPF filtr nejvíc trpí a zanáší se při startu - to je fakt - bohužel bez startu to nejde. Je opravdu důležitá stoprocentní funkce žhavících svíček a všech souvisejících čidel. Vím o servisech toy kteří si samovolně přizpůsobili kalibrační tabulky čidel. Vozy jsou osazovány širokopásmovými lambda sondami,jejich 100% funkce není ani 50000km. Je mnoho případů,kdy servis zákazníka upozorní na vyměnu toho a toho,jenže jemu přeci auto jezdí,tak proč nenechat současný stav,ono to do bazaru vydrží. Podle současných tabulek udržby by na náhradních dílech od 0 do 100000km stál jen v dílech kolem emisí a motoru 130000czk. Kdo z vás je do toho auta co ho měl od nova dal? Nehlaste se všichni. Kdyby autorizák trval na výměně tak by lidi jezdili jinam,kde jsou benevolentnější. A pokud těm benevolentnějším seberou licenci ostatní si rozmyslí obechcávat prohlídky jen aby si udrželi zákazníka. Tvrdím to,že kdyby se zákazníkovi ihned při koupi auta oznámili servisní náklady na údržbu,tak si diesela nikdo nekoupí.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“